Cui apartin "mascatii" sau cine sunt ei?
Posted 27 February 2010 - 02:46 AM
Pana la urma care organ al statului are in atributii bucata asta din munca de politie, si in ce conditii legale isi desfasoara activitatea?
Posted 27 February 2010 - 03:04 AM
Din cate stiu, doar pentru aceste servicii exista norme legislative ce permit protejarea identitatilor membrilor.
Pentru Jandarmerie nu au fost niciodata si nu sunt nici in prezent astfel de reglememtari legale, jandarmii nu primesc pe fisa de inzestrare cagula in dotare.
Posted 27 February 2010 - 01:07 PM
Jandarmii sunt fosti trupeti de securitate, care sunt condusi de niste fosti tortionari formolizati ramasi din perioada ultimei glaciatiuni.
Problema este ca noii pui care eclozeaza seamana perfect, ba unii sunt mult mai rai, cu fostii dinozauri (tirazonaurusrex etc).
Bine, sa nu intelegi ca as avea ceva cu muritorii de rand, jandarmul care are bocancul in gat si abia poate sa respire.
Intr-o ,,curte" de jandarmi trebuie sa existe cel putin doua sau trei unitati fiecare ,,cu statul major", sefi ,sefuti etc.
Asa se face ca un comisar sef de politie, echivalentul colonelului la jandarmi, are in subordine peste 1000 de oameni, iar un general de jandarmi (chestor de politie) are 300. In timp ce la jandarmi schema de incadrare este plina tot timpul, in I.G.P.R. la ora la care vorbim sunt lipsa peste 10000 de functii. Inchipuiesteti ca ceilalti politisti activi, trebuie sa suplineasca si locul celor care lipsesc.
Jandarmii pentru a nu vedea lumea ca sunt foarte multi care nu fac nimic, vor ,,sa calce pe bombeuri" politistii, iar din nefericire pentru ei, le iasa cam rar.
In ceea ce priveste mascatii de care faceai vorbire mai sus, apartin politiei si asa trebuie sa ramana daca nu vrem sa mutam tara in fosta U.R.S.S.
O sa vina vremea cand cei care ii pun pe jandarmi sa poarte cagula o sa dea explicatii deoarece incalca legea. Pentru a te lamurii, o sa iti dau un exemplu.
In momentul in care ACVILA s-a desfintat, formatiune care apartinea ministerului si era formata din politisti, structura demilitarizata, ghici cine a luat dotarea ce era de ultima generatie? Logic ar fi sa raspunzi ca mascatii din S.I.R.-uri.
RASPUNS GRESIT!
Domnii jandarmi care nu stiu cu ce se mananca o vesta antiglont 4+.
In timp ce mascatii mai au putin si se duc desculti la interventii, jandarmii tin in magazii dotari de ultima ora.
Cu deosebit respect domnule.
Posted 27 February 2010 - 04:02 PM
Jandarmeria incearca sa para altceva decat este.
Posted 01 March 2010 - 12:39 AM
Posted 01 March 2010 - 01:33 PM
Comandantii jandarmeriei merg pe zicala politicianista, "daca nu poti sa convingi, zapaceste", sprijiniti fiind de secretarii de stat jandarmi care nu stiu cum au ajuns pe acolo si hotarasc soarta a mii de politisti.
Posted 02 March 2010 - 10:51 AM
florin, on 01 March 2010 - 12:39 AM, said:
E normal sa fie asa, intrucat Jandarmeria nu are competente de politie judiciara. Nu pot propune arestarea ori sa solicite eliberarea mandatului de perchezitie.
Posted 02 March 2010 - 10:14 PM
Posted 09 March 2010 - 06:14 PM
Posted 09 March 2010 - 06:27 PM
Posted 10 March 2010 - 09:31 PM
Posted 03 April 2010 - 07:12 PM
Posted 03 April 2010 - 07:41 PM
Probabil are ceva de: cărat, mutat sau de păzit, iar pentru astfel de activitati politistii nu sunt deloc competenti.
PS: Spune-i primarului sa nu mai bea si sa puna mana sa mai citesca cate ceva, ca vorbeste numai prostii. Poate asa va afla si el ca nu e sef decat peste politia comunitara ... asta daca a infiintat-o acolo la voi in sat.
Posted 04 April 2010 - 07:44 PM
Posted 23 April 2010 - 06:50 PM
Posted 23 April 2010 - 06:58 PM
Majoritatea jandarmilor nu primesc pe fisa de echipare acest articol si nu exista prevederi legale prin care structurile din Jandarmerie sa aiba dreptul de a proteja identitatea lucratorilor.
Sa inteleg ca ai cunoscut si ai avut contact cu toate structurile de interventie ale politiei, din moment ce generalizezi si spui ca toti luptatorii acestora "sunt cu nasul pe sus"?
Posted 23 April 2010 - 07:32 PM
Posted 23 April 2010 - 11:25 PM
Trezeste-te , iar in cazul in care ocupi o asemenea functie inseamna ca nu ai treaba si nu prea esti ocupat daca ai timp sa bati campii pe aici.
Iti plac jandarmii? eu zic sa ceri transferul cat mai repede sa nu mai ocupi locul altui politist.
Edited by Elvis, 23 April 2010 - 11:26 PM.
Posted 24 April 2010 - 09:57 AM
am lucrat cu sspir de la dgpmb si cu brigada speciala de interventie a jandarmeriei.
nu am spus ca baietii de la sspir nu suntbuni, dar eu ii prefer pe cei de la bsij.
iar cu privire la indicatiile primite de echipa de interventie, m-am referit la modul de actiune, ce urmaresc de la actiunea respectiva etc.
ai apropo nu sunt sef, doar lucrez in operativ de vreo 7 ani, asa ca credeti-ma ca stiu ce vorbesc si pe ce lume traiesc.
Posted 24 April 2010 - 10:49 AM
Dar iti spun pentru cultura ta generala ca atunci cand actionezi cu ei ,conform legilor in vigoare nu au dreptul sa poarte cagula.Deci cam incalci legea livu.
Sa inteleg ca preferi sa nu respecti dispozitiile legale?
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users