Jump to content
POLITISTI.ro

Înselaciune prin mail


galiceanu

Recommended Posts

acum cateva zile puteam sa i-au o teapa de 2200 euro.un ins sau o tipa avea o toyota avensis la vanzare pe mercador.am inceput sa corespondez in interesul de a cumpara masina.in cele din urma cand am programat o zi sa ne intalnim mi-a zis ca ea este plecata in anglia si ca sa vina in romania sa facem afacerea sa trimit eu banii prin western union in anglia pe numele meu si sa ii arat chitanta sa se convinga ca nu vine degeaba in tara.si ca sa ma conving ca de fapt este o inselatorie am creat un alt mail si aceleasi mailuri am primit. intrebarea ar fi daca as depune o plangere la politie as rezolva ceva sau ar fi inutil? multumesc!

Link to comment

Mai oameni buni, mercador, tocmai, okazii (intentionat nu folosesc majuscule) sunt medii online de tranzactionare "diverse".De ce nu intelegeti pentru numele lui Dumnezeu, odata pentru totdeauna ca e un mediu unde oricine poate vinde orice...de la iluzii pana la lucruri reale.Nimeni, si repet NIMENI nu va poate garanta securitatea tranzactiei prin natura site-ului...Bull-shit-urile de "note" date vanzatorului, nu reflecta intotdeauna realitatea.

Goana dupa chilipiruri este intotdeauna motivul pentru care vor exista in permanenta "smecherasi" si pagubiti.

Vreti tranzactionare sigura onine, folositi site-urile care pun la dispozitie plata prin paypall.

Nu va convine magazinul (vanzatorul), sau marfa, serviciile promise sau intarzierea comenzii, deschideti "claim" si aveti banii inapoi. Simplu!

  • Upvote 3
Link to comment

He he he, vechea poveste cu Western Union și proprietarul aflat în străinătate... :D

Mă mir că încă mai ține, chiar și după atîția ani.

Asta și cu avocatul din Nigeria sînt piese clasice. :D

Link to comment

Pentru galiceanu:

 

Înșelăciunea este prevăzută în noul cod penal la art. 244 (expusă mai jos), iar speța prezentată de tine reprezintă tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

 

 

Înşelăciunea Art. 244. – (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

 

Sancţionarea tentativei

Art. 248. – Tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 239 alin. (1), art. 241 şi art. 244 - 247 se pedepseşte.

 

Te poți duce la secția de poliție de care aparții sau la orice Parchet din zona în care locuiești și poți face o sesizare în acest sens. 

Dacă nu ai timp, să stai la poliție poți face plângerea de acasă cu lux de amănunte, la care să nu uiți să expui clar adresele de email, emailurile cu full header (citește pe internet cum să faci asta) și eventual ID-ul de pe site-ul de anunțuri al tău și al celuilalt.

Se poate identifica făptuitorul fără nicio problemă.

 

Succes!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.