Colaborarea dintre Politie si Jandarmerie
Posted 02 April 2010 - 07:58 AM
Posted 02 April 2010 - 08:04 AM
Ce reforma ? Care reforma?
Posted 02 April 2010 - 08:33 AM
Ar trebui delimitate clar competentele si sa-i lase sa faca numai ce se stabileste. De exemplu daca au competente sa asigure ordinea la competitii sportive, mitinguri si greve, lasa-i domnule sa faca numai treaba asta, sa se pregateasca temeinic numai pt bastoneala, iar cand va fi nevoie sa poata rezolva o astfel de problema profesionist si eficace.
Dar de teama sa nu-si piarda scaunele pe acolo pe sus, acei fosti securisti se lupta prin toate mijloacele sa-i bage in cat mai multe chestii cu care nu au nicio treaba. Asta e si cauza pentru care s-a ajuns in situatia acelor patrule mixte ce nu au nicio eficacitate, ci doar reusesc sa umfle artificial situatia operativa datorita raportarii duble.
Posted 02 April 2010 - 09:49 AM
Dar in perioada de criza credeti ca domnul Boc face ce ii cere Uniunea Europeana?
Posted 03 April 2010 - 11:49 AM
Posted 05 April 2010 - 10:08 PM
Lor le convine ca au oameni mai multi in serviciu. Tu, ca politist, oricum trebuie sa muncesti fie ca vrei fie ca nu, pentru ca te trage la raspundere daca nu. Insa ei, se lasa dusi de val. Asa ca, din moment ce raspunderea este la politistii din subordine, iar jandarmii ajuta la dublarea numarului de patrule, sefii nostri sunt multumiti. Chiar daca unii isi dau seama cat de ineficienti sunt jandarmii. Desi sunt putini aceia care- si dau seama.
Posted 07 April 2010 - 07:39 AM
Posted 07 April 2010 - 08:03 AM
Ce sa faci cu un jandarmm la postul de politie, cand ei habar nu au ce inseamna un MS, RTUP etc.
Posted 08 April 2010 - 03:47 PM
Posted 08 April 2010 - 03:54 PM
Art. 1
(1) Mentinerea ordinii si sigurantei publice reprezinta ansamblul masurilor intreprinse si al activitatilor desfasurate cotidian de catre Politia Romana, pentru protejarea si respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, functionarea normala a institutiilor statului, a normelor de conduita civica, regulilor de convietuire sociala, a celorlalte valori supreme, precum si a avutului public si privat.
(2) Mentinerea ordinii si sigurantei publice se realizeaza, pe intreg teritoriul national, de catre Politia Romana, prin activitati specifice executate de structurile proprii cu atributii in domeniu.
(3) Jandarmeria Romana si Politia de Frontiera Romana participa la planificarea si executarea Activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei pubLice, sub conducerea Politiei Romane
Cine trebuie sa fie rationali?
Posted 08 April 2010 - 04:25 PM
jandarm, on 08 April 2010 - 03:47 PM, said:
Ideea asta e doar in mintea voastra si te asigur ca e drum lung pana acolo.
Alta minciuna si alta aberatie. Nu exista asa ceva, nu cunosc niciun politist care sa fi consemnat in raportul sau de activitate altceva decat sanctiunile si infractiunile constatate de el.
Pentru informarea dvs. practica asta de a raporta activitatea altcuiva ca si cum ar fi desfasurata de tine se numeste "raportari fictive" sau mai simplu spus "minciuni".
Cel mai probabil, dupa cum o recunoasteti, aceasta practica este prezenta doar in Jandarmerie.
Acest forum este dedicat politistilor si discutiilor dintre acestia. Probabil frustrarile te-au determinat sa-ti faci cont aici.
Nu ne intereseaza forumul vostru intrucat aici putem discuta tot ce dorim si ce ne intereseaza.
Se vede dupa modul de redactare si greselile gramaticale ale postului dvs. care este nivelul de pregatire si nu ma mira astfel de acuze si jigniri.
Posted 09 April 2010 - 02:25 PM
[/quote]
Nivelul meu de pregatire este cel putin la fel ca si al tau, prietene. Asta in conditiile in care ai master facut in stinte penale. pe de alta parte sincer cred ca esti doar un agent frustrat de realizarile colegilor. Din acest motiv dai vina pe jandarmi ca nu iti faci tu treaba. Nu am incercat altceva decat sa specific faptul ca putem conlucra daca schimbam mentalitatile. Fii in continuare ingrat si inadaptat.
Posted 09 April 2010 - 03:52 PM
Edited by Sony, 09 April 2010 - 03:53 PM.
Posted 09 April 2010 - 04:28 PM
jandarm, on 09 April 2010 - 02:25 PM, said:
Nu ştiu şi nici nu mă interesează prin ce scară de bloc ai absolvit acel master. Oricum, nu te ajută să recuperezi lacunele căpătate în pregătirea scolară primară.
Totusi, cunoaşterea regulilor de bază privind exprimarea în scris este ceva elementar pentru orice român.
jandarm, on 09 April 2010 - 02:25 PM, said:
De asemenea, orice propoziţie nouă, adică imediat după ce ai pus punct, începe cu literă mare.
Acestea sunt două greşeli elementare, pe care ai reuşit să le faci într-un post de două rânduri, stimabile absolvent al unor studii de masterat. E jenant.
Vrei să pari altceva decât ceea ce eşti.
Pe de altă parte, frustrările sunt acolo la tine, pentru că tu eşti cel care si-a făcut un cont pe un forum adresat unei alte categorii profesionale, tu faci nişte aprecieri privind activitatea unei persoane pe care nu o cunoşti, dar totuşi ştii că nu îşi face treaba.
Sincer, eşti penibil şi nu faci altceva decât să confirmi afirmaţiile negative la adresa jandarmilor, postate pe aici.
Hai să-ţi mai spun ceva interesant, eu şi probabil mulţi alţi poliţişti, nu doresc să conlucreze cu jandarmii. Pentru simplu motiv că nu văd niciun beneficiu din această colaborare.
Posted 09 April 2010 - 08:58 PM
Marius, on 07 April 2010 - 08:03 AM, said:
Ce sa faci cu un jandarmm la postul de politie, cand ei habar nu au ce inseamna un MS, RTUP etc.
Ei hai ,nimeni nu s-a nascut deştept (ce bine ca ia diacriticile ),e mai bine ca la un post comunal sa fie in cel mai fericit caz 2 politisti?Cred ca toti s-ar face luntre si punte sa-l invete !
Posted 09 April 2010 - 09:15 PM
Cred că ar fi mult mai bine dacă s-ar schimba această politică a ministerului şi nu s-ar mai transforma aşa peste noapte în poliţişti tot felul de persoane din alte instituţii. Această meserie dacă vrei să o faci cum trebuie, nu e aşa usoară precum se vede din afară.
Posted 10 April 2010 - 09:49 AM
Sa avem si noi o vedere de ansamblu.....domnule jandarm nu va cunosc si nu o sa va atac pentru ca nu ar fi corect, insa concluzia este simpla ,toata lumea vrea sa lucreze cu politisti in patrula,jandarmii ,frontieristii,politistii comunitari etc.. Puneti-va intrebarea simpla: de ce? Pentru ca nu au de invatat nimic de la politistii care sunt asa cum ii descrieti. Personal nu am nimic cu jandarmii de la talpa, din iarba , insa mai sus la nivelul norilor aveti probleme grave.
In speranta ca putem sa fim prieteni , as zice ca trebuie sa mai reflectati si o sa constatati ca s-ar putea sa am dreptate. Sa auzim numai de bine.
Posted 10 April 2010 - 01:53 PM
P.S. Niciodata nu le-a fost mai bine jandarmilor ca acum, nu au nici o gija ,fara raspundere deoarece are sef de patrula politist, stau in dreapta in masina iar dupa 2 ore de patrulare ii apuca cascatul si se gandesc la somn intrucat are cine sa il plimbe cu masina.
Posted 11 April 2010 - 10:25 AM
Catalin, on 09 April 2010 - 04:28 PM, said:
Totusi, cunoaşterea regulilor de bază privind exprimarea în scris este ceva elementar pentru orice român. Se scrie "ştiinţe penale"
De asemenea, orice propoziţie nouă, adică imediat după ce ai pus punct, începe cu literă mare.
Acestea sunt două greşeli elementare, pe care ai reuşit să le faci într-un post de două rânduri, stimabile absolvent al unor studii de masterat. E jenant.
Vrei să pari altceva decât ceea ce eşti.
Pe de altă parte, frustrările sunt acolo la tine, pentru că tu eşti cel care si-a făcut un cont pe un forum adresat unei alte categorii profesionale, tu faci nişte aprecieri privind activitatea unei persoane pe care nu o cunoşti, dar totuşi ştii că nu îşi face treaba.
Sincer, eşti penibil şi nu faci altceva decât să confirmi afirmaţiile negative la adresa jandarmilor, postate pe aici.
Hai să-ţi mai spun ceva interesant, eu şi probabil mulţi alţi poliţişti, nu doresc să conlucreze cu jandarmii. Pentru simplu motiv că nu văd niciun beneficiu din această colaborare.
Imi cer scuze pentru incercarea mea de a imbunatati relatiile dintre cele doua arme. Pot doar sa mai afirm faptul ca am un respect deosebit pentru cativa politisti, cunoscuti de-ai mei. Nu am nimic de demonstrat nimanui cu privire la studiile mele. Nu am afirmat acest aspect pentru reclama. Imi cer scuze si privitor la greselile de ortografie. Din graba au fost comise. Fata de modul de recrutare actual in randurile cadrelor MAI tin sa va informez ca am sustinut un examen la admitere la materia ,, Limba si literatura romana,, iar nota obtinut este de lauda. Afirm asta fara a aea intentia de a-mi face reclama. Sa stiti ca in continuare voi interveni cu acelasi profesionalism in sprijinul politistilor care o iau pe cocoasa de la interlopi si tigani in ciuda caracterului uracios pe care il aveti. Acesta a fost ultimul meu comentariu aici, pe forumul vostru, indiferent ce alte acuze mi se vor mai aduce. Sper ca timpul sa iba rabdare cu voi iar intelpciunea sa va gaseasca. Voua, celor care va simtiti jigniti de cele afirmate anterior de catre mine, voua va este adresata intreaga mea pledoarie. Va doresc rezutate pozitive in activitate, fara A.N.
Posted 11 April 2010 - 10:39 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users