Jump to content
POLITISTI.ro

Martor asistent la intocmirea Procesului verbal de contraventie


bancatul

Recommended Posts

Poate un politist, la intocmirea unui proces- verbal de contraventie ,sa ceara martorului asistent care este si persoana reclamata la Politie, deci implicata direct in conflict sa semneze procesul-verbal deoarece contravenientul refuza sa semneze din diferite motive?Multumesc!

Link to comment

De ce nu? Este martor al refuzului tau de a semna si nu la comiterea contraventiei. Daca esti corect semnezi, scri ce obiectii ai si apoi iti exerciti si dreptul de contestatie.

Link to comment

Deci cu alte cuvinte din cate inteleg eu, ipotetic vorbind, sant amenintat eu si familia, chem Politia,pe mine ma amendeaza pe vecin nu, ba eu am amenintat vecinul din spusele martorului(vecin),agentul de Politie nu-mi aduce la cunostinta PV cu toate ca am spus ca la rubrica ,,alte mentiuni,, daca sant amendat scriu ca nu sant de acord cu PV si fac contestatie.Agentul scrie,,refuz sa semnez,, vecinul semneaza si el ,ca dupa 9 luni sa primesc de la finante amenda. Stiti sigur ca este acea ,,hartiuta,, de la PV- indeplinire a procedurii unde scrie ca l-a afisat la poarta negasind pe nimeni acasa.si nu ca am refuzat primirea actului.Acum,lamuriti-ma va rog ori nu am vrut sa semnez ori nu eram acasa?Mentionez ca faptele s-au intamplat in aceasi zi in circa 30minute.Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Faci o confuzie, afişarea se face ulterior. Deci e posibil ca un contravenient să refuze semnarea procesului verbal, iar ulterior la îndeplinirea procedurii de aducere la cunoştiinţă să refuze iarăşi să primească un exemplar sau să nu fie găsit acasă.

Link to comment

Dar de unde stie contravenientul, ca martorul (fiind direct implicat) nu a ascuns acea ,,hartiuta,, dupa ce Politia a plecat ca, contravenientul sa nu se poata apara, sa faca contestatie in 15 zile? De ce agentul de Politie nu a gasit alt martor la afisarea actului?Era ora 19.00 erau masini pe strada erau vecini,altii decat cei implicati direct in caz .Nu crede-ti ca am fost privat de dreptul legal de a face contestatie? De ce nu a fost trimis prin Posta conform ICCJ nr 10 /2013? Contravenientul in acest caz cum se poate apara?Multumesc!

  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

Dacă ai fi semnat procesul verbal, primeai copia pe loc şi puteai depune contestaţie. Probabil că nimeni altcineva nu a vrut să fie implicat şi nu a dorit să asiste la afişarea documentului. Probabilităţi sunt nenumărate. Poate că eşti perceput printre vecini ca fiind o persoană conflictuală. Nu are nicio relevanţă că era ora 19 şi că putea să găsească o altă persoană. Martorul asistent nu trebuie să fie pe placul tău, pentru că dacă ar fi aşa, poţi găsi fel şi fel de motive la toţi, că nu era tuns, că avea freza pe stânga şi aşa mai departe. Martorul asistent îl alege poliţistul, nu altcineva. 

  • Upvote 1
Link to comment

Ceea ce multi contravenienti,nu au inteles ca daca semneaza isi usureaza situatia,pot face contestatie mai repede,cred ca invatati de nu stiu cine,daca nu semneaza,nu raspund pentru faptele lor.

 Acum domnule fii barbat,asumati greseala si pe viitor deschide ochii atent cand faci cate ceva ce intra sub incidenta legii.

Link to comment
  • Member

.Acum,lamuriti-ma va rog ori nu am vrut sa semnez ori nu eram acasa?

 

Ambele variante.

Tu, ca multi alti romani, ai crezut ca daca nu semnezi procesul-verbal de constatare a contraventiei scapi de amenda, ceea ce e totul fals. Tu ai ales varianta asta, asa ca politistul a procedat la comunicarea prin posta sau, ulterior, daca aceasta nu a putut fi posibila, prin afisare la domiciliu. 

 

Dar de unde stie contravenientul, ca martorul (fiind direct implicat) nu a ascuns acea ,,hartiuta,, dupa ce Politia a plecat ca, contravenientul sa nu se poata apara, sa faca contestatie in 15 zile?

Este strict problema ta. Tu ai ales sa fie asa, iar politistul poate sa puna martor asistent pe cine vrea el cu o singura exceptie care nu e cazul tau. Nu-i impune legea ce fel de martor sa puna, daca e vreun sofer sau e vecin (cu interese sau nu) si cu atat mai mult nu-i poti impune tu. Acel vecin era pur si simplu martor la afisarea procesului-verbal. Amenda a fost deja data.

E treaba ta daca ai vrut sa fii mai cu mot si sa nu semnezi. Asa ca nu mai cauta tertipuri ca nu are martorul sapca.

Edited by Ben
  • Upvote 2
Link to comment

Deci,in concluzie,nu semnezi pv-ul atunci cand esti de fata,iti complici situatia,si jur,ca nu esti singurul..!!! :emo-yessir:

  • Upvote 1
Link to comment

art 27 din OG.2/2001 spune:
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului.

Link to comment

L-a pus in poarta si atat, nu a trimis prin Posta nici un Pv.Vi se pare legal?

 

Te pomeni că doreşti să te invit şi la o cafea când fac afişarea sau să-mi fac programare din timp. Pe viitor semnează PV-ul şi-l vei primi pe loc, nu eşti mulţumit de măsurile luate, conteşti PV-ul în instanţă în termen de 15 zile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.