Jump to content
POLITISTI.ro

Nelămurire privind vinovăţia într-un accident rutier

katalina2766
Go to solution Solved by bundesgrenzschutz,

Recommended Posts

Buna. Nu stiu cum sa incep de aceea cred ca e cel mai indicat sa intru direct in subiect. Acum mai bine de o saptamana am avut un accident cu masina si nu am fost la politie sa declaram accidentul, intelegandu-ne sa completam o amiabila si domnul sa imi ofere asigurarea lui si ..toate bune si frumoase. Dar nu a fost asa. Mai intai sa descriu accidentul .

Eu eram incadrata pe banda 2 pt un viraj stanga imediat dupa ce se termina un refugiu pt tramvai si o trecere de pietoni,aproximativ 2-3 metri.

Dupa ce m am asigurat si am dat semnal pt intentia mea am inceput virajul si in momentul cand eram perpendicular sensului de mers o alta masina ,care mentionez, nu era in raza mea de vizibilitate in momentul in care m am asigurat si am facut virajul , depasind ,o coloana, circuland printre refugiile de tranvai ma lovit in roata din fata stanga si putin portiera fata stanga.

Mentionez ca soferul nu a respectat semnificatia liniei continue inaintea inceperii refugiului de tranvai si indicatorului de obligare ocolire dreapta.

Problema mea acum e una. Cei de la asigurari vor sa o scoata ca si culpa comuna si doresc sa stiu daca se poate asa ceva, deoarece eu nu am fost lovita in timpul virajului sa se puna problema ca nu m am asigurat ci eram deja perpendicular sensului de mers.

Daca sunt ceva nelamuriri astept intrebari .  Va multumesc si astept opinii !

Nu te supara..dar de ce spui ca e culpa comuna? Care e vina mea? Spun asta pt ca odata ce eu ma aflam deja pe contra sensul liniei de tramvai iar domnul in cauza a venit printre refugiile de tramvai, depasind o coloana? Nu inteleg ! Eu deja ma aflam in pozitia de a ceda prioritate de dreapta in momentul in care el ma lovit si se poate constata ca a venit cu viteza destul de mare la cum arata masina si de aceea se explica de ce eu nu l am vazut. Din punct de vedere rutier el nu avea voie pe acolo,sa nu mai spun ca nu avea voie sa conduca ca are permisul de conducere expirat de 3 ani ! Care e vina mea? Scuza ma ,dar nu pot fi de acord cu asta.De ce e vina mea ca un inconstiient a venit cu viteza asa de mare si printre refugiile de tramvai si ma lovit pe mine cand ma aflam deja perpendicular pe linia de tramvai pe contra sens...scuze poate nu ma exprim destul de coerent. Din cate imi amintesc din ce am invatat nu se iese dintr o coloana sa se faca o depasire si mai ales in momentul in care in capatul coloanei o masina efectua deja regulamentar un viraj stanga..offf ..e asa de greu sa explici in scris  :( :(

as face o cu mare placere..dar nu stiu..o pot face aici? o sa incerc sa o fac si sa o adaug ca si poza..

Edited by katalina2766
  • Moderator

Art. 54 din OUG 195/2002 republicată

(1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

• Upvote 1
  • Moderator

In dreapta sus ai butonul "Raspunde la acest subiect". Mergi acolo, apoi in casuta de mesaj care se va deschide ai "Alege fisierul" apoi "Ataseaza fisier". Mai departe sper ca te descurci  :good:

Edited by danpin
  • Solution

Daca tu zici ca era inconstient, noi te credem pe cuvant... mai ales ca romanul se pricepe la jigniri ticluite si sa arunce cu noroi. Probabil daca o sa ne povesteasca celalalt sofer, o sa ne spuna ca o femeie a uitat ca oglinzile retrovizoare sunt de fapt pt a te asigura cand schimbi directia de mers, nu pt a te farda la semafor. Cert este ca accidentul s-a produs cu vinovatia ambelor soferi, fie ca esti tu de acord sau nu. 

La Politie amenda ta ar fi fost 340 de lei iar a lui probabil (spun probabil pt ca nu prea te cred ca accidentul s-a produs pe sensul opus, cred ca exagerezi si s-a produs undeva intre liniile de tramvai) 510 lei si retinerea permisului de conducere. Iar retinerea permisului depinde de multi factori pe care nu am cum sa ii am in calcul acum. 

Permis expirat?! Inca o amenda! Dar ma bucur ca iti aduci amintre acum aspectele astea. Cand ai facut amiabila nu le-ai observat? Te-a induplecat cu rugamintile de a nu merge la Politie sau doar a deschis portofelul si te-a invitat la o cafea?! Spun acestea pt ca de obicei amiabila asta se ”vinde”. Inca o chestie 10000% romaneasca. Sa ceri/primesti bani pt a face amiabila... Nu ca ne-ar privi asta pe noi ca politisti. Romanul e foarte inventiv in a eluda legea/Politia si isi da seama ca a gresit doar in situatii similare cu a ta. 

Analizeaza te rog ce ti-am spus si spune-mi ce nu am inteles bine. Ia in calcul ca nu te cunosc, nu vreau sa fiu rautacios cu tine, iti vorbesc doar din experienta miilor de accidente pe care le-am solutionat.  :good:

• Upvote 2
  • Moderator

Am adaugat schita accidentului ca poza de profil. Stiu ca e fff mica si nu stiu cat se observa dar nu stiu cum as putea sa fac altfel sa fie vizibila :( :(

Bundesgrenzschutz...nu stiu cum sa privesc ultimul tau raspuns si vreau sa cred ca mi ai raspuns asa datorita femeilor pe care poate le ai intalnit pana acum de ai incercat sa ma gasesti si pe mine printre ele.

1.Nu imi place sa exagerez si chiar nu am exagerat cu nimic,soferul masinii care ma lovit si a recunoscut vina si chiar in acel loc a avut loc impactul si chiar au fost si martori care ar putea confirma..

2.Am observat ca are permisul expirat in momentul in care mi-a dat cate o copie a actelor necesare la dosar si iti spun sincer ca singurul meu obiectiv era sa imi pot repara masina ..si atat...nu sa fac rau..

3. Nu stiu cum procedeaza unii sau unele dar in cazul meu nu s-a pus problema ,, deschiderii portofelului '' si chiar nu credeam ca cineva ar putea gandii asa ceva,dar poate inca nu stiu cum stau lucrurile..

Cu riscul sa ma repet si poate sa par penibila..spun ca nu exagerez cu nimic. In amiabila domnul a facut aceiasi schita pe care am postat o si eu si e aceiasi declaratie,domnul si a recunoscut vina,numai ca asiguratorii o scot ca si culpa comuna,

In fine...multumesc oricum pt timpul acordat si pt lamuriri.

post-13022-0-22355200-1393612051_thumb.j

Este culpa comuna... Noi ca politisti nu privim prezentarea la Politie pt solutionarea unui accident ca pe: ”a face rau”. Face parte din viata si cariera de ”sofer” sa te lovesti de astfel de situatii. O amenda si un permis suspendat niciodata nu ar trebui privite ca o ”rautate” din partea politistului, mai ales in cazul unui accident. Intelegi?

”vreau sa cred ca mi ai raspuns asa datorita femeilor pe care poate le ai intalnit pana acum de ai incercat sa ma gasesti si pe mine printre ele.” Sunt lucruri in viata care asa sunt pur si simplu. Nu e nici dublu standard, nu e nici discriminare... Femeile au o problema cu oglinzile, cum au o problema cu deosebirea dreptei de stanga. Atata tot... Nu zice nimeni ca e rau sau bine, pur si simplu e un element pe care trebuie sa il iei in calcul. 

Nu mai continui pt ca am invatat in meseria asta ca adevarul poate fi incomod, asa ca il ascundem sub pres si imi cer scuze daca te-a deranjat raspunsul meu ”experimentat”. Seara buna!

• Upvote 1

Am si eu o nelamurire ,recent am avut un accident rutier,intr o intersectie semaforizata ,eu si cei din fata am avut rosu,imediat ce am avut verde am plecat,tipul cu autovehicul (care era primu la semafor nu a plecat de pe loc cred ca dadea un mesaj,eu vroiam sa fac in stanga deci trb sa i dau prioritate de dreapta) si am hotarat sa trec dar cand am trecut eram aproape trecut o motocicleta care devanseaza(depaseste) pe partea dreapta toata coloana de masini s a lovit de mine,eu nu am vazut o fiindca nu avea far, era noapte, ploua ,era mascata de celalalte masini,avea viteza si nu aveam cum sa o vad,tipul s a ridicat si a pus motocicleta pe trotuar si mi a zis ca pot pleca e totul in regula ,apoi a plecat fain mersi,el avea nr false(am aflat cand au venit politistii) doi politisti foarte de treaba si mi au explicat ca am fost vinovat ca nu am acordat prioritate si ca n am cum sa demonstrez toate astea decat am 2 martori.Numai eu am fost vinovat ,motocicleta i au confiscat o,eu trebuie sa mi repar masina singur?

• Moderator

Dacă spui că motocicleta a fost indisponibilizată, cel mai probabil că i-a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru acele numere false, dar referitor la vinovăţia privind producerea accidentului întradevăr îţi aparţine. Nu este vorba de neacordare de prioritate, ci de neasigurare la schimbarea direcţiei. Şi vei fi nevoit să îţi repari maşina din buzunar.