MIhai88Gab Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Buna ziua,acum ceva timp ma intorceam de la Rm.Valcea spre Iasi era seara si putina ceata intrucat era in ianuarie si stim ca au fost probleme cu ceata,in fata mea aveam 2 masini care mergeau cu 50 km/h limita era de 100,in fata la cateva sute de metri venea o curba se vedea lumina farurilor unui alt participant in trafic care venea din sens invers,eu pun semnal ma bag in depasire dupa pun semnal ma retrag iar atunci la 100 de m venea cealalta masina care depasea in curba un autobuz care oprise neregulamentar iar in spatele acelei masini era masina de politie si poc ma opreste pe mine si vine cu gura mare ca ce sunteti nebuni va omorati mai ceva ca in razboi. I.mi zice cum fac depasire asa,ca era sa fac accident dar el nu s.a uitat ca ala cu masina din fata lui dapasea pe linie continua si in curba sau la ala cu autocaru care oprise neregulamentar,asa sa continuam si.mi cere actele tot si surpriza i.mi zice ca ar trebui sa.mi i.a permisu,pentru ce?viteza legala nu am depasit.o,depasirea am facut.o cu semnalizare pe toata durata ei,nu era linie continua...dupa nu stia sa se uite in certificat sa vada numaru masini,masina era din Danemarca si o luasem chair cu 2 saptamani sa se termine anul 2013 si cum de masina este inregistrata acum 1 luna si.i zic ca asa foarte bine ca am luat.o exact inainte sa vin in tara,dupa a stat 5 min de vb cu colegu ca ce sa faca sa.mi i.a permisu sau ce?in cele din urma pe procesu verbal a scris ca nu aveam centura de siguranta pusa si mi.a dat 2 puncte.Uneori cand nu esti vinovat politistii romani gasesc cate ceva ca sa.ti dea amenda...Multumesc 12 Link to comment
drAGO5 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Pe ce sector de drum erai mai exact? Care este nelamurirea? Probabil ti s-a spus ca ai efectuat depasirea in timp ce din sens opus se apropia alt autovehicul, acesta putand fi si motivul pentru care se putea retine permisul de conducere. 2 Link to comment
Moderator Marius Posted March 16, 2014 Moderator Share Posted March 16, 2014 Care e întrebarea sau "nelămurirea"? Încearcă te rog să scrii în limba română. 1 Link to comment
Member zzabest Posted March 16, 2014 Member Share Posted March 16, 2014 Poti sa emigrezi daca nu esti multumit de politistii romani. Incearca Statele Unite, ca aia nu iti cauta nimic sa iti dea amenda. Intai trag si apoi intreaba. Sau ai putea sa porti centura de siguranta si sa respecti limitele de viteza in caz de ploaie, ceata, ninsoare, vizibilitate scazuta. Link to comment
DOD Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Nu e de ras. Chiar exista specimene pe strazi care cred ca nu fac nimic ilegal daca depasesc intr-o zona unde marcajele si semnele de circulatie permit acest lucru, dar din sens opus se apropie o masina al carei sofer este nevoit sa faca manevre de evitare (frana si/sau iesire usoara de pe carosabil). Am mai auzit astfel de plante vorbitoare. E chiar tragic. Link to comment
Moderator Catalin Posted March 16, 2014 Moderator Share Posted March 16, 2014 E tragic, trist sau îngrijorător, dar asta e mentalitatea în ţara noastră dragă. Dacă îl sancţionează e un măgar, e al dracului, l-a sancţionat pentru că vroia şpagă, că avea numere de înmatriculare şemkere şi aşa mai departe. Dacă nu-l sancţionează dar îi face puţină morală, e cu gura mare şi nu-i vede pe alţii. Orice ar face miliţianu' e vinovat dă-l în mă-sa ... că doar asta e menirea lui pe pământ, să fie vinovat de ceva. Aş vrea să-i văd pe cei ca şi iniţiatorul topicului la faţa locului, imediat după producerea unui accident ce a avut ca principală cauză depăşirea neregulamentară. Când ajungi acolo şi-i găseşti sfârtecaţi, cu picioare, mâini rupte, cu fel şi fel de traumatisme sinistre, iar victimele încă mai trăiesc pentru o perioadă, strigând cu disperare după ajutor, iar cu toate eforturile echipelor medicale trec în lumea celor drepţi. După care să asiste şi la durerea părinţilor când ajung la faţa locului şi îşi văd copiii morţi sau să meargă cu miliţanul ăla cu gura mare să-i anunţe la domiciliu că le-au decedat copii în urma unui astfel de accident, având proaspăt în minte imaginile cu ultimele clipe de viaţă, cu ultimele strigăte după ajutor, cu gemetele de durere. Sunt convins că şi-ar schimba complet modul de a privi lucrurile după ce asistă la vreo cinci, şase astfel de situaţii. 6 Link to comment
Moderator CITADELA Posted March 16, 2014 Moderator Share Posted March 16, 2014 Am vrut sa editez titlul acestui topic, in incercarea de a gasii ceva care sa defineasca "nelamurirea"... ori am fost eu lipsit de inspiratie, ori chiar nu spune nimic userul Mlhai88gb... Apropos, aceasta este sectiunea "intreaba un politist"... nici intrebarea nu am reusit sa o gasesc in acest topic... 1 Link to comment
Cezar Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 in fata mea aveam 2 masini care mergeau cu 50 km/h limita era de 100,in fata la cateva sute de metri venea o curba se vedea lumina farurilor unui alt participant in trafic care venea din sens invers,eu pun semnal ma bag in depasire Era noapte, ceata, sesizezi ca vine vehicul din fata fara sa-i stii viteza si tu te bagi in depasire... Apoi te consideri nedreptatit ca politistul te-a iertat si nu ti-a retinut permisul. Asta e lipsa de educatie. Te mai si lauzi cu ceea ce ai facut. 1 Link to comment
Member cipri83 Posted March 17, 2014 Member Share Posted March 17, 2014 (edited) Buna ziua,acum ceva timp ma intorceam de la Rm.Valcea spre Iasi era seara si putina ceata intrucat era in ianuarie..... Te-au rascolit amintirile din ianuarie ???Din ianuarie anul acesta?Esti sigur ca ti-ai adus aminte perfect ce s-a intamplat...sau le-ai cosmetizat un pic amintirile astea din copilarie? nu s.a uitat ca ala cu masina din fata lui dapasea pe linie continua si in curba sau la ala cu autocaru care oprise neregulamentar... Ar fi mai bine ca prima data sa te uiti la tine in ograda si apoi la altii...iar politistul te-a oprit pe tine pentru ca era sa faci accident prin acea depasire, parca ti-a si spus ...mai bine era sa iti si scrie!Normal ca nu l-a oprit pe cel cu depasirea peste linie continua care a fost obligat sa o faca datorita opririi neregulamentare a autocarului pentru ca ei nu erau sa omoare pe nimeni!Sau unii sunt mai tolomaci si nu-si vad mizeria din ochi! Edited March 17, 2014 by cipri83 Link to comment
tozzy88 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Pentru toti destepti care au raspuns intrebarea se gaseste in ce s.a scris,cocalarii sunteti voi domnii politisti care sunt cu 50 de ani in urma celorlalti politisti europeni care nu opresc cum o faceti voi uneori de plictiseala...spaga ati luat 99% din voi,o depasire se poate face daca nu se risca un accident,cum vine asta unu face depasire regulamentara iar altu care incalca linia continua si in curba poate depasi si nu este nimic neregulamentar,cum poate opri un autobuz in curba domnilor?facetiva treaba din toate punctele de vedere.Cum vine asta un participant in trafic incalca regulile chiar in fata masinii de politie si politisti i.l opresc pe celalat care venea din sens invers,de ce nu s.a dus la soferu autocarului care oprise aiurea,de ce nu l.a oprit pe ala din fata lui care a facut depasire neregulamentara?IN lege este scris ca nu ai voie sa depasesti pe linie continua ala dc a facut.o? Putea sa astepte sa plece autocaru nu sa se bage in depasire pe linie continua...Normal ca voi tineti cu tovarasii vostri e de asteptat,mergeti in alte tari europene si veti vedea ca nu se face diferenta nici macar intre neamuri,frate,sora,unchi etc.La noi nu e problema lasa ca varmiu e la politie la .... si pot sa merg cu viteza,lasa ca am pe cineva nust unde si nu patesc nimic,din cauza asta sunt atatea accidente in tara asta pentru ca politia romana oricat de multi sunt,sunt de pomana,doar sa.si faca banu in buzunar si atat...Poate or fi si alti corecti dar nu sunt multi...Sa.mi zica si mie daca este un politist care in timpu liber nu a gresit cand era la volan...nu cred sa nu fie unu unu ce tot sariti cu gura ca nust ce ca nust cum cand si voi faceti greseli destul de grave asa ca sa nu mai vorbim... 7 Link to comment
razvan0209 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Accindetele sunt din cauza incompetentilor ca tine nu a politistilor. Link to comment
Cezar Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Huidu? Tu esti? Nu mai purta casca la ski. Iti dauneaza si tie (la gramatica), si noua, (pentru ca inca existi). La ski poti depasi cand din fata vine copacul si stalpul este stationat necorespunzator. Link to comment
Moderator Catalin Posted March 17, 2014 Moderator Share Posted March 17, 2014 Încă unul care cel mai probabil deţine o pisicuţă din '92 înmatriculata "pă" Bulgaria, cu care le dă fum "la fraeri" la semafor. El este "nambăr oan", are poze pe "feisbuc" cu el când numără lovelele strânse după ce-a umblat prin lume, mai exact a petrecut sejururi pe lacurile Vieneze, unde a practicat vânătoarea de lebede. Iar acum a gata să ne dea puţin nişte lecţii despre cum şi ce se întâmplă-n "ieuropa". Link to comment
drAGO5 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Pacat ca ai plecat prea repede dintre noi Mihai ori Tozzi, iti spuneam eu cine este destept. Link to comment
Recommended Posts