Jump to content
POLITISTI.ro

Recunoasterea studiilor politienesti in strainatate


Recommended Posts

stie cineva care sunt tarile in care e recuoscuta diploma de functionar public cu statut special (politist) sau care sunt procedurile pentru a putea emigra si profesa ca politist acolo ??

Link to comment
  • Member

stai linistit dannis ca salariul unui politist din tarile amintite de tine este ok raportat la nivelul nostru de trai,dar acolo fi sigur ca nu ai cum sa te imbogatesti,ci doar sa ai un trai decent.

iar in ceea ce priveste munca de politie ii ceva normal ca nu este floare la ureche ca si oriunde in lumea asta,probabil doar legislatia este mai buna fata de a noastra care ii varza!asta daca te-ai gandit sa emigrezi ca politist!

eu te sfatuiesc sa incerci misiunile internationale. :emo-yessir:

Edited by cipri83
Link to comment

stie cineva care sunt tarile in care e recuoscuta diploma de functionar public cu statut special (politist) sau care sunt procedurile pentru a putea emigra si profesa ca politist acolo ??

Nu exista astfel de tari. Cel putin nu in galaxia noastra, sau poate la rusi cum bine a scris colegul nostru Catalin.

In momentul cand ajungi in alta tara o iei cam de la zero daca nu mai jos de atat, tinand cont ca vii dintr-o tara ex-comunista, nu ai cetatenie, drept de munca si altele.

Link to comment

nu se echivaleaza nicaieri. in urma cu niste ani buni a fost la tulcea un agent care a imigrat in canada si a fost angajat acolo ca politist intr-o localitate mica (unicul politist); nu am mai auzit demult de o astfel de "incadrare directa" si cunosc ceva colegi plecati; ia in calcul ca in majoritatea tarilor calitatea de functionar e conditionata de cetatenie, ceea ce tu, ca proaspat imigrant, nu ai cum sa obtii imediat

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Moderator

Germania intenționează să recruteze soldaţi din ţările UE.

Ministerul german al Apărării examinează posibilitatea de a recruta în armata federală, Bundeswehr, cetăţeni din alte ţări, pentru început doar din state ale Uniunii Europene.

Anunţul a fost făcut astăzi de Steffen Mortiz, purtător de cuvânt al ministerului, care a subliniat că nu s-a luat încă nicio decizie în acest sens şi că este vorba doar de reflecţii pentru a se garanta un nivel minim de recrutare când armata se va profesionaliza.

Dezbaterile se limitează la posibilitatea de a deschide Bundeswehr pentru cetăţeni din UE şi din alte ţări a căror formare profesională să fie recunoscută în Germania, cum este cazul Elveţiei, singurul stat pe care purtătorul de cuvânt l-a citat concret.

Steffen Mortiz a precizat că nu s-a luat în calcul posibilitatea de a crea o unitate precum Legiunea Străină din Franţa, deschisă cetăţenilor din lumea întreagă.

În luna ianuarie au ajuns în cazărmi ultimii recruţi germani în cadrul unui serviciu militar obligatoriu ce urmează a fi desfiinţat de la 1 iulie 2011

Oare cei din CNP au printre obiectivele lor și ceva intenții sau demersuri pentru ca studiile și calificarea noastră să fie recunoscută în UE?

Link to comment
  • 2 months later...

Articol preluat de pe Ziare.com

Politia germana angajeaza imigranti

"Chiar daca nu aveti un pasaport german, puteti deveni politist in tara noastra!". Prin aceste cuvinte politia germana incearca sa atraga straini, imigranti in acesta tara.

Nimic ciudat in acest indemn, daca tinem cont ca strainii din Germania reprezinta aproximativ 9 la suta din populatie.

Foarte frecvente au fost cazurile in care diverse reclamatii de urgenta, venite din partea unor cetateni de etnie rusa, turca sau araba, au fost solutionate cu meritul exclusiv al angajatilor straini, care au intrat in pielea translatorului, scrie Deutsche Welle.

Totodata, lipsa acestora a condus la situatii confuze in care, de exemplu, multe femei de origine turca nu au putut da indicii politiei referitoare la agresor, din cauza barierei lingvistice.

In Germania se intampla des incidente in care sunt implicate familii imigrante. Din acest motiv, politia are nevoie de angajati de diverse nationalitati. De asemenea, imigrantii angajati in politie ii pot ajuta pe cei autohtoni sa inteleaga mult mai bine mentalitatea unui strain care traieste pe un teritoriu gazda.

Pana acum cativa ani, politia din Germania era o institutie pur autohtona, cu angajati exclusiv de nationalitate germana. Acest lucru s-a schimbat, iar relatiile dintre actualii colegi sunt foarte bune.

Inca nu exista cifre exacte, dar observatorii locali estimeaza ca proportia de politisti imigranti in randul fortelor de ordine este cu mult sub cele 7 procente preconizate acum cativa ani. Unul dintre motivele pentru care nu toti reusesc sa intre in politie este reprezentat de testele lingvistice extrem de complexe.

Link to comment
  • 4 weeks later...

din cate am auzit, canada ar avea nevoie de rangeri, pe care ii recruteaza din randul politistilor din alte tari

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.