Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Daca se afla cineva in urm situatie il rog sa-mi scrie. Apartament luat prin credit ipotecar inaintea mutarii in interes de serviciu in acea localitate. Daca achit creditul si vand apartamentul, beneficiez de chirie?
 3. Nu e nimeni obligat să răspundă la toate întrebările, iar dacă eşti posesor al unui permis de conducere şi ai asemenea dubii înseamnă că eşti un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. Secţiunea a 2-a Reguli pentru circulația vehiculelor Paragraful 1. Poziții în timpul mersului și circulația pe benzi Art. 41 (1) Vehiculele și animalele, atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulație, cât mai aproape de marginea părții carosabile, cu respectarea semnificației semnalizării rutiere și a regulilor de circulație. (2) Numerotarea benzilor de circulație pe fiecare sens se efectuează în ordine crescătoare de la marginea din partea dreapta a drumului către axa acestuia. În cazul autostrăzilor, banda de urgență nu intră în numerotarea benzilor de circulație. (3) Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Art. 42 Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, având obligația să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.
 4. Marius

  Intocmire dosar de urmarire penala (furt calificat)

  Eşti poliţist/ă încadrat/ă direct?
 5. Yesterday
 6. Dacă pe forum de polițiști nu primesc răspuns cu privire la o speța de circulație, atunci unde? Circulam cu toții după ureche în sensurile nemarcate sau sunt singurul care se întâmplă să treacă prin astfel de sensuri?
 7. Buna ziua, Trebuie sa intocmesc un dosar de urmarire penala pentru infractiunea de furt/ furt calificat. Ma puteti ajuta cu o speta, precum si cu toate documentele necesare intocmirii dosarului penal, pana la rechizitoriu? Multumesc
 8. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregăteşte o reformare de proporţii a instituţiei pe care o conduce. Procesul, caracterizat într-un draft ca fiind „examenul de capacitate al Românei”, va merge, conform documentului consultat de „Adevărul”, pe două linii principale. primul rând se are în vedere „comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă după modelul reformelor realizate de tările mai sus-menţionate (Austria, Belgia, Luxemburg şi Grecia-n.red.), reforme care au avut ca principal beneficiar cetăţeanul, care trebuie să primească un serviciu poliţienesc la standarde mai înalte. (...) Acest concept poliţienesc unic este prezent în 19 state ale Uniunii Europene şi cu mici diferenţe în alte 4”, se arată în document. Mai exact, Poliţia Română va primi jandarmi pentru a restabili ordinea publică, adică poliţiştii vor interveni la proteste, iar jandarmii vor prelua atribuţiile pe ordine publică, dar şi cele pe judiciar de la poliţia din mediul rural, în mediul urban, rămânând ca tot ofiţerii de poliţie să execute toate misiunile specifice poliţiei în mediul urban. Apoi, în document se mai precizează că, după ce se va realiza acest program de reformă, Poliţia va executa toate misiunile specifice pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în mediul urban în timp ce Jandarmeria va prelua aceste atribuţii (inclusiv cele specifice poliţiei judiciare) în mediul rural. Altfel spus, în mediul urban, Poliţia va prelua şi misiunile scutierilor Jandarmeriei, de restabilire a ordinii publice, iar jandarmii vor avea în competenţă cercetarea infracţiunilor care au loc în mediu rural. Practic, conform experţilor, ar fi o revenire la Jandarmeria Rurală care a funcţionat cu un succes discutabil în perioada interbelică. Patrule în loc de camere de luat vederi În plus, la reformarea MAI se are în vedere şi reintroducerea poliţistului sectorist „pentru că în trecut acest mecanism şi-a dovedit eficienţa. (...) Cunoaşterea teritoriului, a persoanelor din zona de competenţă (...) reprezintă cheia rezolvării unui număr mare de probleme ce se înregistrază zilnic la subunităţile de poliţie”, se mai arată în document. În paralel, „pentru creşterea gradului de siguranţă publică” se are în vedere creşterea numărului poliţiştilor din componenţa patrulelor la trei sau chiar patru, mai ales în zonele mai rău famate. Ministrul Marcel Vela propune şi reînfiinţarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice (BAOLP), unitatea „de elită” a poliţei care să intervină atunci când clanurile de interlopi se răfuiesc pe străzi. Oficialul motivează că această structură există în mai multe state occidentale precum Italia, Spania, Franţa, Grecia şi Polonia. BAOLP-ul va avea în componenţă mai multe unităţi mobile care vor putea interveni rapid atunci când vor fi semnalate astfel de cazuri.
 9. Agabi

  Intrebare in legatura cu incadrarea auto

  buna ziua, am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc nimic concret in afara de multe pareri... cum este reglementata iesirea din intersectie prin viraj la stanga si intrarea pe o strada cu linie de tarmvai plus 1-2 benzi distincte de circulatie; pe ce banda ar fi corect sa ne incadram dupa intersectie? exista articol de lege ? va multumesc!
 10. Bună ziua. Daca astăzi de dimineață am fost declarată admis la proba practică pot sa merg la D.R.P.C.I.V pentru a ridica acea dovadă de circulație? Pot sa iau permisul personal de acolo și să nu mai fie trimis prin poștă? Mulțumesc frumos.
 11. Nline2003

  Permis suspendat sau anulat în Anglia

  Rectific, se pare ca apar in baza de date din Romania cu carnet englezesc, deci am solicitat actele cu amenda si motivul suspendarii din uk si urmeaza sa le traduc( legalizat) in Romania, si sa ma duc iar pentru a 6 oara din nou la Permise, poate de data asta nu imi lipseste nimic la dosar.... am facut analize, cazier, timbru 68ron, copii dupa copii, taxa pt taxa... ca la noi nicaieri.....
 12. Buna dimineața, Am și eu o nelămurire legat de intersecția de la Arcul de triumf. Am atașat o poza in care punctul roșu vrea să treacă spre Calea Dorobanților iar cel verde cum e in poza. Cel verde a claxonat pe cel roșu. Ce trebuia să facă conform regulamentului de circulație punctul roșu? Vă mulțumesc anticipat
 13. Ben

  Master Academia de politie

  Poți face masterul "dreptul afacerilor", iar dacă prin asta urmărești încadrarea în politie, nu-și are rostul aceasta mișcare.
 14. Last week
 15. Anonim27

  Master Academia de politie

  Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la eligibilitatea inscrierii unei persoane cu studii de licenta terminate la ASE in cadrul unui program de masterat oferit de Academia de Politie, mai precis de Facultatea de Stiinte juridice si administrative... cu alte cuvinte, daca am licenta luata in cadrul ASE pot face masterul (“Dreptul afacerilor”) la AdP sau trebuie sa fi terminat licenta la AdP? Si dupa parerea dvs. are rost aceasta miscare?
 16. CristiBogdan

  Masina lovita in parcare

  Buna ziua! In seara zilei de 17 ianuarie 2020, masina mi-a fost lovita in parcare de catre un domn ce nu s-a asigurat corespunzator. Tin sa precizez ca am in masina camera video, pe filmare se vede totul clar(marca masinii, culoarea, numarul de inmatriculare + momentul impactului) . Domnul nu a avut macar bunul simt sa opreasca pentru a vedea ce s-a intamplat. Problema esta ca nu am vazut aripa indoita decat sambata seara pe 18 ianuarie, cand eu deja eram acasa in alt oras. Cum ar trebui sa procedez in situatia asta? Multumesc!
 17. Marius

  Depăşirea marcajului transversal de oprire la semafor

  Art. 76. – Marcajele aplicate pe drumurile publice sunt: [...] c) transversale, care pot fi: 1. de oprire; [...] Art. 77. – (2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia.
 18. BGeorge

  Inselaciune pe internet - online

  Si cum vrei sa te ajutam noi? Poti sa sesizezi organele de politie pentru savarsirea infractiunii de inselaciune iar colegii vor administra probele necesare pentru a stabili starea de fapt.
 19. SPULBER

  Suspendare permis auto 90 zile

  Buna ziua. Am permisul suspendat 90 zile pt doua abateri pe acelasi proces verbal: depasire linie contiua si depasirte vitezea 103 km in localitate.Am dat retestare am depus toate documentele dar nu-mi da permisul dupa 30 zile, doar dupa 60 (ca am 2 abateri pe proces verbal). Intrebare -Ma duc sau nu sa-l i-au dupa 30 zile. Merci
 20. RaZZvaN

  Inselaciune pe internet - online

  Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe OLX si am primit altceva. (o replica/clona cu un IMEI clonat) Pot demonstra cu imagini si expertiza telefonului ca telefonul cumparat este o replica cu IMEI clonat. Nu vreau sa merg la avocat, vreau doar ca politia romana sa isi faca datoria, si sa deschida un dosar de inselaciune. (nu putem tine in brate acesti infractori la nesfarsit, intr-o tara europeana se demara rapid o ancheta, iar infractorul era trimis rapid in fata justitiei) Schimbul s-a facut in fata unor camere de supraveghere, eu nu am autoritatea sa cer acele imagini, stiu si masina celui care mi-a vandut aceasta clona. Plus de asta telefonul nu a fost atins de mai multe persoane, deci se poate lua amprente de pe el. In aceste cazuri nu inteleg de ce nu se implica si companiile producatoare de renume, practic un telefon de-al lor este clonat, nu mi se pare sa accepte aceste treburi tacit !!! Practic dau totul pe tava politiei, am si inregistrari telefonice, si numarul anuntului de pe OLX, unde se poate cere de catre politia romana informatii despre locatia si IP-ul de pe care a fost postat anuntul, si despre numarul de telefon cu care a fost verificat anuntul. Sper sa nu veniti cu chestii de genul ca l-am luat de buna voie.. pt ca eu am luat de buna voie ce scria in anunt, daca omul a venit cu o clona, asta nu inseamna ca am luat ceva de buna voie, plus de asta daca fac o reclamatie in sensul acesta, este clar ca nu am luat nimic de buna voie, si ca am fost inselat.
 21. Începând cu luna noiembrie 2019 dupa cum bine știți, luna instalării guvernului Orban, s-au aplicat masuri fiscale bugetare care a vizat și MAI. Drept urmare, ma adresez în special colegilor care lucreaza în ture și care automat fac ore suplimentare lună de lună și se lovesc de refuzul șefilor de a mai transmite spre plată orele suplimentare. Mai exact toate orele făcute suplimentar din luna noiembrie până în prezent s-au compensat prin liber In urmatoarele 60 de zile. Problema apare cand ne uitam la fluturasul de salariu si observam venitul net este mult mai redus. Si asta continua lună de lună pentru ca facem ore suplimentare automat. Mai nou pentru că un coleg nu a mai suportat și a răbufnit....s a ajuns la următorul compromis ....50% din orele suplimentare se compenseaza prin liber programat in urmatoarele 60 de zile și restul se plătesc, cu condiția să ai peste 24 de ore. În schimb daca intr o luna faci 8, 16 sau 24 ore, te programează pentru recuperare în următoarele 60 de zile automat. Voi ce părere aveți, există bază legală pentru acest compromis? Pentru că dacă nu se plătesc orele suplimentare, prefer să nu mi i au recuperare aceste ore. Am anuntat că urmeaza sa fac raport prin care renunt la orele suplimentare și nici nu au vrut sa audă, spunându mi că mă vor planifica în liber automat și dacă mă prezint la muncă nu mă vor trece prezent. Mi se pare un abuz grosolan să mă oblige să mi i au orele suplimentare atâta timp cât eu renunt la ele. Astept si parerea voastră, multumesc.
 22. Buna seara, am si eu o intrebare in legatura cu o situatie pe care am intalnit-o in trafic, sper sa ma ajutati. Sa incep prin a spune ca sunt incepator, de ceva timp am condus numai prin bucuresti, unde am intalnit urmatoarea situatie: De multe ori, bucuresteanul grabit o calca, prinde galbenul pe ultima fractiune de secunda, multi se duc, putini opresc dupa marcajul trecerii de pietoni, bine inteles, fara a incurca traficul pe cealalta directie. Ajuns in orasul natal, apropiindu ma de semafor, s a facut galben, am incercat sa franez,dar surpriza, gheata pe jos. M am oprit dupa marcajul de trecere a pietonilor, nu chiar in mijlocul lui, neperturband traficul pe cealalta directie, la 20 secunde dupa fiind claxonat continuu. Aici vine intrebarea mea: aceasta 'manevra' este legala? Sau pur si simplu trebuia sa mi vad de drum, chiar daca am trecut pe galben?
 23. Xcivn

  Predare permis conducere - roman rezident in strainatate

  Salutare In vara am venit acasă cu mașina personală din UK, m a cam mâncat talpa și am depășit limita legală cu +70 de km/h drept urmare mi a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile plus toate cadourile aferente 3 puncte amenda și 3 puncte penalizare; ca sa mi lungesc șederea in Ro am depus contestație, bineînțeles câștig de cauza a avut Poliția Romană, drept urmare trebuie sa predau permisul DAR sunt plecat și nu pot face acest lucru. Problema este următoarea: cum procedez in situația de fata ? Trebuie predat permisul sau pot face o oarecare cerere cum ca îmi asum dreptul de a nu conduce pe teritoriul României ?? help guys pls
 24. Alexstef005

  Conducere fara permis ori cu permisul suspendat

  Bună seara, Am și eu următoarea situație și as aprecia un sfat din partea cuiva. Mi s a reținut permisul pe 31.12.2019 și dovada de 15 zile mi a fost completata cu valabilitate pana pe 14 ianuarie 2020, fapt ce am înțeles ca este greșit, pentru ca la Brigara Rutiera Udriste apar în baza de date pe 15 ianuarie cu permisul valid. Pe 15 ianuarie 2020 am fost oprit și mi s a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Pe dovada asa scria asa ca agentul a deschis dosar penal. Repet în baza de date a celor de la rutiera apar pe 15 ianuarie cu permisul valid. Acum dosarul va merge la un procuror care nu știu cât va dura sa l claseze și sa pot da examenul de redobandire în cele 30 zile de când a întrat suspendarea permisului. Ce demersuri exista pentru situații de genul!? Am vb la secția unde mi a fost reținută dovada de 15 zile și deschis dosarul penal, dar au spus ca nu pot face nimic pana când procurorul nu da soluția. Eu fiind nevinovat și fiind 2 erori comise de către organele de politie cum pot beneficia de dreptul de a beneficia de examen și de a mi recupera cât mai rapid permisul? Multumesc
 25. AlexandruCurcaneanu

  Perioada suspendare permis

  Buna ziua, as dori sa va adresez niște întrebări . in data de 21 dec 2019 la ora 21:00 mergeam pe unul din bulevardele din orașul meu. Afara era întuneric și ploua usor și aveam o viteza de 40-50 km/h. Când ma apropiam de o trecere de pietoni , mi a sărit in fata un domn de 20 de ani cu o alcoolemie de 1.15 mg/L Alcool pur in aerul expirat( pe o panta ascendenta ).Omul alerga pe trecere iar lumina stradală nu era funcțională . Ce trebuie sa știți: pe bulevard erau 2 benzi cu scuar între cele doua sensuri de mers, iar el venea din stânga mea, a continuat alergarea când a ajuns pe scuar fără sa se asigure ( știm ca dacă trecerea este prevăzută cu scuar sau sunt 2 linii continue ca șoferi nu avem obligația de a opri dacă nu e pe sensul nostru de mers ) Nu l am văzut și m am trezit cu el in fata la mai puțin de 2 metri de trecere . Am vrut sa franez dar mașina a acvaplanat Întrucât ploua și a trebuit sa trag de volan stânga ca sa i las loc și am intrat pe scuar . L am atins cu partea dreapta fata, neputând sa l ocolesc intr un spatiunatt de mic . Am sunat la 112 au venit echipaje de poliție și ambulantă și totul a fost ok. Domnul respectiv nu a avut nimic și a ieșit a doua zi pe porțile spitalului puțin amețit încă de alcoolul pe care îl băuse cu o seara înainte. In urma incidentului am primit o suspendare a dreptului de a conduce pentru 4 luni cu posibilitatea reducerii pedepsei la 3 luni pe baza examenului. Important : sunt in primul an de condus și am 18 ani . intrebarile mele sunt : De ce este pedeapsa de 4 luni și nu de 60 sau maxim 90 de zile ? exista vreo posibilitate ca in urma trimiterii in judecată a dosarului sa mi se reducă pedeapsa având in vedere toți factorii ( 1. Era noapte și lumina stradală nu funcționa. 2. Pietonul era baut și alerga pe trecere fără sa se asigure ) Multumesc frumos, sper sa ma puteți ajuta !!!
 26. BogdanBogdan123

  Intrebari privind examinarea medicala

  Buna ziua ! Cam prin iunie anul trecut parintii mei au divortat , dupa mai multe certuri.... Am fost demoralizat o perioada si am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva. Am cautat mai multi psihologi , dar toti ma putea programa numai peste o luna -doua . Negasind psihologi am zis sa vorbesc cu un psihiatru , nestiind exact ce inseamna asta , am zis ca nu am nimic de pierdut . Am tinut o conversatie cu domnul psihiatru din care acesta a dedus ca eram in depresie si ca am niste ganduri obsesive deoarece eu eram suparat si ma gandeam mai mereu ca familia mea nu va mai fi niciodata la fel si parca ma invinovateam pe mine ca nu am putut face nimic. Acesta mi-a facut o fisa la el , mi-a dat o reteta cu nu stiu ce pastile si o foaie pe care sa o duc medicului de familie . Pastilele le-am cumparat , dar nu le-am luat , mi-a fost intr-un fel teama sa iau asa ceva ... aveam nevoie doar sa vb cu cineva despre cum ma simt si negasind un psiholog , in nestiinta de cauza am fost la psihiatru. Dupa ceva timp am fost la psiholog , ma mai linistisem , ma obisnuisem cu ideea ca familia mea nu va mai fi niciodata o familie si eu nu am putut face nimic. Psihologul mi-a explicat ca nu sufar de nici o boala mentala si a fost doar ceva de moment , ceva prin care oricine poate trece. Anul acesta am fost la psihiatru sa iau o adeverinta prin care el declara ca nu ma are sub tratament si ca nu sufar de nici o boala mentala si sa o duc medicului de familie . A trecut cam jumatate de an de cand am fost prima data la el si ultima data , in total am fost de doua ori , prima data mi-a dat o reteta cu pastile pe care sa le iau o luna si dupa nu am mai trecut pe la el jumatate de an pana sa imi dau seama ca fisa aia facuta de el ma poate afecta in dorinta mea de a deveni politist . Acum am o adeverinta care atesta ca nu am nici o boala mentala si nu iau nici un fel de tratament . Intrebarea mea este : Pentru ca am fost la psihiatru si mi-a dat o foaie in care scria ca am fost in depresie si am ganduri obsesive , dar eu defapt aveam un singur gand care ma macina si nu aveam nici un fel de boala , tinand cont ca dupa mi-a dat o fisa ca nu sufar de nici o boala si nu iau tratament ma poate afecta la fisa medicala de la Politie ? Mi-am stricat tot viitorul din cauza acestui lucru ? Cei de la examinarea medicala pun accent pe ceea ce scrie in baza de date sau pe testul lor ? Pe fisa de la medicul de familie scrie ca nu am nici o boala , dar imi e teama ca ma vor cauta in baza de date . In baza de date cred ca apare cv de genul ca am fost o luna sub tratament .... Astept raspusurile voastre . Va multumesc !
 27. bozo

  Înselaciune masina cumparata - inselat de un samsar

  Trebuie sa te adresezi instantei de judecata.
 28. Marius

  Permis de conducere cat C

  Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestor documente NU se mai realizează de către Poliţia Română încă din anul 2002 (de mai bine de 18 ani).
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.