Ce am vrut sa "spun" prin titlul acestui topic?
Nu caut un motiv pentru a ne detasa de consecinte in eventualitatea unuei incalcari a legii insa sincer sa fiu, multi dintre noi am ajuns sa consideram comiterea unei infractiuni ca fiind ceva mai minor decat propria supravieture.
Cu alte cuvinte si pe intelesul omului de la bloc, nu ma sperii prea mult daca e sa fiu prins dupa ce talharesc o batrana sau ii sparg apartamentul. II fur ce pot fura oricui doar ca sa nu crap naibi de foame.
Deci...infractiunea si consecintele ei nu mai sperie omul care ajunge sa o incalce doar pentru a supravietui. Inca nu am ajuns in stadiul de mai sus pe care l-am dat ca exemplu fictiv, insa concluzia este aceeasi.
Greutatea morala (indiferent cat de cult, incult esti, cat respecti sau nu mediul social) scade. Daca ma simt nevoit sa incalc orice fel de lege (juridica, morala sau religioasa), pentru a-mi sustine propria existenta, nu voi ezita sa o fac.
Asta se intampla cand iti ajunge cutitul la os.
Nu cred ca in intreaga comunitate Politisti.ro /forum este cineva sa nu fi ajuns macar o data macar la 40% din ceea ce am scris mai sus.
Sunt sigur ca vor apare si pareri ce-mi vor blama punctul de vedere si le respect dar puneti-va simpla intrebare: De ce exista infractionalitate, infractori?
-sunt doua raspunsuri extrem de simple: 1 din necesitate si 2 din placere.
Ma indrept spre 1 .
Mult succes .
Imi cer scuze daca textul prezinta greseli gramaticale sau litere lipsa...
Edited by DigitalD, 23 November 2010 - 08:14 PM.