Jump to content
POLITISTI.ro

Echipajele de poliţie sunt monitorizate prin GPS

cipri83

Recommended Posts

• Membru

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a prezentat noul sistem de monitorizare prin GPS şi coordonare a echipajelor din teren, folosit în premieră în România. Şeful IPJ Argeş, comisarul-şef Nicolae Dumitru, a explicat că sistemul de monitorizare prin GPS a fost implementat în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi este funcţional de la sfârşitul anului trecut

Eu sincer cred ca este bun acest sistem pentru ca astfel ofiterul de serviciu va dirija cel mai apropiat echipaj la evenimentul semnalat,avand ca efect o creştere a rapidităţii intervenţiilor echipajelor din teren.

Edited by cipri83

Da e bun conceptul, dar sa speramca ofiterul de serviciu stie sa si foloseasca acest sistem. Eu stiu vre-o cativa (nu unu) care habar n-au sa foloseasca un calculator.

• Membru

rusy, eu alora le spun portari...ca in afara de a deschide si inchide poarta nu prea fac...nu generalizez, ziceam de unele cunostinte ale mele; se misca unii asa de incet cand le soliciti sa-ti faca o verificare, de parca se scufunda pamantul sub ei, mai ales noaptea mint ca nu merge sistemul :angry:

eu zic ca ar fi bun sistemul asta de monitorizare GPS, astefl si cei de la OP s-ar deplasa la accidente iar cei de la circulatie ar merge la un scandal, in baza: cel mai apropiat echipaj intervine

Edited by eti79ety
  • Upvote 2

O.S-ul stie intodeauna zonele in care sunt dispuse patrulele din teren si astfel stie, teoretic, ce patrula sa indrume la evenimente. Sistemul este bun pentru sefi, care vor supravegea mai usor activitatea patrulelor din teren!

Rusty, da-mi voie sa nu te cred cand spui ca un O.S titular nu stie sa foloseasca un calculator! Este adevarat ca exista colegi care efectueaza acest serviciu si nu au cunostiinte in folosirea calculatorului, dar nu este vina lor. Acesti colegi lucreaza la alte compartimente si ocazional la O.S. Dupa cum stim, nu toate compartimentele sunt dotate cu calculatoare si unii colegi isi fac actele din pix, deci nu este vina lor ca nu stiu sa foloseasca un calculator. Sa nu mai vorbim si de faptul ca avem colegi inaintati in varsta care nu s-au nascut ca noi, cu laptopul in brate, si care au nevoie de cursuri de specializare, de care nu au avut parte niciodata. Oamenii s-au trezit peste noapte ca trebuie sa foloseasca un calculator...

Poate acesti colegi ar trebui ajutati putin, nu desconsiderati!

Edited by bestkyky
  • Upvote 1
  • Membru

kyky, majoritatea Os-ilor au fugit pentru un loc cald, daca nu sunt buni acolo, altii care merita.

Ai dreptate, nu e vina lor, ci a celor care-i tin acolo

Am un coleg, OS, de doi ani de cand m-am mutat in biroul de langa camera OS, m-am saturat sa-i arat cum muta un fisier de pe ecran in alt fisier dintr-o partitie a HD cum se completeaza un tabel, etc

@bestkyky sa stii ca nu am postat degeaba, te rog sa ma crezi, habar nu au.

@eti79ety teoretic asa ar trebui sa si fie, cel mai apropiat politist de locul evenimentului, dar problema e alta daca nimeresc doi politisti cu statii mth 800L, atunci n-ai cum sa dai de ei.

:) au telefoane, dar daca sunt personale sti foarte bine ca nu e obligatoriu sa ai telefon mobil, da ii suna pe statie pe privat sa-i intrebe "POZITIA" :ner: :doh::D

In premiera in Romania ? Doamne !!!!! inseamna ca Bucurestiul nu e in Romania.... Sistemul este bun, permite celor de la dispecerate sa vizualizeze exact dispunerea in teren a patrulelor si mai permite si o analiza a traseului patrulelor, cu stationari, timpi de deplasare si alte nebunii...asta pina cind o sa-si dea sema baietii cum se opreste nenorocirea.....

o porcarie..... sefii or sa fie cu ichii pe noi care sia asa sunt politic pusi iar la prima abaterea cum ar fi sa iti iei un pachet de tigari sau te opresti sa bei un suc (din mers) o sa fi sanctionat.....

@bestkyky sa stii ca nu am postat degeaba, te rog sa ma crezi, habar nu au.

Daca oameni-s titulari e cam grav! Si eu am colegi care nu au nicio treaba cu calculatorul si care suplinesc tura O.S. -ului atunci cand titularii sunt liberi. Oamenii acestia chiar trebuie ajutati pentru ca nu este vina lor ca au atatea situatii de intocmit si transmis, de preluat si de raportat! Uneori este greu si pentru cei care sunt titulari pe post sa se descurce in timpi reali, sau sa nu greseasca in redactarea si transmiterea anumitor situatii. Din punctul meu de vedere, de vina este sistemul!

Pe mine, ca O.S., nu ma va ajuta cu nimic acest GPS deoarece eu stiu ce echipaje am in teren si care ar trebui sa fie mai aproape de locul in care are loc un eveniment. Vorbesc din perspectiva mea, poate la unitati de politie mai mari situatia este alta si acest sistm ar ajuta!

• Upvote 1

De ce oare cei care fac de serviciu O.S. sunt ca niste tauri buni de munca in strada, iar agentul de ordine trebuie sa se deplaseze la o interventie cu o colega, asta pentru ca acestia se baga pe sub pamant pentru a avea un loc caldut.Iar despre sistemul de monitorizare prin GPS pot spune ca rolul lui e pentru o uramarire a patrulelor din partea sefilor, in nici un caz pentru o mai buna si eficace interventie ,asta e doar un pretext.

Edited by rustic

In premiera in Romania ? Doamne !!!!! inseamna ca Bucurestiul nu e in Romania.... Sistemul este bun, permite celor de la dispecerate sa vizualizeze exact dispunerea in teren a patrulelor si mai permite si o analiza a traseului patrulelor, cu stationari, timpi de deplasare si alte nebunii...asta pina cind o sa-si dea sema baietii cum se opreste nenorocirea.....

Se imbraca statia tetra in folie de staniol.

De ce oare cei care fac de serviciu O.S. sunt ca niste tauri buni de munca in strada, iar agentul de ordine trebuie sa se deplaseze la o interventie cu o colega, asta pentru ca acestia se baga pe sub pamant pentru a avea un loc caldut.Iar despre sistemul de monitorizare prin GPS pot spune ca rolul lui e pentru o uramarire a patrulelor din partea sefilor, in nici un caz pentru o mai buna si eficace interventie ,asta e doar un pretext.

Exact ce isi doreste orice sef de inspectorat: invrajbirea propriilor oameni unii impotriva altora pentru a se da in gat reciproc si a-i controla mai bine. Din cate stiu si treaba aia trebuie facuta de cineva. Ca unii au nimerit acolo e alta discutie. Ca tu nu esti constient ca si ei sunt colegii tai si ca uneori depinzi de ei cand esti pe teren, tine de IQ-ul tau personal.

Pe la "noi" acele functii de "OS" apar ca "ajutor analist-programator calculatoare".... sunt sigur ca nu sunt multi intr-un inspectorat care au asemenea cursuri la activ si mai ales cunostintele.

p.s. Cu aderarea asta la Schengen numarul de calculatoare de la OS a crescut de la 1 la 5 fiecare avand instalate pe ele alte aplicatii. Stii ce inseamna sa fii singur de serviciu si sa fugi de la un computer la altul, sa tii legatura cu elementele din teren, sa faci situatii, sa tii evidente si sa transmiti ce mai e de transmis? Uneori iti aduci aminte ca iti este foame pe la 6 seara.....

Edited by SandoKhan
  • Upvote 1
  • Downvote 1

"Ca tu nu esti constient ca si ei sunt colegii tai si ca uneori depinzi de ei cand esti pe teren, tine de IQ-ul tau personal." Colegule hai sa nu trecem la "intepaturi" legate de IQ-ul fiecaruia dintre noi.Sunt convins ca cineva trebuie sa faca si munca lor, dar ceea ce ma lasa rece, e modul in care fiecare din cei care lucreaza (cel putin in localitatea unde fac eu serviciu) au ajuns sa lucreze ca O.S. dupa ce s-au lingusit pe langa sefi.Au cautat prin orice mijloace sa ajunga O.S. si sa scape de strada.

• Upvote 4

Ca la d-stra in localitate se intampla asa sunt convins ca e o exceptie, care exceptie nu are cum sa tina la prima schimbare a sefului structurii. Cand se va convinge acesta ca cei care fac OS sunt pe langa ... ii va scoate. Orice sef are tot interesul ca la dispecerat sa fie oameni care stiu ce au de facut, macar in prima instanta.

Dumneavoastra extindeti un caz particular la o intreaga structura. Sunt convins ca va inselati.

• Downvote 1
  • Membru

[La Bucuresti este demult implementat un astfel de sistem.

Cat despre folosirea calculatoarelor, 70% din OS le folosesc mecanizat(daca se schimba si iconitza de pe desktop, nu mai stiu ce tre' sa faca) si 80% nu stiu sa foloseasca PC-ul si nici nu vor sa invete.

Motivatia lor: "ce ma mai apuc eu la 50 de ani sa invat calculatoare", de parca ar trebui sa invete cat intr-o facultate.

La noi e diferenta intre OS-ii de sectie si cei de la dispeceratele 112, care sunt mai...avansati.

p.s. Cu aderarea asta la Schengen numarul de calculatoare de la OS a crescut de la 1 la 5 fiecare avand instalate pe ele alte aplicatii. Stii ce inseamna sa fii singur de serviciu si sa fugi de la un computer la altul, sa tii legatura cu elementele din teren, sa faci situatii, sa tii evidente si sa transmiti ce mai e de transmis? Uneori iti aduci aminte ca iti este foame pe la 6 seara.....

Aici tot unul a ramas...

Aveti politisti separat de ofiterii de serviciu, care preiau apelurile primite prin 112? Sau te referi la cei de la centrala, care de fapt apartin STS ?

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a prezentat noul sistem de monitorizare ... folosit în premieră în România

Conducerea Arges e rupta de realitate, asa cum este de asteptat la nivelul asta.

"Noul" sistem functioneaza de vreo 2 ani (daca nu gresesc) in Bucuresti iar implementarea lui nu a contribuit cu nimic la o coordonare mai buna a echipajelor. Este folosit doar ca masura represiva, pentru monitorizarea ocazionala a traseelor sau pe istoric pentru a urmarii itinerariul de deplasare al unui echipaj. O urmarire continua ar aduce mari avantaje, dar pentru asta trebuie un om cu ceva viziune si care sa cunoasca bine zona de responsabilitate.

Daca asta e premiera, conducerea IPJ Arges ar trebui sa se duca dupa Soric. Cum dracu` ajung unii sefi, e o mare dilema. De fapt, nu e...

@drAGO5 : In Bucuresti, pe langa STS, exista dispecerate separate la DGPMB, sectoare si sectii. Bineinteles ca tot lantul asta mai adauga 10 minute la timpul de interventie, pentru ca (de regula) asta e si traseul sesizarilor.

Edited by cry

Politistii din "centrala" care de fapt sunt cei care apartin de unitatea mare nu tin de STS. Ori esti politist ori esti militar. STS-ul nu vb cu tine la telefon. Ei doar se ocupa de mentenanta SNAU-ului ... asta asa ca fapt divers...

• 1 year later...
  • Membru

La mine la sectie sunt monitorizate prin GPS toate si de regula dupa schimbul III, se scoate "desfasuratorul" cu locurile in care s-a "perindat" masina respectiva pentru a vedea daca s-au facut stationarile, daca a parasit zona de competenta, daca a stationat mai mult intrun singur loc, etc.

Din ce vorbe au lansat cei de la trasmisiuni, urmeaza sa se introduca si monitorizarea statiilor Tetra pentru a vedea si ce face o patrula pedestra in timpul serviciului, cat si unde stationeaza.