Jump to content
POLITISTI.ro

Citatie la politie dupa o bataie mai veche


Me1234

Recommended Posts

Buna seara. In vara am avut un conflict cu un minor(17 ani ) eu fiind major in urma caruia am avut buza sparta. El impreuna cu alti prieteni au venit la mine invocand un motiv si anume ca i-as fi facut ceva pe vremea cand eram in generala. Eu iam zis ca imi cer scuze pentru orice i-as fi gresit insa el mi-a trosnit un pumn in fata. Pe  cand m-am dezmeticit  am si plecat acasa. Aveam si eu prieteni langa mine la acel moment  deci martori sunt. Nu am pus plangere deoarece in dimineata urmatoare trebuia sa plec din tara. Cand m-am intors in tara m-am intalnit iara cu respectivul numa noi  (de data asta numa noi doi fara martori fara nimic ).Cand ne-am vazut a izbucnit iara un conflict. Ne-am imbrancit ,ne-am lovit unul pe altu insa de data asta a iesit el cu buza sparta. In seara aceleasi zile a venit  cu alti prieteni . Eu eram in fata blocului cu mai multi prieteni . Un prieten de-al lui mi-a trosnit un pumn (cu ceva ascutit deoarece a trecut prin pielea de sub buza si mi-a atins un dinte , eu cred ca a fost o cheie ) ceilalti prieteni ai lui  i-au tinut  pe prieteni mei  sa nu intervina si acest individ cu care am avut un conflict in aceea dimineata ma lovea in continuu in umar si picior (eu stateam ghemuit pe o masina ). Pe urma am mers la spital unde mi-au cusut rana de la buza (3 copci ) iar pe umar aveam umflaturi de unde mi-am dat seama ca nu am fost lovit cu mana goala ci a avut ceva in mana. Zilele urmatoare toata mana mi-a fost vanta si piciorul la fel. Pe tot acest timp prieteni au fost cu mine deci ei stiu cum aratam in momentul acela.  Tocmai ce urma sa incep facultatea si mi-am zis ca am meritat-o si deacuma  ii ignor si ii las in pace . Ce regret e ca nu am fost sa-mi iau certificat medico-legal (leam zis la spital ca defapt m-am lovit accidental).

 

Acestea s-au intamplat undeva prin septembrie iar eu ieri am primit citatie sa ma prezint la sectia de politie . Se pare ca tatal lui a depus o plangere contra mea.

El cred ca  are certificat dar pentru o buza nu cred ca e asa grav. Eu nu am certificat desi am iesit mai sifonat ca el dar am martori. 

 

 Intrebare este ce as putea risca ?  Mentionez ca nu am mai avut antecedente  sau aseameanea conflicte. . Maine ce se va intampla ? Va trebui sa scriu o declaratie? Au valoare martorii  contra certificatului ?

Link to comment
  • Member

1. Soluția cea mai bună, dacă vrei să fii de bună cuviință, e să te duci la secția de poliție când ești citat și să spui adevărul.

2. Da, vei da o declarație cu privire la cele întâmplate.

3. Poți primi o pedeapsă cu închisoare sau amendă, în funcție de ce încadrare are fapta - loviri sau alte violențe (închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), vătămare corporală (închisoare de la 6 luni la 5 ani) sau vătămare corporală gravă (închisoare de la 2 la 7 ani).

Link to comment
  • Moderator

Are importantă, pentru că cercetările trebuie să stabilească toate conditiile si imprejurările în care s-a comis infractiunea. Tu nu trebuie să faci nimic altceva decât să declari ce s-a întâmplat cu adevărat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.