Jump to content
POLITISTI.ro

Activităţi pentru combaterea furturilor de energie electrică


NewsBot

Recommended Posts

Acțiune pentru combaterea furturilor de energie electrică

 

În perioada 17 - 21 februarie a.c., Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. a organizat o acţiune, în judeţul Ilfov, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de curent electric. 

La acţiune au participat poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov şi specialişti din cadrul unei societăţi ce are ca obiect furnizarea energiei electrice.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 81 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Totodată, poliţiştii au sancţionat contravenţional 4 persoane pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Exemple:

La data de 17 februarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Ciorogârla şi specialişti ai companiei de distribuţie a energiei electrice au depistat patru persoane care ar fi fost branşate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, prin folosirea de instalaţii electrice artizanale. 

În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Tunari au depistat patru persoane care erau branşate ilegal la reţeaua de joasă tensiune de distribuţie a energiei electrice. 

La data de 18 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Popeşti Leordeni şi specialişti ai companiei de distribuţie a energiei electrice au depistat opt persoane care ar fi sustras energie electrică. 

La data de 20 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Buftea au desfăşurat o acţiune pe raza comunei Mogoşoaia, judeţul Ilfov, în urma căreia au depistat patru persoane care sustrăgeau energie electrică. 

În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de energie electrică.

Centrul de Informare și Relații Publice-I.G.P.R.

Link to comment
  • 1 month later...

Acţiune pentru prevenirea furturilor de energie electric

127 de infracţiuni au fost constatate de poliţişti, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică. / Acţiunea, coordonată de specialiştii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., a fost desfăşurată pe raza municipiului Bucureşti, în conformitate cu planul de acţiune comnun cu ENEL Distribuţie S.A..

În perioada 17 – 28 martie a.c., Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., în baza planului de acţiune comun cu ENEL Distribuţie S.A., a organizat o acţiune, pe raza municipiului Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de curent electric.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R. şi D.G.P.M.B., precum şi specialişti din cadrul unei societăţii.

În urma controlului a 160 de consumatori de energie electrică, poliţiştii au constatat 127 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi a gazelor naturale, respectiv folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Săvârşirea acestei infracţiuni se pedepseşte cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau cu amendă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.