Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Marius
Marius

WhatsApp - aplicaţie gratuită de mesagerie

În următoarele săptămâni, populara aplicaţie de chat WhatsApp va deveni complet gratuită. Fondatorul Jan Koum a dezvăluit ştirea în cadrul conferinţei DLD (Digital-Life-Design) din acest an organizată la Munchen în Germania, explicând că taxa anuală de un dolar care se percepe în prezent, împiedică mulţi oameni să utilizeze serviciul de mesagerie WhatsApp - în special, cei care nu au acces la plăţile prin card.

Până acum aplicaţia era folosită gratuit timp de un an, după care utilizatorii trebuiau să plătească un abonament de 99 de cenţi pe an. 
Pentru că WhatsApp doreşte să devină un serviciul de mesaje accesibil tuturor, aceasta trebuie să fie în întregime gratuit, la fel cum sunt şi majoritatea serviciilor concurente.

Reprezentantul WhatsApp a mai anunţat că utilizatorii nu trebuie să-şi facă griji în privinţa publicităţii, întrucât aceasta nu va fi introdusă. În schimb se analizează unele modalităţi şi instrumente de monetizare, care permit persoanele juridice şi altor organizaţii să comunice cu utilizatorii WhatsApp cu acordul acestora, pentru că în prezent multe companii folosesc deja WhatsApp pentru a comunica cu clienţii.

User Feedback

Recommended Comments

Am citit în urmă cu ceve vreme că WhatsApp e accesibil atât de pe telefon cât si de pe computer/calculator. Stiti cum se foloseste WhatsApp pe calculator? Trebuie să-ti faci un nou cont? 

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Eu folosesc de ceva timp şi pe laptop WhatsApp, e vorba de WhatsApp Web, un fel de extensie a contului de pe telefon.
WhatsApp Web nu necesită un alt cont WhatsApp, pentru că nu faci altceva decât să accesezi acelaşi cont pe ambele dispozitive (telefon şi calculator). Mesajele pe care le trimiţi şi pe care le primeşti sunt sincronizate între telefon şi calculator, iar astfel, poţi vedea mesajele pe ambele dispozitive. Orice acţiune întreprinsă pe telefon se va reflecta şi pe WhatsApp Web şi invers.

Link to comment
Share on other sites

Am intrat pe link dar arată un cod. Cum se foloseste, cum se face legătura cu aplicatia de pe telefon?
Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

E uşor. Accesează aplicaţia WhatsApp pe telefon. 

 • Pe Android, accesezi ecranul Conversaţii > Meniu > WhatsApp Web.
 • Pe iPhone, accesezi Setări > WhatsApp Web.
 • Pe Nokia S60 şi Windows Phone, accesezi Meniu > WhatsApp Web.
 • Pe BlackBerry, accesezi Conversaţii > Meniu > WhatsApp Web.
 • Pe BlackBerry 10, glisezi în jos din partea de sus a ecranului > WhatsApp Web.
 • Pe Nokia S40, rulezi în sus de la baza ecranului şi accesezi > WhatsApp Web

După care scanezi codul QR afişat în browser pe ccalculator, utilizând camera foto a telefonului.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Peste 1 milion de utilizatori de Android au fost păcăliți în ultimele zile să instaleze o aplicație WhatsApp nelegitimă. Aplicația “Update WhatsApp Messenger” a fost eliminată în cele din urmă din Google Play Store, însă, dacă ați reușit să o instalați, vă recomand să o ștergeți.

B28DC064-C85B-4FC8-A955-FC7702443474.jpeg

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

Se pare că WhatsApp va introduce posibilitatea de a viziona clipurile de pe youtube direct în chat, fără a mai fi nevoie să fii redirecţionat către altă aplicaţie sau către browser.

De asemenea tot cu următorul update se simplifică şi modalitatea prin care îţi poţi înregistra propiile convorbiri, renunţându-se la necesitatea menţinerii apăsate a butonului pentru a înregistra.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

Facebook, adică proprietarul aplicaţiei WhatsApp, va începe să citească mesajele utilizatorilor, motivând că are în desfăşurare un nou plan de moderare a conţinutului, bazat pe inteligenţa artificială. Dacă aveţi răbdare, vizionaţi clipul video de mai jos, în care sunt explicate destul de clar aceste aspecte.

 

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

WhatsApp se laudă cu lansarea unei noi actualizări

Utilizatorii vor putea trimite mesaje chiar şi atunci când internetul este oprit. WhatsApp a declarat că a lansat această funcţie ca răspuns la o serie de închideri de reţele la nivel mondial, inclusiv în Iran. 
Noua funcţie este integrată în setările aplicaţiei şi permite utilizatorilor să introducă numele unui server proxy pe care să îl folosească pentru a se conecta la internet. Serverele proxy funcţionează ca porţi alternative între un utilizator şi internet atunci când metodele tradiţionale de conectare şi serverele sunt închise sau întrerupte, oferind conexiunea necesară între un utilizator şi site-ul web sau serviciul pe care doreşte să îl acceseze, potrivit Independent.
Compania va oferi îndrumări utilizatorilor cu privire la modul în care pot configura un proxy şi ar trebui să fie acum disponibilă în meniul de setări pentru toţi cei care folosesc cea mai recentă versiune a aplicaţiei, a precizat WhatsApp. "Conectarea prin proxy menţine acelaşi nivel ridicat de confidenţialitate şi securitate pe care îl oferă WhatsApp", a precizat WhatsApp într-o postare pe blog.
"Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedică pe oameni să primească ajutor urgent. Deşi, în cazul în care aceste închideri continuă, sperăm ca această soluţie să ajute oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi fiabilă".

Link to comment
Share on other sites

 • Active member
bozo

Posted

Pai nici prin proxi nu merge daca internetul este oprit. Proxi doar ocoleste blocarea de catre operator a unor site-uri, porturi, dar dupa ce operatorul afla de proxi, il poate bloca si pe ala.

Iar treaba cu proxi merge facuta si fara sa implementeze wapp ceva. Mai bun decat proxi e VPN.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

WhatsApp va permite editarea mesajelor. Funcția va putea fi apelată prin apăsarea prelungă a unui mesaj și va fi disponibilă doar 15 minute din momentul trimiterii. Mesajele editate vor afișa tag-ul "edited", dar nu va exista un istoric al editărilor, cum au alte aplicații de comunicare. Facilitatea este implementată gradual și va fi disponibilă celor peste două miliarde de utilizatori în cel mult câteva săptămâni.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

WhatsApp implementează mesajele video. Lungimea acestora va fi de cel mult 60 de secunde. Trimiterea mesajelor video se va face într-un mod similar cu expedierea mesajelor audio.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.