Ca o completare aș mai preciza și că am ”avantajul” de a interacționa în proporție de 90 % cu infractori... De altfel cei doi care m-au reclamat erau contravenienți și ca o coincidență ambii copii de bani-gata și cu părinți având funcții prin instituții publice...
Riscurile si pericolele la care se expun politistii romani.
Started by Rookie, Nov 28 2010 02:45 PM
81 replies to this topic
Posted 17 April 2012 - 07:00 PM
Personal mi-am pierdut orice speranță privind protecția juridică sau de alt fel a polițistului... Principalele categorii de persoane cu care noi interacționăm (în principal infractorii) operează cu alte valori umane decât cele acceptate și promovate într-o societate civilizată! Poate sunt eu mai radical, dar cred că fiecare dintre noi trebuie să își poarte de grijă singur... și am ajuns la acestă concluzie după ce acum vreo 6 ani, pe când lucram la O.P. și aveam vreo 3 luni de poliție, pe fondul neatenției, oboselii și al lipsei de experiență am fost lovit (bine!) de un bețiv... De atunci prefer să fiu eu cercetat conform art. 250 C.pen. , decât să ajung victima infacțiunii de ”ultraj”. A nu se înțelege că încalc drepturile cetățenilor, doar că dacă aceștia nu se supun solicitărilor legale pe care eu le fac îmi permit să folosesc forța într-o manieră extrem de fermă
. Și în mod paradoxal și trist în același timp am observat că o atitudine fermă sau dură la limita legii este de regulă mai eficientă și impune mai mult respect decât o abordare asertivă. Și că tot am menționat art. 250 C.pen.- în ultimii șase ani am fost de două ori cercetat pentru ”purtare abuzivă” și de fiecare dată soluția a fost n.u.p. (ART. 10, ALIN. 1, lit. ”A” din C.proc. pen).
Ca o completare aș mai preciza și că am ”avantajul” de a interacționa în proporție de 90 % cu infractori... De altfel cei doi care m-au reclamat erau contravenienți și ca o coincidență ambii copii de bani-gata și cu părinți având funcții prin instituții publice...
Posted 17 April 2012 - 08:27 PM
e din ce in ce mai greu cu betivii si tupeistii in trafic.atata timp cat procurorii stau linistiti pe salarii adevarate si nu se implica la asa ceva trebuie sa ne tot asteptam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users