Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

buna ziua ! in vara anului trecut,am cumparat o masina din italia impreuna cu fratele meu,deci suntem proprietari amandoi . masina a fost cumparata asa in vederea inscrierii in romania prin partaj,intre timp partajul stiti bine ...a picat.

masina sta in garaj de anul tracut fara sa fi scos vreodata numere rosii,intrebarea mea este,in cazul ca vreau sa o inmatriculez provizoriu,pe numele meu mai am nevoie de ceva acte de la notar avand in vedere ca masina are doi proprietari in actul de vanzare cumparare respectiv eu si fratele meu (mentionez ca fratele meu este in italia unde locuieste ) multumesc!!

Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu o masina din Germania pe care am cumparat-o pe numele meu (inca am acel act de vanzare cumparare pe numele meu) si am inscris-o in Bulgaria pe numele unui bulgar, am facut o imputernicire la notar cu bulgarul, si acum as vrea sa o inscriu pe Romania. Este valabila acea imputernicire pentru a o inscrie aici? Am toate actele in original. Se poate inmatricula fara a mai merge in Germania ?

Buna ziua! Doresc sa achizitionez o masina adusa in tara de afara si vreau sa fiu sigur daca am inteles doua lucruri:

1. Daca masina are numere rosii am nevoie de fiscalul celui care a scos numerele.

2. Cei care dau "fiscal pe loc" sunt tepari, fiscalul trebuiind sa fie scos dupa ce a fost facut contractul de VC, in baza acestuia.

Multumesc.

Ai vândut maşina bulgarului, aşa-i?

Eu cu el nu am facut nici un act de vanzare cumparare, dar masina este acum inscrisa pe numele lui, si eu am o procura facut de la e, e de la notar, pot sa o inscriu asa ?

• 8 months later...

Am achiziționat un vw Caddy din Olanda care mi-a fost adus acasa pe platforma si mi-au fost inmanate deel 1 (tip card, taiat in coltul din stanta) deel 2 precum si alte doua foi. Pe dell 2 nu-mi apar datele proprietarului. E vreo problema in acest sens? Voi avea probleme la inmatriculare?

• 2 weeks later...

Buna seara am o problema urgenta daca vreti sa ma ajutati, maine imi cumpar o masina cu numere de austria valide pana in aprilie anu acesta, dar o cumpar de la cineva care nu e priprietar pe ea, proprietaar fiind prietenlui lui, am o intrebare: daca dupa expirarea numerelor adica in aprilie eu vreau sa imatriculez acea masina necesita ca eu sa umblu dupa el sa imi radieze masina de acolo din austria? va multumesc

• Downvote 2
  • 3 weeks later...

buna ziua..as vrea sa achizionez o masina imatriculata in franta de la un intermediar roman..mi sa confirmat ca certificatul masini nu este barat si ca pot circula cu numerele respective  atata timo cat e valabila asigurarea si itp ul ..pot imatricula masina pe romania daca certificatul nu este barat? ce documente trebuie sa primesc de la intermediar in vederea imatriculari?multumesc

• 1 month later...

Buna ziua,

Am cumparat recent o masina din Austria.

Am facut CV, am luat masina si actele in original.

Proprietarul austriac a pastrat talonul, asigurarea si placutele ca sa o poata radia.

Doresc sa stiu ce modalitati am sa o aduc in tara?

Momentan este in Austria, fara numere.

M-am gandit sa merg in Germania (fiind aproape de granita) si sa scot de acolo un set de numere provizorii.

Stiti cumva daca este posibil?

Multumesc

• 3 months later...

Buna seara!!!As dori si eu niste informatii; am vandut o masina care a fost inmatriculata in Romania in 2005,ea avand prima inmatriculare in Germania din 2002; am scos-o din evidentele primariei, cumparatorul si-a inregistrat-o la primarie, insa la fisc, surpriza...timbru  de mediu cu 1000 euro mai mare decat calculasem noi. Asta deoarece nu s-au luat in calcul anii in care a rulat in Germania, doar prima inmatriculare din Romania!!!

Numai detin niciun document, ( nici la politie nu mai au ) adica brieful din 2005, doar cartea masinii, in care sunt trecute date insa cei de la fisc,nu o iau in considerare...

Ce putem face???? Daca incheiem un contract de comodat, in cazul de fata este in regula???

Va rog, chiar avem nevoie de un sfat competent!!!

PS Am postat in 2 topicuri poate imi raspunde cineva...

• 5 months later...

Buna ziua,

In primul rand vreau sa-mi cer scuze ptr. ca eu cred ca ar fi trebuit sa pun intrebarile de mai jos aici: 

Home ->Forums ->Public Forums ->Ask a cop ->Frequently Asked Questions (FAQ) ->Prima înmatriculare a unui vehicul în România

...dar sincer, nu am gasit modalitatea cum sa o fac. Imi cer scuze!

Si acum, daca-mi este permis....

Vreau sa cumpar o masina "adusa" din Austria. Spun "adusa" ptr. ca propietarul (roman, cu rezidenta in AU) a adus-o pe roti, in RO si a lasat-o in parcarea fratelui sau. Actualmente masina nu are numere (propietarul sustine ca i-au trebuit la intoarcerea sa in AU ptr. a proceda la radierea masinii din AU) dar, sustine el ca intre timp, i-a lasat fratelui sau toate actele masinii (?), inclusiv actul sau de propietate prin care in 2014 a cumparat masina, la randul sau, de la un cetatean austriac. Totodata, i-a lasat  fratelui din RO si un contract de vanzare-cumparare, redactat in AU si semnat de el (propietarul actual din 2016), cu toate datele masinii trecute in acel contract precum si cu datele lui de identificare, dar fara a completa nimic la datele cumparatorului. Deasemenea, a lasat necompletata si data tranzactiei, urmand ca ulterior, fratele sau sa se ocupe aici in RO de vanzare, iar viitorul cumparator sa-si treaca datele sale pe acel contract si sa dateze tranzactia. Precizez ca masina nu a avut niciodata scoase numere rosii, iar in lipsa placutelor de circulatie, nu poate fi scoasa din parcare.

Relativ la acestea, am 2 intrebari:

1. - in ce priveste acel contract "in alb", daca eventualul cumparator completeaza ulterior datei de emitere a contractului, rubricile din acel contract (precizez: redactat in germana si nedatat), cu datele sale, exista vreo problema ca acelui eventual cumparator, care a procedat in felul acesta, sa nu-i fie recunoscut dreptul de propietate asupra masinii dobandita in acest fel? (probleme la inmatriculare?)

2.- ce acte ar trebui sa-mi prezinte cel care tine in "custodie" masina pentru a fi eu convins ca la mijloc nu e nimic dubios si ca in urma tranzactiei nu ma aleg cu o piesa decorativa in curte? (actul de radiere din AU +actul de propietate +? )

Va multumesc anticipat de raspunsul dvs.!

O zi buna,

Dragos

• 8 months later...
  • 4 years later...

Bună ziua!

De curând tatăl meu a achiziționat o mașină dintr-o țară aparținând UE și am observat că adresa îi este scrisă greșit în acte. Este ceva ce împiedică procesul de înmatriculare sau se poate declara o alta la ghișeu?

Mulțumesc anticipat!

• Active member

Mergi la "serviciul regim permise de conducere și înmatriculări vehicule" din cadrul Prefecturii județului tău și întreabă acolo. 

Politia romana nu mai are treaba cu buletine, pașapoarte, permise și înmatriculări de prin anii 2002 - 2005.