Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari generale despre scoala de politie


MateiIrinel

Recommended Posts

In primul rand salutare,sunt nou pe aici,am ajuns aici din cauza unor curiozitati pe care le am.Sunt la filologie clasa a 12-a si vreau foarte mult sa dau admitere la campina si as avea cateva intrebari.

 

1.Pot iesi de pe bancile scolii politist rutier?Daca da..trebuie sa am permis la admitere sau cum?

2.Care tipuri de oameni se fac mai remarcati sportivii sau cei ce invata mai mult?

3.Cazarea e gratuita?Sau banuiesc ca e un numar de locuri,daca sunt depasite trebuie sa ne cautam noi?

4.Se face matematica?Daca da la ce nivel?

5.Cam care sunt cele mai grele materii?

 

Multumesc anticipat din suflet pentru timpul acordat.

 

 

Link to comment
  • Member

1. Da, dacă o sa fie locuri la județul pe care îl optezi.

2. Depinde în ce împrejurări.

3. Da, cazarea e gratuita.

4. Nu se face matematica, doar engleza/franceza.

5. Nu exista cea mai grea materie sau cea mai ușoară.

Link to comment

Permisul de conducere categoria B trebuie obtinut pana la data sustinerii examenului final , altfel nu vei fi inscris.

In scoala se studiaza doar una din cele doua limbi straine in functie de cea sustinuta la admitere.

Cai de a ajunge politist rutier dupa terminarea scolii exista , insa inainte de asta trebuie sa te pregatesti temeinic pentru a fi admis , bafta!

Link to comment
  • 1 year later...

sunt anul 3 la ase management , ce as putea face sa intru in sistemul militar ? am vazut ca exista mastere pentru care pot si eu sa optez, ma ajuta cu ceva ? la campina este obligatoriu sa stai in camin sau exista posibilitatea de a sta cu chirie ? 

Link to comment
  • Moderator

Poliţia nu mai este din 2002 o instituţie militară. Demilitarizarea poliţiei a fost una dintre condiţiile pentru a adera la UE, tocmai pentru că europenii spun că civilii nu trebuie reţinuţi, cercetaţi ori sancţionaţi de militari. Masterul nu te ajută cu nimic, doar dă bine pe CV. La ambele şcoli de poliţie, precum şi la academie elevii şi studenţii sunt cazaţi obligatoriu acolo.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Prin 2011 când au fost tăiate salariile, era pustiu prin fața instituțiilor de învățământ ale M.A.I, acum vor suplimentarea locurilor. Pe profă o plătești și pentru ridicarea moralului ?

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna seara! As avea cateva intrebari despre scoala de agenti, deoarece inca nu am gasit raspunsuri concrete aici pe forum, sau altundeva:

 

1. Cazarea si masa sunt asigurate sau contra cost?

2. Dupa absolvire am inteles ca se face o repartizare, in functie de nota de la examenul de absolvire; intrebarea mea este: ce alte criterii sunt luate in considerare?

3. Specializarea pe diferite "departemente" (ex rutiera, criminalistica, ordine publica, etc.) se face in timpul scolii sau dupa repartizare?

 

Multumesc.

Link to comment

1 Cazarea si masa sunt gratuite

2 Da, se face repartitia pe tara pe baza medie( examenul de absolvire si notele obtinute in timpul scolii)

3 Specializarea este Ordine Publica. 

4 Va trebui sa ramai in sistem cel putin 8 ani dupa terminarea scolii, in caz contrar, va trebui sa achiti scolarizarea.

Link to comment

"Declaraţia notarială din care rezultă că nu au mai beneficiat de finanţare de la buget pentru un program de studii universitare de licenţă (ciclu complet de studii superioare de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o perioadă de studii), pentru candidaţii pentru învăţământ superior, absolvenţi de liceu din anii anteriori." - daca am fost inscris la o facultate, si am frecventat doar anul 1 (2013-2014) insa nu mi-am retras dosarul (in cursul acestei luni vreau sa-l retrag), pot aparea probleme, sau se refera la cazul in care am absolvit un ciclu de studii superioare de licenta la buget?
 

Link to comment
  • Member

Declaraţia notarială din care rezultă că nu au mai beneficiat de finanţare de la buget pentru un program de studii universitare de licenţă (ciclu complet de studii superioare de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o perioadă de studii)

Tu ce zici? Trebuie sa declari la notar ca ai facut anul I la buget sau nu?

Link to comment
  • Member

Va trebui sa platesti acel an de facultate daca o sa fii declarat admis la Academia de Politie.De aceea trebuie sa prezinti acea declaratie notariala.

  • Upvote 1
Link to comment

Salutari prieteni !! Am o serie de intrebari. 

1) Daca ma inscriu pentru sustinerea examenului de admitere la academie pentru specializarea ,,jandarmi,, si se intampla sa pic examenul scris , pot opta pentru specializarea ,,politie ,, in cadrul unei scoli de subofiteri cum ar fi cea de la Cluj ? Sau sunt obligat sa raman pe filiera ,, jandarmerie,, si la subofiteri ?

2)Probele fizice sunt aceleasi si indiferet ca dai la ofiteri sau la subofiteri?

3) In cazul in care am absolvit un an in cadrul unei scoli de subofiteri si-mi propun sa dau la ofiteri, am dreptul ? Daca da, banuesc ca trebuie sa sustin probele sportive si cele teoretice din nou ?   Multumesc!!

Link to comment

Va trebui sa platesti acel an de facultate daca o sa fii declarat admis la Academia de Politie.De aceea trebuie sa prezinti acea declaratie notariala.

ma refeream la scoala de agenti de politie; imi cer scuze ca nu am specificat

Link to comment

Nu neaparat. Avand in vedere ca admiterea este mai tarziu decat cea de la academie, informatiile privind admiterea la scolile de politie pot fi date mai tarziu, cam tot cu 2-3 luni inante, cum s-a intamplat in cazul admiterii la academie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.