Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetat pt art 85/4 si 335/2

Madalin2014

Recommended Posts

Buna ziua!

In luna octombrie 2013 am fost oprit de un echipaj de politie si in urma verificarilor s-a constatat ca auto pe care il conduceam nu avea asigurare valabila(auto era inmatriculat in BG),ca urmare mi s-a retinut permisul de conducere,placutele si certificatul de inmaticulare intocmindu-se dosar penal pt art 85 alin 4.

In urma cu cateva zile am fost oprit in timp ce mutam o masina pe strada si in urma verificarilor s-a constatat ca aveam permisul suspendat in consecinta mi s-a intocmit dosar pt art 335 alin 2.Mentionez ca in declaratie am declarat ca am circulat cu masina 100m pentru ca am luato de pe aceeasi strada unde locuiesc.

Ce este de facut???

Multumesc!

Si nu ti se pare normal? Invatati sa respectati legea pentru ca acesta este scopul ei. Asa cum majoritatea respecta legea statului roman si plateste taxele stabilite de acest stat, chiar daca  ne convine ori nu, asa trebuie sa faca toti. Poate ai noroc sa primesti o condamnare cu suspendare.

NU conteaza ca ai mers 100m sau .0.5m, atata timp cat te-ai urcat la volan, ai pus contactul si ai mutat masina se cheama condus - deci, conducere fara drept. Iar ..dosar pentru ca nu aveai asigurare ? art. 85 alin 4 ?  Prababil ca placutele alea au fost retrase in Bulgaria ca nu avea asigurare de ceva vreme si s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare al acelui autovehicul. Fii mai explicit. ! Atunci, intr-adevar asa e. Cum zicea un coleg de forum, ia si pedaleaza. Condamnare daca o sa iei sau nu ramane la latitudinea instantei de judecata.

Masina nu este radiata din circulatie ca urmare placutele nu au fost retrase...dar astept o hartie din Bulgaria de 2 luni in acest sens, in legatura cu conducere autoturismului..daca nu aveam permis deloc atunci era o problema mai grava, dar la mine este doar suspendat...din cate am inteles este cu totul altceva...Multmuesc

Si cand nu ai permis dar si cand e suspendat dreptul de a conduce un lucru e cert - NU AI VOIE SA CONDUCI !!! Mai ales ca esti conducator auto si s-ar presupune ca, cunosti legislatia rutiera...parca...ca doar d-aia ai facut o scoala de conducatori auto...sau si prin aia ai trecut ca gâsca prin apa ?

• Upvote 1

Masina nu este radiata din circulatie ca urmare placutele nu au fost retrase...dar astept o hartie din Bulgaria de 2 luni in acest sens, in legatura cu conducere autoturismului..daca nu aveam permis deloc atunci era o problema mai grava, dar la mine este doar suspendat...din cate am inteles este cu totul altceva...Multmuesc

Copile,invatati sa respectati legile si nu va mai luati dupa toti 'cocalarii' care se cred buricul pamantului..!!

Eu am vrut sa ajut un prieten ca am luat masina de la cateva case de mine ca sa o aduc la mine acasa pentru ca a doua zi trebuia sa lucram la ea si in acel moment am fost oprit de un echipaj de politie...

Eu am vrut sa ajut un prieten ca am luat masina de la cateva case de mine ca sa o aduc la mine acasa pentru ca a doua zi trebuia sa lucram la ea si in acel moment am fost oprit de un echipaj de politie...

Cred ca se afla in dificultate si cel care ti-a incredintat masina stiind ca nu ai dreptul sa conduci. Se va cerceta.

Eu ma gandesc din punctul meu de vedere. Ce s-ar fi intamplat in cazul in care ma accidentai cu masina inregistrata in Bulgaria si fara asigurare?

Nu pot avea compasiune pentru asa ceva.