Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire - Vanzare Masina-Polita RCA


iTony

Recommended Posts

Salutare, 

Am o masina pe numele meu insa in ultimul timp fac fata tot mai greu cu asigurarea asta. Desi am permisul de 3 ani deja, ma duce asigurarea la peste 900-100 0 lei pe 6 luni.

Acum intrebarea mea este daca pot sa trec masina pe numele unuia din parinti fara sa mai fie nevoit sa plateasca vreo taxa de mediu. 

Mi s-a sugerat sa fac act de vanzare-cumparare, asigurarea pe numele parintilor iar certificatul sa ramana pe numele meu.

As dori sa stiu daca este posibil si legal desigur iar daca nu care ar fi cea mai buna posibilitate. 

Va multumesc! 

Link to comment

Poti sa vinzi autoturismul oricarei persoane, in baza unui contract de vanzare-cumparare, dar noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de mediu, daca nu a fost platita sau daca a fost platita si recuperata. Noul proprietar va solicita eliberarea unui nou certificat de inmatriculare. Asigurarea de raspundere civila auto RCA se emite pentru un autovehicul pe numele sau denumirea proprietarului, nume sau denumire ce este mentionat in certificatul de inmatriculare.

Poti sa detii permis de conducere de trei ani, dar daca ai sub 30 de ani, atunci vei plati mai mult. Deasemena mai conteaza si marca autoturimului asigurat, dar si daca au existat sau nu daune platite pentru acesta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.