Jump to content

Colaborarea dintre Politie si Jandarmerie

293 replies to this topic

#41 rustic

Member

• +Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 02 April 2010 - 07:58 AM

Atunci cand esti in patrula mixta tu trebuie sa fii atent la trafic cand conduci masina ,sa fii atent si la persoanele suspecte din zona si la unitatile comerciale etc. iar jandarmul din dreapta ta se face comod in scaun si doarme pentru ca stie ca nu are nici o raspundere, eventual te v-a injura in gand atunci cand il trezesti sa legitimeze o persoana si atunci habar nu are cum se face o legitimare.

#42 hefaistos

Member

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 02 April 2010 - 08:04 AM

Nemultumirile sunt generate de catre gandirea infecta a sefilor ,pentru ca la Jandarmerie sunt multe functii inventate si pentru a justifica prezenta unora li se cere activitate bogata cui? Palmasilor!- care de cele mai multe ori nu sunt suficient de pregatiti si conceptiei ministerului deoarece raspunderea cea mai mare este in curtea politiei (AN;AC,sa) pe cand la ei nimic ,da o amenda si gata sefu am activitate ,de multe ori amenda o da celui care-ti da informatii de multe ori pretioase si uite asa te pomenesti ca nu mai ai informatii si nu mai faci nimic .
Ce reforma ? Care reforma?

#43 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 02 April 2010 - 08:33 AM

Problema ar putea fi rezolvata foarte usor, asta daca toti generalii si coloneii aia securisti ce ii conduc nu ar mai tine si cu dintii de functiile lor. Jandarmeria este o institutie strutocamila, mare si ineficienta total, tocmai pentru ca acei fosti securisti se baga in toate si asa nu vor face nimic cum trebuie.
Ar trebui delimitate clar competentele si sa-i lase sa faca numai ce se stabileste. De exemplu daca au competente sa asigure ordinea la competitii sportive, mitinguri si greve, lasa-i domnule sa faca numai treaba asta, sa se pregateasca temeinic numai pt bastoneala, iar cand va fi nevoie sa poata rezolva o astfel de problema profesionist si eficace.
Dar de teama sa nu-si piarda scaunele pe acolo pe sus, acei fosti securisti se lupta prin toate mijloacele sa-i bage in cat mai multe chestii cu care nu au nicio treaba. Asta e si cauza pentru care s-a ajuns in situatia acelor patrule mixte ce nu au nicio eficacitate, ci doar reusesc sa umfle artificial situatia operativa datorita raportarii duble.

#44 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 02 April 2010 - 09:49 AM

Pai daca s-ar desfiinta multele functii de comndanti care sunt total inutile la jandarmerie poate s-ar face economie la buget. Jandarmeria are mai multi generali decat armata rusa.
Dar in perioada de criza credeti ca domnul Boc face ce ii cere Uniunea Europeana? :ner:

#45 hefaistos

Member

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 03 April 2010 - 11:49 AM

Da da fix asa ,rusii cred ca sunt un pic invidiosi din acest punct de vedere!

#46 Tyson

Member

• +Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 05 April 2010 - 10:08 PM

Sefii nostri sunt incantati sau cel putin multumiti ca se fac colaborarile astea - colaborari decat cu numele.
Lor le convine ca au oameni mai multi in serviciu. Tu, ca politist, oricum trebuie sa muncesti fie ca vrei fie ca nu, pentru ca te trage la raspundere daca nu. Insa ei, se lasa dusi de val. Asa ca, din moment ce raspunderea este la politistii din subordine, iar jandarmii ajuta la dublarea numarului de patrule, sefii nostri sunt multumiti. Chiar daca unii isi dau seama cat de ineficienti sunt jandarmii. Desi sunt putini aceia care- si dau seama.

#47 hefaistos

Member

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 07 April 2010 - 07:39 AM

As dori sa aflu ,asa din curiozitate si parerea oficiala a sindicatului si daca va lua pozitie vizavi de aceasta situatie !Daca ei au atat de multi oameni pai sa ni-i dea noua pentru ca sunt enorm de multe posturi comunale cu unul sau doi oameni!

#48 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 07 April 2010 - 08:03 AM

hefaistos, jandarmi nu au pregatirea necesara muncii de politie. Cel mai bine ar fi sa repartizeze la posturile de politie absolventi ai scolilor de politie.
Ce sa faci cu un jandarmm la postul de politie, cand ei habar nu au ce inseamna un MS, RTUP etc.

#49 jandarm

Registered User

• Banned
  • 6 posts

Posted 08 April 2010 - 03:47 PM

Cred ca va deranjeaza tare faptul ca noi jandarmii facem cam acelasi lucru ca si voi. Cand veti intelege ca noi nu va facem competitie? Cand veti intelege sa va comportati cu noi ca si cu niste colegi *(de minister macar) si nu ca si cu niste subordonati? E adevarat ca au fost sute de cazuri in care politistii i-au scos din necaz pe jandarmi dar tot atatea cazuri au fost si invers. Chestia cu raportarea rezultatelor din misiunile din programul Strada nu e asa cum o afirma unii pe aici. Atat politistul cat si jandarmul din patrula mixta raporteaza acelasi lucru. (inclusv sanctiunile aplicate de jandarm). Problema este ca noi jandarmii va respectam pe unii dintre voi mult prea mult. In asta consta prostia noastra. Cunosc cazuri de politisti exemplari dar si nulitati.Nulitati sunt in ambele arme. Astia trebuie starpiti si nu o intreaga structura cum pretind unii pe aici. De ce nu intelegeti ca nu vrem sa va incorporam si nici sa va ingrosam randurile. Sunt jandarm din 1997 si nu am de gand sa ma schimb. Lucrez foarte bine cu poitia de la mine din oras. Mentalitatile gresite se pot schimba si de la nivelul nostru, de jos. Fiti va rog mai rationali. Intrati pe forumul nostru si nu veti vedea un astfel de subiect in discutie pentru ca nu vedem nici o problema in a lucra cu voi. Problema unora dintre voi este ca jandarmii cu care patrulati nu va lasa sa dormiti sau sa bagati mana pana la cot in buzunarul contribuabililor. Unii dintre voi sunt inca militieni. Vreti mocaneala pentru voi, familiile voastre si cunoscuti la concerte, la circ, la produse pe sub mana, la ofertele din marketuri. Asta deranjeaza pe contribuabil. De aia sunt vazuti mai bine jandarmii. Ei nu cer invitatii de la organizator cand acesta vine sa anunte o activitate culturala sau sa solicite sprijin. Astia amintiti mai sus ar trebui sa plece.

#50 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 08 April 2010 - 03:54 PM

Ordinul MAI nr. 60/2010 - organizarea si executarea activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice

Art. 1
(1) Mentinerea ordinii si sigurantei publice reprezinta ansamblul masurilor intreprinse si al activitatilor desfasurate cotidian de catre Politia Romana, pentru protejarea si respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, functionarea normala a institutiilor statului, a normelor de conduita civica, regulilor de convietuire sociala, a celorlalte valori supreme, precum si a avutului public si privat.

(2) Mentinerea ordinii si sigurantei publice se realizeaza, pe intreg teritoriul national, de catre Politia Romana, prin activitati specifice executate de structurile proprii cu atributii in domeniu.

(3) Jandarmeria Romana si Politia de Frontiera Romana participa la planificarea si executarea Activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei pubLice, sub conducerea Politiei Romane

Cine trebuie sa fie rationali?

#51 Horia

Member

• +Members
  • PipPip
  • 149 posts

Posted 08 April 2010 - 04:25 PM

View Postjandarm, on 08 April 2010 - 03:47 PM, said:

Cred ca va deranjeaza tare faptul ca noi jandarmii facem cam acelasi lucru ca si voi.

Ideea asta e doar in mintea voastra si te asigur ca e drum lung pana acolo.

Chestia cu raportarea rezultatelor din misiunile din programul Strada nu e asa cum o afirma unii pe aici. Atat politistul cat si jandarmul din patrula mixta raporteaza acelasi lucru. (inclusv sanctiunile aplicate de jandarm).

Alta minciuna si alta aberatie. Nu exista asa ceva, nu cunosc niciun politist care sa fi consemnat in raportul sau de activitate altceva decat sanctiunile si infractiunile constatate de el.
Pentru informarea dvs. practica asta de a raporta activitatea altcuiva ca si cum ar fi desfasurata de tine se numeste "raportari fictive" sau mai simplu spus "minciuni".
Cel mai probabil, dupa cum o recunoasteti, aceasta practica este prezenta doar in Jandarmerie.

Intrati pe forumul nostru si nu veti vedea un astfel de subiect in discutie pentru ca nu vedem nici o problema in a lucra cu voi.

Acest forum este dedicat politistilor si discutiilor dintre acestia. Probabil frustrarile te-au determinat sa-ti faci cont aici.
Nu ne intereseaza forumul vostru intrucat aici putem discuta tot ce dorim si ce ne intereseaza.

Vreti mocaneala pentru voi, familiile voastre si cunoscuti la concerte, la circ, la produse pe sub mana, la ofertele din marketuri. Asta deranjeaza pe contribuabil. De aia sunt vazuti mai bine jandarmii. Ei nu cer invitatii de la organizator cand acesta vine sa anunte o activitate culturala sau sa solicite sprijin. Astia amintiti mai sus ar trebui sa plece.

Se vede dupa modul de redactare si greselile gramaticale ale postului dvs. care este nivelul de pregatire si nu ma mira astfel de acuze si jigniri. :doh:

#52 jandarm

Registered User

• Banned
  • 6 posts

Posted 09 April 2010 - 02:25 PM

Se vede dupa modul de redactare si greselile gramaticale ale postului dvs. care este nivelul de pregatire si nu ma mira astfel de acuze si jigniri. :doh:
[/quote]
Nivelul meu de pregatire este cel putin la fel ca si al tau, prietene. Asta in conditiile in care ai master facut in stinte penale. pe de alta parte sincer cred ca esti doar un agent frustrat de realizarile colegilor. Din acest motiv dai vina pe jandarmi ca nu iti faci tu treaba. Nu am incercat altceva decat sa specific faptul ca putem conlucra daca schimbam mentalitatile. Fii in continuare ingrat si inadaptat.

#53 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 09 April 2010 - 03:52 PM

Deci sa se inteleaga de toata lumea ca "jandarm" are masterat! (Facem reclama daca asta se vrea)

Edited by Sony, 09 April 2010 - 03:53 PM.

#54 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 09 April 2010 - 04:28 PM

View Postjandarm, on 09 April 2010 - 02:25 PM, said:

Nu ştiu şi nici nu mă interesează prin ce scară de bloc ai absolvit acel master. Oricum, nu te ajută să recuperezi lacunele căpătate în pregătirea scolară primară.
Totusi, cunoaşterea regulilor de bază privind exprimarea în scris este ceva elementar pentru orice român.

View Postjandarm, on 09 April 2010 - 02:25 PM, said:

[...] master facut in stinte penale. pe de alta parte sincer cred ca esti [...]
Se scrie "ştiinţe penale"
De asemenea, orice propoziţie nouă, adică imediat după ce ai pus punct, începe cu literă mare.
Acestea sunt două greşeli elementare, pe care ai reuşit să le faci într-un post de două rânduri, stimabile absolvent al unor studii de masterat. E jenant.
Vrei să pari altceva decât ceea ce eşti.

Pe de altă parte, frustrările sunt acolo la tine, pentru că tu eşti cel care si-a făcut un cont pe un forum adresat unei alte categorii profesionale, tu faci nişte aprecieri privind activitatea unei persoane pe care nu o cunoşti, dar totuşi ştii că nu îşi face treaba. :doh: Sau poate eşti rudă cu vrăjitoarea Mercedesa şi în acest caz îmi cer scuze. :lol:
Sincer, eşti penibil şi nu faci altceva decât să confirmi afirmaţiile negative la adresa jandarmilor, postate pe aici.

Hai să-ţi mai spun ceva interesant, eu şi probabil mulţi alţi poliţişti, nu doresc să conlucreze cu jandarmii. Pentru simplu motiv că nu văd niciun beneficiu din această colaborare.

#55 hefaistos

Member

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 09 April 2010 - 08:58 PM

View PostMarius, on 07 April 2010 - 08:03 AM, said:

hefaistos, jandarmi nu au pregatirea necesara muncii de politie. Cel mai bine ar fi sa repartizeze la posturile de politie absolventi ai scolilor de politie.
Ce sa faci cu un jandarmm la postul de politie, cand ei habar nu au ce inseamna un MS, RTUP etc.

Ei hai ,nimeni nu s-a nascut deştept (ce bine ca ia diacriticile ),e mai bine ca la un post comunal sa fie in cel mai fericit caz 2 politisti?Cred ca toti s-ar face luntre si punte sa-l invete !

#56 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 09 April 2010 - 09:15 PM

Da, dar nici acei absolvenţi nu s-au născut învăţaţi, diferenţa este că ei au idee despre ce e vorba. De ce trebuie să piardă timp poliţiştii cu experienţă, să îi explice şi să-l înveţe pe unul de la zero, nu intră în atribuţiile lor şi nici nu sunt profesori, există persoane calificate care să facă acest lucru.
Cred că ar fi mult mai bine dacă s-ar schimba această politică a ministerului şi nu s-ar mai transforma aşa peste noapte în poliţişti tot felul de persoane din alte instituţii. Această meserie dacă vrei să o faci cum trebuie, nu e aşa usoară precum se vede din afară.

#57 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 10 April 2010 - 09:49 AM

Daca nu sunt indiscret, poate domnul jandarm sa ne puna un format pdf cu diploma de master?
Sa avem si noi o vedere de ansamblu.....domnule jandarm nu va cunosc si nu o sa va atac pentru ca nu ar fi corect, insa concluzia este simpla ,toata lumea vrea sa lucreze cu politisti in patrula,jandarmii ,frontieristii,politistii comunitari etc.. Puneti-va intrebarea simpla: de ce? Pentru ca nu au de invatat nimic de la politistii care sunt asa cum ii descrieti. Personal nu am nimic cu jandarmii de la talpa, din iarba , insa mai sus la nivelul norilor aveti probleme grave.
In speranta ca putem sa fim prieteni , as zice ca trebuie sa mai reflectati si o sa constatati ca s-ar putea sa am dreptate. Sa auzim numai de bine. :emo-yessir:

#58 rustic

Member

• +Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 10 April 2010 - 01:53 PM

Noaptea trecuta am prins in flagrant o persoana care furase mai multe sticle de bauturi alcoolice dintr-un magazin, au fost adusi la sediul politiei iar cand sa incepem sa facem documentatia necesara normal si logic daca tot suntem o patrula (politist si jandarm) era sa impartim si munca in mod egal,dar surpriza.Jandarmul era "tufa de Venetia" in materie de intocmirea actelor premergatoare,bun trecem peste asta ma ocup eu de tot ce inseamna acte premergatoare iar la sfarsit jandarmul isi trece si la el in raport ca are un flagrant ca sa nu mai zic de faptul ca a trebuit sa il trec si pe el in P.V. de constatare.(ca vorba aia doar suntem o echipa nu?)
P.S. Niciodata nu le-a fost mai bine jandarmilor ca acum, nu au nici o gija ,fara raspundere deoarece are sef de patrula politist, stau in dreapta in masina iar dupa 2 ore de patrulare ii apuca cascatul si se gandesc la somn intrucat are cine sa il plimbe cu masina.

#59 jandarm

Registered User

• Banned
  • 6 posts

Posted 11 April 2010 - 10:25 AM

View PostCatalin, on 09 April 2010 - 04:28 PM, said:

Nu ştiu şi nici nu mă interesează prin ce scară de bloc ai absolvit acel master. Oricum, nu te ajută să recuperezi lacunele căpătate în pregătirea scolară primară.
Totusi, cunoaşterea regulilor de bază privind exprimarea în scris este ceva elementar pentru orice român. Se scrie "ştiinţe penale"
De asemenea, orice propoziţie nouă, adică imediat după ce ai pus punct, începe cu literă mare.
Acestea sunt două greşeli elementare, pe care ai reuşit să le faci într-un post de două rânduri, stimabile absolvent al unor studii de masterat. E jenant.
Vrei să pari altceva decât ceea ce eşti.

Pe de altă parte, frustrările sunt acolo la tine, pentru că tu eşti cel care si-a făcut un cont pe un forum adresat unei alte categorii profesionale, tu faci nişte aprecieri privind activitatea unei persoane pe care nu o cunoşti, dar totuşi ştii că nu îşi face treaba. :doh: Sau poate eşti rudă cu vrăjitoarea Mercedesa şi în acest caz îmi cer scuze. :lol:
Sincer, eşti penibil şi nu faci altceva decât să confirmi afirmaţiile negative la adresa jandarmilor, postate pe aici.

Hai să-ţi mai spun ceva interesant, eu şi probabil mulţi alţi poliţişti, nu doresc să conlucreze cu jandarmii. Pentru simplu motiv că nu văd niciun beneficiu din această colaborare.

Imi cer scuze pentru incercarea mea de a imbunatati relatiile dintre cele doua arme. Pot doar sa mai afirm faptul ca am un respect deosebit pentru cativa politisti, cunoscuti de-ai mei. Nu am nimic de demonstrat nimanui cu privire la studiile mele. Nu am afirmat acest aspect pentru reclama. Imi cer scuze si privitor la greselile de ortografie. Din graba au fost comise. Fata de modul de recrutare actual in randurile cadrelor MAI tin sa va informez ca am sustinut un examen la admitere la materia ,, Limba si literatura romana,, iar nota obtinut este de lauda. Afirm asta fara a aea intentia de a-mi face reclama. Sa stiti ca in continuare voi interveni cu acelasi profesionalism in sprijinul politistilor care o iau pe cocoasa de la interlopi si tigani in ciuda caracterului uracios pe care il aveti. Acesta a fost ultimul meu comentariu aici, pe forumul vostru, indiferent ce alte acuze mi se vor mai aduce. Sper ca timpul sa iba rabdare cu voi iar intelpciunea sa va gaseasca. Voua, celor care va simtiti jigniti de cele afirmate anterior de catre mine, voua va este adresata intreaga mea pledoarie. Va doresc rezutate pozitive in activitate, fara A.N.

#60 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 11 April 2010 - 10:39 AM

jandarm, daca pana acum nu ai remarcat, acest forum este dedicat politistilor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users