Intrebari adresate conducerii Corpului National al Politistilor
Posted 16 February 2011 - 08:27 PM
Posted 16 February 2011 - 08:35 PM
Posted 16 February 2011 - 08:37 PM
Posted 16 February 2011 - 08:40 PM
Posted 19 March 2011 - 12:49 PM
-cum se face plata serviciilor executate in zilele de sambata , duminica sau in zilele in care sunt sarbatori legale??
-Codul Muncii prevede ca aceste zile se platesc dublu sau se recompenseaza cu timp liber.
-am inteles ca intr-o luna se platesc 168 ore deci sambata si duminica muncita nu se "remunereaza" separat??
-verifica oare cineva ca politistii sa nu lucreze intr-o luna mai multe zile decat suntem platiti??
Astept opinii,raspunsuri,comentarii.
p.s.ultima intrebare este o gluma,dar..........
Posted 19 March 2011 - 08:48 PM
Din cate stiu, Directia Operatiuni Speciale a fost reorganizata, iar serviciile si compartimente teritoriale au fost trecute la IPJ-uri. Ne puteti confirma acest lucru?
Posted 19 March 2011 - 10:47 PM
Posted 08 April 2011 - 08:25 PM
Congresul extraordinar din data de 09.04.2011 are, din fericire, pe ordinea de zi debarcarea "Dinastiei" Dobrescu (sotul presedinte, sotia subordonata ca membra a comisiei buget-finante).
Chiar daca acest eveniment are loc într-al doisprezecelea ceas, este laudabil pentru initiativa de refacere a imaginii si credibilitatii C.N.P. ca organizatie profesionala. Din pacate nu numai Dobrestii ar trebui sa plece, ci si sustinatorii lor.
Este jenant si imoral ca timp de trei ani sa stai pe banii politistilor, sa-ti dai salarii super europene (chiar si pe timp de criza), din cotizatiile celor ce au pierdut si pierd toate drepturile, iar daca li s-ar cere un bilant al realizarilor rezultatul ar fi "zero barat". Dobrescu – "gogosarul", pentru ca acesta este numele ce i se potriveste, pâna în ultima clipa vinde "gogosi" tuturor, cu realizarile altora, ca de, nu toti politistii au la îndemâna posibilitatea de a-i verifica impostura.
Ce daca profesia de politist în România nu-si are locul, rolul si respectul cuvenit? Ce daca au pierdut si pierd tot mai mult din drepturi, unul din motive fiind si cel mai sus aratat?
Important pentru cuplul Dobrescu era preocuparea pentru intereselor personale, grade, venituri salariale tot mai mari, avantaje si beneficii numai pentru ei si sustinatorii lor, dar ce-i mai urât si dezgustator înselarea colegilor si a tuturor cotizantilor.
Ce daca dictatura si cultul personalitatii lui Dobrescu, nesocotind legile si regulamentul, au dus C.N.P. la dezastru?
Grija acestor uzurpatori de functii a fost sa se ghiftuiasca din avantajele ce si le-au creat din pozitiile pe care s-au catarat prin înslaciune si fara merit.
Au un dispret total fata de agentii de politie, manifestat si evidentiat începând cu colegii colaboratori ca angajati ai Corpului si culminând cu avizarea cu seninatate si placere diabolica a sanctiunilor aplicate acestei categorii de politisti.
Pentru aceasta invitam participantii la Congres sa revada HG 1305/2002, modificata, si sa constate ca principiul proportionalitatii cerut de Regulament nu este respectat nici în birourile teritoriale, dar nici în B. Ex. C. care ar trebui sa constituie un exemplu pentru toti. Cuvântul potrivit pentru aceasta neglijenta ar fi abuzul, care din pacate se regaseste si la unele organizatii sindicale "unice", având drept scop ca sefii care sunt si liderii unor astfel de structuri sa tina în teroare si umilita pe toti politisti, dar în special pe cei multi care sunt agentii de poli?ie.
Proasta gestiune a problematicii cu angajatorul si dirijarea pentru promovarea interesului personal (grade, functii, angajari) au dus activitatea organizatiilor profesionale si sindicale la limita caderii în derizoriu.
Acest mesaj trebuie considerat si ca un apel la ratiune, la o gândire sanatoasa, în folosul politistilor iar nu a unor parveniti care nu au muncit nici macar o zi strada ca profesionist.
Speram ca cei chemati sa-si hotarasca destinele, pe data de 09.04.2011, vor întelege mesajul, sa le fie de bun augur, pentru recâstigarea credibilitatii si a prestigiului pierdut.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL
Comentariu propriu : Desi nu sunt membru al CNP-ului (consider ca nu ma mai reprezinta ) urmaresc cu atentie acest ,, fenomen ,, deoarece pana la urma este organizatia profesionala (de breasla ) a politistilor si ar trebui sa ne reprezinte,inclusiv agenti si ofiteri in egala masura, sa aiba o transparenta decizionala clara, inclusiv in ceea ce priveste balanta de venituri si cheltuileli. In opinia mea o eventuala debarcare a d-lui Dobrescu este benefica si oportuna (si nu numai ) insa nu este suficient trebuie umblat la statut, regulament de organizare si functionare, trebuie intocmita o strategie/ plan de activitate mai ferma in promovarea intereselor politistilor, altfel va ramane in istorie un simplu congres , in care s-a debarcat un presedinte de CNP care nu a avut nici macar un merit , ca sa nu spun ca a adus daune de tot felul acestei organizatii. Asteptam cu interes lupta fratricida intre clanuri, acuzele si varsatul galetii cu zoaie, asa cum se intampla pe site-ul lor intre mediator si dr. Enache, ce mai o placere !
Posted 08 April 2011 - 08:45 PM
Nu sunt un fan al actualului presedinte, ba din contra, dar cred ca noi cei de aici de pe forum, nu ne putem lasa asa usor manipulati datorita unei greseli de redactare voite sau nu.
Posted 09 April 2011 - 07:32 AM
Posted 09 April 2011 - 07:55 AM
Sunt de acord ca cei ce se afla acolo la varful CNP sau a sindicatelor sa fie remunerati exemplar, astfel incat sa nu-i treaca fiori de fiecare data cand mai gasesc in cutia postala cate o factura, cum ni se intampla noua. Dar in schimb, sa se dedice total si sa-i vad ca se zbat pentru drepturile celor ce platesc acele cotizatii. Sa nu-i mai vad ca adopta pozitia ghiocelului cand sefii se rastesc putin la ei si sa vad ceva rezultate palpabile, nu abureala ieftina menita sa acopere activitatile in care isi urmaresc obtinerea numai a unor beneficii personale.
Daca vrem sa avem lideri puternici, incoruptibili si nesantajabili, trebuie sa fim constienti ca acestia trebuiesc remunerati pe masura.
Posted 09 April 2011 - 07:58 AM
Posted 09 April 2011 - 09:37 AM
gainariile pe care le-a facut il descalifica pentru functia de presedinte al cnp. e clar ca l-a luat valu si i s-a mai suit si nefasta in cap. ar fi trebuit sa se retraga, cu tot circul asta a creat prejudicii organizatiei. nu mai spun ca sindicatele si noua asociatie a snppc care ar vrea sa ia locul cnp aplauda frenetic de pe margine. ca sa ma exprim mai plastic, daca dobrescu a "furat" cu sacosa, sunt sigur ca smecherii din sindicate "fura" cu basculanta. sindicatul in romania a devenit un instrument de imbogatire rapida si trafic de influenta, iar exemplele din ultima perioada confirma din plin.
totusi, in ultima perioada, poate si datorita scandalului, am observat ceva miscare la cnp. e posibil sa fie doar un exercitiu de imagine, dar doar la ei pe site am vazut prima data informatiile si criteriile despre disponibilizare, ceva efort pentru a le modifica, macar o idee sa faca ceva pentru disponibilizati etc. personajul negativ al forumului, numitul modulator, desi cu gura mare si proasta, a miscat ceva. chiar si treaba ca s-a dus pe la deputati sa combata legea e o treaba de apreciat. poate i se mentine avantul si dupa alegerile astea, in caz ca mai ramane pe acolo, si devine contagios cheful de munca in cnp, desi am unele indoieli: in romania orice minune tine 3 zile.
orice echipa ar veni dupa alegerile astea sper sa faca un minim efort si sa reprezinte cu un minim de modestie/decenta profesia de politist.
Edited by rahoul, 09 April 2011 - 09:38 AM.
Posted 09 April 2011 - 09:46 AM
Posted 10 April 2011 - 12:53 AM
Presedintia CNP a fost stabilita prin votul BEC si asumata de cms sef Negreanu Victor, pana la data Congresului ordinar din 2012.
Posted 10 April 2011 - 01:21 AM
Fostul presedinte Dobrescu a vrut sa reduca toate salariile din CNP cu 25% , conform Hot. CN. si cred ca aceasta a fost scanteia care a declansat explozia, cu toate ca mi se pare ca acum dupa Congres sa fie cu totul si cu totul altceva, dar sper sa nu fie adevarat. Totusi unele sindicate si chiar MAI au vrut destabilizare si ....
Doamne ajuta!
@ serhente Garcia
Da. aveti dreptate, sediul este IGPR din str.Mihai Voda, nr.6.
@ Catalin
Da, Congresul Extraordinar al CNP a hotarat eliberarea din functie a presedintelui CNP Dobrescu Iulian Alexandru cu 110 voturi din 160 voturi.Presedintia CNP a fost stabilita prin votul BEC si asumata de cms sef Negreanu Victor, pana la data Congresului ordinar din 2012.
Esti informat corect, Catalin.
Sa auzim de bine! Sunt multe probleme;
- disponibilizarile;
-desfintarea posturilor de politie;
-noul statut al politistilor???
-etc.
UNITAS PER VERITATEM !
Cu stima,
Edited by radusandu, 10 April 2011 - 01:26 AM.
Posted 10 April 2011 - 09:32 AM
Posted 10 April 2011 - 12:16 PM
Posted 10 April 2011 - 02:16 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users