Jump to content
POLITISTI.ro

Proces BRIGADA DE POLITIE RUTIERA


kvn3036

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Pe scurt:

Am depasit tramvaiul pe partea stanga deoarece prin dreapta nu exista posibilitatea efectuarii manevrei de depasire. Am fost oprit iar concluzia trasa de catre organele competente: " depasirea coloanei oprite la semafor". Eu revin si spun ca acea coloana era in miscare. Am fost filmat. Aveam dreptul de a vedea inregistrarea? Nu am cerut acest lucru deoarece ma grabeam si nu am vrut sa complic lucrurile. Am depus la judecatorie cerere pentru anularea P.V, dupa un timp am primit la domiciliu pozele exacte iar dupa cateva mici calcule reiese ca tramvaiul a fost in miscare in timpul depasirii.

 

Imi puteti da cateva informatii legate de modul de desfasurare al procesului? Exista sanse de reusita?

Risc sa raman fara dreptul de a conduce 30 de zile. As prefera sa nu deoarece acesta e obiectul cu, care imi "castig painea".

Sper sa nu deranjez cu intrebarile sau poate cer raspunsuri imposibile, cateva pareri sau sfaturi daca se poate.

 

Multumesc !

 • Downvote 6
Link to comment
 • Member

Incredibil dom'le!

Toti isi castiga painea cu ajutorul permisului, dar niciunul nu se gandeste ca trebuie sa respecte legea daca vrea sa mai castige o paine cu permisul.

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

Dom`le, nu stiu in calitate de ce ai raspuns, daca ai vreo idee legata de subiect o apreciez intentia altfel nu vad ce rost au restul comentariilor.. 

Repet, legea nu a fost incalcata ! Am depasit regulamentar.

 


Da, la finalul depasirii am ajuns primul la semafor. Abea atunci putem spune ca a fost coloana oprita

Link to comment
 • Moderator

E strict părerea ta că ai depăşit regulamentar. Cu siguranţă cei care aşteptau ca nişte fraieri în coloană, nu sunt de aceeaşi părere. Înţelegi?

Link to comment

Cred ca nu conteaza culoarea semaforului atata timp cat pana la el am avut timp sa depasesc ei fiind in miscare. Este interzisa depasirea coloanei care se indreapta catre semafor? Sau depasirea coloanei deja oprita?

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

kvn3036

Nu te-am întrebat care e părerea ta.

Dacă eşti căpos şi nu vrei să răspunzi la o întrebare simplă, îţi recomand să consulţi un avocat, de la care o să primeşti doar întrebări şi răspunsuri pe placul tău. ;)

Baftă!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Legea spune exact aşa:

Art. 120. – (1) Se interzice depăşirea vehiculelor:

[...]

k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

[...]

În concluzie, nicăieri în lege nu se impune ca vehiculele din coloană să fie musai oprite pe loc. Tot despre o coloană în aşteptare vorbim şi atunci când datorită aglomeraţiei, vehiculele se deplasează foarte încet şi/sau se pun în mişcare sporadic pentru a înainta 3-4 metri. La fel cum şi când se apropie de semafor în mod normal şi logic maşinile nu accelerează până la câţiva metri pentru a frâna brusc, ci reduc viteza din timp până ajung să oprească. Şi acolo tot despre formarea unei coloane în aşteptare este vorba. Nicăieri în lege nu spune că dacă roţie unuia dintre vehicule nu sunt complet oprite, îl poţi depăşi deoarece nu mai este în coloană imediat ce roata s-a pus în mişcare. Un vehicul în aşteptare nu înseamnă că obligatoriu trebuie să fie oprit pe loc.

 

Mai mult decât atât, chiar şi dacă am face abstracţie de regulile privind depăşirea coloanelor de vehicule, citind ce ai postat mai sus găsim:

"Am depasit tramvaiul pe partea stanga deoarece prin dreapta nu exista posibilitatea efectuarii manevrei de depasire"

de unde rezultă că nu ai respectat nici prevederile Art.45. - alin. (6) care spune clar faptul că:

Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.

În cazul tău exista spaţiu suficient, numai că acesta era ocupat de vehiculele ce formau coloana în aşteptare, fapt ce te-a determinat să efectuezi manevra de depăşire a tramvaiului prin partea stângă. Iar în astfel de situaţii, această manevră este interzisă de lege. Şi aici este o diferenţă între "nu există posibilitatea" şi "nu există spaţiu".

 

PS: Înregistrările video nu se prezintă acolo în stradă, ci numai în instanţă. Chiar dacă ai fi solicitat acest lucru, poliţiştii nu au o astfel de obligaţie.

 • Upvote 5
Link to comment

Multumesc pentru raspunsul detaliat, foarte util.

Am uitat sa specific, drumul era cu o singura banda pe sens inclusiv sina de tramvai. Deci miscarea masinilor se face pe traseul tramvaiului, in dreapta direct trotuarul.

Link to comment

La pericolul pe care l-ai creat inutil nu prea te gandesti, nu?! Doctor Felix e o strada f mica, intotdeauna se gasesc ”interesanti” grabiti care sa fenteze coloana. Asta cu coloana in miscare poti sa o spui probabil unuia care nu e bucurestean, si sa impartiti impreuna o vorba de duh despre politisti.

 

Acestea fiind spuse, incearca sa nu fii ”roman” d-ala cunoscator ca suntem satui, si sa te gandesti la ce se putea intampla daca iesea cineva de pe o straduta, dintr-o parcare, sau venea din sens opus... din ambele directii se intra pe dr felix cu oarecare viteza, dar asta nu mai conteaza daca tu iti castigi painica ta cu permisul nu?! 

 

Sa fii sanatos!

 • Upvote 6
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.