Jump to content
POLITISTI.ro

E bine dacă urmez un liceu cu profil uman, filologie?


AndreiKMNP

Recommended Posts

AndreiKMNP

Bună seara, sunt clasa VII-a și optez pt. Academia de Poliție. Îmi doresc foarte mult să fac parte din acest institut. Am mediile generale peste 8 , uneori chiar și în jur de 9. Nu sunt medii lăudabile, în schimb conform cerințelor minime esențiale pentru a urma una dintre instituțiile de învățământ ale poliției, una dintre ele și aceasta fiind media generală de minimum 8,00. O duc bine din punct de vedere fizic, mă pregătesc din timp pentru probele sportive. La lb. Română am 7 media, la istorie 10 pe linie, iar la engleză circa  nota 8. Aceste trei discipline se introduc în examenul de admitere al Academiei De Poliție. Sigur, se poate și mai bine. Nu vreau să mă laud, însă am rămas corigent în clasa VI-a la matematică, treceam în cls. VII-a. Nu o să se mai întâmple asta. Este recomandat pentru mine un liceu cu profil de filologie dacă optez pentru Academia De Poliție? Nu vreau să devin ofițer din prisma salarizărilor, ci îmi place ceea ce fac polițiștii, mă pasionează foarte mult. Să o țin tot așa cu mediile generale? E bine dacă urmez un liceu cu profil de filologie?

 

   -Vă mulțumesc anticipat.

Edited by AndreiKMNP
Link to post
Share on other sites
  • Membru

Eu am terminat un liceu de filologie si nimeni nu m-a intrebat la intrare in Politie ce liceu am absolvit!Normal ca este bine sa inveti cat mai bine , si asta nu doar pentru faptul ca vrei sa intri la ADP ci pentru tine personal!Succes in continuare!

Link to post
Share on other sites
  • Membru

Conteaza doar media generala la purtare in perioada studiilor liceale.

 

Mai intai trebuie sa intri la liceu si apoi sa alegi. Bafta!

Edited by BGeorge
Link to post
Share on other sites
AndreiKMNP

Mulțumesc frumos, dar uite: 

b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00;

 

Sau se referea la media care aparține purtării? Sau la media cunoștiințelor? Dacă nu îmi iau BAC-ul pot să candidez la ADP?

Link to post
Share on other sites

Iti recomand un liceu sau colegiu cu profil uman,respectiv filologie sau limbi straine intrucat acolo vei avea minim 2-4 ore pe saptamana din ceea ce te intereseaza pe tine....respectiv lb. romana, istoria, lb.straina....si daca iti dai interesul...cu cateva ore de pregatire suplimentara in plus...o sa-ti iasa ce iti propui....cu restul obiectelor...trebuie doar sa treci...ma refer aici la matematica...si oricum vei avea ore putine din domeniul asta...bafta...dar sa ai grija... politia nu e ceea ce pare din exterior...

Link to post
Share on other sites
AndreiKMNP

Mulțumesc mult, ai dreptate! Poliția nu este ceea ce pare din exterior, în schimb este o meserie frumoasă. Desfășor momentan ore suplimentare la matematică cât să trec clasa deoarece am o profesoară extrem de severă, exagerat de severă și mama cam are probleme cu ea, la profesoara mea este foarte bine dacă scoți media 7. Fac ore suplimentare până la sfârșitul clasei a 8-a, ulterior nu mai am probleme dacă intru la liceul dorit de către mine. La liceul respectiv din clasa 11-a  matematica se exclude din orar. Mulțumesc pentru susținere!

Edited by AndreiKMNP
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.