Jump to content

Ce parere aveti despre politiste?

445 replies to this topic

#41 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 04 July 2010 - 02:25 PM

Ne spune ca noi nu suntem civilizati. Dar o stiam deja. :ner:

#42 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,229 posts
  • Locationolt

Posted 04 July 2010 - 02:26 PM

Posted Image

#43 Daniel

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 224 posts

Posted 04 July 2010 - 08:06 PM

Trebuie sa vedeti obiectiv si operativ problema . Nu prin spiritul sentimentelor care va pot costa foarte mult . Fetele nu sunt refuzate in institutie dar , o minte logica si pertinenta trebuie sa le canalizeze spre completarea celor care actioneaza direct si nu pentru a incurca ceva ce trebuie sa functioneze . Cred ca nu gresesc . :hmmmt:

#44 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPip
  • 523 posts
  • Locationsomewhere in MH

Posted 05 July 2010 - 08:38 AM

Bine punctat! :good:
Numai ca sunt atatea lucruri prost gandite in ministerul acesta incat chiar nu trebuie sa ne mai surprinda nimic. :(
Daca fiecare, femeie/barbat, ar lucra pe un post demn de capacitatea sa atunci lucrurile ar merge mult mai bine, dar asa... :doh:

#45 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,229 posts
  • Locationolt

Posted 05 July 2010 - 03:12 PM

azi mi-am schimbat parerea despre politiste, au ce cauta in politie! am o eleva in practica si ea m-a ajutat sa-mi schimb parerea.....Posted Image si cu zice kyky, daca ne-am face treaba fiecare acolo unde suntem ar fi ok....Posted Image

#46 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 05 July 2010 - 03:52 PM

@ bestkyky : După cum am mai spus pe acest forum am două fete domnişoară, emigrate legal în Spania care sunt avocate şi împreună cu alţi colegi de breaslă reprezintă interesele a peste 30.000 de români în Provincia Castellon. Aşa că nu îmi compătimi tu mie familia că nu o să câştigi tu pecuniar nici în 20 de luni cat câţtigă ele într-o lună. (Fiica mea cea mare, este mai în vârstă ca tine cu 6 ani.).Şi dacă trebuie să venerez pe cineva din familia mea, această persoană este soţia mea care a avut grijă de toate când eu eram musafir pe acasă datorită serviciului. Şi da călugăriţele sunt şi ele cetăţeni de sex feminin, care au renunţat la multe şi au ales castitatea pentru un crez, tu ce crez ai?. Cat priveşte cultura generală iţi mai trebuiesc ani de viaţă,destui, să ajungi la nivelul meu, şi sincer m-aş bucura să îl şi depăşeşti!. Argumentez: te-am urmărit pe acest forum dar şi pe celălalt şi iţi spun sincer că ai o atitudine mai degrabă de jurnalist decît de poliţist, eşti un fel de "Gică Contra", şi afirmi că ai ajuns în poliţie din joacă, pai nu ar fi mai bine să mergi la joacă până te mai maturizezi? :ner: :ner: Nu mai filosofa atat şi mai promovează şi tu în cariera de poliţist, cum rămâne cu egalitatea de şanse?, cu discriminarea şi cu egalitatea dintre sexe, cu " la muncă egală remuneraţie legală"?. Timpul va da dreptate cuiva iar eu am curajul să iţi spun direct că dacă nu îţi schimbi mentalitatea, în parte, şi nu te integrezi cu trup şi suflet în acest sistem vei pleca prin uşa din spate. Să dea dumnezeu să nu fie aşa! :hmmmt: . Şi o ultimă sugestie: Nu lua viaţa ca pe o joacă, într-o zi ai să rămâi fără jucării şi sincer nu aş vrea să te văd atunci în ce stare te afli. Frustrare. Probabil că dacă ai fi lucrat în oraşul şi în mediul în care lucrează colegele mele poliţiste de la Constanţa ori ai fi făcut carieră ori ai fi fost demult angajată pe la vreo firmă privată. Eu te respect şi ar fi bine să faci şi tu la fel şi să laşi atacurile indirecte, (gen famile s.a.). hai să discutăm doar între noi. "Croitorul deştept pune aţa scută şi măsoară materialul de mai multe ori înainte de a-l tăia". Să ai o zi bună!

#47 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPip
  • 523 posts

Posted 05 July 2010 - 06:34 PM

Nenea avam, sper din suflet ca inca mai vedeti destul de bine incat sa cititi care este subiectul acestui topic, daca nu va spun eu ca ati gresit! Pentru matrimoniale, le puteti spune ficelor dumneavoastra sa se adreseze, personal, publicatiilor care se ocupa cu asta, iar daca ati vrut sa fiti bine intentionat, va spun din nou ca pe acest forum nu exista inca topicul matrimoniale! Pentru mine cam asa a sunat expunerea dumneavoastra referitoare la fiicele dumneavoastra! Daca gresesc imi cer scuze, dar tin sa va spun ca nu cred ca intereseata pe nimeni cu ce se ocupa membrii familiei dumneavoastra.
Referitor la veniturile mele, ar fi bine sa nu faceti aprecieri in necunostiinta de cauza pentru ca s-ar putea sa va inselati! :naughty:
Nu e treaba matale ce crez am eu, asta ma priveste.
Logic ca nu pot avea cultura matale, sunt zeci de ani diferenta intre noi! Mai am de invatat.
E posibil sa am atitudine de jurnalist pentru ca asta mi-am dorit dintodeauna sa profesez, numai ca destinul mi-a oferit altceva.
Personal sper sa ma pot juca pana la moarte, nu consider ca e o dovada de imaturitate, ci doar o cale de iesire din grijile cotidiene. Despre maturitatea mea... mai bine ai face mata abat.
N-ai sa traiesti mata vremea cand voi pleca eu pe usa din spate, mereu am plecat pe usa din fata si am lasat respect in urma, asa ca aici ai gresit, nea' avam!
Tratez viata cum vreau pentru ca am acest drept, asa ca nu va mai osteniti cu sfaturi babesti.
Poate am lucrat in medii si mai grele decat colegele matale, nici asta nu ai de unde sa stii si prinzi fluturi din nou.
Daca v-ati simtit atacata familia, sorry, era doar o simpla compatimire pe care, datorita mentalitatii matale, mi-o mentin!
Poate ar fi bine sa revenim la subiectul topicului ca sa nu plictisim. Numai bine!

Edited by bestkyky, 05 July 2010 - 06:42 PM.

#48 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 05 July 2010 - 07:17 PM

@ bestkyky : Ai pierdut un bun prilej de a tace... Avam are dreptate: inca copilaresti, si nu ai nicio tangenta cu sistemul si munca de politie. O sa te trezesti tu.... depinde de care prag vei da cu capul.

#49 moga

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 05 July 2010 - 10:33 PM

Sunteti colegi pentru Dumnezeu, scuzati de pseudomoderare dar poate revenim la analiza/combaterea de idei, si nu cea de persoane. Deja cand o dam in famili si altele, numai model pentru altii nu este...

@ontopic: si eu sunt de acord cu ideea: egalitate intre sexe implica si responsabilitati egale. Altfel, munci diferite, renumerate in functie de importanta lor. Asta nu inseamna ca nu pot exista functii si pentru sexul frumos, dar mai mult pe partea cerebrala decat pe cea unde uneori trebuie sa te impui si prin forta fizica. Acolo, partenera de munca (in 90%) din situatii o vad ca pe o povara pe care colegul trebuie sa o apere uneori in loc sa se bazeze pe sprijinul ei. Asta nu inseamna ca nu exista locuri pentru ele, insa nu oriunde. Sper ca nu m-am repetat de prea multe ori..

#50 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPip
  • 523 posts

Posted 06 July 2010 - 09:11 AM

Este parerea ta Sandokhan si o respect, dar nu inseamna ca este si adevaratata! Presupuneri si elucubratii despre tine, sau oricare alta persoana de aici, pot sa emit si eu, numai ca am suficienta coloana vertebrala incat sa nu cataloghez oamenii dupa studii, sex, handicap, categoria sociala din care provin etc. Se pare insa ca aici trebuie sa te repeti la infinit ca sa poata intelege unele persoane care iti este opinia. Nu stiu ce este atat de greu sa realizam ca in POLITIA ROMANA exista activitati care pot fi desfasurate exclusiv de politiste si activitati care pot fi desfasurate exclusiv de politisti?!
De copilarit...recunosc, nu imi este rusine si nu vad nimic rau in asta! Tangentele si competentele mele in munca de politie nu ai cum sa mi le evaluezi tu din fata calculatorului. Daca esti vreo Mafalda si nu stim noi, iti spun ca te afli intro grava eroare si asta o pot demonstra calificativele mele de la inceputul activitatii si pana acum.
Poate ar trebui sa te trezesti tu, sa lasi gradele si aerele de superioritate ca aici nu suntem la munca! Aici suntem toti egali si , chiar daca discutam uneori in contradictoriu, putem fi buni interlocutori.

@ontopic: si eu sunt de acord cu ideea: egalitate intre sexe implica si responsabilitati egale. Altfel, munci diferite, renumerate in functie de importanta lor. Asta nu inseamna ca nu pot exista functii si pentru sexul frumos, dar mai mult pe partea cerebrala decat pe cea unde uneori trebuie sa te impui si prin forta fizica. Acolo, partenera de munca (in 90%) din situatii o vad ca pe o povara pe care colegul trebuie sa o apere uneori in loc sa se bazeze pe sprijinul ei. Asta nu inseamna ca nu exista locuri pentru ele, insa nu oriunde. Sper ca nu m-am repetat de prea multe ori.
Subscriu la cele spuse mai sus. Mi se pare absolut normal ca activitatile sa fie remunerate gradual, in functie de importanta lor, numai ca in sistemul nostru este foarte greu sa se aplice asta, avand in vedere salarizarea actuala.
Este adevarat, si numai cine nu vrea, nu recunoaste, ca politistele, oricat de fortoase ar fi, nu pot substitui putearea unui barbat.

Edited by bestkyky, 06 July 2010 - 09:25 AM.

#51 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 06 July 2010 - 11:46 AM

Si cum ramane atunci cu nediscriminarea pe criterii sexuale? teoretic un politist ar trebui sa fie capabil (dupa cursuri sau pregatire corespunzatoare) sa lucreze in orice domeniu din politie. Din cate stiu statele de organizare nu prevad functii separat pentru femei si separat pentru barbati.... asa ca nu sunt de acord cu afirmatia ta de mai sus. Nu faci fata intr-un domeniu oarecare? Pleaca si lasa pe cineva care poate face fata! Eu unul sunt pentru tratarea in mod egal a barbatilor si femeilor din sistem. Si in privinta muncii, a incadrarii pe functii si a retribuirii. Daca s-ar aplica in mod corect acest principiu sunt convins ca multe din colegele care bantuie acum prin birourile inspectoratelor (si nu pentru ca sunt mai destepte decat barbatii) ar pleca din sistem. Ar ramane cele care cu adevarat sunt politiste sau isi doresc asta cu adevarat!

#52 bestkyky

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPip
  • 523 posts

Posted 06 July 2010 - 03:54 PM

Vad ca se poate discuta si pe subiect, fara atacuri personale si ma bucur! In alta ordine de idei, nediscriminarea sexuala, respectiv egalitatea de sanse intre femei si barbati se refera la luarea in considerare a capacitatilor, nevoilor si aspiratiilor diferite ale persoanelor de sex masculin, respectiv feminin si tratamentul egal alacestora, precum si venituri egale pentru munca de aceiasi valoare.
Dupa teoria ta ''un politist ar trebui sa fie capabil (dupa cursuri sau pregatire corespunzatoare) sa lucreze in orice domeniu din politie'. Poate ca ai dreptate, poate ca nu, dar eu te intreb, daca ar fi asa, de ce nu trecem toti de la un serviciu la altul fara cursuri de specializare, asta daca tot suntem multifunctionali? Ca sa iti faci treaba bine intrun anumit domeniu trebuie sa te pricepi la ceea ce faci foarte bine si sa iti si placa, altfel...
Sper sa intelegi ca eu nu am spus ca fetele trebuie ocrotite, doar ca nu isi au locul la anumite compartimente si uneori pot incurca, tocmai de aceea incadrarile fetelor in politie ar trebui sa se faca intrun alt mod, astfel incat colegii nostrii sa nu se mai simta nesiguri atunci cand actioneaza in compania unei politiste.
Este corect ca atunci cand nu faci fata sa pleci...la alte compartimente!
Asa cum am mai specificat si mai sus, egalitatea intre sexe se face dupa anumite criterii si unul dintre ele priveste capacitatile fiecaruia. Ai dreptate, daca s-ar aplica in mod corect acest principiu nu ar mai exista probleme si toti am fi la locul potrivit. Avand in vedere ca la noi se merge mai mult pe PCR exista foarte multe handicapuri la incadrarea unor persoane in anumite functii.

Edited by bestkyky, 06 July 2010 - 03:56 PM.

#53 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 06 July 2010 - 04:26 PM

Datorită sistemului de salarizare astfel de discuții și nemulțumiri vor exista tot timpul, după părerea mea.
Dacă cei ce muncesc efectiv în stradă ar fi printre cei mai bine remunerați, iar cei ce muncesc în posturi mai „călduțe” ar avea o remunerație care să țină seama de acest lucru, sunt sigur că nu ar mai exista astfel de nemulțumiri și divergențe. Prin alte țări un astfel de sistem se practică de multă vreme și mi se pare foarte corect.

#54 officerdelta

Junior

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 12 July 2010 - 09:37 PM

Salutare colegi!
Interesant topic si din nou in loc de pareri se isca certuri si discutii in contradictoriu - dar nah, unde sunt deja doi oameni cu pareri diferite incepe circul :P.
Parerea mea e ca intr-adevar sunt anumite servicii sau posturi in care nu prea au ce cauta dragutzele politiste , avand in vedere legislatia romana si respectul fata de politisti (te) al romanilor. Dar sa nu cadem cu totii in abatere si sa consideram politist numai pe ursul imbracat in albastru , cu sapca pe ochi si B2 in mana asa cum fac civilii si oamenii de rand.
Chiar si la OP , in patrula am avut colege care m-au ajutat enorm, scriind rapoarte care ptr mine personal erau o plictiseala de moarte sau chiar aplanand cu o voce calma anumite conflicte familiale in care eu eram tentat sa ridic vocea sau sa iau masuri coercitive...
De asemenea sunt posturi pe la BCCO care necesita persoane de gen feminin ptr infiltrari, filaje etc, si chiar, ma repet la OP , cand ai situatii in care ai nevoie de o politista ptr un control corporal la o persoana de gen feminin pe care stiti bine ca nu ai cum sa o faci ca barbat. Poate ca e numai parerea mea dar parcva suna altfel si la dispecerat o voce feminina dupa 7 ore de patrula :P.
In fine, chiar daca s-a exagerat un pic cu incadrarea multor femei , totusi se pare ca si-au gasit locul si sunt utile in politie ( eu unul as innebuni sa ma bagi intr-un birou sa stau cu nasul in hartzoage 8 ore pe zi ).
parerea mea :)

View Postbestkyky, on 06 July 2010 - 03:54 PM, said:

Vad ca se poate discuta si pe subiect, fara atacuri personale si ma bucur! In alta ordine de idei, nediscriminarea sexuala, respectiv egalitatea de sanse intre femei si barbati se refera la luarea in considerare a capacitatilor, nevoilor si aspiratiilor diferite ale persoanelor de sex masculin, respectiv feminin si tratamentul egal alacestora, precum si venituri egale pentru munca de aceiasi valoare.
Dupa teoria ta ''un politist ar trebui sa fie capabil (dupa cursuri sau pregatire corespunzatoare) sa lucreze in orice domeniu din politie'. Poate ca ai dreptate, poate ca nu, dar eu te intreb, daca ar fi asa, de ce nu trecem toti de la un serviciu la altul fara cursuri de specializare, asta daca tot suntem multifunctionali? Ca sa iti faci treaba bine intrun anumit domeniu trebuie sa te pricepi la ceea ce faci foarte bine si sa iti si placa, altfel...
Sper sa intelegi ca eu nu am spus ca fetele trebuie ocrotite, doar ca nu isi au locul la anumite compartimente si uneori pot incurca, tocmai de aceea incadrarile fetelor in politie ar trebui sa se faca intrun alt mod, astfel incat colegii nostrii sa nu se mai simta nesiguri atunci cand actioneaza in compania unei politiste.
Este corect ca atunci cand nu faci fata sa pleci...la alte compartimente!
Asa cum am mai specificat si mai sus, egalitatea intre sexe se face dupa anumite criterii si unul dintre ele priveste capacitatile fiecaruia. Ai dreptate, daca s-ar aplica in mod corect acest principiu nu ar mai exista probleme si toti am fi la locul potrivit. Avand in vedere ca la noi se merge mai mult pe PCR exista foarte multe handicapuri la incadrarea unor persoane in anumite functii.

Respect shefa, dar lasa naibii AK -ul ala :P, ia macar un MP5 de la colegii din SIAS sau un LP ca puscociul ala e de doi bani ;)

#55 scorillo

Banned

• Banned
  • 68 posts
  • LocationBucuresti

Posted 16 July 2010 - 08:19 PM

ups..

Edited by scorillo, 16 July 2010 - 08:27 PM.

#56 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 17 July 2010 - 02:25 PM

Vad ca toata lumea vorbeste pe aici de discriminare-nediscriminare bla,bla,bla....atunci cand fetele candideaza pe aceleasi locuri cu baietii dar au probele fizice diferite.
Ori eu m-am lovit la cap ori fetele ar trebui sa dea aceleasi probe sportive la admitere in scolilele/academia de politie.
Asa cum am mai spus nu am nimic cu politistele care lucreaza in sistem, dar incadrarea lor ar trebui sa se faca pe niste principii concrete si corecte.
Adica numarul de locuri in institutiile de invatamant pentru politiste sa fie limitat si sa se faca pe specializari : economic, relatii cu presa ,cabinet, cercetari penale,proximitate si cam atat.
Cand aud ca vor sa lucreze la ordine publica , judiciar, pluton de interventii etc si nici nu li s-a uscat bine cerneala pe legitimatie ma apuca nebunia.
Sunt de acord ,este nevoie de fete in sistem dar ar trebui specificat inca de la admitere pentru care locuri din politie sunt admise si care sunt asteptarile.
Revin ,alo ministerul ,fetele nu au ce cauta la ordine publica .
Cu deosebit respect. :emo-yessir:

#57 bozo

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 751 posts
  • LocationBucuresti

Posted 02 August 2010 - 02:25 AM

si daca ai nevoie sa faci controlul corporal unei femei ce faci daca nu ai nici o politista pe tura?
Eu respect politistele care isi dau silinta sa fie cu adevarat politiste, insa sunt putine... majoritatea sunt niste "mimoze" :P

Edited by bozo, 02 August 2010 - 02:25 AM.

#58 cRbL

Clona um2010

• Banned
  • 18 posts

Posted 02 August 2010 - 09:33 AM

Bai, fratilor, la noi inca sunt importanti mai ales muschii (deci femeile - out!!!!). Peste vreo 100 de ani cand vom lucra mai mult cu capul....poate o sa primim asa, vreo doua, pentru ca sa nu ne plictisim.

#59 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 02 August 2010 - 08:09 PM

Bozo la Dolj din 16 ofiteri veniti din academie 8 sunt fete, si au cele mai mari medii.
Si din 400 de candidati la scoala de politie 200 sunt fete.
O sa fie o mare distractie.
Ce o sa faci cand vei avea nevoie de un barbat pentru perchezitia corporala si nu ai niciunul pe tura? :ner: :ner: :ner:

#60 Bucataru

Incepator

• Juniors
  • 9 posts
  • LocationBucuresti

Posted 12 August 2010 - 03:51 PM

In toate statele civilizate sunt femei politist
Prin anii 90' rar se vedeau in strada femei politist (la circulatie aveam cateva ,care s-au orientat spre birouri ...)
Cu o doamna alaturi avem ocazia de a ne verifica tinuta si vocabularul ... toate fiind in avantajul nostru . :)
Sunt frumoase inteligente si de ajutor ... cum sa-i faci perchizitie corporala unei suspecte care-si baga niste "bilute" in chiloti ? :blink:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users