Jump to content
POLITISTI.ro

Concurenţa la şcolile de poliţie în 2015


Politisti.ro

În perioada 5-13 septembrie 2015 s-au desfăşurat concursurile de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca. În total au fost 630 de locuri la ambele şcoli în acest an. Viitori poliţişti, vor începe şcoala pe 30 septembrie, iar cursurile se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani.

La Şcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina au fost alocate 505 locuri. S-au înscris în total 3.201 de candidaţi, deci o concurenţă de 6,3 candidaţi pe un loc. Din totalul de 505 elevi admişi ai acestei instituţii de învăţământ, 181 sunt fete. Punctajul maxim a fost de 83 de puncte (din 90 posibile) şi a fost obţinut de o candidată din Judeţean Brăila. 

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca au fost alocate 125 locuri. Concurența a fost de 6,2 candidați pe un loc. Din totalul de 125 elevi admişi ai acestei instituţii de învăţământ, 47 sunt fete şi 78 de băieţi. Punctajul cel mai mare a fost obţinut de o candidată din judeţul Sălaj, respectiv 88 de puncte, din 90 posibile.

Noii elevi trebuie să se prezinte la şcoală miercuri, 30 septembrie, până la ora 12.00, iar la data de 1 octombrie, va începe noul an şcolar atât pentru anul I, cât şi pentru anul II.

Sursa: IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice


User Feedback

Recommended Comments

Nu vreau să fiu misogin şi nici să jignesc pe cineva, dar cred că cel mai bine ar fi dacă locurile pentru fete ar fi limitate, raportat la nevoia reală a Poliţiei Române de a avea poliţiste. La ipj-ul nostru sunt pline birourile de astfel de "poliţiste". După un an-doi de operativ şi-au găsit un post călduţ, iar poliţişti cu peste 25 de ani vechime, cu probleme medicale, încă lucrează în operativ pentru că nu sunt locuri libere la alte structuri. Nu persoanele în cauză sunt de vină, ci sistemul acesta care le permite acest lucru. Poţi să le numeri pe degetele de la mâini pe colegele care lucrează efectiv în operativ.

Multă baftă, viitorilor colegi!

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.