Jump to content
POLITISTI.ro
Sign in to follow this  

Beretta Px4 Storm


Marius

Beretta PX4 Storm este un pistol semi-automat fabricat de Fabbrica d'Armi Pietro Beretta din Italia începând din 2004 – present. Px4 Storm este construit în jurul unui concept modular potrivit căruia arma să poată fi adaptată nevoilor şi modurilor de operare diferite, foloseşte un sistem cu ţeavă rotativă, iar mecanismul de declanşare şi siguranţă e asemănător cu Beretta 92. Corpul pistolului (frame) este fabricat din polimer şi este prevăzut cu şină Picatinny pentru ataşarea de accesorii. Iniţial a fost disponibil în trei calibre - 9×19mm Parabellum, .40 S&W şi .45 ACP. 

Beretta Px4 Storm este fabricat în patru modele. Tipul F este cel mai frecvent şi cel vândut comercial pe piaţa civilă. Variantele G, C și D au apărut iniţial doar pentru instituţiile de aplicare a legii şi sunt mai puţin cunoscute, dar pot fi găsite pentru cupărare şi pe piaţa civilă/comercială.

MODEL ACŢIONAREA TRĂGACIULUI SIGURANŢĂ EXTERNĂ DECOCKER
BERETTA Px4 STORM - TIP F
D.A./S.A. PREZENTĂ PREZENT
BERETTA Px4 STORM - TIP G
D.A./S.A. FĂRĂ PREZENT 
BERETTA Px4 STORM - TIP C
S.A. ONLY FĂRĂ FĂRĂ
BERETTA Px4 STORM - TIP D D.A. ONLY FĂRĂ FĂRĂ

Fiecare versiune a pistolului Beretta Px4 Storm oferă funcţii diferite. beretta_px4_storm.jpg

Px4 Storm tip F - acţiune dublă / unică (double/single action). Pârghia pentru acţionare manuală a siguranţei exterioare este ambidextră, pe ambele părţi laterale ale manşonului şi are o funcţie dublă de decuplare/dezarmare a cocoşului şi de asigurare. Modul de funcţionare este similar cu cel al cunoscutului pistol mod. 74 - Carpaţi.

Px4 Storm tip G - acţiune dublă / unică (double/single action). Pârghia pentru acţionare manuală a decocker-ului este ambidextră, pe ambele părţi laterale ale manşonului şi are unica funcție de decuplare/dezarmare a cocoşului cu revenirea acestuia în poziţia superioară pe manşon. Acest model funcţionează similar cu tip F, cu diferenţa cu nu mai există siguranţă manuală exterioară. Pârghia/butonul de acţionare manuală a decocker-ului, după acţionare revine automat în poziţia superioară.

beretta_px4_storm_2.jpgVersiunile F și G au acţionare dublă la executarea primului foc de armă (prima acţionare a trăgaciului în modul double action va duce spre înapoi cocoşul complet şi apoi îl va elibera pentru a lovi cuiul percutor) şi o acţionare unică/simplă - single action pentru următoarele focuri de armă trase (întrucât după primul foc, cocoşul va rămâne în poziția armată). Primul foc de armă poate fi tras binenţeles și în modul single action, dacă cocoşul este armat manual spre înapoi, înainte de a acţiona trăgaciul. Asta presupune ca anterior, trăgătorul să fi armat pistolul pentru a alimenta camera cartuşului (să introducă glonţ pe ţeavă), după care să fi folosit decocker-ul pentru a avea cocoşul dezarmat - în poziţia sigură superioară/lipit de manşon.

Beretta_PX4_action_types.jpgPx4 Storm tip C - doar cu acţiune unică (single action only). Fără siguranţă manuală şi fără decoker (funcţia de decuplare/dezarmare a cocoşului). La acest model cocoşul are dimensiuni mai reduse şi nu poate fi acţionat manual. Acesta este armat doar prin acţionarea către înapoi a manşonului. Modul de funcţionare al armei este similar celor striker-fired, în sensul că trăgaciul nu acţionează niciun mecanism atât timp cât pistolul nu este armat. (asemănător cu modul de funcţionare al pistoalelor Glock). 

Px4 Storm tip D - doar cu dublă acţiune (double action only). Fără siguranţă manuală şi fără decoker (funcţia de decuplare/dezarmare a cocoşului). La aces model cocoşul are dimensiuni mai reduse şi nu poate fi acţionat manual şi este armat doar prin acţionarea către înapoi a manşonului, iar după fiecare lovitură, revine în poziţia decuplată/dezarmată.

Puterea de foc pentru modelul standard.

Beretta Px4 Storm cal. 9mmx19 - încărcător standard cu 17 cartuşe;
Beretta Px4 Storm cal. .40 S&W - ncărcător standard cu 14 cartuşe;
Beretta Px4 Storm cal. .45 Auto - încărcător standard cu 9-10 cartuşe.

  • Upvote 6
Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

Marius

Posted

Din primele informaţii (postare pe forum) se pare că Poliţia Română a achiziţionat pentru doatarea poliţiştilor operativi Beretta Px4 Storm tip F - modelul cu siguranţă externă manuală, cel mai cunoscut/întâlnit şi cel vândut comercial pe piaţa civilă. 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.