Jump to content
POLITISTI.ro

Ce trebuie sa stii cand faci Casco la masina


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Dacă intenționați să vă asigurați mașina printr-o poliță Casco (asigurarea facultativă auto) trebuie să fiți foarte atenți la clauzele din contract, vă puteți trezi că asigurarea nu acoperă riscul de furt, cel de zgâriere în parcare sau accidentele pe drumuri care nu sunt publice.

Unele firme de asigurări vând poliţe Casco care acoperă doar anumite riscuri, pentru că NU există o poliţă Casco standard, care să acopere şi furtul şi avariile şi vandalismul. Detaliile contractului trebuie citite cu mare atenţie, pentru a nu avea surprize neplăcute, în cazul unei daune.

Dacă se doreşte acoperirea riscurilor de vandalism, de cele mai multe ori există și un cost suplimentar, la fel și pentru cazul pătrunderii apei la motor sau pentru acoperirea riscurilor de evenimente rutiere pe drumuri care nu sunt publice.

Mai trebuie să fiți foarte atenți și la prevederile din contract privind franşiza pe care trebuie să o achitați în cazul unei daune totale sau pentru fiecare eveniment. La majoritatea societăților de asigurare franșiza crește odată cu numărul daunelor.

Există și posibilitatea să încheiați o poliţă fără franşiză, dar trebuie să achitați în plus o sumă destul de consistentă, care în multe cazuri nu se justifică.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Eu personal am de doi ani facut CASCO la masina .. Este vorba de un CASCO Complet care cuprinde incendiu , avarii accidentale , evenimente naturale si evenimente socio -politice , furtul din si de auto , tilharie . Aceste aspecte sunt asigurate si pe extern in sistemul tarilor cu Carte Verde . De asemenea este prevazuta si asistenta rutiera si pierderea sau furtul cheilor . Fransiza este 407 ron , cu exceptia daunelor produse de o terta persoana . Afacerea asta costa 230 lei pe luna in anul al doilea , pentru ca in primul an a costat decit 170 lei pe luna , iar acum o sa expire polita prin aprilie . La expirare pentru ca sunt vremuri de criza ma bate gindul sa fac tot CASCO dar , numai pentru dauna si vandalism . O sa fac un studiu pe la mai multi asiguratori sa-mi faca oferte pret de asigurare ca sa-mi fac o parere . :emo-yessir:

Link to comment
  • 3 years later...

Mare grija la "franciza" , de obicei aceasta este procent. si se manifesta cam asa: ...% din valoarea daunei sau ...% din valoarea asigurata.,daca optati pentru a doua (care de obicei este mai mica in valoare ca prima), va luati teapa si riscati sa platiti reparatiile din buzunar.Ca sa fiu mai explicit o sa dau un exemplu :

1. 20% din valoarea daunei

2. 7 % din valoarea asigurata.

 Daca ati aleso pe a doua,valoarea asigurata fiind de 10.000Euro, 7& inseamna 700 Euro, dauna este de 699 euro- esti bun de plata, daca ai optat pentru prima varianta atunci tu vei suporta 20% din valoarea DAUNEI si restul il primesti de la firma de asigurari.

Bine'nteles ca acum exista si varianta francizei 0 % ,dar in acest caz si valoarea primei de asigurare este mult mai mare.

Cotele de franciza expuse sunt informative,eu am vrut sa scot in evidenta din ce anume ar trebui sa fie franciza.Osa radeti dar majoritatea aleg a doua varianta pentru ca nu se uita din CE? este franciza ci se uita la procent.Nici o firma de asigurari n-o sa va explice asta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.