Jump to content
POLITISTI.ro

Pot sa circul cu copie a certificatului de inmatriculare?

tybyALX

Recommended Posts

In primul rand buna dimineata. Numele meu este Alexandru. Am o problema nu foarte grava dar care mi-ar necesita raspuns(uri) din partea unor oameni pe care ii respect si care cunosc "problema" mea.In urma cu ceva zile am primit in ingrijire o masina de la un var al sotiei mele care a plecat in strainatate pt. serviciu.Mentionez faptul ca el este din Brasov iar noi din Ialomita.Am luat masina de la Bucuresti de la aeroport iar cand am ajuns acasa am constatat ca lipseste certificatul de inmatriculare.A doua zi l-am sunat sa il intreb despre el si se pare ca a ramas in portofel adica pe undeva prin Spania...mi-a fost trimisa prin fax o copie a acestuia dar...intrebarea este pot sa circul cu aceea copie a certificatului de inmatriculare sau trebuie sa o legalizez sau cum sa procedez...va multumesc anticipat pt. raspuns(uri).

• Moderator

Nu. Fotocopia, chiar si legalizată la notar nu te absolvă de obligatia legală de a prezenta documentul în original.

Dar puteti rezolva foarte usor cu ajutorul unui serviciu postal si în câteva zile ajunge.

• Upvote 2

• 3 weeks later...

Va salut! Masina mea este inmatriculata pe bulgaria si circul numai cu copiile la mine(mentionez ca mi-au fost furate actele odata si am umblat 4 luni sa le pot face din nou). Tehnologia a evoluat si se poate verifica si pe statie masina(daca este intelegere din partea domnului agent) Eu sincer nu am avut probleme pina acum si am facut si Germania si Italia doar cu copiile.Acum ce pot sa zic: daca gasesti pe cineva cu exces de zel o sa incasezi o amenda.

• Upvote 1
  • Downvote 4

• Moderator

Nu este legal, nu e vorba de exces de zel si alte aberații pe care le debitați aici. Trebuie să ai documentele în original, iar dacă nu le ai nu trebuie să circuli cu mașina respectivă. Încearcă transportul în comun.

• Upvote 1

• Moderator

Tot la fel există riscul să pierzi si portofelul cu bani. De ce nu te duci la magazin cu niste fotocopii după bani?

Asta cu eventualitatea pierderii actelor nu e o scuză.

• Upvote 1

Dar daca iti spun ca mi-au fost furate in ziua respectiva in parcare,in citi ani imi rezolvi dosarul cu AN? Banii ii pierd ,duca-se,in doua zile facem altii dar actele le fac in 6 luni. 

• Downvote 5

• Moderator

În unele situaţii se identifică hoţii, în altele nu. Nu e vina mea, a poliţiei sau poliţiştilor că tu eşti neglijent şi că îţi sunt furate. Dar asta nu înseamnă că poţi să nu respecţi legea pe principiul drobului de sare. Mergând pe aceeaşi logică nici nu ar mai trebui să ieşi din casă ... există orcând riscul să pice un avion peste tine.

• Moderator

Dar daca iti spun ca mi-au fost furate in ziua respectiva in parcare

În cazul ăsta nu trebuie să mergi cu mașina, nu e obligatoriu, poți să folosești transportul în comun.

Va salut! Masina mea este inmatriculata pe bulgaria si circul numai cu copiile la mine(mentionez ca mi-au fost furate actele odata si am umblat 4 luni sa le pot face din nou). Tehnologia a evoluat si se poate verifica si pe statie masina(daca este intelegere din partea domnului agent) Eu sincer nu am avut probleme pina acum si am facut si Germania si Italia doar cu copiile.Acum ce pot sa zic: daca gasesti pe cineva cu exces de zel o sa incasezi o amenda.

"ai facut" Germania si Italia fara sa fii oprit. daca erai oprit, acum aveai alta impresie. Trebuie sa ai documentele originale.

Dar daca iti spun ca mi-au fost furate in ziua respectiva in parcare,in citi ani imi rezolvi dosarul cu AN? Banii ii pierd ,duca-se,in doua zile facem altii dar actele le fac in 6 luni. 

Daca "spui" ca ti-au fost furate cand ti se cer, e tarziu.

In 2009 mi s-a furat portofelul cu acte si bani de pe spatarul scaunului din restaurant, din buzunarul interior de la jeaka.

Am pierdut 2 ore sa sun bancile la care aveam cardurile, sa negociez cu patronul restaurantului.

eram la o pensiune la intrarea in Rotbav. Trebuia sa merg la Dej unde ajut o fabrica de-a noastra.

Dupa telefoane si negocierea cu patronul, m-am intors la Feldioara sa dau declaratie ca mi s-a furat portofelul. Ghicesti de ce?

La mine a durat un an sa-mi recuperez toate actele (permisul de conducere l-am "scos" in 2 ore)

• 2 weeks later...

Tocmai asta este.Am fost oprit si nu a fost nici o problema.Cati dintre dumneavoastra au fost afara si nu au fost oprit de cel putin 2-3 ori?

Dar nu vreau sa fac o polemica din asta si nu ma refeream la certificatul de Romania,ptr ca aici e mai usor.Ma duc si-l declar furat,etc., iau dovada ..bla,bla,bla, dar sa mergi in Bulgaria sa dai declaratie  si sa astepti 4-6 luni sa le fac din nou,,, mai bine merg cu copii.Cum spuneti dumneavoastra,sunt oprit platesc amenda dar mai bine asa decit BG. Despre politia romana am ,inca, o impresie buna dar despre vecini...sa fereasca D-zeu!

Ptr. Marius: In cazul meu este obligatoriu sa merg cu masina,crede-ma.La cit am de alergat cu copii... e foarte greu sa merg cu mijloacele de transport in comun ( si nu este un moft).

Stim foarte bine cum se rezolva un AN la noi.

Deci,stimati colegi, va multumesc pentru raspunsuri si sa nu credeti ca eu sunt de acord sa circul doar cu copii dar,ptr. mine ,in urma a ceea ce am patit e varianta: dintre doua rele o aleg pe cea mai putin rea. 

• Downvote 2

• Moderator

Procentul de identificare a AN-urilor la noi este mult mai mare în comparaţie cu alte poliţii mult mai titrate. 

• Moderator

Având în vedere modul cum ai formulat aceea afirmaţie de mai sus, nu cunoşti situaţia.

La acest capitol, Poliţia Română chiar stă mult mai bine decât poliţiile din alte ţări.

Sa circul ilegal cu copii la mine doar pentru ca imi este frica sa nu pierd originalele?

:lol:

Eu am fost oprit de 4 ori.

Din pacate pentru tine, am avut originalele. La asigurare le-am aratat in 2009 in Germania, abtipildul.

"Original, original, paper please!"

Copiile sunt tot ''paper" :) , dar dupa cum am spus nu vreau sa fac o polemica din asta (prefer sa iau o amenda decit sa stau 6 luni cu masina pe dreapta). 

Nu am spus ca nu stam mai bine ca alte tari la AN-uri, ci ca se rezolva f.greu. Iar dupa ce se rezolva ,ptr.mine e prea tirziu (tot 6 luni stau cu masina pe dreapta). 

• Downvote 2

• Moderator

Ai vreo statistică, analiză cu ceva date concrete sau doar vorbeşti aşa în baza legendelor urbane?

• Moderator

Nu am spus ca nu stam mai bine ca alte tari la AN-uri, ci ca se rezolva f.greu. Iar dupa ce se rezolva ,ptr.mine e prea tirziu (tot 6 luni stau cu masina pe dreapta).

Specific românului care are impresia că el le știe pe toate. Te asigur că aberezi și faci afirmații despre chestiuni care depăsesc nivelul tău de cunoaștere. E plin pământul de habarniști, iar tu vrei din tot dinadinsul să le îngroși rândurile. Pricepi dragă sinele?

sinel

" Banii ii pierd ,duca-se,in doua zile facem altii", "prefer sa iau o amenda decit sa stau 6 luni cu masina pe dreapta", daca te tine buzunarul, n-ai decat sa arunci 255 lei de fiecare data cand esti oprit in trafic. Plus mustrare si timp pierdut pentru verificari. . Daca spui ca ti-au fost furate in parcare, de ce nu le porti cu tine? Nu le lasa in masina.

• 4 weeks later...

Am fost restrictionat de la vorba un timp,asa ca prea multe nu o sa mai spun.Credeam ca rolul forumului este sa poti discuta deschis dar, atit timp cit la orice raspuns primesc reputatie negativa doar pentru faptul ca nu sunt de'acord cu unii de pe aici...prefer sa nu mai vb.prea multe.Nu incurajez si nici nu am incurajat circulatia pe drumurile publice doar cu copii dupa acte,eu doar am motivat de ce fac asta.Daca cineva vrea sa inteleaga,bine!daca NU,asta e.

Oricum,va multumesc pentru raspunsuri.

Cred ca provoci iritare pentru cum iti justifici o actiune care nu este legala.

Frica ta ridicola de a pierde actele pe care le tii in mana e de departe mai mica decat frica mea de a fi lovit de un vehicul inmatriculat in Bulgaria.

Daca am aplica principiul fricii, tu, sa poti circula cu numarul tau de bulgaria, doar cu copiile actelor, de frica sa nu iti pierzi actele,

eu pot circula cu autobuzul de frica sa nu ma lovesti tu, caz in care as pierde mult mai mult decat timpul tau de recuperare al actelor.

In cazul tau pierderea actelor depinde doar de tine, in cazul meu EU depind de TINE, sa nu ma lovesti. Acum intelegi mai bine?

• Moderator

Am fost restrictionat de la vorba un timp,asa ca prea multe nu o sa mai spun.Credeam ca rolul forumului este sa poti discuta deschis dar, atit timp cit la orice raspuns primesc reputatie negativa doar pentru faptul ca nu sunt de'acord cu unii de pe aici...prefer sa nu mai vb.prea multe.Nu incurajez si nici nu am incurajat circulatia pe drumurile publice doar cu copii dupa acte,eu doar am motivat de ce fac asta.Daca cineva vrea sa inteleaga,bine!daca NU,asta e.

Oricum,va multumesc pentru raspunsuri.

Te victimizezi inutil și minți cu nerușinare, pentru că nu ți-a băgat nimeni pumnul în gură. Ai fost sancționat pentru că ai încercat să faci reclamă la o stație de ITP, aspect interzis de regulamentul forumului. Dacă vrei reclamă, contactezi administratorul site-ului și plătești, pentru că așa e normal, firesc și corect.

Referitor la motivațiile tale de a încălca legea, reține că nimic nu îți dă dreptul ăsta, nu există nicio motivație pertinetă pentru a încălca legea. Dacă nu ești capabil să ai grijă de câteva documente, nu e nicio tragedie, înseamnă că nu trebuie să mai conduci autovehicule pe drumurile publice.

Ține minte că pe acest forum se încurajează și se promovează respectarea prevederilor legale, iar motivațiile infantile și penibile expuse de tine nu își au locul aici, poți să le postezi oriunde vrei tu pe internet, dar nu pe acest site.

• 6 years later...

Buna ziua am si eu o intrebare.. mi-a fost retinut talonul am fost la rar cu masina mi sa dat dovada pentru recuperarea talonului, pot circula cu masina de exemplu pana la politie sa imi iau talonul ? Sau nu am voie sa merg cu ea decat cand imi recuperez talonul de la politie

• Member

Cand ti s-a reținut certificatul, ai primit o dovada cu drept de circulație 15 zile, nu ?

Tu poți circula cu masina doar cat timp acea dovada e valabila

Ce ti-au dat cei de la RAR, e altceva.

• 10 months later...

Buna seara, recent am trecut vama HU-RO cu mașina de servici. Țin sa precizez că mașina am primit-o recent (mai exact cu 2 zile înainte) și înainte a fost folosită de un coleg care a pierdut certificatul de înmatriculare. Duplicatul eliberat după a fost tras la xerox la firma și doar copia duplicatului se afla in mașina. (Precizez ca eu nu am verificat, văzând talonul și colegul ne spunând nimic am considerat ca toate actele sunt in regula) La intoarcere, când am trecut vama și mi s a cerut documentul am aflat de la polițiști ca acesta nu e originalul. Am primit o amenda de la poliția maghiara. Polițiștii romani mi au spus ca e încălcare de lege și se face dosar penal pentru așa ceva. Vreau sa stiu dacă chiar asta este procedura, ei au considerat ca talonul e un fals in schimb este doar o copie.