Jump to content
POLITISTI.ro

Acte necesare să pot circula legal în România


PaduraruGeorge

Recommended Posts

Buna seara , am facut acest post deoarece sunt un incepator (2 luni de cand am luat permisul) si doresc sa imi achizitionez o masina din Germania , am gasit o masina pe placul meu ... etc . Masina este inmatriculata in Germania , eu pot circula cu acele numere si in Romania ? ( nu doresc sa o inmatriculez deoarece stiu ca eu ca un incepator voi lovi masina ... si alte nazbatii , deci o cumpar sa ma invat mai bine , sa prind putina experienta ) . Ce acte imi trebuie pentru a putea cricula legal in Romania . Pot ramane cu actele neamtului ? sau cum as putea proceda , unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac pentru ca neamtu sa stea linistit , aici ma refer daca eu primesc o amenda sau eu stiu ce care ti le trimit prin posta , sa mi le trimita mie si nu neamtului.

Link to comment
  • Member

Art 82 alin 4 din OUG 195/2002 :

 

Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.

Link to comment

Bun , deci din postul dvs. reiese ca dupa 90 de zile sunt obligat fortat sa inmatriculez masina ?

(1) : Nemtii sunt asa de "buni" incat sa ma lase sa circul pe actele lor timp de 90 de zile pana o inmatriculez ? , ce trebuie sa platesc eu in germania sa pot veni cu ea pe roti ?

(2): Am un prieten care are o masina ( straina ) inmatriculata in franta si el circula de vre-un an jumate cu ea , au trecut mai mult de 90 de zile , cand l-a oprit politia nu au zis nimic referitor la inmatriculare .

Eu doresc sa tin masina inmatriculata in germania , asigurarea o pot plati pe internet , ce ar mai trebui sa platesc sa fiu in legalitate cu autoturismul respectiv ?

Link to comment
  • Member

Legea a fost modificata anul trecut...probabil amicul tau a fost oprit in trafic inainte de aceasta modificare sau probabil sunt doar povesti!

Eu ti-am spus exact ce scrie legea...nu respecti legea , suporti consecintele!

Link to comment

Povesti nu sunt :) , deci legea ma forteaza sa inmatriculez masina nu ? dar pot circula cu ea 90 de zile cu numerele de germania + 90 de zile ( 3 seturi de numere rosii ) pana la inmatriculare

Link to comment

Te sfatuiesc sa iti cumperi un autoturism inmatriculat in Romania, va fi mai bine pentru tine. Nu iti face tu griji pentru neamt ca el va sta linistit. In secunda doi iti anuleaza asigurarea si iti si radiaza masina fara ca tu sa stii. Decizia iti apartine, la fel si raspunderea.

Link to comment

Inca ceva , mai merge treaba cu inmatricularea autoturismului  cu ajutorul judecatoriei ? , sa ii dau in judecata ?dupa cum am calculat taxa ar fi de 1,700 euro :)) si masina costa 1,790 euro :)) nu e mare diferenta :(

Link to comment
  • 10 years later...

Bună ziua, vin și eu cu o întrebare.

Am cumpărat o mașină recent adusă din Germania, am scos numere roșii și m-am programat la RAR.

La RAR am intampinat o problema, au observat ca motorul este schimbat si nu are serie, si mi-au sugerat o reconfigurare. 

Totodata mi-au pastrat si documentele masinii (brief-ul mare si brief-ul mic) talonul si cartea masinii.

Intrebarea mea este daca mai pot circula cu masina atata timp cat nu am documentele masinii, doar autorizatia de numere rosii, iar daca nu mai pot circula, unde se incadreaza infractiune/contraventie?

multumesc anticipat

Link to comment
  • Marius changed the title to Acte necesare să pot circula legal în România
  • Moderator

@Pasionat poţi circula atât timp cât autorizaţia de circulaţie provizorie este valabilă (se află în termen de valabilitate). După ce expiră termenul de valabilitate al autorizaţiei nu mai ai dreptul să o pui în circulaţie pe drumurile publice, iar potrivit legii, pedeapsa este închisoare de la unu la 3 ani. Mai mult, se anulează şi permisul de conducere al celui depistat la volan.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.