Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat 90 de zile nepredat la politie

Elena22

Recommended Posts

Buna ziua,

Am si eu o problema, si nu stiu cum sa actionez, sper ca trecerea timpului sa nu fie atat de grav in defavoarea mea...  Pe scurt, acum un an, pe 12.02.2013 mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile + amenda pentru viteza de 101 km in localitate pe DN1. Amenda am platit-o in 24 de ore, si apoi am contestat PV in instanta, si mi-am recuperat permisul. Mentionez ca nu m-am prezentat la poces. In iulie mi-a fost respinsa cererea ca neintemeiata. Eu nu am intrat in poseasia sentintei judecatoresti datorita faptului ca nu mai locuiesc la adresa din buletin... Deci nu am semnat pentru ea.A trecut mai bine de cand s-a intamplat retinerea, iar eu nu am predat permisul. Mentionez ca in momentul retinerii aveam mai putin de un an de la dobandirea acestuia... Am circulat in tot acest timp, dar din fericire am avut norocul sa nu fiu oprita de politie...

Ce pot sa fac acum? Presupun ca au trecut cele 90 de zile din iulie + inca 30 de zile ca eram incepatoare + 30 de zile ca nu am depus permisul in 15 zile, dar dupa cum un avocat mi-a spus, nu se considera savarsita suspendarea. Sa ma duc sa-l predau? Cate luni o sa ramana acolo? Daca sunt prinsa in trafic risc dosar penal? Care e pedeapsa? Va multumesc mult, sper si va rog frumos sa ma ajutati!

• Member

Te duci la judecatoria unde s-a solutionat cauza, soliciti o copie dupa hotararea definitiva iar impreuna cu aceasta si cu permisul de conducere te prezinti la Serviciul Rutier unde ai domiciliul...iar acolo vei primi mai multe lamuriri!

Te sfatuiesc sa nu mai conduci pana atunci!

Personal nu inteleg de ce cand primiti o sanctiune, mai ales cand recunoasteti ca o meritati, depuneti contestatie la Judecatorie. 

• Member

Marius doar tre sa pape si burtica avocatilor ceva...nu?Chiar daca de cele mai multe ori este in zadar aceasta contestatie ,legea permisiva le da acest drept!

Cine stie poate pana la solutionarea cauzei respectiva poate reusea sa provoace un accident pe fondul vitezei excesive...ca sa vezi ce masura preventiva buna!

• Upvote 1
  • Downvote 1

Personal, nu consideram ca meritam sa mi se retina permisul. Era DN1, acolo in localitati viteza maxima admisa e de 70 de km!!! Eu am avut 101, mi s-a spus ca in dreptul nu stiu carui segment cu maxim 50 de km. Eu am vrut sa mi se prezinte inregistrarile eenimentlui, precum si omologarea aparatului radar. Din pacate, nu am putut sa fiu la curent cu procesul ca lucrez pe vapoare, si nu mi-a permis timpul.

Bun, multumesc, de ce sa nu mai conduc pana atunci?

• Downvote 3
  • Moderator

Nu trebuie să prezinte nicio înregistrare sau omologarea aparatului (oricum, între noi fie vorba, chiar dacă ai vedea acel document, oricum te vei uita la el asa doar pentru a spune că l-ai văzut) sau orice alt document. Acele documente sau înregistrări se trimit numai instantei, dacă aceasta consideră că este nevoie de ele pt. solutionarea contestatiei si le solicită politiei.

Nu te mai lua după ce scriu toti visătorii pe internet si nu pierde din vedere faptul că nu tu îi controlezi acolo în stradă pe politisti. Au destui sefi ce au ca atributii de serviciu astfel de activităti.

• Member

Pentru ca situatia ta este neclara in ceea ce priveste dreptul de a conduce...risti un dosar penal!

Pai am cerut sa se prezinte instantei acele documente, nu sa mi le trimita mie pentru amuzament... E prima data cand consult internetul sau vreun forum in privinta acestei chestiuni, pana acum am fost sfatuita de un avocat ca atata timp cat am permisul asupra mea, la un eventual control al actelor, o sa mi se retina permisul in vederea suspendarii stabilite, dar prietenii mei mi-au spus alte lucruri, care mi-au dat de gandit, de aceea am considerat sa intreb si aici. In fine, eu va intreb ce risc daca in seara asta ma opreste politia si isi dau seama ca eu trebuia sa predau permisul acum 8 luni? Si nu inteleg de ce ma tot invinuiti atat, da, stiu ca trebuia sa-l predau, asta e greseala mea si mi-o asum, dar nu era dreptul meu sa incerc sa contest PV-ul daca simteam ca nu e corect? Chiar sunt o soferita responsabila, am zeci de mii de km la bord, si aia a fost singura data cand mi-am luat o amenda rutiera... Shit happens.

Pentru ca situatia ta este neclara in ceea ce priveste dreptul de a conduce...risti un dosar penal!

Mersi!

• Downvote 1

Cam asta ne e meseria: sa certam, sa amendam...

Si cam asta e reactia romanului: sa se supere, sa conteste, sa nu se considere vinovat  :clip:

• Upvote 1
  • Member

Personal, nu consideram ca meritam sa mi se retina permisul. Era DN1, acolo in localitati viteza maxima admisa e de 70 de km!!! Eu am avut 101, mi s-a spus ca in dreptul nu stiu carui segment cu maxim 50 de km. Eu am vrut sa mi se prezinte inregistrarile eenimentlui, precum si omologarea aparatului radar. Din pacate, nu am putut sa fiu la curent cu procesul ca lucrez pe vapoare, si nu mi-a permis timpul.

Pai am cerut sa se prezinte instantei acele documente, nu sa mi le trimita mie pentru amuzament... E prima data cand consult internetul sau vreun forum in privinta acestei chestiuni, pana acum am fost sfatuita de un avocat ca atata timp cat am permisul asupra mea, la un eventual control al actelor, o sa mi se retina permisul in vederea suspendarii stabilite, dar prietenii mei mi-au spus alte lucruri, care mi-au dat de gandit, de aceea am considerat sa intreb si aici. In fine, eu va intreb ce risc daca in seara asta ma opreste politia si isi dau seama ca eu trebuia sa predau permisul acum 8 luni? Si nu inteleg de ce ma tot invinuiti atat, da, stiu ca trebuia sa-l predau, asta e greseala mea si mi-o asum, dar nu era dreptul meu sa incerc sa contest PV-ul daca simteam ca nu e corect? Chiar sunt o soferita responsabila, am zeci de mii de km la bord, si aia a fost singura data cand mi-am luat o amenda rutiera... Shit happens.

Mersi!

Ma bag ca musca-n... 

Serios Elena? Ai devenit cumva instanta judecatoreasca? :hmmmt:

Oricum e ceva normal...Romanul e politist, doctor, mecanic, sportiv, om politic, judecator, etc.

Ma bag ca musca-n... 

Serios Elena? Ai devenit cumva instanta judecatoreasca? :hmmmt:

Oricum e ceva normal...Romanul e politist, doctor, mecanic, sportiv, om politic, judecator, etc.

Jesus, nu mie, in instant. Ce voiati sa scriu in contestatie altceva? Ca cer explicatii politistului pt ca a pozitionat masina cu radar in punctul respectiv? Pana la urma, si daca am avut 101 km in dreptul segmentului de drum cu 50 admisi, poate radarul avea o eroare de 2 km, de 5, de 10 in plus, si in situatia asta nu mai era cazul sa-mi suspende pe 3 luni permisul. Voi cum ati fi actionat in situatia asta? Desigur, putea sa aiba si eroare cu minus, dar macar voiam sa incerc. Nu inteleg de ce-mi sariti asa in cap...

Aia a fost o greseala, si nu mai depasesc asa mult viteza. De atunci am trecut pe langa multe radare si echipaj de Politie, atat in tara, cat si in Europa si n-am avut nicio problema, Am invatat sa franez la timp!

• Member

Daca mergi cu 101km/h in localitate inseamna ca esti iresponsabila si trebuie sa faci o pauza de 3 luni.

Ai gresit si trebuie sa suporti consecintele.

Data viitoate fii mai responsabila ca sa nu mai ajungi in situatia asta. ;)

Edited by BGeorge

Daca mergi cu 101km/h in localitate inseamna ca esti iresponsabila si trebuie sa faci o pauza de 3 luni.

Ai gresit si trebuie sa suporti consecintele.

Data viitoate fii mai responsabila ca sa nu mai ajungi in situatia asta. ;)

De acord cu asta, o sa purced la cele necesare pt a-l duce la politie... Ca sa mi se restituie dreptul de a conduce, si implicit permisul, trebuie sa mai promovez vreo testare a cunostintelor?

Am invatat sa franez la timp!

Daca asta e tot ce ai invatat in urma suspendarii dreptului de a conduce, inseamna ca nu ai invatat nimic. Drive safe !

• Upvote 2
  • Moderator

Ca sa mi se restituie dreptul de a conduce, si implicit permisul, trebuie sa mai promovez vreo testare a cunostintelor?

Nu.

Detalii găseşti aici:

• 2 weeks later...

Buna Ziua ,

Am si eu nevoie de cateva indrumari sau cel putin de cateva raspunsuri la problema mea .

In 2010 pe ruta Tg.Jiu - Valcea am fost luat de un radar cu viteza de 111 km  in localitate , am mers intradevar cu pana la 100 de km pe ora dar nu am depasit 100 km  , meritam amenda ( asta nu contest , o luam si i-o dadeam in cap sefului , o platea si eu pierdeam punctele ...sacrificiul meu ), dar nu sa-mi suspende permisul de conducere ( asta insemna sa-mi pierd serviciul )  .Am lucrat pe o autoutilitara de pana la 3.5 t , am permisul de conducere din 1995 , pana la aceel incident tin sa precizez ca n-am mai avut o amenda de circulatie de aproximativ 9 ani de zile ( si circulam zilnic ). M-au oprit si mi-au luat permisul de conducere , a doua zi am facut contestatie la judecatorie si mi-am recuperat permisul , am fost de 2 ori la tribunal , dar avocatul ( care l-a gasit o matusa de-a mea , fiind in zona ) mi-a spus sa nu ma mai prezint ca o sa primesc acasa rezultatul . Din data de 2010 pana in 2012 cat am lucrat si-am locuit in romania , nu am primit nimic de la judecatorie ( am fost sunat si avocatul ..el o tinea tot cu a lui ..ca o sa primesc prin posta ), din 2012 locuiesc in germania ,  am avut o accidentare la mana si-am intrat in medical apoi dupa operatie am intrat in somaj , specific si asta fiindca cei de la somaj imi platesc acum in momentul de fata scoala de sofer pentru categoria C / CE . Eu mi-am schimbat permisul de conducere in 2013  aici in germania ( nu mai am permisul de conducere romanesc , l-am predat aici ) , astazi in data de 10.03.2014 am fost sunat de un unchi din romania , ca am primit prin posta rezultatul ca am pierdut procesul si trebuie sa predau permisul de conducere pentru 3 luni .

Ce pot face eu in situatia de fata ?

Multumesc

Edited by MariusNicolae

Dar nu trebuie sa predau permisul , sau sa instiintez ca nu sunt in tara si de fapt nu conduc in astea 3 luni ? 

Multumesc de raspuns Cipri

• Member

In momentul in care nu te prezinti la Politie sa predai permisul de conducere atunci perioada de suspendare se prelungeste cu 1 luna!

Amenda a fost platita acum un an sau doi in urma ,am spus sa-mi plateasca amenda ca sa plateasca si impozitul la apartament . Mie imi este ca sa nu se ajunga la alte complicatii intre timp , de ex. o amenda . Eu oricum nu am sa ajung in tara in urmatorii cativa ani , deci asta nu are sa fie o problema ..precum ca as conduce in Romania . 

Iti multumesc !