Jump to content

Ilegalitate taxa de prima inmatriculare (sau poluare)

• You cannot reply to this topic
62 replies to this topic

#61 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 04 December 2011 - 04:56 PM

Facturile nu sunt toate la fel, pot fi personalizate şi pot exista detalii care să facă diferenţa.
Contează doar unde şi cum ai plătit taxa aia de primă înmatriculare?
Ai trimis banii în contul societăţii de leasing? Au achitat-o ei (societatea de leasing) şi ulterior tu le-ai dat banii eşalonat?
Sau ai achitat-o tu la trezorerie? Pe chitanţa de la trezorerie ce a fost depusă la dosarul de înmatriculare cine apare că a achitat taxa?

#62 Cromatic

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 141 posts

Posted 04 December 2011 - 06:21 PM

Taxa de prima inmatriculare am platit-o la BRD pe o factura emisa de firma de leasing in contul acestei firme deci plata efectiva catre trezorerie a facut-o leasing-ul iar apoi mi-au facturat mie ce-au platit ei dar maxu 08 spune:

View Postmaxu08, on 04 December 2011 - 12:03 PM, said:

depinde. daca ai un contract sau pe facturi scrie ca taxa ti-a fost imputata tie si ca, in fapt, a achitat-o utilizatorul, nu cred ca ai nevoie de imputernicire deoarece iti justifici un interes legitim si actionezi in nume propriu.
...iar eu ma incadrez in ceea ce spune maxu 08. Oricum, maine o sa dau un telefon la firma de leasing sa ma lamuresc.

#63 Cromatic

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 141 posts

Posted 12 January 2012 - 08:31 PM

Am renuntat la idee deoarece imi fac rau tot mie, firma de leasing a fost foarte intelegatoare dar am fost sfatuit sa nu mai incerc recuperarea taxei din simplul motiv ca nefiind proprietar, la terminarea contractului de leasing atunci cand se face transferul de proprietate catre utililizatorul inscris in c.i voi fi nevoit sa platesc din nou aceasta taxa care este mult mai mare fata de ceea ce am platit eu la inceput deci aviz amatorilor...

Chiar si pentru cei care au reusit sa recupereze aceasta taxa iar pe viitor se gandesc sa vanda masina, problema va deveni foarte dificila adica te bucuri acum dar nu o sa mai poti revinde masina...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users