Jump to content
POLITISTI.ro

Am primit o amenda despre care nu stiu nimic.

zappacilla

Recommended Posts

Buna ziua. Am primit prin posta o amenda pentru traversare prin loc nepermis. E posibil ca cineva sa-mi fi folosit cnp-ul? Nu e semnata de nimeni. Mai mult decat atat in acea zi ma aflam la serviciu,in alta localitate. Multumesc.

Cel mai bine ar fi sa mergi la sediul unitatii de politie de care apartine agentul constatator si sa vorbesti cu acesta, pentru a lamuri lucrurile. Asta in cazul in care ceea ce spui este adevarat.

Tin minte vara trecuta ca am auzit pe cineva povestind cum a fost prins de politisti cu berea prin oras.

Nu a prezentat niciun act de identitate asa ca i-au cerut CNP-ul, numele parintilor etc. A stiut baiatul toate datele unui 'prieten', politistii au verificat, li s-a mai si transmis prin statie ca in poza pare ceva mai grasut decat cel din fata lor dar a scapat cu basma curata in timp ce amenda s-a dus in alta parte. 

In cazuri de genul sa fiu sincer principala vina o au politistii pentru ca daca cel nevinovat se duce si depune contestatie, poate neavand probe care sa-i dovedeasca nevinovatia sau martori, cel mai probabil cazul i-ar fi respins si chiar nevinovat ramane cu amenda. Poate ar fi bine atunci cand sunt anumite persoane identificate astfel sa li se faca macar niste poze.

• Downvote 5

salut. Imi poate spune cineva daca Legea 38/2003 prevede jumatate din minimul amenzii? Am cautat in lege, dar nu am gasit scris in mod expres acest lucru.multumesc

ART. 28 din OG nr.2/2001

(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii

procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute

în actul normativ, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal. În

actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata în mod expres.

Termenele statornicite pe ore încep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se

sfârseste într-o zi de sarbatoare legala sau când serviciul este suspendat se va prelungi pâna la sfârsitul

primei zile de lucru urmatoare.

Daca in actul mentionat de tine nu scrie in mod expres ca poti achita jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, inseamna ca nu ai acest drept.