Jump to content

Legalitatea foliei aplicata pe geamuri la autovehicule

110 replies to this topic

#41 MariusD

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 55 posts

Posted 13 August 2011 - 10:20 AM

Ai facut vreo descarcerare la viata ta? A trebuit sa extragi victime care intrasera in stop dintr-o masina in viata ta? In general, ai salvat vreo ALTA viata decat a ta in viata ta?? Ai habar cu ce se sparge un geam auto? CUM se sparge un geam auto? Procedura de spargere si curatare?

poate nu la fel de multe ca tine. Insa in minima mea experienta nu a fost niciun caz in care victima a trebuit extrasa pe geam. In general geamurile sunt sparte si inlaturate pentru a evita accidentarea suplimentara a victimelor. Iar folia zic eu ca impedica imprastierea cioburilor cand actionezi cu un cleste hidraulic. Dar inca odata zic, poate ca ai mult mai multa experienta decat mine, si atunci iti dau dreptate.

#42 luigi

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 04 September 2011 - 05:12 AM

Buna dimineata,

Am citit aici despre ce inseamna folia si ceea ce face ea cu geamurile masinilor...

Parerea mea:

Am folie pe masina si din experienta de 4 ani de cand am acesta folie, absolut niciodata, nu am fost impiedicat de opacitatea foliei ca eu sa nu vad drumul sau sa imi puna vreun impediment in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice...mentionez ca folia mea este una de opacitate 75% (adica cea intermediara, mai exista si cea

Mai mult decat atat in perioada de vara, aceasta folie ma ajuta sa pastrez in interiorul masini o temperatura mai mica decat daca nu as avea aceste folii...

Si mai mult decat atat, recomand foliile celor ce au avut probleme cu spargerea geamurilor laterale de catre hoti pentru a lua din masina diverse lucruri...unu, rezistenta geamului este mai mare la spargere si doi hotul nu mai vede atat de bine in interiorul masini...

Deci domilor care aplicati legea...haideti ca impreuna sa vedem care sunt efectele si care sunt partile bune sau rele atunci cand ai aceste folii pe masina.

Si sincer astept raspunsuri care sa-mi spuna de ce sa dau aceste folii jos...convingatoare nu doar pentru ca asa spune legea...(cred in continuare ca legea in romania se aplica diferentiat si atunci nu sunt deacord ca eu sa renunt la "beneficii" si alti nu) Iar in SUA sau in tarile din continentele americane aceste folii sunt permise pentru beneficiile enumerate mai sus, asta pentru ca in SUA si MEXIC de exemplu am inchiriat masini de la societati de inchiriere auto care aveau aplicate folii pe geamurile laterale fara sa aiba nici un fel de probleme cu legea de acolo...

Cu stima,
Luigi

#43 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 04 September 2011 - 08:32 AM

@luigi
1. Nu trebuie nimeni sa te convinga sa le dai jos, atata timp cat esti in legalitate, daca nu esti in legalitate suporti consecintele legii (buna rea asa cum este trebuie aplicata), asta e principiul dupa care trebuie sa se ghideze un bun cetatean si care nu are nimic de ascuns.
2. Legea din SUA si din Mexic nu se aplica pe teritoriul Romaniei, tu trebuie sa te conformezi legilor de aici, daca vrei sa te conformezi legilor de aici dar cu mentalitatea legilor americane atunci te sfatuiesc sa te muti in SUA. Nu putem face o comparatie intre aceste tari atata timp cat Romania nu este atat de avansata ca si democratie. Atata timp cat esti pe teritoriul Romaniei trebuie respectrate legile acestei tari. Nimeni nu te va sanctiona pentru o contraventie sau infractiune care ai comis-o in America si nici noi politistii nu ne putem ghida dupa legile americane pentru ca asa vrei tu.

#44 danootz

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 18 December 2011 - 08:28 PM

Nu m-am putut abtine sa nu intervin. Draga "luigi" problema a devenit
o situatie mondiala si nu una de exces de zel a politiei romane. Desigur
si eu mi-as dori o vila exact in mijlocul unei intersectii dar daca legea
nu imi permite nu inseamna ca eu totusi voi face nu o vila dar o casuta
si nu intr-o intersectie mare ci pe una mai mica doar de dragul placerilor mele.
Pentru ca aminteai de SUA si MEXIC iti recomand sa mai studiezi putin

#45 Tiesto

clona frank

• Banned
  • 184 posts

Posted 18 December 2011 - 10:56 PM

Cum de ai facut poza la acest sofer,sau si-a postat-o el pe net....el tot timpul era 'gica contra' cu POLITIA

View PostCatalin, on 08 November 2010 - 01:15 PM, said:

După cum bine cunoașteți, există foarte multe autoturisme ce au aplicată folie de protecție (care poate fi pt o protecție solară sau antiefracție).

Apare o problemă în cazul foliilor solare, întrucât în codul rutier este stipulat faptul că aplicarea unor astfel de folii pe geamuri, care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului ori a pasagerilor, atât din interior, cât și din exterior, este interzisă și trebuie sancționată.
Această prevedere este destul de neclară, întrucât există mai multe ordine ale ministrului transporturilor, precum și câteva reglementări internaționale, pe care România trebuie să le respecte, cu privire la condițiile privind transparența geamurilor la autovehicule.

Nu voi intra în detalii privind aceste acte normative, totuși e bine să cunoașteți câteva prevederi ce interesează un polițist în situația în care oprește în trafic un autoturism ce are aplicate astfel de folii solare pe geamuri.

Geamurile aflate în câmpul de vizibilitate principal al conducătorului auto trebuie să asigure o transparenţă de cel puţin 75% pentru parbriz, respectiv 70 % pentru restul geamurilor.
Câmpul de vizibilitate principal al vehiculului este format din parbriz, geamurile laterale faţă şi luneta.
În cazul în care vehiculul este dotat şi cu oglindă laterală dreapta, luneta nu mai face parte din câmpul principal de vizibilitate.
În situația foliilor aplicate pe geamuri ulterior (ce nu au fost aplicate din fabrică), acestea, trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în ateliere autorizate.
Modificarea transparenței geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operațiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate și licența emisa de Registrului Auto Roman.

Cu alte cuvinte, pentru a îndeplini condițiile legale, nicio mașină nu poate avea aplicată folie de culoare închisă pe parbriz și pe geamurile de la portierele din față. Nu există omologare pentru foliile vizibile aplicate pe geamurile laterale față (legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal)
Așa că:
Orice mașină pe care o opriți în trafic și care are aplicate folii colorate pe geamurile de la portierele din față, încalcă legea.
Important
Puteți întâlni situații în care un „jmeker” să vă prezinte și un document (certificat/declarație de omologare, de conformitate, titulatura diferă), iar pe mașină să aibă folii aplicate și pe geamurile laterale din față. Ei bine, nu sunt legale.
Citiți cu atenție acel document, pentru că în forma impusă de RAR, cei ce aplică astfel de folii sunt obligați să menționeze și geamurile la care s-a intervenit.
Iar aceștia, dacă nu vor să-și piardă aceea autorizare, nu vor menționa niciodată geamurile din față.
Am căutat pe net o fotografie, pentru a vedea exact despre ce e vorba:
Attachment certificat folii omologate rar.JPG

Totuși e bine să știți că mulți producători de autovehicule, oferă ca opțiune geamuri geamurile laterale spate și luneta cu 65% absorbtie a luminii, sub diferite denumiri (de exemplu la VW Audi, Skoda Seat, această opțiune se numește „Privacy Glass”), iar aceste geamuri ce vin așa din fabrică sunt perfect legale și sunt omologate de RAR odată cu omologarea modelului respectiv. Dar eu nu am văzut vreun producător care să monteze astfel de geamuri la portierele din față, respectiv în câmpul de vizibilitate principal.

#46 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 18 December 2011 - 11:25 PM

Nu-l cunosc, habar nu am cine e. Şi-a postat-o singurel pe net, eu doar am evidenţiat ceea ce ne interesează pe noi.

#47 adryans

Incepator

• Juniors
  • 4 posts

Posted 30 January 2012 - 08:09 AM

Buna ziua stimati colegi si nu numai! am aplicata folie pe masina mea din decembrie 2005, sincer m-am obisnuit asa de tare cu folie pe geamuri incat cand sunt de serviciu sau conduc alta masina fara folie ma deranjeaza lumina zilei sau a soarelui! nu vreau sa fiu partial, dar am citit mai sus la anumite post-uri despre faptul ca mai sunt colegi care sunt "setati" pe ridicat certificate pt folii....asa si este, am colegi care nu pot vedea pe drum masini cu folii aplicate pe geamuri fata, printre care inclusiv comandantul e "pus" pe dat folii jos de pe geamuri!!! Nu am nimic cu nimeni, dar atata timp cand nu deranjam doar "curiozitatea" unor colegi de a vedea cu cine si cine se plimba masina respectiva...eu zic ca sunt aberatii!!!

#48 adryans

Incepator

• Juniors
  • 4 posts

Posted 30 January 2012 - 08:45 AM

am uitat sa stipulez ca pe geamurile lateral-fata am transparenta 68% folie 3M, verificata de RAR fara "pile" :mellow: ...daca chiar vrei sa vezi ce se afla in interiorul masinii, pur si simplu o opresti si o verifici....sau ne e jena sa oprim masini?? :huh: intr-adevar nu este legal conform legii sa ai aplicate folii pe geamuri neomologate, dar atata timp cat sunt legale nu vad ce incurca la buna circulatie pe drumurile publice!!! Folia aplicata pe geamurile lateral-fata se inchide la prima vedere din cauza geamurilor spate. Daca pe geamurile spate se accepta o transparenta de 5 %, atunci pe fata se vede ca si cum ar fi transparenta de 20%, chiar daca am transparenta legala! B) B)

View PostCatalin, on 08 November 2010 - 01:15 PM, said:

După cum bine cunoașteți, există foarte multe autoturisme ce au aplicată folie de protecție (care poate fi pt o protecție solară sau antiefracție).

Apare o problemă în cazul foliilor solare, întrucât în codul rutier este stipulat faptul că aplicarea unor astfel de folii pe geamuri, care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului ori a pasagerilor, atât din interior, cât și din exterior, este interzisă și trebuie sancționată.
Această prevedere este destul de neclară, întrucât există mai multe ordine ale ministrului transporturilor, precum și câteva reglementări internaționale, pe care România trebuie să le respecte, cu privire la condițiile privind transparența geamurilor la autovehicule.

Nu voi intra în detalii privind aceste acte normative, totuși e bine să cunoașteți câteva prevederi ce interesează un polițist în situația în care oprește în trafic un autoturism ce are aplicate astfel de folii solare pe geamuri.

Geamurile aflate în câmpul de vizibilitate principal al conducătorului auto trebuie să asigure o transparenţă de cel puţin 75% pentru parbriz, respectiv 70 % pentru restul geamurilor.
Câmpul de vizibilitate principal al vehiculului este format din parbriz, geamurile laterale faţă şi luneta.
În cazul în care vehiculul este dotat şi cu oglindă laterală dreapta, luneta nu mai face parte din câmpul principal de vizibilitate.
În situația foliilor aplicate pe geamuri ulterior (ce nu au fost aplicate din fabrică), acestea, trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în ateliere autorizate.
Modificarea transparenței geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operațiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate și licența emisa de Registrului Auto Roman.

Cu alte cuvinte, pentru a îndeplini condițiile legale, nicio mașină nu poate avea aplicată folie de culoare închisă pe parbriz și pe geamurile de la portierele din față. Nu există omologare pentru foliile vizibile aplicate pe geamurile laterale față (legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal)
Așa că:
Orice mașină pe care o opriți în trafic și care are aplicate folii colorate pe geamurile de la portierele din față, încalcă legea.
Important
Puteți întâlni situații în care un „jmeker” să vă prezinte și un document (certificat/declarație de omologare, de conformitate, titulatura diferă), iar pe mașină să aibă folii aplicate și pe geamurile laterale din față. Ei bine, nu sunt legale.
Citiți cu atenție acel document, pentru că în forma impusă de RAR, cei ce aplică astfel de folii sunt obligați să menționeze și geamurile la care s-a intervenit.
Iar aceștia, dacă nu vor să-și piardă aceea autorizare, nu vor menționa niciodată geamurile din față.
Am căutat pe net o fotografie, pentru a vedea exact despre ce e vorba:
Attachment certificat folii omologate rar.JPG

Totuși e bine să știți că mulți producători de autovehicule, oferă ca opțiune geamuri geamurile laterale spate și luneta cu 65% absorbtie a luminii, sub diferite denumiri (de exemplu la VW Audi, Skoda Seat, această opțiune se numește „Privacy Glass”), iar aceste geamuri ce vin așa din fabrică sunt perfect legale și sunt omologate de RAR odată cu omologarea modelului respectiv. Dar eu nu am văzut vreun producător care să monteze astfel de geamuri la portierele din față, respectiv în câmpul de vizibilitate principal.

Pentru curiozitatea ta marcile VW-AUDI, MERCEDES, BMW fac masini la comanda pentru politie, si alte structuri, la comanda cu transparenta de 10 % pe toate geamurile, cu exceptia parbrizului!!! Dar suntem "romani" si nu putem accepta ce fac nemtii!!! :doh:
Pana ne desteptam si noi un pic, bafta tuturor si lasati oamenii sa se bucure de tinerete!!!! :clip:

#49 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 30 January 2012 - 08:58 AM

Noi ne gandim in primul rand la siguranta noastra si deloc la tineretea ta. Ar fi bine sa le dai jos, pe gemurile din fata este interzisa aplicarea de folii.

#50 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 30 January 2012 - 09:00 AM

adryans, cel care trebuie să se deștepte ești chiar tu. Dacă legea interzice acest lucru, fie că îți place sau nu trebuie să o respecți.
Iar pentru a-ți satisface curiozitatea te poți interesa și ai să te convingi că în majoritatea țărilor occidentale există aceste restricții.
Nu ai tu nicio treabă cu mașinile de poliție, ele nu intră în aceeași categorie cu mașina ta personală. De aceea se numesc autospeciale și nu sunt încadrate la categoria turismelor.

#51 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 30 January 2012 - 09:43 AM

View Postadryans, on 30 January 2012 - 08:45 AM, said:

:huh: intr-adevar nu este legal conform legii sa ai aplicate folii pe geamuri neomologate, dar atata timp cat sunt legale nu vad ce incurca la buna circulatie pe drumurile publice!!!
Pai hotaraste-te! Ori sunt legale ori sunt ilegale?
Faptul ca tu ai montat pe geamurile de la masina personala folie dovedeste ca opinia ta e subiectiva. In plus nu esti hotarat, cand e legala cand e ilegala. Mai bine, pune mana, citeste cu atentie legea si respecta ce scrie acolo.

#52 CristiXP

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 97 posts

Posted 09 March 2012 - 03:39 PM

am si eu o intrebare, cum ati ajuns la concluzia asta referitor la cei 70% ?
Intr-adevar sunt masini care au geamuri colorate din fabrica, dar la fel sunt si folii cu o transparenta de 85-87% cu tot cu timbru lipit pe geamul din fata , de ce nu ar fi legale alea chiar daca geamul e colorat din fabrica ?Ala cand monteza folia si pune timbrele pe geam verifica inainte transparenta geamului cu un aparat, la fel si dupa daca se incadreaza in limitele legale,deci daca totul se incadreaza in aia 70% ,repet , de ce nu ar fi legale ? De asta nu mi se pare normal ca sa ti se retina certificatul de inmatriculare fara un reprezentant RAR de fata cu aparatul respectiv,sau aparatul respectiv sa fie in dotarea politistului.Ce vina are soferul care a pus folia intr-un atelier autorizat,a primit o omologare,o hartie,abtibilde care atesta opacitatea,o stampila de la o firma ce are lunar audit cu RARul ca politistului i se pare ca sunt pic intunecate geamurile, sau mai intunecate decat trebuie ?
Totusi o transparenta de 70% e usor vizibila,mai ales noaptea pe intuneric,adica par destul de intunecate.
Cat despre contestat , n-ai ce contesta , aia ar insemna ca dupa 1 luna cand depui tu contestatia sau te cheama la tribulan si ti-ai ras deja foliile de pe geamuri , recuperat talonul dupa ce aia ti-au zis ca esti in regula, ce contesti ? ce sa zici ?le arati masina ca e in regula ?Si ca tu de fapt ai fost in regula si ti s-a luat asa talonul , pe nedrept ?Asta mi se pare o situatie in care n-ai ce contesta si nici castiga nimic chiar daca ai dreptate.

Edited by CristiXP, 09 March 2012 - 03:48 PM.

#53 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 09 March 2012 - 04:37 PM

Foliile „legale” de pe față, adică cele ce nu depășesc limita de opacitate, sunt atât de colorate sau dacă vrei, au o opacitate aproape invizibilă. Deci dacă cineva își pune pe geamurile din față o folie care să respecte gradul de opacitate impus de lege, atunci acele geamuri vor arăta exact ca majoritatea celorlalte și nu vor atrage atenția nimănui. Pur și simplu nu se observă că există folie aplicată. Înțelegi?
Dacă un polițist poate observa ușor că pe geamurile din față este aplicată folie, deci sunt mai închise la culoare, atunci automat înseamnă că aceea folie nu respectă gradul maxim de opacitate admis.
Că mușteriul a aplicat o folie ce respectă acea limită, înainte de a fi montată și cumulată cu opacitatea din fabrică a geamului, acest ansamblu depășește limita de opacitate, nu are nicio importanță și nici nu-l absolvă de responsabilitate. Tocmai pentru că măsurarea opacității se face la final, după ce folia a fost aplicată și care în combinație cu opacitatea geamului nu trebuie să depășească acea limită.
Aceste lucruri mi-au fost explicate de un inginer de la RAR. Omul mi-a explicat foarte simplu, o folie pentru geamurile față care să respecte specificațiile este atât de transparentă încât nici nu îți dai seama că geamul o are aplicată. Înțelegi?

#54 CristiXP

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 97 posts

Posted 09 March 2012 - 04:47 PM

uite niste exemple cu masina din diferite pozitii ,zile diferite,altfel lumineaza soarele pe ea.
In prima se vede clar ca folia e deschisa , iar in 2 ,3 pare mult mai inchisa,dar e vorba de aceeasi masina ,aceeasi folie,zile diferite,iar pe abtibild din cate imi amintesc eu , scrie 84-87%, din cate stiu echiparea ambition la logan are geamurile un pic colorate din fabrica.Asadar pe timp de noapte, se poate face foarte usor confuzie la cat e de inchisa folia de pe geamuri si fara aparat de masurat se pot face usor confuzii.Cand il simti pe unu ca a baut ,ii iei direct permisul ,sau ii dai fiola sa sufle sa vezi exact alcoolemia ?

Attached File  iveco07auto_%20183_jpg.jpg   152.36K   88 downloads Attached File  soso6.jpg   218.46K   108 downloads Attached File  soso9.jpg   189.43K   80 downloads

#55 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 09 March 2012 - 05:04 PM

Nu e aceeași folie în toate fotografiile.

#56 CristiXP

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 97 posts

Posted 09 March 2012 - 05:19 PM

m-am uitat si eu mai atent si e tare posibil sa nu fie,cunosteam masina de cand avea alea cu abtibild am insinuat ca sunt aceleasi.In 2 si 3 sigur e aceeasi si sunt diferente enorme din cauza expunerii ,in 2 nu se vede soferul in 3 da...
Ideea e alta,daca cineva sa zicem prin absurd a fost sanctionat pentru chestia asta pe nevinovat, eu sunt de parere ca nu are cum sa isi demonstreze nevinovatia,mai ales daca sanctiunea nu a fost aplicata de fata cu un reprezentant RAR si atunci doar pentru ca i se pare cuiva,ca e vizibila sau nu , sa fii sanctionat si pus pe drumuri e cam aberant.Deci cum iti demonstrezi nevinovatia pana la urma si sa contesti aparatul de masura, ochiul ?

Edited by CristiXP, 09 March 2012 - 05:22 PM.

#57 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 09 March 2012 - 05:37 PM

Nu e deloc aberant, ci poate doar o dovadă a înclinației românului din ultimii ani, prin care încercăm să devenim mai catolici decât Papa.
Pozele pe care le-ai postat confirmă exact ce ți-am spus eu anterior. O folie admisă de lege pe geamurile față nici nu se observă , decât dacă stai să te uiți atent, de aproape și studiată atenție.
În pozele 2 și 3 întradevăr, e posibil să fie vorba de aceeași folie, dar diferența este foarte mică și se datorează cantității de lumină ce intră prin parbriz și a poziției autoturismului. Diferența între prima poză și celelalte două este atât de mare încât orice om își poate da seama, nu trebuie să aibă experiență în stradă sau să fie vreun geniu. Să fim serioși, nu e nevoie să fii inginer sau să ai vreun aparat pentru a realiza o astfel de situație!

#58 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 693 posts
  • LocationBUH

Posted 10 March 2012 - 05:25 PM

de remarcat ca pozele in care apare folia sunt facute cu un an inainte de cea fara... adica 2,3 fata de 1...

#59 CristiXP

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 97 posts

Posted 11 March 2012 - 08:02 AM

Da,referitor pozele lu peste` asa e, am scris explicatia mai sus,eu stiam masina doar de cand avea legale pe fata si m-am aruncat aiurea crezand ca e vorba de aceeasi transparenta.
@Catalin , totusi un 70% noaptea pe intuneric pacaleste ochiul destul de tare,d-aia ziceam clar de aparat .Daca totusi sunt niste norme care trebuie respectate si spune clar valoarea de 70% , de ce sa o masuram ochiometric si nu cu un aparat care face asta,pentru ca asa se pot face foarte usor niste abuzuri si asa unii spun ca nu e deloc legala folia aplicata pe fata , uita de partea ca nu e legala cea vizibila si cand te prinde ramai fara certificat.Mai sunt care si acum inca sunt de parere ca nu e legala deloc folia pe fata si nu conteaza ce ii spui, daca el asa isi aminteste asa a ramas.Tineti cont ca nu toata lumea e la fel de documentata cum o faceti voi.Parerea mea e ca asa se face cel mai elegant si asa i-ai demonstrat si soferului in mod incontestabil ca nu are dreptate si ca l-au pacalit idiotii aia cand i-au pus folia."Mi se pare mie ca e cam neagra" nu e niciodata un argument bun :) Iar daca idiotii aia de au pus folia pun abtibilde de 70% pe folie cu 5% transparenta, e treaba RARului,pentru ca ei au mijloacele necesare sa verifice daca e intr-adevar asa sau nu si sa ridice licenta aplicatorului.
La un moment dat se vindeau ca folii omologate si foliile Alfaromtrans si primeai si un certificat de omologare,care dupa parerea mea poti sa-l arunci din start,intrucat din cate imi amintesc eu , folie omologata e doar aia ce se monteaza in ateliere omologate,iar folia si aparea pe siteul RAR ca omologata, folie care pe luneta n-o puteai pune decat din 2 bucati =))

Edited by CristiXP, 11 March 2012 - 08:07 AM.

#60 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 693 posts
  • LocationBUH

Posted 11 March 2012 - 10:23 AM

si la folie, si la tobe, si la cauciucuri si la cate or mai fi, esti trimis la RAR pentru verificare / confirmare. faptul ca ai un abtibild care spune nu stiu ce, nu inseamna ca nu e un fals ordinar....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users