Sa moara capra aia mai repede
Acordarea sporului pt lucrari de exceptie, salariul de merit ori excelenta in 2011
Started by pokemonu, Nov 17 2010 08:44 PM
29 replies to this topic
Posted 31 May 2011 - 09:10 PM
ia si citeste noul Cod al Muncii... Ai sa vezi ca se poate. inainte de modificarea lui era nevoie si de semnatura celui caruia i se imputa incasarea unor drepturi banesti necuvenite si in caz de refuz se mergea in instanta. Acum nu mai e nevoie! Ti se aduce la cunostinta si atat. Sunt si colegi care au luat cele doua sporuri pe drept, undeva prin Romania, dar eu pana acum nu am cunoscut niciunul. Vom trai si vom vedea zise orbul!
) !
Posted 01 June 2011 - 10:07 AM
recent parca a mai fost o verificare cu concediile de studii pt studii care nu erau pe specificul postului si au fost luati banii inapoi pe 3 ani; nu cunosc mai multe amanunte, poate e vreun cunoscator pe aici, dar era vorba de cateva zeci/sute de cazuri
aici e o alta scara, sunt totusi cateva mii (poate zeci de mii) de cazuri cu sporurile astea; nu prea cred ca le vor lua banii, poate doar ii vor atentiona pe cei care le-au acordat.....
aici e o alta scara, sunt totusi cateva mii (poate zeci de mii) de cazuri cu sporurile astea; nu prea cred ca le vor lua banii, poate doar ii vor atentiona pe cei care le-au acordat.....
Posted 01 June 2011 - 11:09 AM
Am mai auzit eu din astea. Erau unii pe aici care spuneau: pe noi nu are cum sa ne trimita in concediu fara plata
, noua nu are cum sa ne taie 25% din salariu
, noua nu are cum sa ne taie al 13-lea salariu si prima de vacanta
, noua nu are cum sa ne taie norma de hrana
, si in sfarsit, pe noi nu are cum sa ne dea afara
.
Inca nu ati invatat ca e posibil orice? Ne vor da afara si ne vor pune sa dam banii luati din urma! Iar banii aia care trebuie platiti pentru reconversie profesionala, o sa ii primim cand va avea bugetul bani! Adica la calendele grecesti.
Inca nu ati invatat ca e posibil orice? Ne vor da afara si ne vor pune sa dam banii luati din urma! Iar banii aia care trebuie platiti pentru reconversie profesionala, o sa ii primim cand va avea bugetul bani! Adica la calendele grecesti.
Posted 01 June 2011 - 11:24 AM
Sandokhan, cu privire la salariul de merit nu cred ca ar fi o problema prea mare. Nu spune nimeni ca nu ai dreptul sa primesti salariul de merit mai multi ani consecutiv. Trebuie verificat doar daca erai indreptatit sa-l primesti, in baza unei evaluari profesionale a activitatilor desfasurate in acesti ani. Acum sa fiu realist, si eu am salariul de merit si l-am avut mai multi ani, dar nu mi-a reprosat niciun coleg ca nu l-am meritat.In locul meu putea fi oricare alt coleg care merita si sunt multi. In schimb la salariul de "excelenta" , adica acel spor de 50% este alta problema, suma primita fiind mult mai mare si impartita de regula intre sefi. Aici trebuie sa justifice la fel, fiecare, ce lucrari deosebite care au contribuit la imbunatatirea indicatorilor si rezultatelor institutiei au avut. Acesta se acorda numai pentru 6 luni si regula era sa nu fie primit in mod consecutiv doua perioade,de aceleasi persoane.Nu stiu daca acest spor mai este primit si de alte categorii profesionale.
Edited by drAGO5, 01 June 2011 - 11:24 AM.
Posted 01 June 2011 - 11:48 AM
Despre salariul de merit sunt de acord cu tine.Totusi sunt unele nedreptati, cunosc cazuri de agenti care primeau si salariu de merit si spor de 50% in acelasi timp.Din fericire nu i-a prins cu amandoua noua lege a salarizarii.
Sandokhan, chiar nu-ti inteleg aversiunea.Ai o ura viscerala in vremurile astea cand iti poate cadea si tie un meteorit in cap.
Sandokhan, chiar nu-ti inteleg aversiunea.Ai o ura viscerala in vremurile astea cand iti poate cadea si tie un meteorit in cap.
Posted 01 June 2011 - 11:50 AM
drAGO5, on 01 June 2011 - 11:24 AM, said:
Nu spune nimeni ca nu ai dreptul sa primesti salariul de merit mai multi ani consecutiv.
Stii cine spune? Ai ghicit. Legea, care ii abroga acordarea de la 01.01.2010!
Eu nu spun ca nimeni nu merita aceasta bonificatie, am afirmat ca eu nu cunosc nici o persoana care sa il merite. Asta nu inseamna ca ea nu exista.
Stii care va fi absurdul situatiei? Desi impozitele si contributiile au fost calculate la nivelul salariului normal+salariu de merit (brut), iar omul a luat in mana suma neta rezultata, cand i se va calcula ce are de returnat i se va retine din salariul net suma bruta. Doar nu te astepti ca statul sa returneze catre inspectorate impozitele si contributiile retinute. Banuiesc ca asa se va intampla, tinand cont de tara in care traim.
Eu sper totusi sa nu se intample asta (si celelalte!), cu toate ca sunt mai mucalit din fire si am dorit sa moara capra vecinului, dar eu, de obicei, iau in calcul raul cel mai mare care se poate intampla si e pe cale sa se intample.
@stelistman, cunosc si eu cel putin doua-trei cazuri. Cat despre meteorit, ce bine ar prinde planetei unul macar cu diametrul de 1 km. Ar rezolva o gramada de probleme, iar eu as vinde ochelari 3D si bilete in randul intai la spectacolul cu sfarsitul lumii.
Edited by SandoKhan, 01 June 2011 - 11:58 AM.
Posted 01 June 2011 - 12:05 PM
@ SandoKhan
pentru ca pari un om serios si ai si argumente, poate ar trebui sa faci o petitie catre corpul de control al primului ministru cu datele pe care le detii. asta ca sa nu ramanem la stadiul de discutie pe un forum
si poate cu petitia omori si capra, sau mai multe capre, sau macar contribui la moartea caprei/caprelor
pentru ca pari un om serios si ai si argumente, poate ar trebui sa faci o petitie catre corpul de control al primului ministru cu datele pe care le detii. asta ca sa nu ramanem la stadiul de discutie pe un forum
si poate cu petitia omori si capra, sau mai multe capre, sau macar contribui la moartea caprei/caprelor
Posted 01 June 2011 - 12:57 PM
@Rahoul, te crezi in Germania sau Franta? Sefii de inspectorate au puterea aproape absoluta, asa ca nu are rost sa faci sesizari si alte balarii. E treaba "serviciului" sa informeze "conducerea". Sa nu le luam painea de la gura, desi eu personal cred ca situatia se cunoaste si se tolereaza in mod voit tocmai pentru a baga zanzanie intre noi. Au reusit.
Posted 30 January 2012 - 11:16 PM
Domnilor, situatia cu salariile de merit este cunoscuta si tolerata la nivel ministerial si guvernamental. Nu s-a dorit inlaturarea nedreptatii cu privire la includerea "pe viata" a salariului de merit in salariul de baza deoarece clientii abonati la aceasta bonificatie ( sefii si oamenii lor) au o influenta si o anumita putere de care guvernantii se tem. Dupa taierea cu 25% a veniturilor, pentru a nu supara prea tare sefimea din minister( MAI, MAPN, MJ, SRI, etc ) cu sistarea si a salariilor de merit, s-a acceptat aceasta situatie care dureaza de trei ani si care va mai tine mult timp. Bineinteles ca situatia s-a generalizat si in teritoriu iar multi care "s-au vazut cu sacii in caruta" stau cuminti in banca si nu se mai agita cu munca. Asa ca unii sunt fraieri iar altii smecheri.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users