Jump to content
POLITISTI.ro

Buna seara / acte necesare sa pot circula legal

PaduraruGeorge

Recommended Posts

Buna seara , am facut acest post deoarece sunt un incepator (2 luni de cand am luat permisul) si doresc sa imi achizitionez o masina din Germania , am gasit o masina pe placul meu ... etc . Masina este inmatriculata in Germania , eu pot circula cu acele numere si in Romania ? ( nu doresc sa o inmatriculez deoarece stiu ca eu ca un incepator voi lovi masina ... si alte nazbatii , deci o cumpar sa ma invat mai bine , sa prind putina experienta ) . Ce acte imi trebuie pentru a putea cricula legal in Romania . Pot ramane cu actele neamtului ? sau cum as putea proceda , unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac pentru ca neamtu sa stea linistit , aici ma refer daca eu primesc o amenda sau eu stiu ce care ti le trimit prin posta , sa mi le trimita mie si nu neamtului.

• Member

Art 82 alin 4 din OUG 195/2002 :

Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.

Bun , deci din postul dvs. reiese ca dupa 90 de zile sunt obligat fortat sa inmatriculez masina ?

(1) : Nemtii sunt asa de "buni" incat sa ma lase sa circul pe actele lor timp de 90 de zile pana o inmatriculez ? , ce trebuie sa platesc eu in germania sa pot veni cu ea pe roti ?

(2): Am un prieten care are o masina ( straina ) inmatriculata in franta si el circula de vre-un an jumate cu ea , au trecut mai mult de 90 de zile , cand l-a oprit politia nu au zis nimic referitor la inmatriculare .

Eu doresc sa tin masina inmatriculata in germania , asigurarea o pot plati pe internet , ce ar mai trebui sa platesc sa fiu in legalitate cu autoturismul respectiv ?

• Member

Legea a fost modificata anul trecut...probabil amicul tau a fost oprit in trafic inainte de aceasta modificare sau probabil sunt doar povesti!

Eu ti-am spus exact ce scrie legea...nu respecti legea , suporti consecintele!

Povesti nu sunt :) , deci legea ma forteaza sa inmatriculez masina nu ? dar pot circula cu ea 90 de zile cu numerele de germania + 90 de zile ( 3 seturi de numere rosii ) pana la inmatriculare

Te sfatuiesc sa iti cumperi un autoturism inmatriculat in Romania, va fi mai bine pentru tine. Nu iti face tu griji pentru neamt ca el va sta linistit. In secunda doi iti anuleaza asigurarea si iti si radiaza masina fara ca tu sa stii. Decizia iti apartine, la fel si raspunderea.

Inca ceva , mai merge treaba cu inmatricularea autoturismului  cu ajutorul judecatoriei ? , sa ii dau in judecata ?dupa cum am calculat taxa ar fi de 1,700 euro :)) si masina costa 1,790 euro :)) nu e mare diferenta :(