Jump to content
POLITISTI.ro

Toată activitatea

Acest flux se actualizează automat     

 1. Ieri
 2. Cristi

  Controlul documentelor noaptea tarziu

  @Misu1, voi inca nu ati trecut peste iufa "cunoscatorilor" de legislatie de pe feisbuc, asa-i? Stii ce senzatie misto iti dau catusele pe incheieturi? Daca vrei sa afli, aplica ce ai aflat pe feisbuc cu politistii care te opresc pe "strazi necirculate".
 3. AliAli

  Victima frauda Western Union - unde se poate apela?

  Buna seara. Din pacate si eu ma numar printre persoanele care au fost pagubite prin Western Union. Ma intereseaza si pe mine foarte mult daca, careva dintre pagubitii prin WU a reusit sa-si recupereze banii. Intrebarea este alta. Ce masuri a luat WU in urma acestor fraude? Sunt foarte multe cazuri de genul acesta, unde banii pot fi scosi cu acte false. De ce nu cer mai multe detalii expeditorului despre destinatar (gen:seria, nr. actului de identitate, CNP, sau alte elemente care ar putea face transferul banilor mai sigur), iar in felul acesta doar destinatarul ar putea ridica banii. Am senzatia ca lor le convine situatia aceasta. Pe ei nu-i intereseaza cine ridica banii atata timp cat isi primesc comisionul! Poate ar fi bine sa ne unim cu totii, cei pagubiti si sa-i achtionam in judecata pe cei de la WU. In regulamentul lor scrie : "plata se poate efectua dupa examinarea documentelor de identitate cu fotografie emise de guvernul destinatarului". In cazul meu destinatarul nici macar nu se afla in tara de unde au fost ridicati banii, el fiind inca in tara la ora ridicarii banilor.
 4. DMarius

  Ce pot face sa opresc galagia din luna decembrie?

  Salut, O foarte buna postare, Liliana. In aceasta dimineata frumoasa de 11 Dec 2018 am avut placerea sa fiu trezit din somn de tobe, fluiere si urlete. M-am uitat pe geam. O ceata de 12 oameni, 4 tobe, 6 fluiere si 2 oameni care urlau cat ii tineau plamanii. Tin sa mentionez ca eu muncesc pe tura de noapte. Ajung acasa la ora 7 dimineata. La ora 11 abia dormisem 3 ore. Au stat in zona aproximativ 90 de minute. Asta mi se intampla in ultimii 2 ani, mereu dupa data de 10 Decembrie pana la anul nou. Aceasta traditie este specifica mediului rural, nu in oras. Nu am nimic impotriva cu cei care imi vin la usa si imi canta un colind. Am mereu ceva dulce si o recompensa monetara pregatite pentru ei. As putea suna la politie in cazul meu? Sau este acceptat sa cad mort la munca din pricina lipsei somnului? In cazul in care politia nu intervine, desi pentru aceste obiceiuri ar trebui respectate datele de 24-26 Decembrie, o plangere la primarie ar rezolva ceva ? Multumesc, Marius
 5. Bazarache

  Controlul documentelor noaptea tarziu

  Atentie @Misu 1 : parola se schimba zilnic.
 6. Ramtha

  Controlul documentelor noaptea tarziu

  @Misu1 Ii ceri parola, si el ti-o va spune. Asa iti dai seama ca e politist adevarat.
 7. Sache

  Controlul documentelor noaptea tarziu

  @Misu1, tu vorbești serios?! 🤔 Nu exista ceea ce spui tu! Gândește-te un pic. Dacă cineva ar sustrage o uniforma și o mașină de ce te-ar opri pe tine? Sa îți verifice documentele? 😂 Doar în filmele proaste se întâmplă asa ceva.
 8. Nu este nicio prostie, asa cum spui tu. Și în alte tari, legislația prevede asa ceva. ITP se efectuează pe teritoriul tarii unde este înmatriculat autovehiculul respectiv. Ca o excepție, autovehiculele înmatriculate în alte state pot fi supuse ITP în România, dar verificarea este valabila doar pe teritoriul României.
 9. Săptămâna asta
 10. Cristi

  Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?

  Oh, cea mai mica problema a ta e anularea permisului. 1. Vei fi condamnat pentru omorarea limbii romane. 2. Cu certitudine vei fi condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, posibil chiar cu executare. La multi ani! Sper sa ai timp sa reflectezi intre patru pereti la faptul ca alcoolul nu se impaca cu volanul.
 11. Cristi

  Agresiuni şi violenţă din partea vecinilor

  Deja discutia cade in penibil si este inoportuna continuarea acesteia. Politistii v-au spus foarte bine ce este de facut, adica, obtinerea unui certificat medico-legal si depunerea unei plangeri penale pentru demararea cercetarilor in cadrul unui dosar penal, dupa cum este prevazut si in lege. Masurile punitive se iau dupa clarificarea situatiei si stabilirea vinovatiei in baza unor proceduri legale, nu cum doreste stimabilul cetatean pentru ca asa a vazut el la televizor. Politistii aia nu aveau de unde sa viseze ce s-a intamplat la fata locului, fiind vorba de o situatie unde este cuvantul unuia impotriva cuvantului celuilalt, iar prezumtia de nevinovatie primeaza. In urma cercetarilor din dosarul penal ce se va constitui daca veti depune plangere se va stabili cine a fost vinovat si totodata, un magistrat, procuror sau judecator, va decide pedeapsa de aplicat. Alte discutii sunt de prisos.
 12. Marius

  Agresiuni şi violenţă din partea vecinilor

  Persoana vătămată a depus plângere penală la poliție împotriva agresorului? Trebuie depusă plângere penală și abia după aceasta se vor face cercetări (declarații etc.) urmând ca dosarul respectiv să se trimită mai departe și un magistrat să decidă.
 13. oana001

  Agresiuni şi violenţă din partea vecinilor

  Nu, domnule Cristi, nu trebuie sa credeți nimic. E cum a sups respectivul vecin:soțul meu s-a împiedicat și și-a spart singur arcada cu obiect contondent. Iar eu o soția nebuna am sunat aiurea la 112, stau pe forumuri sa caut ajutor, sun avocați și umblu pe la secția de politie ca să îl denigrez pe cetățeanul model, vecinul, și sa denigrez politia romana. Nu mai e nimic interesant, e ABSURD de-a dreptul! As vrea sa știu cum ați reacționa dacă ați fi o secunda în locul nostru! Mulțumesc pentru răspuns, Vecinul nu a primit nici măcar amenda pentru disturbarea ordinii publice(incidentul s-a întâmplat pe casa scării blocului la ora 11.20 noaptea) , nu s-a luat nici o declaratie, nu s-a întocmit nici un proces verbal... Ni s-au luat datele din buletin, am fost ascultați 5 minute și cam atât. Nu am mai fost pusi in astfel de situații, dar am asistat la astfel de situații în alta tara, iar cei care s-au bătut au fost duși la secția de politie.nu vreau sa jignesc politia, dar ma întreb pentru ce am mai sunat la 112 dacă nu am primit nici un ajutor?..... Omul ne-a atacat fără nici un motiv în casa și apoi mi-a bătut soțul,i-a spart arcada și învinețit jumătate din fata, iar domnii polițiști ne iau doar datele din buletin.... Interesanta e legea românească. Numai bine0
 14. iondaviorel

  Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?

  salutare poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu o mare problema in data de 10/12/2018 mam urcat baut la volanul autoturismului pentru a merge acasa 500 metri dupe care am fost oprit de politie si verificat cu aparatul echilotest mia iesit 0.63 pur in aer respirat dupe care am fost si la probe la sange mi.sa intocmit dosar penal retinut permisul pe care il am de uk ce pot face se anuleaza permisul chiar daca il am pe UK
 15. viobra

  Modificarea Legii 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor

  După cum bănuiam, nu ai înțeles nimic. Nu este vorba de interpretarea polițiștilor (spuneam asta pentru că ești pe un astfel de site), iar polițiștii , fie ei ofițeri sau agenți de poliție, au studii juridice, există materii gen drept penal și drept procesual penal, în școala de poliție. De ce nu intri pe un site al avocaților să vezi și alte păreri. Nu a zis nimeni că nu ai dreptul la o opinie. Dar, ca să poți avea o opinie trebuie întâi să studiezi, or tu nu înțelegi un text simplu, în limba română. Noi voiam să discutăm modificările, nu să convingem pe cineva de forma modificărilor. Textul este ”nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege;” În forma actuală legea nu permite autorizarea persoanelor care au fost condamnate la pedeapsa pe viață sau mai mare de un an, pentru infracțiuni comise cu intenție. Restul nu mai contează, întrucât de la 01.02.2014 Legea 295/2004 nu mai prevede infracțiuni. În forma propusă dispare pedeapsa închisorii mai mare de un an, deci din două tipuri de pedeapsă rămâne doar una. În concluzie, pentru a fi autorizat TREBUIE SĂ NU FI FOST CONDAMNAT LA PEDEAPSA PE VIAȚĂ, PENTRU INFRACȚIUNI COMISE CU INTENȚIE. În rest pot fi autorizați toți condamnații, cu orice pedeapsă în afara celei pe viață. Chiar nu poți înțelege textul ăsta? Vii și dai definiții de conjuncții..., dar chiar nu înțelegi rolul lor în text și nici că această lege nu mai prevede de mult timp infracțiuni. Nu sunt trei situații așa cum interpretezi tu (încă nu am deslușit principiul de interpretare, dar e adevărat cănu am citit toate cărțile de specialitate). Este o singură situație cu două condiții îndeplinite cumulativ: 1. nu au fost condamnate la pedeapsa pe viață, 2.pentru infracțiuni comise cu intenție. Așa a știut senatorul să modifice. Dacă vrei o interpretare autentică caută în istoria motivărilor acestei legi și vei vedea ce a vrut legiuitorul să spună. Pentru o interpretare de specialitate, caută o carte de specialitate și documentează-te cu privire la interpretarea gramaticală, istorică, logico-sistematică și teleologică. Mai mult de atât... Îți promit că acesta este ultimul comentariu la interpretarea ta. Ceasuri bune!
 16. Erata. Fraza "Ce este de facut cu contabilii de la Garda Financiara care este si ea o institutie inarmata? Te iei cu mainile de cap ce este acolo." as citi "Ce este de facut cu contabilii de la Garda Financiara care era si ea o institutie inarmata? Te iei cu mainile de cap ce era acolo."
 17. ray51

  Eliberare Anexa 2 asigurare

  Apropos de "anexa 2". Eu sunt partea vatamata a unui accident rutier. Masina mea in parcarea din fata domiciliului, a fost avariata de un sofer cu masina lui personala. In urma apelului la 112 a unor cetateni care au vazut accidentul (eu eram in casa) la locul faptei a venit o masina a Jandarmeriei si o masina a politiei rutiere. In aceeasi seara ne-am deplasat la politie atat eu cat si faptasul. Acesta era in stare de ebrietate, fapt constatat de politisti si consemnat (probe de sange, IML, etc). In ceea ce ma priveste m-am indreptat catre asiguratorul soferului vinovat. S-a deschis dosarul de daune dar se asteapta aceasta faimoasa anexa 2. Nu am garaj, portierele de pe partea dreapta nu se mai inchid corect. Apa si zapada patrund in masina. Sevice-ul nu-mi poate repara masina pana cand nu este acceptata reconstatarea de catre asigurator. Acesta nu confirma evaluarea reconstatarii (acceptarea platii) pana cand nu primeste anexa 2 de la Politie. A trecut deja o luna. Vremea este asa cum e. Deteriorarea se va produce si in interiorul masinii. Ce pot sa fac? Am o intrebare: daca mergem la asigurator eu ca victima si faptasul, iar acesta declara ca din vina lui s-a produs vatamarea autoturismului meu, nu se poate acorda 'verde' la service-ul care imi va repara masina? Dosarul lui penal urmand sa-si urmeze cursul firesc, cu termenele legale, etc.
 18. Of! Iar a ajuns opinia delict in tara asta! Imi pare rau sa observ faptul ca o parere ti-a ranit orgoliul. Nu cred ca era necesara agresivitatea verbala si nici sa ma jignesti pe alocuri. Raman la parerea ca din opinii diferite (bune sau mai putin) o iesi ceva bun pana la urma. In general oamenii au idei fixe si nu sunt dispusi la dialog (asa e natura umana), se ajunge foarte usor la jigniri. Si mie mi se intampla din cand in cand si eu sunt om dar ma straduiesc sa ascult opinia interlocutorului fara a-l desconsidera. Altfel, prevederea "Nu atacati persoanele, ci ideile lor! Atacurile si jignirile intre membrii acestei comunitati sunt interzise." din regulamentul de postare ar ramane litera moarta. "Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats." zicea unul Mencken, dar nici chiar asa! S-ar putea sa am eu dreptate sau sa ai tu, asta nu este un motiv sa ne jignim. Cred ca sunt dator cu cateva precizari (nu vin cu alte explicatii pe acelasi subiect). Te asigur ca nu am intentionat catusi de putin sa fiu malitios la adresa ta si nu reiese de niciunde din cele scrise de mine. Dar sa le luam pe rand. 1. Nu este numai interpretarea mea. Eu nu am facut altceva decat sa o postez aici. Ca sunt de acord cu ea e alta mancare de peste si nu are nicio relevanta in discutia de fata. 2. Nu te-am comparat cu mass-media. E mult spus si in nici un caz nu am facut asta. Opinam ca ai aceiasi parere, nu te-am bagat in aceiasi oala. 3. Desi comentariul era un raspuns la postarea ta, evident ca era destinat tuturor. "Atentie la virgule domnilor!" nu iti era adresat numai tie. Scopul era bineinteles dezbaterea. 4. Te rog incearca sa gasesti un limbaj mai putin agresiv decat "habar nu ai". Poate "amice, esti in eroare" ar fi fost mai putin contondent. Nu se cade ca un om educat sa foloseasca un limbaj voit insultator ("habar nu ai", "nu ai nicio treaba cu interpretarea", "esti pe langa cu interpretarea", etc.) chiar daca nu este de acord cu opinia exprimata de cineva. Se poate discuta si civilizat, fara sa ne insultam. 5. Evident ca 295 nu prevede infractiuni. Preluam forma actuala a legii "...ori pentru infractiuni prevazute de prezenta lege." Observatia ar trebui adresata legiuitorului. 6. Pai cine a zis ca s-a intamplat dupa 01.03.2018? Tu chiar crezi ca dupa introducerea noii proceduri o sa fie totul OK? 2, 7 sau 15 politisti in comisie nu are nicio relevanta. Si nici unul unul daca nu ar fi si tot nu ar trebui sa se intample. Sigur ca nu trebuie sa ma crezi dar asta nu inseamna ca nu au fost cazuri. Tot nu ai argumentat de ce crezi ca un curs de initiere este cea mai buna solutie. Procentul de dilii este cam acelasi si inainte si dupa introducerea obligativitatii cursului (~ 130.000 de detinatori actuali de arma letala fata de 74.000 inainte de introducerea cursului). Nu a adus o imbunatatire spectaculoasa. Vladan avea si el cursul de arme! Bietii Marinescu si Zlotea! 2 x 5 cartuse trase la pregatirea practica este ridicol de putin. In tara in care se cumpara fotolii de parlamentar tu crezi ca astia se impiedica de un prapadit de certificat de curs de arme? Uite, un lucru pozitiv in ultima vreme este scaderea dramatica a fraudelor la examenul pentru obtinerea permisului de conducere. Ce este de facut cu contabilii de la Garda Financiara care este si ea o institutie inarmata? Te iei cu mainile de cap ce este acolo. De locali Dumnezeu cu mila! 7. Fii bun te rog si fa un efort pentru a ne explica tuturor interpretarea ta referitoare doar la cei condamnati pe viata. Sa ma trimiti la NCP nu este un argument. 8. Orice persoana este indreptatita la opinie. Indirect tu negi dreptul la opinie al unei intregi categorii de politisti - corpul agentilor - care nu au studii superioare. Forma actuala: nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva: 1. la pedeapsa detentiunii pe viata 2. la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infractiuni comise cu intentie 3. pentru infractiuni prevazute de prezenta lege Forma propusa in interpretarea mea: nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva: 1. la pedeapsa detentiunii pe viata 2. pentru infractiuni comise cu intentie 3. pentru infractiuni prevazute de prezenta lege Forma propusa in interpretarea ta: nu au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva: 1. la pedeapsa detentiunii pe viata, pentru infractiuni comise cu intentie 2. pentru infractiuni prevazute de prezenta lege (*) (*) OBS. Intre "comise cu intentie" si "pentru infractiuni prevazute de prezenta lege" este ori, in text conjunctie coordonatoare cu functie disjunctiva, care leaga doua sau mai multe stari dintre care nu se poate realiza decat una, nu sau. Conjunctia sau poate avea in unele texte functie copulativa. EX. Propozitia "2, 7 ori 15 politisti in comisie tot aia e!" exprima unicitatea numarului acestora. 2 sau 7 sau 15 (aici si ori si sau fiind cu functie disjunctiva). Or fi existand si sentinte definitive de condamnare la detentiune pe viata pentru infractiuni savarsite din culpa si atunci ai dreptate, isi ia arma din penitenciar. Parerea mea este ca senatorul minune si-a inchipuit ca relaxeaza legea prin eliminarea sintagmei "la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu executare" cand de fapt o inaspreste, shimband total sensul din "pentru infractiuni comise cu intentie pentru care a fost aplicata pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu executare" in "pentru infractiuni comise cu intentie". Nu cred ca ai pierdut timpul scriind. Poate vor fi exprimate si alte opinii. Sper insa ca expresia "cred ca am pierdut destul timp scriind acestea" nu are caracter persiflator. Te asigur ca "interpretarea noastra (a politistilor)" nu este unitara. Ar fi o nenorocire. Au mai fost vremuri cand eram siliti sa avem toti aceiasi parere si din pacate eu le-am prins. Cu speranta unei dezbateri de idei, insa facuta intr-un limbaj mai domol asa cum ii sta bine oricarui om, nu numai unui politist, astept si alte pareri privitoare la forma adoptata de Senat. Pana la urma ceea ce ne intereseaza este exprimarea cat mai multor pareri asupra formei propuse a legii si nu sa ne facem reprosuri daca avem sau nu habar.
 19. Marius

  Pătrundere pe un teren deţinut în coproprietate

  Art. 224. Violarea de domiciliu (1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţămantul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Autorul infracţiunii poate fi orice persoană care are capacitate penală. El poate fi chiar proprietarul imobilului care nesocoteşte posesia sau detenţia legitimă a altei persoane asupra proprietăţii/imobilului respectiv. Deci şi coproprietarul poate fi subiect activ nemijlocit al infracţiunii în cazul în care imobilul se află în posesia legitimă a altei persoane (uzufructuarului). Nu avem toate datele necesare să ne putem pronunţa cu exactitate, dar ţi-am expus câteva aspecte de care trebuie să ţii seama.
 20. Bogdan8882

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Salut. Solicit acces. DGPMB, POL. SECT. 4, SECTIA 15 POL., BOP. Mulțumesc!
 21. Buna ziua, Tocmai am terminat succesiunea de pe urma defunctei mele mame, prin care am dobandit 12,5% dintr-un teren de 300mp. Pe acest teren este construite o casa mai mica si o gradina si este inconjurat de un gard de beton de 2m. Singurul mod de acces este printr-o poarta inchisa, de la care eu nu am cheie si terenul a fost folosit doar de matusa mea(pe care o banuiesc ca este moarta) care detine restul de teren. Pe ce baza legala pot eu sa intru in casa aia ca sa pot afla daca mai sta cineva acolo luand in considerare ca eu detin o parte din teren? Am voie sa sparg usa/lacatul sau sa sar gardul? Multumesc, Alex
 22. danpin

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  @cosminstanciu, atat de mult te-a interesat sa imi dai mai multe date despre tine, ca a trecut mai mult de o saptamana si nimic... Sau esti si tu vreun pui de local ?
 23. Misu1

  Controlul documentelor noaptea tarziu

  Va salut. Sunt nou nout pe la voi! Am si eu o nedumerire. Esti oprit noaptea de un echipaj de la circulatie pe o strada necirculata sub pretextul unui control de rutina. Agentul se prezinta si cere actele la control! Dai actele, caci asta te obliga legea. Doar o formula de prezentare a agentului este deajuns? Eu dau acte, dar cum stiu ca cel care se prezinta este chiar el! Poate fi un infractor care a furat uniforma si masina! Fereste de mai rau! Va multumesc!
 24. arcan

  Perchezitia sau controlul din partea agentilor de paza

  @Iasmina, referendumul nu a trecut dar legea a ramas: Codul Civil 2018 Art. 271: Consimţământul la căsătorie Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora. Se pare ca tu ai o problema cu asta. Si poate ca daca erai pe bune ,,sot,, nu mai avea tupeu paznicul sa te ,,abuzeze,,.Zic si eu...
 1. Afişează mai mult
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.