Jump to content
POLITISTI.ro

Dotarea cu biciclete a politistilor

Dan

Recommended Posts

sper sa nu fiu interpretat gresit. parerea mea este ca nu ideea in sine este gresita, ci cel mai probabil (ca de obicei) modul de abordare si aplicare. din proprie experienta pot spune ca in suedia de exemplu, politia are in dotare si cai, si biciclete si role. si nu se sfiau sa le foloseasca si nici nu se simteau "altfel" ... de exemplu in toate zonele preponderent pedestre, politistii erau pe role ( piete, targuri, iesiri de metrou). evident ca nimeni nu s'a gandit sa le dea biciclete pt patrularea satelor sau a suburbiilor... :ner:

Uitati un clip cu ventrilocul meu favorit, Jeff Dunham, in care vorbeste despre dotarea cu biciclete a politistilor...m-am spart de ras, nu alta.

Ai un ventriloc favorit? Esti tare....

este de plans am ajuns ca acum 100 de ani cu calu si sareta, bicicleta si daca se poate si suntem cuminti ne cumpara si magari echipati cu sirena si girofar si din zvonuri la pompieri cumpara camile

Daca ar da cal in dotare, la tara, ar fi lux. Prin ce coclauri ai nevoie sa umbli, fie vara sau iarna, un cal si o s(h)a ar fi aur curat. Dar cred ca ai sa dai la pedale.... E si o parte buna in asta: oricand poti sa candidezi si sa castigi Turul Frantei la ciclism si iti tragi niste picioare de gagica... de o sa fluiere fetele dupa tine cand ai sa mergi la Mamaia in detasare! :)

• Upvote 1
  • Moderator

Da se folosec si in tarile cu apa calda bicilete in dotarea politiei, dar nu cum s-a facut la noi. Acolo se folosesc in cazul celor ce patruleaza prin parcuri, unde masinile nu au acces sau prin statiuni turistice, etc.

La noi, evident ca adaptarea s-a facut total aiurea si denaturata. Iar diferenta este majora.

Politistul este dotat in functie de capacitatea celui ce aproba echipamentul. Daca este un tip elevat citit si deci bine informat veti vedea la politisti echipamente eficeinte , in primul rind , si performante daca nu !!! vom vedea biciclete si alte bazaconii de genul asta.

• Upvote 1
  • 1 year later...

sursa botosaninews.ro

Şeful Poliţiei Botoşani le-a sugerat agenţilor să meargă în misiuni pe bicicletă sau pe jos

Poliţiştii botoşăneni ar putea pleca în misiuni pe biciclete. Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Viorel Şerbănoi, a declarat, vineri, într-o confertinţă de presă, că la această dată numărul autoturismelor din dotare sunt insuficiente , drept pentru care poliţiştii vor apela cel mai probabil la bicicletele cu girofar pe care le-au primit în urmă cu şapte ani.

Potrivit acestuia, odată cu reînfiinţarea, de la 1 septembrie 2012, a posturilor de poliţie rurale sunt necesare mai multe maşini pentru intervenţii. Pentru că numărul de autoturisme din dotarea este mai mic decât numărul posturilor de poliţie, conducerea instituţiei le-a sugerat agenţilor să folosească mersul pe bicicletă sau chiar pe jos. “O bicicletă, dacă o ai în dotare, nu cred că e o ruşine să o foloseşti. E necesar şi mersul pe jos. Ca poliţist în comună, trebuie să cunoşti populaţia şi să te cunoască la rândul lor. Sunt multe case izolate, cu persoane în vârstă, neputincioşi, potenţiale victime ale unor infracţiuni. Eu nu cred că din maşină poţi să ajungi la ultima casă izolată”, a declarat Şerbănoiu. 71 de posturi de poliţie rurală vor fi reînfiinţate cu 1 septembrie la nivelul judeţului Botoşani.

Și bineînțeles și la Vaslui nu se putea altfel...ăștia s-au vorbit între ei.

Poliţiştii vasluieni se vor lansa în urmăriri pe... biciclete. Şeful IPJ Vaslui: „Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină“

Poliţiştii vasluieni vor folosi din nou bicicletele din dotare odată cu reînfiinţarea posturilor comunale de la 1 septembrie, a anunţat, vineri, conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui, informează Mediafax. Folosirea bicicletelor de către oamenii legii din Vaslui vine ca urmare a faptului că numărul autospecialelor de intervenţie este prea mic comparativ cu nevoile poliţiştilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cele 81 de posturi comunale ce vor funcţiona, de sâmbătă, odată cu reorganizarea Poliţiei Rurale, vor trebui să împartă un număr de 55 de autospeciale de intervenţie.

Practic, aşa după cum a anunţat conducerea IPJ Vaslui, vor fi foarte multe situaţii în care va fi repartizată o maşină la două posturi de poliţie. Însă, pentru a trece peste această mare problemă a deplasării agenţilor în satele componente, şefii Poliţiei vasluiene le recomandă acestora să dea jos bicicletele din podul posturilor de poliţie şi apoi să le folosească.

"Odată cu reînfiinţarea posturilor comunale, vor fi predate pe proces-verbal şi acele biciclete care ne-au fost repartizate cu ani în urmă. Noi sperăm să le folosească poliţiştii odată ce le vor prelua. Dar comoditatea este un al factor care ne caracterizează. Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină", a declarat, vineri, inspectorul-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.

Judeţul Vaslui a primit în anul 2005, prin repartiţie de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, un număr de 81 biciclete pentru tot atâtea posturi comunale existente la acea vreme.

Poliţiştii vasluieni nu le-au folosit prea mult, motivând că drumurile din mediul rural sunt degradate, ceea ce face aproape imposibilă circulaţia cu bicicletele.

• Moderator

Poliţiştii vasluieni se vor lansa în urmăriri pe... biciclete. Şeful IPJ Vaslui: „Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină“

Atunci sa ne arate dl. sef de IPJ cum se merge pe jos.

Sau cand o sa-l convoace dl. prefect , dumnealui sa pedaleze pe bicicleta cu girofar pana la Prefectura :naughty:

privitul pe youtube poate dauna unora :ner:

• Upvote 1

Intr-o tara civilizata, se pare ca poti opri un bugatti dotat cu o bicicleta; dar la noi pentru a beneficia de respectul pe care il au alti politisti in alte tari, intai trebuie sa ti-l castigi, cu niste legi mai dure, aplicate fara discriminare (si ca sa prinzi bizonul la volan iti trebuie o masina decenta, cu o putere decenta si un consum decent)....

Caii, bicicletele si nu in ultimul rand cainii sunt mijloace care ar trebui sa eficientizeze munca politistului si sa fie folosite acolo unde se impune, din pacate traim in romanica unde sunt folosite doar asa, sa fie.

Cum au zis si alti colegi, toate aceste "mijloace din dotare" pot fi folosite in anumite situatii, dar din pacate, la noi totul este invers (biciclete in zone rurale muntoase, autoturisme pe pietonal etc.)...

@danpin din pacate la noi, si cu mcv-ul nu poti opri un opel (bmw, mercedes, vw, audi, toyota etc pentru a nu face discriminare), deoarece este o problema destul de mare cu "piesa" dintre scaun si volan (al autoturismului pe care doresti sa il opresti ;) )...

Edited by Ionutz88

Cea mai mare problemă nu cred că o reprezintă bicicletele în sine ci piesele de schimb, reparaţiile, logistica impusă de acest tip de vehicul, personalul de întreţinere şi permanenta specializare şi pregătire a acestuia. Ventile, spiţe, rulmenţi, cauciucuri, camere de un anumit tip şi dimensiune, faruri, stopuri, acumulatori, placuţe frână etc etc, este prea greu pentru mine.