Jump to content
POLITISTI.ro

New Content

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. @Andreeeei Ai greşit site-ul. Aici se discută despre poliţişti, nu despre jandarmi. Caută în alte părţi răspunsuri la asemenea întrebări.
 3. Buna ziua,as dorii sa ma înscriu la scoala de jandarmi,tatăl meu are un cazier "pătat" a facut pușcărie (acum 25-30 de ani aprox) sa mai incerc sa fac cererea de înscriere la jandarmi ? Țin sa mentionez ca tatăl meu nu este de origine română.
 4. Cristi

  Lucrări de mentenanţă - actualizări ale softului

  Samsung Browser, Android 9 Pie, merge videoclipul. Testat și pe Windows 10 cu Edge și Chrome și merge și acolo.
 5. Yesterday
 6. KeFind

  Defect de vedere - problema admitere

  Bună, dacă am astigmatism miopic -3 od -2 os (ochii), și port ochelari pot intra la Academie sau măcar la o școala de subofițeri (Câmpina sau Cluj). Văd foarte bine la apropiere, insa la distanță vad încetoșat puțin scrisul. Sau voi fi declarat inapt din cauza asta?. Termen astigmatism: Principalul simptom al astigmatismului este vederea neclara indiferent de distanta, persoanele care sufera de aceasta afectiune oculara solicitandu-si permanent ochii in incercarea de a percepe clar imaginile, acuzand adesea oboseala oculara si chiar sensibilitate la lumina.
 7. cristi12345678

  Situatii in care politia LOCALA incalca legea

  Eu inteleg ca procedurile nu pot fi facute pubic , dar eu nu spun nici un basm , spun adevarul exact asa cum s a intamplat. Pentru a justifica 2 amenzi aplicate la maxim respectiv 500 ron si 1000 ron , agentul constatator asa justifica nelegitimarea in fata sa a contravenientului , prin cautarea in baza de date a politiei , exact asa se exprima in intampinare. Asta in conditiile in care contravenientul sunase la 112 , a discutat cu politistul de la 112 , acesta i a spus ca va fi amendat , iar apoi la fata locului a aparut agentul constatator impreuna cu alti 6 colegi. contravenientul i a spus ca are datele de identificare la 112 si le poate lua de acolo , amezile au fost date la maxim pentru nelegitimare si tulburarea linistii publice , deci amenzile au fost date de agentul constatator la fata locului si nu de 112. Orice proceduri ar avea politia , accesul in baza de date a persoanelor se face prin user si password doar de politisti autorizati si cum am descris anterior mie imi pare SF ca avand la dispozitie datele de la 112 , sa spui ca ai cautat in baza de date a politiei dupa nume si prenume si ai identificat contravenientul.
 8. Procedurile de lucru ale Politiei sunt clasificate. Repet, politistii pot face orice verificari necesare pentru stabilirea identitatii unei persoane, legal. Ce scrii tu acolo sunt basme de colt de bloc.
 9. cristi12345678

  Situatii in care politia LOCALA incalca legea

  Voiam de fapt sa intreb intrucat nu gasesc documentatie clara pe net , care este mai exact traseul de obtinere a informatiilor personale de catre un politist despre un contravenient. In speta ma gandesc ca trebuie sa existe documente scrise si aprobate pentru ca politistii acredidati sa acceseze baza de date a politiei sa inceapa identificarea. Acest lucru se face imediat? Din momentul in care politistul acreditat sa acceseze baza de date , el trebuie sa colaboreze cu agentul constatator , deoarece avand decat un nume , pot exista mai multe persoane cu acelasi nume iar pentru identificare politistul constatator trebuie sa compare fotografiile cu ce isi aminteste ca a vazut adica fata contravenientului. Ceea ce nu am spus este ca agentul constatator stia de la 112 toate datele , intrucat contravenientul i a spus ca a sunat de pe abonament la 112 si politistul de la 112 i a spus ca va fi amendat. In aceste conditii mai poate fi luat in calcul ca identitatea contravenientului a fost obtinuta prin cautarea in baza de date a politiei asa cum afirma agentul constatator si asta intr o singura zi?
 10. Politia Transporturi Feroviare este in fapt Politia Romana, nu politia locala. Iar politistii pot efectua orice demers pentru aflarea identitatii unui contravenient, inclusiv audierea unor martori.
 11. cristi12345678

  Situatii in care politia LOCALA incalca legea

  As dori sa intreb ce tip de acces are Politia Transporturi Feroviare la baza de date a Politiei generic spus. Ma refer la o amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice si nelegitimare ,caz in care agentul constatator a stat de vorba cu contravenientul , dar nu are decat numele si prenumele acestuia , iar pentru intocmirea procesului verbal are nevoie de toate datele de identificare ale contravenientului. Este posibil ca daca fapta contaventionala se produce duminica seara la orele 18 , iar procesul verbal de amenda ajunge marti dimineata la ora 8 la contavenient , deci este posibil ca in acest interval scurt de timp de 1 zi practic , agentul constatator sa acceseze baza de date a politiei si sa identifice contravenientul doar pe baza numelui si a amintirii figurii acestuia? Ma gandesc ca exista un protocol pentru accesarea bazei de date a politiei cu rezidentii si care cred ca are in vedere nu numai GDPR ci si alte criterii. Pe de alta parte nu stiu daca procedural este corect sa identifici si sa amendezi o persoana in acest mod . Persoana de la care agentul constatator a obtinut numele si prenumele contravenientului era un martor care il cunostea pe contravenient , a furnizat numele si prenumele dar el la randul lui nu a fost legitimat de catre agentul constatator.
 12. Marius

  Permis de conducere provizoriu

  Permisele provizorii ori temporare, sau orice alte certificate de acest fel eliberate în străinătate nu sunt recunoscute nici la nivel european şi nici internaţional. Din acest motiv, asemenea documente provizorii se eliberează cu o valabilitate restrânsă doar pentru teritoriul autorităţii emitente. În cazul depistării unui conducător auto cu un asemenea permis pe teritoriul României se întocmeşte un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă pentru care persoana respectivă riscă o pedeapsă cu închisoarea până la la 5 ani.
 13. Last week
 14. Djwhistyle

  Permis de conducere provizoriu

  Buna Seara. Am si eu o nelămurire. Am un Permis Provizoriu de Anglia. M-ar interesa sa stiu daca pot conduce moped cu el de 125cc sau 150cc. Mentionez faptul ca permisul nu este singurul lucru care il am. Am facut scoala in Anglia de mopede si mi sa eliberat un Certificat cum ca am facut scoala la ei si am trecut. Pe certificat de asemenea scrie ( in Engleza ), ca am trecut scoala si ca am categoria A. Intrebarea mea este, : Pot conduce si in Romania mopede pana in 150cc ? Multumesc Anticipat.
 15. ionuzx6

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Sunt ionuzx6 ( Breban Ionut) de la IPJ Satu Mare, Biroul Rutier. Solicit confirmarea de la un coleg!!!!
 16. Marius

  Lucrări de mentenanţă - actualizări ale softului

  Puteţi viziona acest clip video? Vă rog să-mi spuneţi şi ce dispozitiv/browser folosiţi. Mulţumesc.
 17. CITADELA

  Indicator rutier amplasat pe teren privat

  Oricum, sfatul meu este sa nu incerci sa muti indicatorul, pentru ca mai rau faci!
 18. Eliminarea din materialul probator a proceselor-verbale în care organul de urmărire penală a consemnat declaraţiile făptuitorilor Potrivit prevederilor art. 198 din Codul de procedură penală, procesul-verbal constituie mijloc de probă numai cu privire la constatările personale ale organului de urmărire penală sau ale instanţei de judecată, referitoare la fapte sau împrejurări de natură să contribuie la aflarea adevărului. Atunci când în procesul-verbal nu sunt consemnate constatări personale ale organului judiciar, ci declaraţii ale unor persoane care au cunoştinţă despre o faptă prevăzută de legea penală, aceste declaraţii pot constitui mijloace de probă numai dacă provin de la persoanele prevăzute de art. 97 alin. 2 lit. a) – c) din Codul de procedură penală (respectiv de la suspect, inculpat, persoană vătămată, parte civilă, parte responsabilă civilmente sau martor) şi dacă au fost obţinute cu respectarea dispoziţiilor legale privind audierea acestora. În cauza de faţă, organele de urmărire penală au procedat la audierea persoanelor cu privire la care exista bănuiala că au săvârşit fapte prevăzute de legea penală, mai înainte de a dispune continuarea faţă de acestea a urmăririi penale, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 305 alin. 3 din Codul de procedură penală, mai înainte de a li se aduce la cunoştinţă persoanelor în cauză că au dobândit calitatea de suspect, de a le informa cu privire la faptele pentru care sunt cercetate, încadrarea juridică a acestora, precum şi cu privire la drepturile prevăzute de art. 83 din Codul de procedură penală. Prin urmare, reţinând că au fost nesocotite dispoziţiile legale menite să asigure respectarea dreptului la apărare şi la un proces echitabil, în mod corect prima instanţă a constatat că este incident cazul de nulitate relativă, prevăzută de art. 282 al.1 C.pr.pen., ceea ce atrage excluderea din materialul probator a proceselor-verbale, deoarece vătămarea adusă inculpaţilor nu poate fi înlăturată altfel. (Curtea de Apel Galați, Încheierea penală din 22 decembrie 2015, portal.just.ro)
 19. Marius89ct

  Indicator rutier amplasat pe teren privat

  In principiu, intai afli exact care e autoritatea care a montat indicatorul - poate fi, daca e drum comunal, o directie ce tine de consiliul local. Apoi ar trebui sa i te adresezi acelei institutii printr-o cerere/adresa/petitie cu sfantul numar de inregistrare si data. Daca nu-ti da o solutie buna in termenul legal, abia apoi poti sa dai acea institutie in judecata. Astea ar fi actiunile de principiu, daca stie cineva mai bine, altfel sau mai detaliat, sa ma corecteze/completeze.
 20. Cristi

  Merită contestaţia procesului verbal cu amendă?

  Pai da. Lasa ca iti zic eu copil inteligent. Evident, nu vorbesc serios.
 21. Istoan

  Obtinere certificat fiscal - inmatriculare masina

  Bună seara! As vrea sa ma ajutați cu o problemă sau sa ma îndrumați, dacă se poate. Mi-am luat o mașină marca BMW 328ci 2.8 l ,193cp pachet m3, în acte scrie m1. De la cine am luat o eu asa a luat o fără fiscal,dar intre timp până să îmi strâng bani 2 ,3 zile la oprit poliția pe cel de la care am luat masina ,și ia luat talonul, pentru că a mers pe un drum rau si ia picat nr din față jos si la pus in portbagaj,și pentru deriorare talon. Asa scrie si in talon. Si intrebarea mea este ,cum pot face sa scot talonul si cum pot sa recapătă si fiscalul de la proprietar sau cum. Nu prea știu, va rog ajutatima nu stiu ce sa fac. Precizez ca eu sunt din județul sălaj și mașină e matriculata in Olt, de acolo e si proprietarul. Va rog ajutatima cu un sfat sau cum pot rezolva.
 22. Catalin06

  Restituirea permisului de conducere în zile nelucrătoare

  Bună ziua, e următoarea situație: Mi-a fost suspendat permisul pentru depășirea vitezei. Am luat testul 15/15. Mi s-a redus perioada, au trecut cele 30 de zile, s-a implementat în sistem dar ziua de expirare e sâmbătă și nu e nimeni acolo să-mi dea înapoi permisul. Dacă conduc duminică, nu e infracțiune, dar pot fi sancționat pentru conducere fără permisul la mine dacă permisul e la serviciul rutier ?
 23. Există deja pe forum Legea 295 actualizată şi consolidată la zi, cu ultimele modificări.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.