Jump to content
POLITISTI.ro
  • Dezbateri şi propuneri referitoare la proiectul de lege privind Statutul poliţistului

    În aceste pagini este postat proiectul de lege privind Statutul Poliţistului în forma înaintată de MAI către sindicate. Aveţi posibilitatea sa propuneţi modificări, să vă expuneţi ideile şi iniţiativele, cât şi să susţineţi propunerile colegilor prin intermediul comentariilor. 
    Sperăm ca atât cei care elaborează acest statut cât şi cei ce participă la negocieri să nu ignore aceste propuneri şi să le preia dacă le consideră pertinente.

Sign in to follow this  

Recunoaşterea unor drepturi | Situaţia unor raporturi de serviciu | Aplic. condiţii de studii


Catalin

Recunoaşterea unor drepturi ale poliţiştilor decoraţi

Art. 124. – Poliţiştii decoraţi cu Ordinul Meritul Militar şi Semnul Onorific În Serviciul Armatei, respectiv În Serviciul Patriei, anterior intrării în vigoare a prezentei legi, îşi păstrează toate drepturile dobândite.

Situaţia unor raporturi de serviciu

Art. 125.  – Situaţia raporturilor de serviciu ale poliţiştilor care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt puşi la dispoziţie pentru motivele prevăzute la art. 65 alin. (2) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, precum și cei ale caror raporturi de serviciu sunt suspendate se soluţionează prin emiterea unui act administrativ privind constatarea acestei situaţii, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.


Situaţia poliţiştilor care beneficiază de unele drepturi 

Art. 126. – Poliţiştilor care la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de compensaţie pentru chirie li se recalculează cuantumul acordat, dacă îndeplinesc condiţiile de acordare prevăzute de prezenta lege. 

Aplicarea unor condiţii de studii

Art. 127. – Condiţiile prevăzute la art. 32 alin. (2) se aplică şi poliţiştilor care au gradul profesional de chestor de poliţie, chestor principal de poliţie şi chestor-şef de poliţie, pentru avansarea la gradul următor începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.


Propunere de introducere nou art. – (1) Cauzele care au ca obiect raportul de serviciu al poliţistului sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ şi fiscal a tribunalului, cu excepţia situaţiilor pentru care este stabilită expres, prin lege, competenţa altor instanţe.
(2) – Regulile speciale de procedură sunt cele prevăzute în Codul muncii, la capitolul 3/Titlul 12.

Aplicarea unor prevederi privind suspendarea raporturilor de serviciu

Art. 128.  – Prevederile art. 75 lit. a), referitoare la suspendarea raporturilor de serviciu în situaţia în care s-a dispus arestul la domiciliu, se aplică de la data intrării în vigoare a Legii de punere în aplicare a Codului de procedură penală.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.