Jump to content
POLITISTI.ro

Au voie să tragă pe dreapta poliţiştii de la Ordine Publica?


AndreiKMNP
Go to solution Solved by vlaicans,

Recommended Posts

Bună seara, domnilor.  

 

Scuzați deranjul, însă agenții și ofițerii de poliție care patrulează cu automobilul, cei de la ordine publică adică cei care răspund la cazuri și patrulează cu automobilul. Au voie aceștia să tragă pe dreapta alte vehicule cu un motiv? De exemplu dacă trece un automobil pe culoarea roșie de la semafor are voie să-l someze pentru a-l trage pe dreapta ? Unii oameni îmi spun că doar poliția rutieră se ocupă cu așa ceva, însă eu nu prea sunt de acord cu acest zvon.

 

Îi mulțumesc celui care își rupe 2 minute pentru a-mi răspunde la acest topic. Mulțumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Member

Nu doar ca au dreptul sa te opreasca cei de la siguranta publica , ci o sa te si sanctioneze pentru ca au acest drept!Asta inseamna "Siguranta publica sau daca tu vrei Ordine publica", adica respectarea legilor indiferent care sunt ele...iar politistii de la OP si nu numai se ingrijesc de acest lucru!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Cum se numeste politistul care nu este nici politist rutier nici politist local(fost gardian) ?

ii permite fisa postului sau vreun regulament de ordine interioara  unui astfel de politist sa opreasca masini, in trafic, intr-un municipiu ?

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Marius changed the title to Au voie să tragă pe dreapta poliţiştii de la Ordine Publica?
  • Marius unlocked this topic
  • Moderator

Extras din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române

.......

Art. 26. -

(1) Poliția Română are următoarele atribuții principale:

19. supraveghează și controlează circulația pe drumurile publice, în afara cazurilor exceptate prin lege, și colaborează cu alte autorități publice, instituții, asociații și organizații neguvernamentale, pentru îmbunătățirea organizării și sistematizării circulației, asigurarea stării tehnice a autovehiculelor, perfecționarea pregătirii conducătorilor auto și luarea unor măsuri de educație rutieră a participanților la trafic;

........

Art. 31. -

(1) În realizarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este învestit cu exercițiul autorității publice și are următoarele drepturi și obligații principale:

f) să efectueze, cu respectarea dispozițiilor legale, controale ale persoanelor și bagajelor, precum și ale vehiculelor aflate în circulație, atunci când există indicii temeinice cu privire la săvârșirea unor infracțiuni sau posibile acțiuni teroriste;

 

 

In concluzie, politistul (indiferent de la ce structura este - Rutiera, Ordine Publica, Judiciar, Crima Organizata, Economic etc) are dreptul sa opreasca autovehicule in trafic!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.