Jump to content
POLITISTI.ro

Bani inaintea lucrari finalizate - cum pot recupera bani ?!

cataXD

Recommended Posts

Buna ziua , in urma cu 35 zile am fost la 2 baieti in zona rahova care aveau un atelier improvizat in curte , am discutat de modificarea fetelor de usi  ( nu aveam boxe pe usi ) , am vorbit de lucrare si mi-au spus ca ma costa 1050 ron , in ziua urmatuare  am luat salariul si m-am dus cu un prieten pentr a lasa bani , am  lasat fetele de usi si dupa 2 sapt am intrebat daca sau apucat iar unul dintre ei, persoana  care a luat bani mi-a spus ca nu au materiale etc , a 3 a saptamana la fel ca e pre frig si ca , crapa etc , a 4 a saptamana sa apucat de lucrarea ( lucrarea dura maxim 7 zile cu maxim 2 ore de lucru pe zi ) si a lucart doar 2 zile la ele  , acum incerc sa imi iau bai sau usile si persoana care mia luat bani zice ca alt baiat trebuie sa mi le faca si nu el , el doar ia dat bani si atat . Baiatul care a luat bani nu recunoaste dar a spus ca le face asa ca ia lasat lucarea lui , eu acum ce sa fac ca sa imi pot recupera bani inapoi ?! 

Mentionez ca lucreaza fara firma cred , servici tinichigerie si vopsitorie am martori mai multi prieteni , unu dintre ei a fost de fata cand am dat bani . Va multumesc 

E clar ca daca nu ai facut nici un contract cu ei,trebuie sa mergi in instanta si sa te judeci...vei propune pe prietenii tai ca martori...si poti sa-i faci o reclamatie si la ITM( Inspectoratul Teritorial de Munca) sa le faca o vizita...cam atat...succes...

• Upvote 2

Totusi, intreb si eu, pe marginea subiectului...

Daca la adresa respectiva nu functioneaza un PFA sau un SRL (nu mai zic de un SA) este de competenta ITM sau de alta competenta?

Nu de alta dar stiu si eu cateva situatii in care existenta unor astfel de ateliere clandestine au facut destule victime in randul consumatorilor.Desigur, vorbim de consumatori neinformati si ajunsi acolo prin "recomandari" : "hai ca stiu eu un loc unde lucreaza ieftin si bun si fara factura" ...etc...stiti la ce ma refer...e clar ca la OPC sau ITM nu ai pe cine sa reclami...sau ma insel?!