Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Update Pentru cine se mai afla în situația asta intrați pe site la drpciv si completați o petiție online în care descrieți problema. Eu așa am făcut, am așteptat vreo 3 săptămâni, nu primisem răspuns, apoi i-am sunat si le-am spus ca am o petiție completată de multa vreme si nu am primit raspuns. A revenit cineva de la ei în câteva minute cu un telefon si mi-a spus ca pot sa merg sa ridic numerele. Eu am așteptat un an si jumatate după ele si probabil mai așteptam mult si bine dacă nu completam petiția aia online. Am încercat si prin Germania cu mailuri, dar mi-au spus ca nu au primit nimic, ori nu m-au băgat în seama, poate ca nu am dat eu mail pe unde trebuie...Oricum, pentru cine e în situația asta încercați sa le dați un mail, un telefon si poate se rezolva mai repede. Mult succes.
 3. pitesti

  Plangerea penala pentru distrugere

  @Marius. Multumesc. Nu stiti cat de complicata este procedura? Nu prea am timp sa ma prezint de mai multe ori la politie sau instanta daca este cazul. Sau doar fac o sesizare si gata? Ce se intampla in cazul in care se constata ca nu am suficiente dovezi? Va trebuie sa platesc eu ceva in acest caz?
 4. Marius

  Plangerea penala pentru distrugere

  @pitesti, Art 296 Termenul de introducere a plângerii prealabile | Codul de Procedură Penală. (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei. (2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când persoana îndreptățită a reclama a aflat despre săvârșirea faptei.
 5. pitesti

  Plangerea penala pentru distrugere

  Un copil a aruncat cu pietre in masina mea. Parintii nu platesc. Ce pot sa fac? Au trecut mai multe zile deja. Mai pot face plangere la politie? Cat de complicata este procedura? Trebuie sa ma prezint de mai multe ori la politie? Dauna nu este atat de mare si nu stiu daca merita sa fac o sesizare. Ce ziceti?
 6. Last week
 7. Salut. Scuze pt răspunsul întârziat. Nu am găsit cartea. Dar m-am dus si am dat admitere, am luat iar anul ăsta am si terminat masterul. Eu am optat pt politie judiciară iar examenul a fost cu întrebări privind subiecte de care ne lovim frecvent în activitatea de investigatii criminale.
 8. Roby

  Achizitionare arma neletala.

  Mergi pe Grand Power Pe "neletale" sunt f buni. Închideți topicul.
 9. CrisAnd

  C.A.R. - Poliţie

  Moștenitorii preiau și obligațiile decedatului nu numai drepturile. Pentru situația dvs. v-aș recomanda să consultați un avocat, de preferat unul care este mai experimentat pe drept civil.
 10. Roby

  C.A.R. - Poliţie

  Dacă era o moștenire de 10 mii de euro ați fi preluat-o? Tu și mama ta .... Răspunde sincer!
 11. adriansanfira

  Achizitionare arma neletala.

  Va multumesc pentru redirectionarea postarii si imi cer scuze
 12. Marius

  Achizitionare arma neletala.

  Ne confunzi, noi avem și purtăm arme de foc letale.
 13. adriansanfira

  Achizitionare arma neletala.

  Salut! Sunt indecis la achizitionarea unui pistol neletal si va rog daca ma puteti ajuta pentru a face cea mai buna alegere. Ma gandesc la un Grand Power T12 10x28 sau Steyr M-A1 10x28. Din cate am citit GP are teava lisa fata de Steyr care ar avea ghinturi. Astept pareri pro si contra de la cei care le au. Va multumesc!
 14. Srb98

  C.A.R. - Poliţie

  Buna seara, Am și eu o întrebare legată de un CAR. În urmă cu 4 ani, tatal meu(Jandarm) a imprumutat o suma de la CAR Politie Bucuresti. In acest CAR, exista cineva girant. In momentul de fata, tatal meu este decedat. Persoana giranta a primit instiintare pentru executare/poprire. Avand in vedere ca eu/mama nu am semnat niciun document legat de acest imprumut, trebuie sa preluam datoria? Cum ar trebuii procedat in aceasta situatia? Mulțumesc, Șerban Gabriel
 15. Multumesc mult de raspuns. Mai am cateva intrebari. Unde este cel mai usor in politie? In sensul in care vreau sa existe o linie bine definita intre cariera si viata mea personala. Din cate am inteles, nu pot deschide SRL-uri daca lucrez in MAI, dar daca as deschide o firma/afacere in strainatate? Ma gandesc ca e alt sistem, alte taxe, etc. si as putea pacali oarecum regula asta?
 16. Roby

  Accident rutier cu vatamare corporala

  Nu știi care îți este obligația în cazul unui eveniment rutier de acest gen ?
 17. O sa încep cu ultima întrebare. Da, sunt linii de munca diferite - furturi auto, infracțiuni cu violenta (omoruri, tâlharii, violuri etc.), furturi din patrimoniul național, urmăriți, grupări infracționale ș.a.m.d., dar depinde la ce subunitate lucrezi, pt ca în general în provincie la subunități mai mici, faci cam de toate. O zi din viata unui judiciarist este aglomerata, stresanta și solicitanta. Poți sta pe teren doua ore și în rest sa faci munca de birou sau invers. Poți de asemenea sa te întorci noaptea de la serviciu (adica sa stai peste program)...sau poți fi chemat noaptea din somn, de lângă nevasta din pat. Lucrezi sub coordonarea unui procuror. Nu este pt oricine; în sensul că sunt destule sacrificii, însă este probabil locul unde poți avea cele mai mari satisfacții din cariera de politist. Dar uneori și dezamăgiri din cauza legislației care nu iti permite sa faci totul pt a baga infractorii "la racoare".
 18. Alex87

  Master Academia de politie

  Absolvenții respectivelor mastere nu beneficiază de încadrare în M.A.I. Trebuie sa urmezi cursurile unei scoli de poliției (de agenți sau ofițeri). În perioada aceasta se desfășoară și un examen cu încadrare directa.
 19. Buna ziua, o sa incep pregatirea pentru Academia de Politie si m-am gandit sa aleg specializarea "Investigatii criminale" in anul 2 (daca intru). As vrea sa va intreb, cum arata o zi din viata unui ofiter de politie judiciara? Ce face mai exact, cat sta pe teren, salariu, etc. Exista mai multe subcategorii in care un politist judiciar poate fi specializat (omoruri, talharii, etc) sau se ocupa de toate?
 20. CrisAnd

  Zvonuri sau noutati legislative

  Uniformele polițiștilor și jandarmilor vor fi îmbunătățite Miercuri, 15 septembrie 2021, Guvernul României a adoptat trei hotărâri referitoare la uniformele, echipamentul specific, însemnele distinctive, insigna și documentul de legitimare pentru polițiști, jandarmi și personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia, potrivit unui comunicat. Astfel, se asigură flexibilizarea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să asigure confortul termic și protecția efectivelor MAI în timpul participării la misiuni interne – de ordine publică, antiteroriste, instrucție montană, misiuni de intervenție în zonele montane, precum și la misiuni internaționale. Totodată, se derulează un proiect sectorial de cercetare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie pentru identificarea unor soluții inovatoare de realizare a articolelor de echipament din compunerea uniformei de serviciu a polițiștilor. Achiziționarea noilor articole de echipament specific de protecție se va face eșalonat, în limita bugetelor alocate Ministerului Afacerilor Interne, fără a se solicita suplimentarea acestora. De asemenea, se introduce posibilitatea sancționării contravenționale a persoanelor fizice sau juridice care produc sau comercializează articole de echipament sau însemne distinctive din compunerea uniformelor de poliție, în afara procedurilor legale de achiziție publică. La nivelul MAI, a fost elaborat Calendarul privind planificarea activităților subsecvente aprobării proiectelor de hotărâre a guvernului referitoare la uniforma polițiștilor și a cadrelor militare, primul pas fiind modificarea ordinelor de ministru referitoare la uniforme și întocmirea specificațiilor tehnice aferente fiecărui tip de echipament. Ulterior vor fi elaborate ordine de ministru prin care va fi descris în amănunt fiecare articol de echipament și modul de purtare al acestuia. https://www.juridice.ro/749896/uniformele-politistilor-si-jandarmilor-vor-fi-imbunatatite.html
 21. În cazul accidentelor de circulaţie soldate doar cu avarii (tamponări) conducătorii auto implicaţi (ambii) au obligaţia legală de a se prezenta în termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de poliţie cu o singură excepţie, în situaţia când se încheie constatare amiabila de accident. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 30 zile. În concluzie, dacă nu se încheie constatarea amiabila de accident la faţa locului (ori imediat după, dar nu mai târziu de termenul legal), ambii conducători auto au obligaţia să meargă la unitatea de poliţie rutieră competentă şi să anunţe evenimentul. Doar în acest fel se poate evita sancţiunea mai sus amintită, dacă nu se încheie constatarea amiabilă.
 22. Marius

  Imi este blocat accesul in garaj / curte

  Repet, pentru astfel de probleme privind parcările, opririle şi staţionările neregulamentare a fost înfiinţaţi comunitarii de la primărie, denumiţi mai nou "poliţie LOCALĂ". Ei se ocupă exclusiv de aceste probleme. Mergi şi depune sesizări scrise la Primărie, pentru că ei se ocupă şi sunt abilitaţi din punct de vedere legal, să soluţioneze asemenea probleme.
 23. Pin

  Imi este blocat accesul in garaj / curte

  Buna Ziua, locuiesc in mijlocul unei zone comerciale si accesul meu in curte este blocat de masini. De asemenea, zona din fata curtii este hasurata si un politist local mi-a spus ca lumea are voie sa stationeze acolo si ca nu am dreptul sa blochez acea zona sa imi asigur accesul in curte cu propria masina. Eu ce trebuie sa fac ca sa imi asigur accesul in propria curte?
 24. MarinaFlorentina

  Master Academia de politie

  Buna Ben, Deci tu zici ca dupa terminarea Masterului nu te incadreaza ca ofiter? Multumesc
 25. Buna, Ai gasit cartea? Daca nu mai ai nevoie de ea, o pot cumpara eu de la tine impreuna cu ce mai ai pentru admitere. Multumesc
 26. MarinaFlorentina

  Master Academia de politie

  Buna tuturor, As vrea sa urmez un program de master in cadrul academiei de politie si singurele valabile pt mine, din exterior, si potrivite pt mine sunt Managementul resurselor umane in sistemul autoritatilor de ordine publica si Managementul operational la frontiera externa Schengen. Imi poate spune cineva ce posturi ocupa absolventii acestor programe de master? Care vi se pare mai avantajos pentru o femeie? Eventual ce salarii sunt in sistem, aproximativ... Multumesc anticipat
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.