jack Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 (edited) As dori sa stiu, daca imi desfasor activitatea la O.P. la post de politie, am voie sa port vesta tactica neagra cu inscriptia politia, deoarece este foarte practica, in schimb esti asigurat cu tot ce iti trebuie pt. interventie, mai ales ca se pune problema reorganizarii posturilor de politie si mai mult esti implicat in fel de fel de evenimente in care trebuie sa folosesti forta, daca trebuie si pe sub haina... cunosc legislatia si prevederile legii privind echipamentul, si uniforma care se poarta, dar va intreb, ar fi ceva problema in acest sens? cine ce ti-ar putea face? Edited January 20, 2011 by jack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 20, 2011 Moderator Share Posted January 20, 2011 Colegii ar putea face misto de tine... :ner: Practic, este buna o vesta de interventie si nu vad de ce nu ar interzisa...imi aduc aminte si acum dispozitia aia stupida cu orientarea pe centura a mijloacelor de interventie...in loc sa ne faca cat mai eficienta interventia, mintile luminate de la IGPR parca ce viseaza noaptea pun ziua pe hartie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciprian6891 Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Si eu sunt curios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Jack eu nu te-as sfatuii sa faci asa ceva. Daca chiar vrei sa iti cumperi o vesta antiglont vezi ca sunt unele tip maieu pe care poti sa o porti pe sub geaca sau pe sub camasa. Art .75 din Legea 360/2002 -,, decrierea uniformei de politist si a insemnelor se stabileste prin H.G". H.G. 1061/2002la art. 6 ,,portul uniformei se stabileste prin ordin al ministrului". O.M.A.I. 236/2002......BLA, BLA, BLA......,,se interzic portul altor articole de echipament nespecifice sau combinate.......se interzice efectuarea de modificari la articolele de echipament. Nerespectarea acestor reguli poate atrage raspunderea juriduica a politistului in conditiile legii". Stiu ca este aberant dar daca ai un sef care iti poarta sambetele poate sa iti faca viata grea. Cu respect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remusu78 Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Normal este ordinul care reglementeaza portul uniformei si acolo aceasta vesta nu este prevazuta decat pentru cei de la SIR deci OP nu au voie decat cele din ordin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 Elvis, vesta tactica e nespecifica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 (edited) Si totusi, nu sunt prea lamurit de aceasta situatie, dar ceva propuneri nu s-ar putea face in acest sens, mai ales ca de acum inainte vom fi un fel de "jandarm" pe zone... si vom patrula 24/24 si atunci cred ca ar fi bine o hotarare prin care sa fie introduse vestele tactice pt. interventie, in tinuta politistului. Sa fie clar, nu mergi la interventie in camasa si costum aici se impune sa ai o imbracaminte adecvata, iar aceasta vesta te scapa de multe, fiind dotat cum trebuie si nu srayuri, bastoane si catuse agatate de curea ca de un pom de craciun... Doresc pareri si propuneri si daca cineva ma poate ajuta pe acest mic proiect, sa il propunem sindicatelor sa implementeze aceasta idee mai departe pt. a fi pusa in aplicare, numai de castigat vom avea va spun sigur... Edited January 21, 2011 by jack 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 E buna ideea ta, in special pentru cei ce desfasoara activitati pe linie de ordine publica si se confrunta cu diverse interventii la evenimente. La noi au ramas incetatenite vechile cutume de pe vremea lui Pazvante Chioru' , cu bastoane atarnate pe sold de nu poti sa alergi nici de-al dracu dupa infractor sau pana il scoti iti da ala cu parul in cap de nu te vezi. Ma rog, mai e pana iesim din comunism. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 (edited) D-le radu sandu, as dori sa va propun un mic proiect prin care sa fie introdusa in tinuta de serviciu al politistului care desf. actv. de patrulare, vesta tactica... Politistul din cadrul posturilor de politie si cei din categoria O.P.care desfasoara activitati de patrulare, in urma reorganizarii Politiei Romane, va desf. actv. de patrulare in urma infiintarii acele patrule, care vor patrula 24/24, pe teren. Din acest punct de vedere, pt. siguranta politistului care isi desf. actv. in strada si pt. efiecientizarea activitatii politienesti, pt. ca politistul sa se simta in siguranta si sa poata actiona in numele legii si in interesul cetateanului, tinand cont de faptul ca prin atributiile sale se numara si interventiil la evenimente mai ales pe linie de violenta, va rog sa propuneti conducerii IGPR sa introduca un articol in O.M.A.I. 236/2002 privind tinuta de serviciu si sa fie adaugat faptul ca "vesta tactica de interventie face parte din uniforma de serviciu a politistului fiind de culoare neagra avand inscriptia pe spate POLITIA ROMANA pt. toti politistii care desfasoara activitati de patrulare". Argumente sunt foarte multe in acest sens, astfel: - politistul va efectua activitati de interventie la evenimente precum jandarmii, care au in dotare o astfel de vesta tactica pe care sunt aplicate toate instrumentele din dotare(spray iritant lacrimogen, catuse, statie de emisie receptie, port carnet, pistol, s.a.m.d) - tinuta unei astfel de veste este impunatoare si practica in acelasi timp, iar politistul nu mai trebuie sa fie impodobit ca si un pom de craciun, fiind aruncate haotic pe centura toate instrumentele de interventie. - aceasta se poate purta si pe sub o haina nefiind schimbat in nici un fel caracteristicile uniformei de serviciu. - vor fi purtate astfel, cu siguranta, toate instrumentele de interventie de catre fiecare politist. - cred ca aceasta vesta tactica aduce foarte multe plusuri in activitatea desfasurata de politistul care zi de zi interrelationeaza cu cetateanul dar mai mult intervine la evenimente de cele mai multe ori pe linie de violenta, in acest sens trebuind sa ii fie asigurata integritatea atat a sa, cat si celor carora trebuie conform legii sa ii apere, iar timpul de reactie avand o astfel de vesta va descuraja pe oricare dintre persoanele violente si certate cu legea In acest sens, pot fi adaugate mai multe argumente privind introducerea vestei tactice in randul uniformei de serviciu al politistului din cadrul O.P.care desfasoara activitati de patrulare, dar daca sprijiniti acest proiect va rog sa veniti si dvs. cu mai multe argumentele necesare pt. aputea fi propus pt. implementare. Va multumesc anticipat-----LEX ET HONOR Edited January 21, 2011 by jack 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 E grav dacă consideraţi că veţi fi un fel de jandarmi ... Mă faceţi să cred că nu prea aveţi idee despre ce trebuie să facă un poliţist şi care sunt atribuţiile lui în cadrul activităţilor de menţinere a ordinii publice. În care stat din lumea civilizata aţi văzut voi poliţisti cu veste aşa-zis "tactice"? Cu veste antiglonţ (balistice) da, dar în niciun caz cu vesta aşa-zis "tactică" (veste de paznici). Ca fapt divers, vesta asta "tactică" este doar un accesoriu necesar pentru portul muniţiei şi a altor materiale doar împreună cu vesta antiglonţ, în niciun caz nu a fost concepută să fie folosită cum o poartă jandarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Portul unei astfel de veste se va face pe propria raspundere. Vorbind din punct de vedere strict regulamentar, este interzis clar ceea ce este o prostie, binenteles. O astfel de vesta este foarte utila mai ales pentru cei ce fac interventiile 112, va spun din experienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 (edited) Daca sustineti ideea mea, as dori sa va propun un mic proiect prin care sa fie introdusa in tinuta de serviciu al politistului care desf. actv. de patrulare, vesta tactica... Politistul din cadrul posturilor de politie si cei din categoria O.P.care desfasoara activitati de patrulare, in urma reorganizarii Politiei Romane, va desf. actv. de patrulare in urma infiintarii acele patrule, care vor patrula 24/24, pe teren. Din acest punct de vedere, pt. siguranta politistului care isi desf. actv. in strada si pt. efiecientizarea activitatii politienesti, pt. ca politistul sa se simta in siguranta si sa poata actiona in numele legii si in interesul cetateanului, tinand cont de faptul ca prin atributiile sale se numara si interventiil la evenimente mai ales pe linie de violenta, va rog sa propuneti conducerii IGPR sa introduca un articol in O.M.A.I. 236/2002 privind tinuta de serviciu si sa fie adaugat faptul ca "vesta tactica de interventie face parte din uniforma de serviciu a politistului fiind de culoare neagra avand inscriptia pe spate POLITIA ROMANA pt. toti politistii care desfasoara activitati de patrulare". Argumente sunt foarte multe in acest sens, astfel: - politistul va efectua activitati de interventie la evenimente precum jandarmii, care au in dotare o astfel de vesta tactica pe care sunt aplicate toate instrumentele din dotare(spray iritant lacrimogen, catuse, statie de emisie receptie, port carnet, pistol, s.a.m.d) - tinuta unei astfel de veste este impunatoare si practica in acelasi timp, iar politistul nu mai trebuie sa fie impodobit ca si un pom de craciun, fiind aruncate haotic pe centura toate instrumentele de interventie. - aceasta se poate purta si pe sub o haina nefiind schimbat in nici un fel caracteristicile uniformei de serviciu. - vor fi purtate astfel, cu siguranta, toate instrumentele de interventie de catre fiecare politist. - cred ca aceasta vesta tactica aduce foarte multe plusuri in activitatea desfasurata de politistul care zi de zi interrelationeaza cu cetateanul dar mai mult intervine la evenimente de cele mai multe ori pe linie de violenta, in acest sens trebuind sa ii fie asigurata integritatea atat a sa, cat si celor carora trebuie conform legii sa ii apere, iar timpul de reactie avand o astfel de vesta va descuraja pe oricare dintre persoanele violente si certate cu legea In acest sens, pot fi adaugate mai multe argumente privind introducerea vestei tactice in randul uniformei de serviciu al politistului din cadrul O.P.care desfasoara activitati de patrulare, dar daca sprijiniti acest proiect va rog sa veniti si dvs. cu mai multe argumentele necesare pt. aputea fi propus pt. implementare. Va multumesc, LEX ET HONOR @ MARIUS Sa nu ne mai luam dupa nu stiu care tara, suntem in Romania unde infractionalitatea este in crestere, politistii sunt ultragiati in numar mare, lege nu mai este pt. ei, macar sa avem pregatite beton intr. din dotare. Am discutat cu cineva care a fost in Germania si acolo a mers intr-un parc cu ceva prieteni nemti, unde si-au facut poze, iar din neglijenta si-a uitat aparatul foto pe banca in parc, urmatoarea zi a constatat acest lucru si le-a spus prietenilor sai nemti faza, acestia au spus ca trebuie sa mearga in parc ca acolo il gaseste iar daca nu il va gasi la camera de obiecte pierdute de la politie. Au mers in parc si surpriza, aparatul foto se afla pe banca unde acesta il uitase. Fericit si l-a luat si le-a povestit nemtilor ca la el in tara asa ceva nu se intampla. Deci de ce sa ne tot comparam cu alte tari? pt. ce? nu avem cum aici mentalitatea romanului este cum sa il fure pe vecinul, cum sa il bata pe dusman cum sa comita o ilegalitate, cum sa fenteze statul, s.a.m.d..... sa ne revenim, traim in Romania unde trebuie ordine si "dresaj" degeaba nu ne convine realitatea avem mult de invatat de la cei din afara dar prima data trebuie acest dresaj iar acesta nu se face cu una cu doua. Referitor la subiectul cu politist/jandarm, am tinut sa precizez in legatura cu noul proiect care se vede implementat pana la finele lunii mai, 2011, trebuie sa fim realisti, munca de C.P. o va face sectoristul noi vom face doar actele premergatoare ca de altfel si jandarmul are o astfel de atributie, bine vom fi noi mai diferiti in anumite linii de munca este altceva, dar privind actv. de patrulare trebuie sa ne luam rolul in serios....sa nu mai fim rai....scuze de greseli de ortogrf. Edited January 21, 2011 by jack 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Sustin propunerea cu mentiunea ca as opta pentru inscriptia POLITIA . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 (edited) Jack, hai ca o dam in sf-uri...pai tu porti pistolul pe vesta?!? Si cum adica poate fi purtata si pe sub haina? Pai atunci la ce o mai porti?! Si altceva...daca ai ajuns sa ne compari cu jandarmii e grav. Edited January 21, 2011 by Kmcoio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 jack, ai lucrat vreodata si altundeva decat la postul de politie? Chiar crezi ca acele echipe de interventie ce se vor infiinta vor face altceva decat fac in prezent agentii de siguranta publica? Cum crezi ca s-au descurcat atatia anii acesti politisti fara vesta tactica? Sunt lucruri mult mai inportante care lipsesc din dotarea politistilor. Daca te documentezi mai mult, vei afla ca nici jandarmii nu au toti in dotate vestele alea, le cumpara din buzunarul propriu si le poarta fara sa fie prevazute in fisa de inzestrare. Si la jandarmii doar anumite formatiunii trebuie sa poarte astfel de veste. Citeste Hotararea Guvernului nr. 1.061/2002 Republicata si Ordinul MAI 262 din 6 august 2007 si ai sa te convingi. Esti naiv daca crezi ca politistii nu vor mai fi ultragiati daca vor purta veste tactice. In loc sa soliciti sa fii dotat cu vesta antiglont si protectie anicutit, tu vrei sa porti vesta tactica. Renunta la mentalitatea asta de locul doi .... asta e specifica jandarmilor. Daca tu accepti ca model jandarmii in locul politiilor din tarile civilizate ... imi pare rau pentru tine, dar te asigur ca esti intr-o mare eroare. Nici nu se compara infractionalitatea din alte state cu ce avem noi. Exemplu oferit de tine nu are relevanta, pentru ca tot in Germania, acum o luna au fost impuscati mortal doi politisti de catre doi spargatori in momentul incercau sa paraseasca banca pe care o jefuisera. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 @KMCOIO Jack, hai ca o dam in sf-uri...pai tu porti pistolul pe vesta?!? Si cum adica poate fi purtata si pe sub haina? Pai atunci la ce o mai porti?! Si altceva...daca ai ajuns sa ne compari cu jandarmii e grav. 1. Nu ai mai vazut vesta care sa aibe loc si pt. pistol? vizioneaza www.airsoft.ro/listacategorii.php?categparinte=72 sa te convingi 2. Da vesta tactica poate fi purtata si peste si pe sub o haina.... 3. Pt. a aplica pea ea instr. din dotare 4. Am facut o comparatie ca acestia au dreptul sa poarte asemenea veste desf. si ei serv. de patrulare, atat doar, din celelalte pct. de vedere se stie... problema ... Niciodata nu am sa compar un politist cu un jandarm din punct de vedere profesional... RESPECT!!!!!!!!!!!!!!! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 O mare prostie și aberație propunerea asta! jack cred că nu te-ai uitat la o vestă tactică cu atenție niciodată. Buzunarele aflate pe o astfel de vestă sunt majoritatea pentru sectoare cu muniție și pentru grenade, destinația unei astfel de veste este în special pentru transportul unei cantități mai mare de muniție de orice fel. Faptul că jandarmii le folosesc denaturându-le adevăratul scop pentru care au fost creeate și concepute, nu demonstrează decât că habar nu au pe ce lume trăiesc. Polițistul trebuie să rămână polițist, nu să arate ca un membru al unei grupări paramilitare. Apropos, majoritatea vestelor tactice nu oferă niciun fel de protecție. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Eu propun sa se introduca si obligativitatea portului unui scut, a unei casti si a unui costum din ala de plastic (costum antivandal, banuiesc ca-i zice) ce te face sa semeni cu testoasa. :ner: Atunci sa vezi ce impresionate vor fi babutele si mosnegii de prin comune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horia Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Asta e tare rau ... Pai, mai baieti si fete, noi in loc sa solicitam eliminarea sau inlocuirea unor articole inutile si voluminoase (spray, bastonul de cauciuc etc.) cu unele mai practice si mai mici, voi vreti sa va adauge altele. In locul bastonului de cauciuc sa ne dea unu telescopic, iar spray-ul ala sa fie inlocuit cu unu de dimensiuni mai omenesti (nu asta de marimea unui instinctor). In plus, daca tot vreti sa mai primiti ceva, ar fi util un Teaser, concomitent cu o prev. legala in acest sens. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 (edited) Horia, mi-ai luat propunerea din gura...exact la asta cu bastonul telescopic ma gandeam si eu...mie imi place de exemplu cum e la englezi, asa Mi se pare foarte eleganta uniforma si practica. Au bastoane telescopice, nu ca la noi ditai carnatii, vesta antiglont/anticutit si sunt si eleganti in acelasi timp, nu arata ca membrii unei gherile. Edited January 21, 2011 by Kmcoio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 Acelea nu sunt „veste tactice” sunt veste antigloț. Tu te vezi patrulând cu un SMG în mână? Polițiștii din fotografia respectivă nu-i vei găsi peste tot. Nu sunt cei ce patrulează, acolo sunt într-un aeroport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 ...Si fac parte di. ,,Armed Police,, unitatea care foloseste arme de foc la ei.In Anglia politistii de strada nu sunt dotati cu pistol.Parca erau ceva deiscutii sa fie dotati si ei cu arma de foc, dar din cate stiu inca nu au.Cu exceptia unitatii de interventie ,, Armed Police,,. Vesta tactica, dupa cum ii spune si numele se foloseste in operatiuni tactice.OP nu este o operatiune tactica. In schimb sunt deacord ca ar trebui scos bastonul din dotare si inlocuit cu un telescopic, ar trebui introdusa tonfa, si un Teaser. Revenind la ce spune Jack, eu propun sa nu fim prea drastici cu el, mai ales ca este printre putinii politisti care iubesc munca asta si vin cu propuneri pentru imbunatatirea ei.Presupun ca este tinar, si va invit sa va amintiti cu cat entuziasm v-ati apucat de meseriea asta la inceput. Jack, ai din partea mea o bila alba pentru interesul pe care il dovedesti, chiar daca nici eu nu cred ca ai nevoie de vesta tactica la post. p.s. Airsoft.ro este un site dedicat pasionatilor de airsoft.Adica civililor care vor sa se joace de-a politistii sau de-a fortele speciale.Echipamentul pot sa il conceapa oricat de fantezist.Pistolul purtat pe vesta este o mare greseala tactica.Rapditatea cu care scoti pistolul si angajezi tinta este vitala intr-o confruntare. Dintr-o vesta il scoti greoi.Si te poate costa viata.Ca sa nu mai spun ca ti se poate lua din vesta intr-o incaierare,sau iti poate cadea in busculada. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) @MARIUS Il citez pe jack, „Vad ca ne dam exemple la exemple fara ceva pertinent doar de dragul de a intra in polemici si desigur inchei acest subiect deoarece obs. ca nu vii cu un un argument credibil, de exemplu: de ce nu ar fi bune aceste veste tactice? Tu esti naiv, eu nu am sustinut ca daca politistii vor purta veste tactice nu vor fi ultragiati, eu m-am referit la faptul ca vor fi mai in siguranta purtand acele veste datorita faptului ca mijl. din dotare vor fi mult mai bine asezate si practice iar viteza de reactie va fi alta la un eveniment nu mai vb din pct de vedere al comoditatii... Vad ca ii sustii pe sobolanii de birou, nu iti fie frica nu ne vor confuda cu mascatii daca asta te doare, stai linistit... Si cred ca tu esti intr-o mare eroare nu am sustinut "ca model jandarmii in locul politiilor din tarile civilizate" aceasta este afirmatia ta nu a mea. Exemplele care le dai, se intampla peste tot in lume ca sa fie impuscati politisti, dar care ti l-am dat eu cu aparatul foto nu prea cred ca se intampla, mai ales in Romania deschide ochii putin! si sa nu mai comparam mentalitatile din Romania cu celelalte state, din aceasta cauza suntem unde suntem ca i-am copiat pe altii fara a face o analiza inainte. Ex. nu prea cred ca neamtul nu isi achita amenda primita? ca si romanul care ti-o rupe in fata....si ex. pot continua...” lui fiindu-i restrictionat accesul la forum 7 zile pt. postarea acelorasi articole in mai multe topicuri.... Edited January 22, 2011 by Pulse 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) Acum am citit regulamentul, imi cer scuze d-le administrator, nu voi mai posta in numele nimanui. Edited January 22, 2011 by Pulse Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horia Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Dl. jack alias Pulse etc. Lucrez de ani buni la OP si nu vreau sa fiu identificat cu imaginea unui "soldatoi", pentru ca asta e perceptia despre cei care poarta vesta respectiva. In cazul in care vei primi vesta cu buzunare, cu siguranta vei fi dotat si cu "bocancei", altfel vei arata ca un bufon pe stada. Iar asta e un motiv destul de pertinent, pentru care majoritatea politistilor nu isi doresc asa ceva. Daca tie iti place, nu vad nicio problema, poti sa ceri transferul la armata/jandarmi (cei care poarta bocancei). Asta ar mai lipsi acum, vara pe caldurile alea, sa fim obligati sa purtam vesta si bocanci ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts