Jump to content

Articole interesante in presa

68 replies to this topic

#61 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 03 April 2012 - 10:13 PM

catalinxmi ce a postat colegul nostru acolo, este un articol din presă, mai exact din evenimentul zilei. Nu sunt părerile lui, ci doar a citat un articol. De aceea la sfârșit este indicată și sursa.

#62 Eduard

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,114 posts

Posted 04 April 2012 - 02:29 PM

Dl. catalinxmi, dvs. nu ati observat ca in proportie de 90% din acest topic sunt articole din presa, asa cum specifica si titlul " Articole interesante in presa " . Nu sariti la gatul colegilor, cititi pana la capat !
Pentru a va face inteles la ce ati scris in postul anterior, o puteti face printr-un email trimis chiar autorulul de drept al articolului, pe care o sa-l gasiti rasfoind articolul dupa ce dati click pe sursa.
Posted Image

Apropo, sunt agent de politie, am 16 ani vechime in minister ( mai mult ca tine :clip: ) ,toti la BOP -Urban, Siguranta si Patrulare ( cu o mica intrerupere si pe la BIC ) :emo-yessir:

#63 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 852 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 04 April 2012 - 07:11 PM

Preluare articol din gandul.info din 04 .04.2012

Preşedintele sârb Boris Tadici şi-a anunţat demisia miercuri, cu nouă luni înainte de încheierea mandatului său, pentru a permite organizarea alegerilor generale la 6 mai, a anunţat televiziunea publică din Serbia (RTS), citată de AFP.
"Am decis să îmi scurtez mandatul pentru a permite organizarea alegerilor prezidenţiale la 6 mai (...) şi voi candida", a declarat Tadici, citat de RTS.
Posted Image
Posted Image
"Aceste alegeri vor fi o ocazie pentru cetăţeni să aleagă calea pe care vor să o urmeze. Eu o propun pe cea a integrării europene şi menţinerea integrităţii" teritoriale a ţării, a adăugat Tadici.
Iniţial, alegerile locale, regionale şi legislative au fost convocate pentru 6 mai, dar oamenii politici şi presa locală au evocat în ultimele zile o astfel de decizie a preşedintelui. Confirmarea organizării alegerilor prezidenţiale în acceaşi zi îi revine preşedintelui Parlamentului.

Comentariu propriu (rationament mai mult ) : Deci presedintele Germaniei si-a data demisia cu circa 4-5 saptamani in urma, presedintele Ungariei si-a dat demisia cu cateva zile in urma, iar acum si-a dat demisia presedintele Serbiei. Dragi colegi sa stiti ca nu imi este rusine la ce ma gandesc acum , daca urmez un rationament logic si geografic, oare chiar tremura poarta la Cotroceni ??

Edited by LORD, 04 April 2012 - 07:11 PM.

#64 catalinxmi

Incepator

• Juniors
  • 8 posts
  • LocationTargoviste

Posted 04 April 2012 - 08:10 PM

Buna seara,
da, este corect asa ca eu imi cer scuze, dar asa rau m-am enervat....ca nu am mai vazut "sursa"

#65 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 852 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 13 April 2012 - 06:48 PM

Un poliţist s-a trezit în casă cu un individ care dormea învelit cu haina de la uniformă

(preluare de pe monitorul de suceava.ro din 13 apr.2012 )

Un agent din cadrul Poliţiei Cajvana s-a trezit în casă, joi dimineaţă, în jurul orei 5:00, cu un individ care dormea în sufragerie şi care era învelit chiar cu haina de la uniforma omului legii.
Povestea, cu accente comice, s-a petrecut pe raza comunei Arbore, unde poliţistul are casă.
Joi dimineaţă, agentul a auzit zgomote prin casă şi s-a dus să vadă ce se întâmplă. A observat lumina pe hol aprinsă şi s-a dus în sufragerie, unde şi-a găsit “musafirul” dormind.
Respectivul, identificat în persoana unui tânăr de etnie romă din comună, Ion Băcilă, de 20 de ani, s-a învelit cu mai multe obiecte de îmbrăcăminte, printre care şi o haină de la uniforma poliţistului.
Trezit din somn şi luat la întrebări, tânărul a declarat că voia doar să tragă un pui de somn şi credea că imobilul este nelocuit.
Băcilă le-a povestit poliţiştilor chemaţi prin 112 de colegul lor că a găsit poarta şi uşa de la intrare în casă descuiate.
Ion Băcilă nici nu s-a odihnit aşa cum ar fi vrut şi, chiar dacă a “purtat” uniforma de poliţist pentru o bucată de noapte, s-a ales cu dosar penal pentru violare de domiciliu.

Edited by LORD, 13 April 2012 - 06:50 PM.

#66 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 852 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 01 May 2012 - 08:37 PM

41 de politisti falticeneni au castigat la LOTO cate 100 de euro

sursa : obiectiv de suceava.ro din 01 mai 2012

Extragerea de duminica seara a adus un castig de 220 de milioane de lei vechi politistilor falticeneni, suma care va trebui impartita la 41, fiecare dintre ei primind putin peste 100 de euro n “Daca ne mai iesea un numar, castigam 1,8 milioane de euro” declara seful Politiei Falticeni, comisarul sef Ioan Nichitoi el spune ca jocul la Loto este de bun augur pentru unitatea colectivului cat si pentru activitatea viitoare a politistilor falticeneni
Un numar de 41 de lucratori de la Politia Falticeni au devenit mai bogati cu 100 de euro dupa ce au castigat la Loto.
Banii, in total 220 de milioane de lei vechi au fost impartiti frateste fiindca lucratorii politiei municipale din Falticeni au jucat un bilet comun. Seful poliliei municipiului, comisarul sef Ioan Nichitoi a declarat ca in urma cu o saptamana, politistii au castigatin baza unei scheme pe care o utilizasera in perioada anterioara, suma de 940 de lei. Acesti bani au fost reinvestiti intr-un singur bilet, depus la o agentie Loto din Falticeni la sfarsitul saptamanii trecute, pentru extragerea de duminica, 29 aprilie. “Am obtinut pe biletul jucat un castig la categoria a treia – patru numere si joker-ul. Daca ne mai iesea un numar, castigam 1,8 milioane de euro. Am castgat insa numai 220 de milioane de lei vechi, iar dupa impozitare a revenit de caciula ceva peste 100 de euro”, a declarat seful politiei , care a dat asigurari ca politistii vor continua sa joace pana la obtinerea premiului cel mare. El a dat asigurari ca, indiferent de valoarea premiului castigat, angajatii politiei Falticeni vor ramane in structurile politiei. “Participarea comuna la acest joc confirma unitatea in randul cadrelor de la Politia municipiului Falticeni. Noi speram ca acest castig va fi de bun augur si pentru unitatea colectivului cat si pentru activitatea viitoare a politistilor”, a declarat comisarul sef Ioan Nichitoi.
Cei 41 de lucratori ai politiei falticenene castigatori la Loto in echipa comuna reprezinta cam o treime din numarul total de angajati ai subunitatii .

Comentariu propriu : Sa mai spuna cineva proverbul : La omul sarac nici boii nu trag dar ..... are erectie in biserica ( na, sa fiu academic desi nu mai are farmec proverbul !) .

Edited by LORD, 01 May 2012 - 08:42 PM.

#67 Tyropol

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • LocationSud

Posted 02 May 2012 - 03:25 PM

Am gasit un articol in presa, mai vechi, insa mi s-a parut interesant deoarece eu personal nu stiam ca exista o competitie internationala pentru fotografii dedicate politistilor. Din acest motiv asa cum reiese si din articol, slaba mediatizare a facut ca politistii romani sa nu se afle printre premianti. Daca sunt persoane care imbratiseaza si fotografia ca un hobby, atunci nu vad decat o sansa sa ne facem si noi cunoscuti peste hotare. Cine stie, poate anul acesta vom ocupa un loc pe podium. :good:

Europol a anuntat premiile 2011 pentru fotografiile dedicate politistilor - Law Enforcement Photo Competition

Pe situl Europol au fost daţi publicităţii miercuri câştigătorii concursului de fotografie deschis tuturor membrilor serviciilor de aplicare a legii din statele membre ale Uniunii Europene (Law Enforcement Photo Competition)

Premiul I a fost atribuit spaniolului Rafael Corral Estacio, pentru fotografia sa reprezentând un ofiţer al Gărzii Civile spaniole aflat la datorie. Imaginea reuşeşte să redea în toată splendoarea schimbările pe care natura le aruncă asupra muncii de poliţie.
Premiul al II-lea a revenit irlandezlui Mark Condren, de la poliţia din Dublin, pentru o imagine care imortalizează o echipă de poliţişti în acţiune, căutând în apele unui râu arme aruncate de răufăcători şi alte probe.

Premiul al III-lea a fost câştigat de Stéphanie Adzou Colongo, din Franţa, pentru fotografia sa reprezentând un criminalist care compară ampentele papilare ridicate de la locul unei infracţiuni.

Directorul Europol, Rob Wainwright, a mai premiat şi o altă fotografie prezentată în concurs de irlandezul Mark Condren, câştigătorul premiului secund, în care este reprezentat un ofiţer de poliţie aflat în patrulare, împreună cu nepoţelul său, în localitatea irlandeză County Cork

În acest al treilea an, competiţia fotografică a atras mai mulţi concurenţi decât oricând, din toată Uniunea Europeană şi din alte ţări, participanţii provenind din toate structurile de aplicare a legii: poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, vamă, servicii de intervenţie rapidă etc.

Credem însă că dacă această competiţie ar fi fost mai bine mediatizată şi în ţara noastră, cu siguranţă poliţiştii amatori de fotografie din România s-ar fi aflat pentru premianţi. Poate la anul!

sursa: http://www.optimalme...ompetition/5313

Premiul I
Posted Image

Premiul II
Posted Image

Premiul III
Posted Image

Mentiune
Posted Image

#68 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,677 posts
  • LocationMangalia

Posted 02 May 2012 - 03:45 PM

sursa cancan.ro din 01.05.2012

Cum încearcă poliţiştii să-i împiedice pe tineri să se urce beţi la volan: Au trimis un grup de bocitoare la ieşirea din cluburi şi le-au legat prosoape la oglinzi! Poliţia Rutieră Română a gândit o campanie inedită pentru a-i determina pe tineri să nu se mai urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Aceasta se numeşte "Am adus moartea la club. Dacă ai băut, conduci pe ultimul drum". Un grup de bocitoare a fost trimis la uşa unui club, iar cei care ieşeau erau imediat abordaţi de femeile în doliu care plângeau cu vorbe. Mai mult, maşinilor din parcare li s-au pus la oglinzile retrovizoare prosoape, ca la o adevărată înmormântare, cu mesajul: "Dacă ai băut, conduci pe ultimul drum". Reacţiile tinerilor au fost diverse. Unii s-au distrat şi au schiţat mişcări de dans pe cântecul bocitoarelor, alţii s-au enervat şi au înjurat.

P.S. Nu am mai postat clipul pentru că a mai fost postat pe alt topic. Ce a uitat să menţioneze autorul articolului ? Sursa de unde a preluat clipul postat, adică politisti.ro.

#69 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,677 posts
  • LocationMangalia

Posted 22 May 2012 - 07:41 AM

sursa jurnalul.ro

Legea privind Statutul poliţistului prevede la art. 41 că "poliţistul este dator să dovedească solicitudine şi respect faţă de orice persoană şi, prin întregul său comportament, să se arate demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia de poliţist".

În toamna lui 2008, pe vremea când era şef al IJP Bihor, Liviu Popa sărea la gâtul unei doamne procuror care-şi permisese să-i cerceteze penal un subordonat. Când cele două dosare au fost trimise în instanţă, iar cererea de strămutare a proceselor a fost admisă, actualul şef al Poliţiei Române a trecut la atac direct, într-o conferinţă de presă. "Este revoltător ce s-a întâmplat", declara el în data de 2 octombrie 2008. "Dintre toate cererile de strămutare judecate în această zi, a fost singura care a fost admisă. Avem informaţii că procurori din Oradea au intervenit la Bucureşti pentru a obţine această soluţie. Motivul este că au rămas în curu’ gol în faţa instanţei (n.r. - procurorii, adică). Rechizitoriul a fost contrazis de cercetarea judecătorească, iar acuzaţiile care i s-au adus acestui poliţist s-au dovedit nişte născociri. Acum, ca să salveze aparenţele, au făcut presiuni la Bucureşti pentru a muta dosarul, folosindu-se de pretexte născocite. Este aberant ce se poate întâmpla, toate din cauza orgoliilor unei procuroare bolnavă psihic. Şi spun asta cu probe, problemele ei psihice fiind dovedite cu acte în regulă", declara jurnaliştilor Liviu Popa despre procuroarea Saşa Cercel.

A doua zi, declaraţia lui a apărut "ad litteram" în presa locală. Saşa Cercel, care avea o vechime de 32 de ani în funcţia de procuror, s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu o cerere de apărare a reputaţiei profesionale. Fără să pară foarte deranjat de faptul că un şef de inspectorat de poliţie îşi permite formulări de genul "(procurorii) au rămas în curu' gol în faţa instanţei", Plenul CSM a comunicat că informaţiile din declaraţia publicată de presa locală nu corespund situaţiei de fapt existente. "Măsura strămutării judecării cauzelor a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea părţilor vătămate care au formulat cereri în acest sens, şi nu a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea".

În ceea ce priveşte starea de sănătate psihică a doamnei procuror despre care Liviu Popa afirmase că ar avea "probleme dovedite cu acte în regulă", CSM precizează că "din verificările efectuate de Inspecţia Judiciară a rezultat că, în baza ordinul nr. 5/20.01.2003 al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a efectuat şi de către doamna procuror controlul medical obligatoriu, care nu a evidenţiat niciun element care să sugereze indiciile unei boli psihice. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit şi faptul că în perioada 2003 – 2008, după intrarea în vigoare a Legii 303/2004, doamna procuror nu a beneficiat de concedii medicale şi nu a urmat tratamente medicale de specialitate care să impună declanşarea procedurii de expertizare medicală". Plenul CSM a considerat întemeiată cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna procuror Saşa Cercel şi a procedat la admiterea ei. Pe Liviu Popa însă nu l-a cercetat nimeni. Deşi, în declaraţia făcută jurnaliştilor, el a folosit cuvinte insultătoare la adresa unui procuror, pentru fapte îndeplinite de acesta în exerciţiul funcţiunii.
Popa a sărit, scut şi pavăză, pentru a apăra un subordonat (trimis în judecată, şi nu într-un lagăr de concentrare), chiar dacă sub bocancii lui se afla demnitatea unui magistrat... Era oare capabil cel care, odată ajuns la conducerea IGPR i-a numit pe poliţişti "beţivi", "nenorociţi" şi "plângăcioşi", să comită astfel de sacrilegii pentru oricare dintre subordonaţii săi?

Flavius Secan a avut parte de un tratament deosebit. În noaptea de 12/13 mai 2009, lucra în schimbul 3 la Poliţia Rutieră a IJP Bihor. El susţine că a fost victima unei înscenări. Era afară, fuma în faţa inspectoratului, iar un individ a venit la el, au dat noroc şi, într-un moment de neatenţie, i-a băgat 1000 de euro în buzunar. De dosarul "mituitorului", o tamponare, se ocupa colegul lui, Ciprian Câmpan. Secan spune că s-a prins că ceva e în neregulă abia când i-a văzut pe ofiţerii DGA intrând în sediu IJP. Atunci a găsit banii, s-a speriat, zice el, şi i-a aruncat pe geamul WC-ului din clădire. "Pe la ora 1:30 a venit procurorul Gavra, împreună cu Liviu Popa", îşi aminteşte Secan. "Popa apare, de altfel, şi în procesul verbal de constatare a flagrantului". În calitate de martor asistent? "Nu. Semnează acel proces verbal, ca şef al IPJ Bihor".

Un rol a jucat totuşi şi Popa, în acea noapte. Rolul durului. "Mi-a dat prima palmă", povesteşte Secan, "zicându-mi ceva de genul cum e posibil ca eu, poliţist, să iau mită... Am rămas perplex. L-am întrebat "de ce daţi, domnu' comisar?" şi s-a enervat şi mai tare. Mi-a mai dat o palmă şi a început să mă facă ca la uşa cortului, să mă înjure de mamă. Atunci eu m-am întors, să plec de acolo, şi el a venit după mine şi mi-a mai dat o palmă, după ceafă". De faţă, spune Secan, erau şi ofiţerii DGA care organizaseră flagrantul, însă niciunul n-a mai vrut apoi să povestească incidentul. "Există însă la dosar o declaraţie a unui martor asistent care a avut curajul să scrie că Popa mi-a vorbit urât".

La câteva minute după ce l-a blagoslovit cu cele trei palme, Popa l-a pus pe Secan să-şi scrie demisia. Agentul lucra de 5 ani în poliţie. "I-a cerut ofiţerului de serviciu o foaie şi un pix, s-o scriu acolo, în faţa lui. N-am vrut, da' unul dintre ofiţerii DGA mi-a zis că poate o fi mai bine pentru mine, dacă asta zice şefu', că o fi mai simplu dacă nu's cercetat ca poliţist". Şi-a scris-o. Acum, îi pare rău. "Dânsul (n.r. - Liviu Popa) vorbea într-un articol despre prezumţia de nevinovăţie. Pe care eu nu am avut-o. Pentru că pe mine m-a pus să-mi scriu demisia chiar în acea noapte". De fapt, conform art.89 din Statutul Poliţistului, agentul urma să fie "pus la dispoziţie", şi nu obligat să înceteze, la cerere, raporturile de muncă.

Secan a aflat că, în şedinţa fulger pe care a avut-o a doua zi cu conducerea IJP şi cu toţi colegii lui de la Rutieră, Liviu Popa ar fi mărturisit: "îmi pare rău acum că l-am plesnit, dar nu a procedat corect". Ştiind că demisia este un gest unilateral, asupra căruia putea reveni, dacă exista şi acordul angajatorului, în iulie 2009, imediat după ce a ieşit din arest, Secan a făcut o cerere de revocare a actului. Nu i-a fost aprobată. Cum instanţele din România nu i-au dat câştig de cauză, luna trecută el a făcut plângere la CEDO.

La sfârşitul anului 2009, el a depus la Parchetul Curţii de Apel Oradea o plângere penală, acuzându-l pe Liviu Popa de abuz în serviciu. Parchetul nu i-a dat niciun răspuns, deşi au trecut de atunci doi ani. "Cred că solicitarea e clasată, cu răspuns cu tot", mărturiseşte Secan.
O procuroare este lovită cu apelativul de "bolnavă psihic", un poliţist încasează trei palme, iar ofiţeri ai DGA sunt trimişi la controlul psihiatric. Se poate mai mult de atât? Se poate, mai ales atunci când vine vorba de bani...

Învăţător suplinitor şi revizor contabil la Poştă

Liviu Popa s-a născut în satul Săud (Bihor) la 14 iulie 1968. A absolvit Liceul Economic "Partenie Cosma" din Oradea, în 1986. În CV-ul său oficial, între această dată şi anul 1991, când intră la Academia de Poliţie, e o pauză. Ce-a făcut Popa în acest timp? Doi ani a fost învăţător suplinitor în satul natal, iar din 1989 a devenit revizor contabil la Poştă. A lucrat aici 2 ani, după care a fost admis la Academie, pe care a absolvit-o în 1995. A devenit ofiţer în cadrul Serviciului Economic din cadrul IPJ Bihor, evidenţiindu-se în activitate. Din 2001 s-a ocupat de investigarea cauzelor complexe, în cadrul Secţiei Cercetări Penale. De la 1 ianuarie 2003 a lucrat detaşat la Parchetul Naţional Anticorupţie, iar în 23 mai 2005 a fost numit şef al IJP Bihor. Din 5 octombrie 2009 a fost director general al DGA, iar din noiembrie 2010 ocupă funcţia de inspector general al IGPR.

Nepotul lui Vasile Blaga

La sfârşitul lui 2009, mama lui Flaviu Secan a fost în audienţă la Vasile Blaga, pe atunci ministru de Interne, deranjându-l cu o nelămurire: "Domnule, dacă băiatul meu a greşit, va plăti, există lege pentru asta. Da' de ce a dat în el, domnule minstru?". Blaga a pus-o să scrie un memoriu şi i-a promis că va cerceta cazul. Nici până în ziua de azi femeia nu a primit vreun răspuns. În ziarul "Bihoreanul" din 8 august 2011, Liviu Popa recunoştea că "în ce priveşte faptul că sunt nepotul domnului ministru Blaga, nu am negat niciodată acest lucru, pentru că nu am crezut că este cazul, şi vă asigur că n-am ştiut acest lucru decât după ce am ajuns inspector-şef. Până atunci, nu numai că nu l-am cunoscut, dar nici nu l-am văzut vreodată".

Obsesie pentru "deranjamente la mansardă"

Pe 12 decembrie 2008, Liviu Popa, pe atunci şef al IJP Bihor, îi acuza pe ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie că "se ocupă de găinării în loc să instrumenteze cazurile reale de corupţie".
În timpul conferinţei de presă, organizată pentru mediatizarea cazului unui subofiţer arestat sub acuzaţia de înşelăciune, Popa s-a lansat într-un atac virulent împotriva ofiţerilor DGA Bihor, acuzându-i că inventează dosare şi chiar instigă oamenii să dea mită poliţiştilor, în timp ce sesizările cu suport real sunt ţinute la sertar. "Liviu Popa susţine că poliţiştii Anticorupţie nu l-au iertat nici pe el, căutându-l de vile inventate, despre care se spunea că ar fi deţinute de şeful Poliţiei în Sânmartin", notau jurnaliştii de la "Bihoreanul". "Mai mult, comisarul nu s-a sfiit să pună la îndoială sănătatea mintală a ofiţerilor DGA. <>", declara Liviu Popa în 2008.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users