Jump to content

Colaborarea dintre Politie si Jandarmerie

293 replies to this topic

#101 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 12 May 2010 - 02:21 PM

kostyn, nu faci altceva decat sa confirmi ca orizontul vostu de cunoastere este destul de restrans si asociati totul cu activitatea jandarmilor.
Pentru informarea ta, iti spun doar ca in Politia Romana nu mai exista de cativa ani serviciile de cercetare penala. Politistii care lucrau in aceste formatiuni (CP), au fost transferati in cadrul formatiunile operative.
Ce nu vreti sa intelegeti e ca munca de politie e mult mai complexa si nu se rezuma la completarea unui pv de contraventie, ori a unuia de depistare/constatare, activitati pe care le face si Jandarmeria.
Practica cu "o declaratie si procesul verbal de constatare" nu este valabila pentru politie.
Crede-ma!
Daca cumva nu stii, "dosarele penale facute de Jandarmerie" si trimise la Parchet, ajung tocmai la Politie pentru continuarea cercetarilor.

Nu va inteleg de ce tot dati buzna aici, pe acest forum care e dedicat politistilor si discutiilor dintre acestia.
De ce nu postati parerile si complexele voastre pe forumurile de discutii intre jandarm? Aici chiar nu sunt interesante!

Numai bine!

#102 Rusy

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 727 posts

Posted 12 May 2010 - 04:58 PM

Pai nu au un forum. Ce sa povesteasca cum se bat cu galeriile sau alte bastoneli?

#103 Rookie

Member

• Banned
  • 417 posts

Posted 12 May 2010 - 05:26 PM

Din contra, au chiar mai multe. Dar nu-ti recomand sa citesti pe acolo ...
De unde crezi tu ca tot apar ei pe aici? Cel mai probabil au pus un link catre acest topic pe acolo, pe la ei. :doh:

#104 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 12 May 2010 - 05:29 PM

Domnule kostyn va rog frumos sa nu recomfirmati parerile politistilor despre majoritatea jandarmilor.
,,Nenea politistul'', ,,nenea jandarmul'' si nu vreau sa facem analiza pe text ca va trimit in divizia B.
Politistii care au un ,,trecut glorios" sunt la fel de vinovati ca au sarit gardul in curtea politiei si au intrat pe usa din dos ca si domnii cu grade multe care i-au ajutat.

Dar va spun pentru cultura dvs de porumb ca nu esti politist daca imbraci o uniforma ,sa fii politist este o stare de spirit ,care din nefericire pentru noi, dvs jandarmilor va este cu totul straina .
Vorbiti despre dosarele penale ca si cum ati sti cu ce se mananca, cred ca va este foarte greu si este totusi de apreciat ca incercati sa va familiarizati cu limbajul juridic.
Insa nu este o conditie necesara si sufiecienta ca atunci cand deschizi o carte sa ii cunosti si continutul. Trebuie sa o mai si citesti daca ai invatat buchiile.,,Cartile ferestre-n ziduri"...

Dar sa revenim la politistii de la posturi, vedeti nu vorbeam despre alti politisti.
Dvs stiti cum este sa te speli in lighean ,sa faci baie in albie, sa faci focul in soba dimineata la 5 ca sa se incalzeasca in post la ora 14 , sa ai wc-ul in curte iarna, sa cada postul pe tine pentru ca nu a mai fost renovat de cand s-a construit, sotia sa nu aiba serviciu, sa iti trimiti copii la scoala la o distanta de cel putin 10 km , scoli foarte slabe care practic ii vor ingropa la tara pentru ca nu pot concura cu elevii din orase, sa lucrezi 300 de ore pe luna si sa fi platit 168, sa faci permanenta o saptamana pe luna 24 de ore din 24 in cel mai fericit caz , adica daca postul este prevazut cu 5 lucratori daca nu perioada creste exponential, sa nu ai pe cine sa intrebi in cauzele complexe deoarece nu prea este semnal iar fixul cade de cele mai multe ori , sa iei decizii intr-o fractiune de secunda ,sa nu ai masina de seviciu si sa te deplasezi singur la 112 cu masina personala in care ai bagat benzina din buzunarul ,,propriu ",iar acum o sa va spun ceva incredibil ,sa ai postul de politie in masina de serviciu in care iti desfasori toata activitatea ,audieri ,inregistrarea cauzelor etc. Vedeti parca ati vedea un film de groaza ,insa pentru politistul de la tara sunt realitati si probleme cotidiene.
Domnule kostyn daca dati cu noroi in politistul de la tara este ca si cum ati ataca coloana vertebrala a politiei, iar atunci sa stiti ca devenim inamici indiferent cum ,,va tropaie bocanceii pe asfalt".
Colegi suntem pentru ca scopul nostru este comun , insa trebuie sa invatati sa ascultati ,sa auziti si sa intelegeti. Cand perceptia despre locul dvs langa politistul din strada sau de la post va fi una reala si corecta discutiile de aici isi vor pierde importanta. Pana atunci va recomand sa puneti mana pe carte si mai apoi sa si puteti pune in practica ce ati invatat.
Iar dupa niste ani de experienta sa incercati sa invatati si pe altii. Mandria este un pacat dar nici nu poti lasa pe cineva sa te atace pentru ca el crede ca are dreptate. Pentru mine politistii de la posturi sunt niste eroi anonimi precum soldatii necunoscuti cazuti la datorie.

In speranta ca nu v-am deranjat foarte rau va salut cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis, 12 May 2010 - 05:43 PM.

#105 jandarm

Registered User

• Banned
  • 6 posts

Posted 12 May 2010 - 07:33 PM

A se observa ca domnul Elvis cunoaste lb engleza. Militiene nickname-urile nu se traduc. Cataline, de ce nu recunosti ca esti de la rural? Ti-e rusine? Sunteti frustrati de realizarile colegilor vostri de la jandarmi. Incetati, sunteti de tot rasul.

#106 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 12 May 2010 - 07:53 PM

Alt jandarm !?!?! :doh:

Care sunt marile realizari ale jandarmilor?
Voi stati bine la capitolul "autosugestie"!
Daca vrei sa vezi cum sta treaba in realitate, urmareste Fluxul de stiri al M.A.I. si vei observa cat de rar apare cate o stire despre activitatea Jandarmeriei.
Iar daca cumva reusesti sa gasesti o astfel de stire, vei avea surpriza sa vezi ca se refera la o "manifestare cultural sportiva". :ner:

#107 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 12 May 2010 - 09:14 PM

jandarmule ... PE LOC REPAUS!!! :lol:
Uite vezi, chiar şi după ce te-ai scremut atâta timp să postezi şi tu o replică "intelijentă", tot cu muci-n fasole ai dat.
Datorită perspicacităţii de care dai dovadă, ne convingi că locul tău e tot pe lângă vreo conductă, ori pe stadion sau portar la uşa vreunei instituţii. Întrucât, pentru a fi poliţist nu e necesar numai să îţi doreşti şi să cauţi modalităţi alternative prin care să devii, trebuie să ai şi ceva fler ... dar la tine lipseşte cu desăvârşire.
Aşa că locul tău e acolo unde eşti, nu mai trage cu ochiul pe la poliţie, pentru că e "o pălărie prea mare pentru tine". ;)

#108 hefaistos

Member

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 13 May 2010 - 08:02 AM

Cu alte cuvinte : nu da cu k........ in ventilator !

#109 jandarm

Registered User

• Banned
  • 6 posts

Posted 13 May 2010 - 03:26 PM

View PostCatalin, on 12 May 2010 - 09:14 PM, said:

jandarmule ... PE LOC REPAUS!!! :lol:
Uite vezi, chiar şi după ce te-ai scremut atâta timp să postezi şi tu o replică "intelijentă", tot cu muci-n fasole ai dat.
Datorită perspicacităţii de care dai dovadă, ne convingi că locul tău e tot pe lângă vreo conductă, ori pe stadion sau portar la uşa vreunei instituţii. Întrucât, pentru a fi poliţist nu e necesar numai să îţi doreşti şi să cauţi modalităţi alternative prin care să devii, trebuie să ai şi ceva fler ... dar la tine lipseşte cu desăvârşire.
Aşa că locul tău e acolo unde eşti, nu mai trage cu ochiul pe la poliţie, pentru că e "o pălărie prea mare pentru tine". ;)

Daca prin absurd s-ar desfiinta Jandarmeria si toate cadrele ar trece la Politie vreau sa iti spun mai Cataline ca iti voi veni sef. Probabil voi fi responsabil cu pregatirea ceea ce inseamna ca vei invata miscari uitate de tine din instructia de front *(asta in virtutea statutului tau special). Asa ai putea vedea si tu cum iti scade butoiu care il ai in fata.

#110 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 13 May 2010 - 04:53 PM

Ăstea sunt visele tale, dar din păcate trebuie să te dezamăgesc ... chiar şi dacă s-ar desfiinţa jandarmeria, tu nu vei putea niciodată să ajungi să-mi fii şef.
În plus de asta pregătirea ta în domeniul instrucţiei de front nu-ţi va mai folosi decât pentru poveştile relatate vecinilor creduli.

Observ că devii din ce în ce mai penibil, faci aprecieri la adresa mea ca şi când m-ai cunoaşte pesonal sau ai avea idee despre statura mea. Chiar dacă te chinui din răsputeri să mă jigneşti sau să pari mai acid prin posturile tale, nu reuşeşti decât să ne demonstrezi limitările intelectului pe care îl posezi. Nu e vina nimănui că orizontul tău se rezumă la instrucţia de front, căprăreală şi obsesia privind comanda/subordonarea.
Vezi tu, aici se vede diferenţa dintre noi doi, spre deosebire de tine, care doar baţi câmpii încercând să mă jigneşti, eu te-am cam citit imediat, iar tu prin acest post, doar ai confirmat bănuielile mele privind obsesia ta privind căprăreala.
Din cauza asta eu sunt poliţist iar tu eşti doar un jandarm. :naughty:

Până una alta, lăsând la o parte visele voastre privind transformarea în poliţişti, în pauzele pe care le faci la instrucţia de front, mai studiază atent ce prevede Ordinul MAI nr. 60/2010 la art. 1 alineatul 3, citez:
Jandarmeria Romana si Politia de Frontiera Romana participa la planificarea si executarea activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice, sub conducerea Politiei Romane :naughty:
Aşa că în realitate treaba cu subordonarea stă tocmai invers. :lol:

#111 aromas

Member

• +Members
  • PipPip
  • 106 posts

Posted 14 May 2010 - 12:12 AM

Dragă domnule Jandarm, ţin să te contrazic şi crede-mă că ştiu ce vorbesc. Am purtat uniforma de jandarm 12 ani de zile , până în anul 2005 , când a venit eliberarea prin ordinul ministrului şi am putut să ma prezint la selecţie.
Crede-mă că după ce am reuşit să mă integrez în munca de poliţie ( a durat vre-o doi ani ) am reuşit să înţeleg termenul de APV-ist .Regulamentele cazone îţi înţelenesc mintea, practic eşti o maşină, nu ai contactul cu realitatea şi mai ales cu cetăţeanul.
Ordinea publică nu se face cu pasul de defilare şi P.M.-ul au afirmat specialiştii elveţieni la un curs de pregătire pe linie de poliţie de proximitate la care am participat.Oamenii au fost de-a dreptul speriaţi după ce generalul Gorjan ilie i-a primit în Băneasa cu o demonstraţie de ordine publică văzută prin prisma Jandarmeriei.
Ca să citez dintr-un ofiţer de stat major :" Militarul are 1001 de obligaţii şi un singur drept; să spună AM ÎNŢELES! " şi crede-mă că individul era foarte apreciat în sistemul militar .
Le cereţi subofiţerilor constatări când ofiţerii nu ştiu să facă diferenţa între infracţiunea flagrantă şi cea la plângere prealabilă şi se laudă că au constatat 3 abandoane de familie.
Sincer am simţit că mă eliberez din jugul fosilelor de colonei mari tartori cazoni şi nulităţi în acţiuni ( am participat la două mineriade şi crede-mă că ştiu ce zic) , că pot să-mi folosesc creierul şi că cei 4 ani petrecuţi în Academia de Poliţie au meritat mai mult decât material de studiu pentru a lua da doctoratul în a da dunga neagră cu var .
Faptul că te urci prin răsturnare la bara fixă în viaţa de zi cu zi nu te ajută , mai ales în aplanarea unei stări conflictuale, caz la care prefer să nu veniţi întrucăt cu tropăitul vostru cazon mai mult agitaţi spiritele decât să le calmaţi.
Pentru ca poliţiştii să înţeleagă starea în care te poate aduce regulamentul cazon am să povestesc prima mea zi de serviciu în Poliţie :
Proaspăt numit şef formaţiune ordine publică urbană într-un orăşel neânsemnat ( o căciulă prea mare pentru mine la acea dată ) am vrut să ies în oraş să-mi iau ceva de mâncare ,aşa că m-am prezentat la ofiţerul de serviciu de la PCA ( un ASP în prag de pensionare ) şi cu o voce sugrumată de emoţie l-am întrebat : " Nu vă supăraţi , pot să ies şi eu în oraş? " Credeţi-mă nici până în ziua de azi nu am văzut un om mai năucit decât respectivul agent. (Ca jandarm puteam să ies din unitate în interes personal doar cu bilet de voie).

#112 Rusy

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 727 posts

Posted 14 May 2010 - 09:20 AM

Mai pui de jandarm, daca prin absurd s-ar desfiinta jandarmeria si ai trece in politie in maxim 3 luni ai pleca, cine crezi ca iti va asculta ordinele, eu cred ca mai tare ar rade de tine si ai fi marginalizat. Esti o aberatie pentru sistemul asta, eu zic sa-ti gasesti altceva de lucru, printr-o tara exotica sa nu te cunoasca nimeni.

#113 CAPONE

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 15 May 2010 - 05:25 PM

Cetatenii sunt multumiti de jandarmi. Plecand de la afirmatia asta nu ne putem gandi decat la un singur lucru si anume: ei nu deranjeaza pe nimeni.
Nu fac dosare penale, exceptand mizeriile alea care nu au nicio finalitate (ex. Lg61), nu dau amenzi decat la aia care recunosc (INCREDIBIL!!! dar asa este) cel putin la Dolj, nu dau amenzi la cei care nu vor sa semneze procesul verbal pt ca ii cearta sefii si ii trimit acasa la contavenient sa il afiseze.
Culmea il intreaba inainte de a intocmi p-v-ul daca semneaza sau nu. Pur si simplu sunt niste FANTOME IN UNIFORMA.
Si mai e si politia comunitara......oooooohhhh DOAMNE......

View Postjandarm, on 13 May 2010 - 03:26 PM, said:

Daca prin absurd s-ar desfiinta Jandarmeria si toate cadrele ar trece la Politie vreau sa iti spun mai Cataline ca iti voi veni sef. Probabil voi fi responsabil cu pregatirea ceea ce inseamna ca vei invata miscari uitate de tine din instructia de front *(asta in virtutea statutului tau special). Asa ai putea vedea si tu cum iti scade butoiu care il ai in fata.

As vrea sa vii seful meu. Vrei? Ti-ai blestema ziua nasterii.

JANDARM , nu esti complet inutil baiatule, cel putin servesti ca exeplu negativ pentru ceilalti.

#114 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 15 May 2010 - 06:53 PM

Chiar daca de obicei am intervenit in discutii foarte rar, aici doresc sa fac cateva precizari.
Va rog sa nu va mai adresati direct userului jandarm, intrucat acelui cont i-a fost restricţionat accesul pentru o perioada nedeterminata, datorita insultelor repetate adresate interlocutorilor sai, deci nu va mai putea sa va raspunda. Replica sa nu mai este vizibila, dar ce trebuie retinut este faptul ca insultele si limbajul trivial, suburban ori agresiv nu inlocuiesc argumentele, ci demonstreaza altceva. Daca nu as fi sters acel post, discutia risca sa degenereze.
Multumesc pentru intelegere.

#115 jimny

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 46 posts

Posted 18 May 2010 - 10:15 AM

Fiind prima mea postare , vreau pentru inceput sa salut toti utilizatorii acestui forum.Si acum on - topic:
Douazeci de ani, ca agent de ordine, lucrator la posturi de politie sau in alte tipuri de misiuni, am lucrat impreuna cu jandarmii in toate etapele transformarii lor ( soldati, sergenti angajati, subofiteri sau, dupa caz, ofiteri ). Si la ei, ca si la noi sint oameni mai buni sau mai rai, mai pregatiti sau mai nepregatiti, mai dedicati sau mai "orientati". Intotdeauna am colaborat si colaboram, atit eu cit si colegii mei, foarte bine cu acestia, fiind parteneri de incredere in activitatile desfasurate in comun ( si nu folosesc clisee cind spun asta ). Ce vreau sa punctez este faptul ca, in opinia mea, useri ca "jandarm" &co. sint mai repede "troli" care invrajbesc pe acest gen de forumuri profesionale decit reprezentanti ai jandarmilor si cea mai buna reactie este sa-i ignoram. Mergind un pic mai departe cu presupunerea , ar mai putea fi si/sau angajati din Sistem platiti sa intareasca puterea "managementului" conform dictonului " Divide et impera"; si dupa reactiile la postarile lor, sint pe drumul cel bun.

#116 Daniel

Member

• +Members
  • PipPip
  • 215 posts

Posted 25 May 2010 - 06:12 PM

Nu contest faptul ca , oamenii indiferent din ce structura fac parte au opinii diferite . Jandarmii ca si politia au structura lor cu comandantii lor, cu problemele lor dar care, nu ar trebuii impreunate absolut deloc . Jocul acesta de imagine si de acumulare de rezultate impreunate nu este absolut bun de loc . Da nastere intotdeauna la o concurenta care nu are deloc legatura cu finalitatea . Nu are deloc legatura cu ce se vrea pe strada . Apoi sa nu mai vorbim de marea incurcatura intre constatarile efectivelor de jandarmi si calea de urmat a documentelor cale sunt intocmite de acestia . Stim cu totii unde ajung si ce munca este depusa ulterior pentru a fii puse pe brazda . :emo-yessir:

#117 scorillo

Banned

• Banned
  • 68 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 June 2010 - 01:53 PM

Au mai venit la noi in ograda "piese grele" din JRO (academie, bla-bla), iar dupa nici 2 ani in care s-au straduit sa se impuna in diferite feluri, au fost nevoiti sa revina la arma mama (JRO). Speta la care ma refer (cine stie, cunoaste :ner: ) este si in momentul de fata cel mai batran sublocotenent din Jandarmerie.

#118 ayrton

Member

• Banned
  • 51 posts
  • Locationploiesti

Posted 07 June 2010 - 03:21 PM

indiferent de opiniile postate pe acest forum,raman la parerea ca este foarte buna aceasta
colaborare dintre Politie si Jandarmerie,rezulatele raportate la minister au fost apreciate si s-a elaborat o noua strategie
intitulata :STRATEGIA MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR DE REALIZARE A ORDINII ŞI SIGURANŢEI PUBLICE, PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI CETĂŢEANULUI ŞI PREVENIREA CRIMINALITĂŢII STRADALE(titlul original),care prevede printre altele :
* transferarea efectivelor (ofiţeri, subofiţeri şi jandarmi angajaţi pe bază de contract) la Poliţia Română, provenite din structurile de ordine publică prevăzute acum în ştatele Jandarmeriei Române, prin trecerea acestora în Corpul Poliţiştilor;
* transferul de la Poliţia Română, în cadru legal şi preluarea de către Poliţia Comunitară ori de către poliţiile locale (municipale şi orăşeneşti) misiunile de menţinere a ordinii publice şi siguranţă rutieră, în mediul urban, pe măsura operaţionalizării;
* reducerea efectivelor de jandarmi care execută misiuni de pază şi folosirea acestora în misiuni de asigurări a ordinii şi siguranţei publice;

#119 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 07 June 2010 - 10:43 PM

A fost elaborata o strategie noua ??? :ner:
Te faci de ras jandarmule!

Ai copiat de pe un blog un text scris in februarie 2010: Strategia Ministerului Administratiei si Internelor de realizare a ordinii si sigurantei publice, pentru cresterea sigurantei cetateanului si prevenirea criminalitatii stradale, despre o strategie din martie 2005.

HOTARAREA GUVERNULUI nr. 196 din 17 martie 2005 privind aprobarea Strategiei Ministerului Administratiei si Internelor de realizare a ordinii si sigurantei publice, pentru cresterea sigurantei cetateanului si prevenirea criminalitatii stradale

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1
Se aproba Strategia Ministerului Administratiei si Internelor de realizare a ordinii si sigurantei publice, pentru cresterea sigurantei cetateanului si prevenirea criminalitatii stradale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
ART. 2
Finantarea actiunilor prevazute in strategia mentionata la art. 1 se face in limita fondurilor aprobate anual prin legea bugetului de stat, precum si din alte fonduri legal constituite.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneaza:
---------------
p. Ministrul administratiei si internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat

Bucuresti, 17 martie 2005.
Sursa: Site-ul MAI - PROGRAME / STRATEGII - Ordine si siguranta

De actualitate este Ordinul MAI nr. 60 din 2 martie 2010

In plus ai copiat doar pasajele care iti convin, cele care refelcta dorinta ta, sa devii si tu politist peste noapte, asa cum au fost transformati in subofiteri, jandarmi angajati pe baza de contract, cu buletinul, ca la Altex. :lol:
Stii vorba aceea: "Vrabia malai viseaza!"

#120 ayrton

Member

• Banned
  • 51 posts
  • Locationploiesti

Posted 08 June 2010 - 03:30 PM

ma fac de ras ? fata de cine ?? asta am aflat asta /am postat,on topic, si sa stii ca nu vreau sa mai devin politist,prefer sa ies la pensie ,nu neaparat ca nu mi-ar fi placut ,am toata stima pt voi ,politistii,pt munca voastra si pt institutie si minister,insa am avut privilegiu sa trec prin toata filiera :delincvent - militian - securist - spp-ist - politist - jandarm si mi-a cam ajuns..sa auzim numai de bine !

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users