Jump to content
POLITISTI.ro

Citatie la politie dupa o bataie mai veche

Postare recomandată

Publicat

Buna seara. In vara am avut un conflict cu un minor(17 ani ) eu fiind major in urma caruia am avut buza sparta. El impreuna cu alti prieteni au venit la mine invocand un motiv si anume ca i-as fi facut ceva pe vremea cand eram in generala. Eu iam zis ca imi cer scuze pentru orice i-as fi gresit insa el mi-a trosnit un pumn in fata. Pe  cand m-am dezmeticit  am si plecat acasa. Aveam si eu prieteni langa mine la acel moment  deci martori sunt. Nu am pus plangere deoarece in dimineata urmatoare trebuia sa plec din tara. Cand m-am intors in tara m-am intalnit iara cu respectivul numa noi  (de data asta numa noi doi fara martori fara nimic ).Cand ne-am vazut a izbucnit iara un conflict. Ne-am imbrancit ,ne-am lovit unul pe altu insa de data asta a iesit el cu buza sparta. In seara aceleasi zile a venit  cu alti prieteni . Eu eram in fata blocului cu mai multi prieteni . Un prieten de-al lui mi-a trosnit un pumn (cu ceva ascutit deoarece a trecut prin pielea de sub buza si mi-a atins un dinte , eu cred ca a fost o cheie ) ceilalti prieteni ai lui  i-au tinut  pe prieteni mei  sa nu intervina si acest individ cu care am avut un conflict in aceea dimineata ma lovea in continuu in umar si picior (eu stateam ghemuit pe o masina ). Pe urma am mers la spital unde mi-au cusut rana de la buza (3 copci ) iar pe umar aveam umflaturi de unde mi-am dat seama ca nu am fost lovit cu mana goala ci a avut ceva in mana. Zilele urmatoare toata mana mi-a fost vanta si piciorul la fel. Pe tot acest timp prieteni au fost cu mine deci ei stiu cum aratam in momentul acela.  Tocmai ce urma sa incep facultatea si mi-am zis ca am meritat-o si deacuma  ii ignor si ii las in pace . Ce regret e ca nu am fost sa-mi iau certificat medico-legal (leam zis la spital ca defapt m-am lovit accidental).

Acestea s-au intamplat undeva prin septembrie iar eu ieri am primit citatie sa ma prezint la sectia de politie . Se pare ca tatal lui a depus o plangere contra mea.

El cred ca  are certificat dar pentru o buza nu cred ca e asa grav. Eu nu am certificat desi am iesit mai sifonat ca el dar am martori. 

Intrebare este ce as putea risca ?  Mentionez ca nu am mai avut antecedente  sau aseameanea conflicte. . Maine ce se va intampla ? Va trebui sa scriu o declaratie? Au valoare martorii  contra certificatului ?

• Membru activ
Publicat

1. Soluția cea mai bună, dacă vrei să fii de bună cuviință, e să te duci la secția de poliție când ești citat și să spui adevărul.

2. Da, vei da o declarație cu privire la cele întâmplate.

3. Poți primi o pedeapsă cu închisoare sau amendă, în funcție de ce încadrare are fapta - loviri sau alte violențe (închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), vătămare corporală (închisoare de la 6 luni la 5 ani) sau vătămare corporală gravă (închisoare de la 2 la 7 ani).

Publicat

O ultima intrebare: Are importanta ce s-a intamplat inainte si dupa sau se cerceteaza strict fapta cand l-am lovit?

• Moderator
Publicat

Are importantă, pentru că cercetările trebuie să stabilească toate conditiile si imprejurările în care s-a comis infractiunea. Tu nu trebuie să faci nimic altceva decât să declari ce s-a întâmplat cu adevărat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.