Jump to content
POLITISTI.ro

Intalnire reprezentantii I.G.P.R. si F.S.D.P.R. "A.I. Cuza"


Elvis

Recommended Posts

  • Member

Si oare Elvis ce dracu am putea face ca sa scapam de toti infectii astia care ne conduc...care stau bine mersi in  "imparatie" si se numesc in continuare politisti, desi in viata lor poate nu au facut munca adevarata de Politie?

Mi-ai lasat impresia asta... ca daca nu scapam de acele persoane noi muritorii de rand din PR o vom duce tot mai rau!

Link to comment

Ce trebuie facut?! ... tot Elvis a spus:

 

   ...

Aceasta este pe scurt sedinta la care am avut norocul sa particip si nu pot decat sa spun ca trebuie sa ne pregatim pentru mitinguri.

.....

 

... in rest, stii cum au disparut dinozaurii!  :)

Edited by Eduard
Link to comment

Nu vor sa inteleaga faptul ca dialogul  este singura modalitate de rezolvare a problemelor din interior. Merg pe principiul: merge si asa. Ce daca exista un Acord Colectiv. Pentru ei este numai pe hartie.

Link to comment

In Comisia pentru diaog social care a avut loc pe 28.03.2014 la minister, s-au prezentat cazuri grave de incalcare a Acordului colectiv.

Ce trebuie facut?

Atunci cand se organizeaza mitinguri sa participam cat mai multi. Nu conteaza numele federatie care le organizeaza!

Si v-am mai sus, am un vis, pana ies la pensie sa prind macar o singura zi de greva facuta de politisti! 

Edited by Elvis
  • Upvote 2
Link to comment

In final am intrebat de ce politistii sunt obligati sa execute serviciul cu politisti locali, deoarece aceste patrule mixte ne scad autoritatea si vom ajunge ca lumea sa ne confunde cu ei….intrebari fara raspuns!

Niciun raspuns?! Ordinarii din IGPR nu vor sa ii "deranjeze" pe cei care detin puterea politica pentru a nu isi pierde "scaunele"!

Link to comment
  • 11 months later...

La data de 06.02.2015, ora 10.00, a avut loc şedinţa Biroului Executiv Central al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza”.

Din partea organizatiilor sindicale membre au fost prezenti urmatorii: Iulian Surugiu, Vieriu Constantin si Alexandru Stefan – Sindicatul National al Agentilor de Poltie; Cerghizan Gheorghe si Oroian Sorin – Sindicatul Politistilor Lege si Onoare Mures; Nitulescu Nicolae – Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual Mehedinti; Babus Ionel – SNPPC din Sistemul National de pasapoarte regim permise de conducere si inmatriculari vehicule; Macesanu Elvis-Daniel si Barbulescu Marius-Gheorghe – Sindicatul Politistilor Dolj; Mesaros Ioan – Sindicatul Liber al Politistilor din Caras Severin; Afrasinei Sandu – Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual din I.P.J. Botosani.

Ca urmare a solicitarii scrise, adresate conducerii Ministerului Afacerilor Interne, alaturi de liderii sindicali, în prima parte a sedintei a participat si domnul subsecretar de stat, chestor sef de politie Florea Oprea, caruia i-au fost aduse la cunostinta principalele probleme identificate de catre cei prezenti, astfel

- Necesitatea modificarii si republicarii O.M.A.I. nr 51/2014 privind calculul si decontarea cheltuielilor de transport, propunerea federatiei fiind referitoare la calcularea distantelor de la km 0 al localitatilor si pe baza statisticilor CNADR, precum si simplificarea procedurii de aprobare a solicitarilor exprimate de lucratorii care fac obiectul acestor prevederi.

- Verificarea dispozitiilor emise de catre inspectorii sefi in vederea punerii in aplicare a prevederilor Legii nr.183/2014 si a OMAI 4/2015 privind plata orelor suplimentare prestate in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale.

- Reglementarea activitatilor desfasurate in cadrul sectiilor de politie rurala in vederea eficientizarii acestora.

- Acordrea prin lege a sporului de 25% pentru toti politistii care au absolvit forme de invatamant superior in vederea eliminarii discriminarilor existente in prezent.

- Acordarea ajutoarelor compensatorii in cazul politistilor care sunt pensionati precum si protectia acestora impotriva unor eventuale infractiuni de ultraj.

- Modalitatea prin care se efecueaza aprecierea si analiza a activitatii desfasurate de politisti.

- Problema relationarii dintre lucratorii din serviciul de pasapoarte si Institutia Prefectului si combaterea cazurilor de ultraj la ghiseu.

- Schimbarea denumirii si a insemnelor Politiei Locale pentru a nu mai fi confundata cu Politia Romana.

- O lege prin care politistii sa aiba dreptul sa acceseze fonduri europene.

- Salariile de merit.

- Definirea notiunii de politist in noul statut astfel incat sa putem scapa de cei care lucreaza la politie.

In ultima parte a sedintei au fost discutate probleme organizatorice, propuneri de modificare a statutului, stabilirea prioritatilor si eficientizarea activitatilor sindicale.

Edited by Elvis
  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.