Jump to content

Pot afla cate puncte de penalizare am?

puncte penalizare permis afla puncte permis permis conducere cate puncte evidenta puncte

• You cannot reply to this topic
52 replies to this topic

#41 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 24 September 2011 - 08:37 AM

Andreiul, e putin probabil sa fie o gresala de calcul.

#42 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 05 October 2011 - 06:07 PM

Va salut, acum aprox. 20 zile mi-a fost retinut permisul de conducere pt. consum de alcool pe o perioada de 90 zile. Am sustinut testul de reexaminare pe care l-am trecut din prima cu 14 puncte si mi s-a spus ca ne avand alte abateri in ultimi ani mi se va restitui permisul dupa 30 zile. Intrebarea este urmatoarea: cu cele 9 puncte primite pt. consumul de alcool se cumuleaza 15 puncte, mi se va prelungi pedeapsa cu inca 30 zile, adica in total 60 sau il iau dupa 30 zile?

#43 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 05 October 2011 - 06:16 PM

Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce anuleaza toate punctele de penalizare acumulate pana in acel moment.

#44 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 05 October 2011 - 06:49 PM

Sau mai popular spus, după ce ai stat pe drepta (teoretic vorbind, pentru că nu putem avea o astfel de certitudine :naughty: ), pleci de la zero cu punctele.

#45 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 05 October 2011 - 07:04 PM

Va multumesc pentru promptitudine si sa auzim numai de bine.

#46 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,677 posts
  • LocationMangalia

Posted 05 October 2011 - 08:52 PM

barbarul vezi că ai confundat punctele amendă cu punctele penalizare care nu sunt acelaşi lucru. Pentru fapta comisă ai primit 9 puncte amendă nu 9 puncte de penalizare. :clip:
Deasemenea fii atent şi citeşte şi art.221 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002

(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b ) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b ) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Edited by copman, 05 October 2011 - 08:58 PM.

#47 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 07 October 2011 - 06:31 PM

Da, asa este, m-am uitat pe procesul verbal si am trecute 9 puncte de amenda, dar in casuta pt. punctele de penalizare nu e trecut nimic, nici un punct. E posibil sau e o greseala?

#48 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 07 October 2011 - 06:37 PM

Nu e nici o greseala pt alcool nu se acorda puncte de penalizare, punctele de penalizare se acorada conform art.108 din oug 195.

#49 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,442 posts

Posted 07 October 2011 - 06:52 PM

E şi logic ca în cazul faptelor pentru care se reţine direct permisul de conducere să nu se mai acorde puncte de penalizare. Ar fi inutile deoarece suspendarea le-ar anula.
Ai primit numai amenda, care acum se calculează prin acel sistem de puncte-amendă.

#50 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 07 October 2011 - 06:54 PM

Am inteles, confundasem acele puncte de amenda cu cele de penalizare si la un calcul dadea fix 15 puncte se penalizare si credeam ca se va prelungi perioada cu inca 30 zile. Va multumesc pt. promptitudine.

#51 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 12 October 2011 - 04:51 PM

Va salut, astazi dupa 30 zile am fost sa-mi iau permisul si de la ghiseu am fost informat, ca nu a venit raspuns de la Buzau, acolo unde a fost retinut. Am fost indrumat sa sun la politie la Buzau, ceea ce am si facut. De acolo am fost instiitat cum ca cererea mea a fost respinsa, datorita faptului ca din copia dovezii nu reiese ca am promovat testul de reexaminare( promovat cu 14 pct). Eu am depus cererea de reducere a pedepsei la Directia Politiei Rutiere de la Piata Cosbuc, cu numarul de inregistrare 639073 din data de15.09.2011, neputand ajunge la Bz. Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat cum sa procedez in continuare. Ce sa fac, sa merg la Buzau sa fac iar cerere de reducere a pedepsei? Cam cat ar dura solutionarea, daca cumva cunoasteti termenul? In cazul in care mi se admite cererea, il pot lua imediat sau mai astept inca 30 zile? Va multumesc.

#52 barbarul

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 14 October 2011 - 08:26 PM

Nici o parere?

#53 25tess

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 28 January 2012 - 11:51 AM