Jump to content
POLITISTI.ro

Middle East Regional Targeting Meeting


NewsBot

Recommended Posts

Poliţia Română a găzduit, în perioada 3-7 martie a.c., la Sibiu, Middle East Regional Targeting Meeting, grup de lucru în care au fost dezbătute aspecte de interes regional şi internaţional legate de combaterea criminalităţii organizate în domeniul drogurilor.
 
Evenimentul a reunit ofiţeri specializaţi în combaterea criminalităţii organizate pe linie de antidrog, din cadrul Poliţiei Române, 120 de reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii şi a birourilor teritoriale ale Drug Enforcement Administration din 24 de ţări: Albania, Azerbaidjan, Arabia Saudită, Bahrain, Bulgaria, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Grecia, India, Iordania, Israel, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Liban, Macedonia, Moldova, Rusia, România, Sultanatul Oman, Tadjikistan, Turcia, Uzbekistan, Qatar, precum şi reprezentanţi ai DEA din S.U.A.
 
La deschiderea acestuia a participat Însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, precum şi reprezentanţi ai DIICOT.
 
Tema reuniunii a constituit-o legăturile dintre grupările de criminalitate organizată ce acţionează transnaţional în domeniul drogurilor, fiind totodată, întâlnirea pregătitoare pentru Conferinţa IDEC (International Drug Enforcement Conference), ce urmează a se desfăşura în luna iulie 2014 la Roma, în Italia.
 
Au fost analizate cazuri deosebite, pentru facilitarea schimbului operativ de informaţii şi identificarea celor mai eficiente metode de combatere a grupărilor transfrontaliere de criminalitate organizată, care au ca obiect traficul de droguri, fiind realizat un schimb de bune practici. Întâlnirea a avut rolul de a întări cooperarea pentru combaterea traficului de droguri, între toate agenţiile de aplicare a legii, interne şi internaţionale, prezente.
 
Mulţumim partenerilor care au făcut posibil acest eveniment şi anume, Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Drug Enforcement Administration (DEA) şi Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM). 
 
De altfel, rezultatele obţinute de către Poliţia Română dovedesc faptul că cea mai bună colaborare la nivel mondial în lupta antidrog s-a realizat cu DEA. 
 
În cursul anului 2013 a fost înfiinţat un birou regional al DEA în România, cu sediul la Bucureşti, iar în octombrie 2013, Poliţia Română a devenit membru deplin IDEC (International Drug Enforcement Conference) organizat sub auspiciile DEA din cadrul Departamentului de Justiţie din SUA.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.