Jump to content
POLITISTI.ro

O întrebare referitoare la specializările Academiei de Poliţie


AndreiKMNP

Recommended Posts

Bună seara.

În conformitate cu legea 360/2002 ART. 21, (3). Polițiștii doar dacă absolv specializarea ''Drept'' devin polițiști cu gradul de ofițer, funcția de Subinspector? Din câte am auzit, după absolvirea specializării Drept, absolvenții ies cu licențiere de Drept și nu prea are legătură cu Poliția, devin avocați, juriști, etc. Să ținem cont că la specializarea "Drept" din cadrul Academiei de Poliție nu se desfășoară trageri cu armamentul din dotare din câte am văzut pe acest forum. Dacă specializarea "Drept" nu are legătură cu Poliția, de ce este inclusă în cadrul Academiei de Poliție? Revin la ART. 21, (3), dacă candidații termină specializarea OSP (Ordine și Siguranță Publică), nu ies cu gradul de subinspector? La ART 21, (3) este menționată specializarea Drept, acolo scrie că după absolvirea facultății de Drept ies cu gradul de subinspector. La OSP am observat că s-a schimbat punctajul de trecere din 2013, de la 7,90 a scăzut la 7,00. Mulțumesc anticipat.

 • Downvote 6
Link to comment

E vorba de numarul de locuri. in anii trecuti , cum au fost mai putine locuri, au intrat ce-i mai bine pregatiti, implicit cei cu media cea mai mare, iar in felul asta ultimul a avut norocul sa intre cu 7,90. Anul trecut, au fost mai multe locuri, permitand intrarea si cu medii mai mici si de aceea ultima e 7,00, reprezentand ultima medie cu care s-a ocupat ultimul loc scos la concurs. Din cate tin minte, au mai fost si altii care au avut 7,00, insa a avut loc departajarea cu media de la bac, iar cei cu media mai mica la bac, n-au intrat, chiar daca aveau aceeasi nota pentru ca s-au terminat locurile.

Edited by copilu
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Din câte am auzit, după absolvirea specializării Drept, absolvenții ies cu licențiere de Drept și nu prea are legătură cu Poliția, devin avocați, juriști, etc. Să ținem cont că la specializarea "Drept" din cadrul Academiei de Poliție nu se desfășoară trageri cu armamentul din dotare din câte am văzut pe acest forum. Dacă specializarea "Drept" nu are legătură cu Poliția, de ce este inclusă în cadrul Academiei de Poliție?

 

Unde ai auzit tu aberaţiile ăstea? Cine e deşteptul care ţi-a povestit că studenţii de la specializarea "drept" nu au trageri cu armamentul?

 • Upvote 1
Link to comment

Era aici, pe forum topicul, nu-l mai găsesc în momentul actual. Deci care este diferența dintre Drept și OSP? Dacă termină cineva Dreptul iese cu grad de subinspector? Dar dacă termină OSP-ul? Iese polițist, grad de subinspector?

Link to comment

Exista o diferenta intre a avea grad de subinspector si a fi politist cu grad de subinspector? Altfel spus, cum te gandesti ca mai poti obtine grad de subinspector altfel decat prin a fi politist?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Copilu , in caz de punctaj egal la examenul de admitere primele criterii de departajare sunt notele individuale la materiile sustinute in admitere,abia ulterior urmeaza bacalaureatul.E foarte greu sa obtii aceeasi medie ,aceeasi nota la romana respectiv la istorie cu o persoana ca sa fie luat in considerare bac-ul pentru departajare.

Andrei ,tocmai ca profilul Drept are legatura cu politia.Devii politist urmand oricare din cele 2 profiluri ale armei Politie.

Edited by bogdancrrn
 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Poti folosi foarte usor functia de search a forumului.Aceasta intrebare cu diferenta dintre drept si osp a mai fost pusa si de catre altii.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Cei care urmeaza Dreptul timp de 4 ani obtin pe langa gradul profesional de sinsp. si diploma in stiinte juridice, pe cand cei de la osp care urmeaza 3 ani sunt tot sinsp. dar cu diploma in ordine si siguranta publica sau mai nou stiinte militare.

In general cei de la drept erau incadrati pe cercetari penale. acum nu prea se ma stie sigur lucrul acesta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.