Jump to content
POLITISTI.ro

Modificarea raportului de subordonare la politisti prin DZU?


castana
 Share

Recommended Posts

salut! am o mica problema de drept si am nevoie de parerile voastre! :)

o sa incerc sa ma exprim cat mai bine si cat mai simplu.

A, dpdv al relatiilor ierarhice din fisa postului, seful nemijlocit al lui B.

A dispare in co, cm sau altele asemenea; seful unitatii dispune lui D, care este executant in alt compartiment, unde lucreaza altceva, sa coordoneze compartimentul in care lucreaza B; poate (si este normal) sa faca asta seful prin DZU si numai atat?

se subordoneaza B lui D, in cazul de fata, tinand cont de faptul ca D nu este delegat, detasat, mutat, transferat, imputernicit, ci doar ”uns” prin DZU?

deci, se modifica raportul de subordonare al lui B?

daca are importanta, unitatea nu are personalitate juridica.

multumiri anticipate.

Edited by castana
Link to comment
Share on other sites

Castana nu suntem ghicitori in stele.

Daca ne spui ceva concret poate incercam sa ne dam cu parerea.

In toate fisele postului sunt atributiuni pentru cazurile in care seful de grupa, schimb, zona, compartiment, birou, serviciu sau inspectorat inrtra in CO.

Sunt desemnati anumiti politisti care sa le tina locul.

Care sef? Si daca a dat dispozitie scrisa si este nelegala cu siguranta va raspunde!

Link to comment
Share on other sites

compartiment ture serviciu, in care lucreaza B coordonat de adjunctul A, caruia i se subordoneaza nemijlocit. adjunctul dispare o perioada.

vine de la compartimentul sctf/cit/secretariat/n-are importanta prea mare de unde, in cazul nostru, din dispozitia seful spf cineva care sa... coordoneze activitatea - intrucat seful are instrumentul managerial de a delega pe cineva, nu?

si seful face treaba doar din dzu, fara ca numirea ”coordonatorului” sa treaca pe la mru, cum cred ca ar fi normal. dar ce cred eu... poate nu e prea important.

asadar, cum B se subordoneaza adjunctului, iar asta e plecat in ceata, si nu este numit cineva prin delegare, detasare, mutare, imputernicire (modalitati legale de modificare a raportului de munca, si automat a celui de subordonare) in locul sau, cat de tare trebuie sa i se subordoneze B celui uns de sef?

este suficient ca acesta sa aiba in fisa postului faptul ca tine locul adjunctului, in caz de co, cm, etc. ?

pentru ca in rof, compartimentul sau are alte atributii...

Link to comment
Share on other sites

Castana vad ca o dai inainte cu secretomania asta.

Imi este foarte greu sa te urmaresc si sa-mi dau cu presupusul.

Nu stiu cum o fi pe la voi dar parca sunteti spioni nu politisti.

Vezi sa nu cumva astia de la 2 si 15 minute sa ne prinda ca discutam despre ceva care nu ni se pare legal.

Poate se sesizeaza ei, mai stii?

Totul in viata are importanta, chiar si amanuntele care tie ti se par lipsite de importanta.

 

Din cate inteleg, pentru ca imi este greu cu stf, scti, scccsrtst, adjunctul unui sef de compartiment, incerc sa-mi dau sema ce fel de compartiment cu sef si adjunct, imi este foarte greu totusi, intra in CO iar in locul lui este desemnat sau imputernicit un politist .

Orice imputernicire se trece prin SMRU , iar daca in fisa postului executantul ,,UNS" sef are ceva de genul,, in cazul in care seful de compartiment lipseeste y, z, x ii poate tine locul'' si se si intocmeste un act administrativ in acest sens nu vad unde este ilegalitatea.

Dar la cate informatii de valoare mi-ai dat tu, nefiind lucrator la SMRU, este posibil sa gresesc!

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • Administrator
   By Administrator
   Postaţi în acest topic solicitarea de confirmare a contului de membru numai după ce aţi asociat şi validat contului de membru o adresă de e-mail oficială de serviciu (prenume.nume@jud.politiaromana.ro).
   Multumesc pentru intelegere.
  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat. Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.
   Accesul în secţiunea rezervată este permis doar poliţiştilor, (mai exact, conturilor de membru ce sunt confirmate ca aparţinând unui poliţist/ă), iar sigură şi unica modalitate prin care puteţi obţine confirmarea contului este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@jud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro), după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Solicitări pentru confirmarea contului de membru" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de membru.
   ATENŢIE! - NU folosiţi adresa internă de pe Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) 
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?
   Procedura privind asocierea unei noi adrese de e-mail contului de membru, o găsiţi explicată aici: Schimbarea adresei de e-mail asociată contului de membru
   Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.
   Nu trimteţi solicitări pentru confirmarea contolui ori acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă mai sus!
  • Cristi
   By Cristi
   Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 
   Lectură "frumoasă"!

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.