sheriffu, on 15 December 2010 - 01:13 PM, said:
Daca s-ar reduce structurile neoperative din Politia Romana nu cred ca ar fi ceva grav..toti soferii..
Logic si normal ar fi sa nu existe politisti care sa nu aiba permis de conducere cel putin categoria B, daca nu chiar de profesionisti. Iar cursurile de obtinere a acestor permise ar trebui sa le plateasca statul, asta daca vrea sa il foloseasca pe om si ca sofer pe autovehiculele din dotare. Nu ca acum, cheltuie omul o caruta de bani sa obtina categoria B si statul se foloseste de banii investiti de lucrator. Ar trebui sa se faca si cursuri de conducere agresiva, asa cum fac politistii de prin tarile cu apa calda, astfel incat sa se ajunga la situatia ca un politist aflat la volanul unei masini de serviciu sa aibe experienta in condus mai mare decat majoritatea soferilor din trafic. Intr-o urmarire diferenta nu o face numai masina ci mai ales experienta celui de la volan.
Ar trebui ca auto din dotare sa aiba "toate alea" in regula. Masinile ar trebui sa fie "preparate" special pentru politie asa cum se intampla in tarile cu apa calda. Ar mai trebui sa nu se mai dea tot felul de testari stupide ca sa am dreptul sa conduc auto din dotare. Adica, daca nu iau testul psihologic sau testul la reguli de circulatie rutiera, nu am dreptul sa conduc auto din dotare dar am dreptul sa conduc masina proprie, sau nu am dreptul sa conduc auto din dotare dar am voie sa port arma (in cazul examenului psihologic). Suna stupid ca dracu'!
voaidas, on 15 December 2010 - 03:40 PM, said:
Ce se intampla azi in Grecia ar trebui sa dea de gandit foarte serios atat guvernantilor cat si noua ca politisti.
Daca, doamne fereste, se va intampla si la noi pe cine vom apara ? , ce vom face ?., asa ca mare grija.
Nu facem nimic. Ii lasam sa ii linseze. Cum au ei grija de noi, asa avem noi grija de ei. Dar stai linistit ca romanii nu sunt greci. Cum e romanul? Hot, las, mincinos si betiv! calitatile astea is incompatibile cu cele pe care ar trebui sa le aibe o natie cu multa coloana vertebrala. In afara de asta, la noi cine sa protesteze? protestele sunt facute in genere de populatia activa. La noi acea populatie, in marea ei majoritate e plecata in afara la munca, in tara nu au mai ramas suficienti oameni care sa atinga o masa critica de nemultumiti. Credeti ca analizele astea nu au fost facute la nivel inalt?
attila, on 15 December 2010 - 04:23 PM, said:
Se ia in calcul ca la viitoarea frontiera in interna politia de frontiera sa fie desfintata cu totul { ramane o structura cu maxim 5-6 angajati la fiecare frontiera viitore interna cu fiecare stat vecin una la GIURGIU si una la CURTICI ].
La intrarea in spatiul SCHENGHEN politistului de frontiera sa i se ofere un loc la frontiera externa si daca refuza sa fie data afara { DISPONIBILIZAT}
In caz de reintroducere a controalelor de unde vor lua oameni? Care Schengen? Inca mai credeti ca vom intra? Nu ati auzit ca Justitia e vinovata de esec? De parca se astepta cineva ca Justitia sa se reformeze de una singura din interior. de mult timp Romania trebuia sa renunte la modelul sovieto-francez de justitie si trebuia sa adopte sistemul britanic de justitie, cu tot ceea ce inseamna el. Noi vesnic reinventam apa calda si roata. acestea sunt deja inventate si testate de sute de ani de altii. Noi ar trebui sa luam ceea ce deja este testat, ca ceva cu adevarat bun in domeniu nu am fost in stare sa facem.
maxu08, on 15 December 2010 - 04:48 PM, said:
cind am traversat franta / germania nu era nimeni la frontiera, a fost la fel ca si cind ai trece din bucuresti in ilfov. doar un chiosc gol-golut si stema statului. asa ca unde este problema?
E adevarat, dar ei au mutat controalele de la frontiera pe caile de acces si punctele obligatorii de trecere din interior. ba chiar acolo controalele sunt, uneori, mai amanuntite decat daca ar fi fost pe frontiera.
Intrarea Romaniei in Schengen aduce un avantaj minor populatiei tarii, in schimb va aduce un avantaj major tertilor care tranziteaza Romania.
Edited by SandoKhan, 15 December 2010 - 06:07 PM.