Jump to content
POLITISTI.ro

castana

Modificarea raportului de subordonare la politisti prin DZU?

Recommended Posts

castana

salut! am o mica problema de drept si am nevoie de parerile voastre! :)

o sa incerc sa ma exprim cat mai bine si cat mai simplu.

A, dpdv al relatiilor ierarhice din fisa postului, seful nemijlocit al lui B.

A dispare in co, cm sau altele asemenea; seful unitatii dispune lui D, care este executant in alt compartiment, unde lucreaza altceva, sa coordoneze compartimentul in care lucreaza B; poate (si este normal) sa faca asta seful prin DZU si numai atat?

se subordoneaza B lui D, in cazul de fata, tinand cont de faptul ca D nu este delegat, detasat, mutat, transferat, imputernicit, ci doar ”uns” prin DZU?

deci, se modifica raportul de subordonare al lui B?

daca are importanta, unitatea nu are personalitate juridica.

multumiri anticipate.

Edited by castana

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Elvis

Castana nu suntem ghicitori in stele.

Daca ne spui ceva concret poate incercam sa ne dam cu parerea.

In toate fisele postului sunt atributiuni pentru cazurile in care seful de grupa, schimb, zona, compartiment, birou, serviciu sau inspectorat inrtra in CO.

Sunt desemnati anumiti politisti care sa le tina locul.

Care sef? Si daca a dat dispozitie scrisa si este nelegala cu siguranta va raspunde!

Share this post


Link to post
castana

compartiment ture serviciu, in care lucreaza B coordonat de adjunctul A, caruia i se subordoneaza nemijlocit. adjunctul dispare o perioada.

vine de la compartimentul sctf/cit/secretariat/n-are importanta prea mare de unde, in cazul nostru, din dispozitia seful spf cineva care sa... coordoneze activitatea - intrucat seful are instrumentul managerial de a delega pe cineva, nu?

si seful face treaba doar din dzu, fara ca numirea ”coordonatorului” sa treaca pe la mru, cum cred ca ar fi normal. dar ce cred eu... poate nu e prea important.

asadar, cum B se subordoneaza adjunctului, iar asta e plecat in ceata, si nu este numit cineva prin delegare, detasare, mutare, imputernicire (modalitati legale de modificare a raportului de munca, si automat a celui de subordonare) in locul sau, cat de tare trebuie sa i se subordoneze B celui uns de sef?

este suficient ca acesta sa aiba in fisa postului faptul ca tine locul adjunctului, in caz de co, cm, etc. ?

pentru ca in rof, compartimentul sau are alte atributii...

Share this post


Link to post
Elvis

Castana vad ca o dai inainte cu secretomania asta.

Imi este foarte greu sa te urmaresc si sa-mi dau cu presupusul.

Nu stiu cum o fi pe la voi dar parca sunteti spioni nu politisti.

Vezi sa nu cumva astia de la 2 si 15 minute sa ne prinda ca discutam despre ceva care nu ni se pare legal.

Poate se sesizeaza ei, mai stii?

Totul in viata are importanta, chiar si amanuntele care tie ti se par lipsite de importanta.

 

Din cate inteleg, pentru ca imi este greu cu stf, scti, scccsrtst, adjunctul unui sef de compartiment, incerc sa-mi dau sema ce fel de compartiment cu sef si adjunct, imi este foarte greu totusi, intra in CO iar in locul lui este desemnat sau imputernicit un politist .

Orice imputernicire se trece prin SMRU , iar daca in fisa postului executantul ,,UNS" sef are ceva de genul,, in cazul in care seful de compartiment lipseeste y, z, x ii poate tine locul'' si se si intocmeste un act administrativ in acest sens nu vad unde este ilegalitatea.

Dar la cate informatii de valoare mi-ai dat tu, nefiind lucrator la SMRU, este posibil sa gresesc!

Edited by Elvis

Share this post


Link to post
castana

Multumesc, Elvis.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat.
   Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.

   Accesul în secţiunea rezervată doar poliţiştilor se poate obţine astfel:

   1. - Principala şi cea mai eficientă/sigură modalitate prin care puteţi obţine confirmarea este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@codjud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro, ATENŢIE! - NU folosiţi adresa de Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Sprijin pentru accesul în aria dedicată poliţiştilor" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de mebru.
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?

   2. - O altă modalitate excepţională mult mai anevoioasă şi care nu vă asigură/garantează reuşita, dar prin care ne putem asigura că sunteţi poliţist/ă, este când un membru ce are deja acces acolo (sunt membrii care au + sub avatar), vă cunoşte (recunoaşte) personal şi confirmă pentru dvs. în aria privată, astfel ne oferă o minimă garanţie că sunteţi angajat al Poliţiei Române. Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   Pentru a facilita membrilor care nu au încă acces, dar doresc acest lucru, să poată lua legătura cu colegii lor, ce au deja acces în aceea arie, am iniţiat acest topic:
   În acest topic puteţi căuta membrii din zona / unitatea de poliţie unde activaţi cărora să le solicitaţi ajutorul. Tot în acest topic puteţi posta solicitarea voastră de a fi contactaţi de către colegii din structura / unitatea / zona unde lucraţi, pentru ca ulterior cel puţin unul dintre aceştia să confirme faptul că sunteţi poliţist.

   NUMAI dacă niciuna dintre etapele de mai sus nu au rezolvat problema şi abia după ce aţi postat deja o solicitare în topicul mai sus amintit, am rugămintea să timiteţi un mesaj personal @Administrator şi voi încerca să vă ajut să contactaţi poliţişti care să confirme pentru dvs.

   Nu trimteţi solicitări pentru acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă aici.

   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.

   De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale membrilor, dezvăluirea unor date personale pe acest forum este o decizie personală, iar responsabilitatea aparţine exclusiv utilizatorului care face acest lucru.
  • Cristi
   By Cristi
   Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 
   Lectură "frumoasă"!

  • CITADELA
   By CITADELA
   De inchiriat apartament 2 camere, mobilat si utilat complet (frigider mare, masina de spalat rufe, cuptor cu microunde, aragaz/cuptor, masina de spalat vase, aer conditionat etc.). Mobilierul este modern si in stare buna. Apartamentul este situat intr-un bloc aflat pe Sos. Stefan cel Mare, langa spitalul Colentina din Bucuresti (la 5min pe jos de IGPR), iar geamurile dau catre spatele bulevardului, adica este linistit, fara zgomot. Are termopan, usa metalica, iar pe holul etajului mai exista inca o usa.
   Blocul a fost mansonat in 2014 si are centrala termica prin conversie la subsol (caldura nu este o problema). In urma cu cativa ani au reabilitat instalatia termica si de apa a blocului, astfel ca nu sunt pierderi si se plateste doar ce se consuma (adica facturile sunt reale, nu invetii de la RADET). Blocul are sistem video de monitorizare, dar si vecini foarte vigilenti (varsta a-III-a).
   Fac contract la Fisc, mai ales pentru politisti, militari, magistrati, medici etc. care deconteaza chiria.
   Nu inchiriez la cetateni straini, firme ori "intreprinzatoare" care vor sa-si faca videochat sau loc de intalnire! Sunt om serios si doresc chiriasi seriosi, pe termen lung, minim un an!
   Nu ma intereseaza sa fiu contactat de catre firme imobiliare, intermediari ori firme de publicitate.
   275 euro/ luna (negociabil).
   detalii in PM sau la 0742.225/091
     • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.