Jump to content
POLITISTI.ro

Derogari


Floriin

Recommended Posts

Salutare! In cazul in care sunt student bugetat in anul I la o alta universitate, pot obtine o derogare care sa imi permita participarea la concursul de admitere in cadrul Academie de Politie, daca renunt la facultatea la care sunt inscris ?

Link to post
Share on other sites

Deci singura solutie este sa urmez una din scolile de politie ? Intreb deoarece in regulamentul admiterii din 2014 in art. 46, si sper sa nu gresesc scrie ca nu se admit derogari pentru examinarea medicala. 

Edited by Floriin
Link to post
Share on other sites
Militianu26

Floriin singura solutie pentru tine e sa vorbesti cu decanul si sa iti platesti facultatea pe care o faci momentan. Iti scoti diploma in original de exemplu si atunci intrii automat la cu taxa si dupa poti sa te inscrii si la ADP.

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
  • Membru

Este o mare prostie ce se intampla in momentul de fata cu privire la ingradirea de a participa la admitere studentilor care au urmat cel putin un an la buget in cadrul altei facultati deoarece Academia de Politie nu ofera posibilitatea de a urma o facultate la zi sau la taxa. 

Astfel, tu nu urmezi doua facultati subventionate de stat pentru ca Academia de Politie nu ofera cursuri la zi. In momentul in care esti admis tu semnezi un contract cu Ministerul Afacerilor Interne conform caruia te obligi sa iti desfasori activitatea pe o perioada de 10 de ani de zile si prin prisma acestui contract tu beneficiezi de masa, cazare, uniforma etc. Statul nu-ti ofera tie ca si student nimic gratis avand in vedere acel angajament pe care tu il semnezi. Se considera ca tu vei acoperi aceste cheltuieli in cei 10 ani pe care urmeaza sa-i desfasori in cadrul ministerului. Acest lucru reiese si din faptul ca daca te decizi sa parasesti sistemul inainte de implinirea termenului trebuie sa platesti cei 3 ani de scoala (cazare, masa, uniforma, curent, apa etc), mai exact suma de aproximativ 28000-30000 de lei.

Edited by Alex87
  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Am vorbit cu secretarul sef de la facultatea la care sunt inscris si mi-a explicat foarte clar ca nu exista nicio solutie, deoarece suma platita de cei de la taxa spre exemplu(2.500 in cazul facultatii mele), este doar o treime din ce cheltuie statul. Mi s-a mai spus si ca subventia trimisa de catre stat este trimisa pe CNP, deci nu am cum sa scpa de asta. Alex, iti multumesc pentru sustinere, dar se pare ca situatia nu are rezolvare deoarece nu pot plati pentru studiile pe care le-am urmat la Univ. Transilvania. Am cautat o solutie, ceva de care sa ma pot agata pentru a rezolva situatia, dar se pare ca pentru mine singura solutie este una din scolile de politie.

Link to post
Share on other sites

Adevarul e undeva la mijloc. Pe de o parte ti se ingradeste dreptul la studiu, pe de alta parte nu e ok ca statul sa-ti plateasca nenumarate vise. Ar trebui gasita o solutie... insa atata timp cat nu afecteaza pe cineva important asa va ramane. Mult succes Florin, incearca la Cluj/Campina si daca ai noroc si se elibereaza posturi de ofiteri undeva in tara o sa poti da examen din cate stiu.

Link to post
Share on other sites

Multumesc mult, m-am hotarat sa incerc la Campina, pentru ca stau la 15 minute de oras. Sper sa reusesc si pe mai departe ramane de vazut. Si inca ceva : actele necesare inscrierii la examenul de admitere pentru Campina sunt aceleasi si se depun in aceleasi perioade ca si cele pentru Bucuresti ?

Edited by Floriin
Link to post
Share on other sites

Cred ca la Campina perioada de inscriere e mai lunga cu o luna decat cea pt Academie. Despre acte nu stiu sa-ti spun exact, presupun ca sunt anumite lucruri care difera(dosar cu sina etc), dar o sa te lamureasca cei de la Resurse Umane din orasul de care apartii

Edited by Kable
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
khristyan

Am si eu o intrebare si anume daca am 1.67-1.68 si nu 1.70 inaltime pot sa obtin o derogare?sau altceva care sa imi permita sa sustin probele pentru subofiteri Campina?

Link to post
Share on other sites
MariusAcademy

E legea Educatiei din 2011 . Cum sa nu fie cursuri la zi ? Nu au rost discutiile astea . Legea buna , rea , trebuie respectata . Iar legat de inaltime nu exista derogari , deoarece nu si-ar mai avea rost regulamentul . De ce pui o conditie minima ca apoi sa permiti sa sustina admiterea unora care nu indeplinesc cerinta minima ? Nu are sens.

Edited by MariusAcademy
Link to post
Share on other sites
  • Membru

MariusAcademy, faci diferenta intre cursuri la zi si bugetate? Este diferenta mare. Legea sa spunem ca este ok, in schimb statutul Academiei lasa de dorit in privinta aceasta, crede-ma si nu o spun doar eu ci si persoane din conducerea ei.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.